Pont erről beszéltem a minap, hogy nálam már ezek rég megszűntek, de a köznyelv még használja itt is, így én is használom. Erre írtam ericconak, hogy gyakorlatilag nincs egész Európában olyan párt, ami megfelelne ezeknek a réki ideológiáknak, mert gazdaságilag, kulturálisan, szociálisan meg mindenhogy keverednek ezek a dolgok. Ezért is tettem oda az SZDSZ szócskátHalfkey írta:Hát nézd, ez eleve a magyar politikai kultúra teljes hiánya. A ‘lipsi’ az itt hú de baloldali dolog, pedig a gazdasági liberalizmus az jobb oldali gondolkodás.kiserik írta: Ez is egy érdekes téma. Mennyire nem egyértelmű MP és a Tisza identitása. MP az elején úgy ""mutatkozott be"", hogy nemzeti, keresztény, konzervatív, akinek fontos Magyarország szuverenitása, függetlensége. Radnaiék viszont keményvonalas liberálisok (SZDSZ), ami teljesen szembe megy ezzel. Jól megfigyelhetőek voltak MP kampány alatti utólagos finomításai, helyreigazításai. Innen ered MP középre sodródása és az én egyik aggodalmam. Szerintem.![]()

Egyrészt amit Pipita írt. Másrészt fejben megpróbáltam összeszedni, de baromi hosszú és érthetetlen lennenuevo_ericco írta:Ne én ezzel maximálisan nem értek egyet. A liberális és a nemzeti nem egymás ellentétei, alternatívái. Pl. a mai nemzetállamok liberalizmus nélkül létre sem jöhettek volna, de nemzeti kisebbségi jogok sem lennének, ha a többségi nemzet tagjai között nem lennének liberálisok.kiserik írta: kinek fontos Magyarország szuverenitása, függetlensége. Radnaiék viszont keményvonalas liberálisok (SZDSZ), ami teljesen szembe megy ezzel.
Amúgy az SZDSZ fő bűne mi volt nálad? Hogy koalícióra lépett a szocikkal?

Írtam egy fél oldalt, de kitöröltem. Ha nem vagy kíváncsi rá, akkor minek kérdezed?BlancoMark írta:Radnait es meg kit ertesz a Radnaiek alatt? Honna tudjuk, hogy kemenyvonalas liberalisok? Most kerestem ra, nem talaltam errol semmit.kiserik írta: Ez is egy érdekes téma. Mennyire nem egyértelmű MP és a Tisza identitása. MP az elején úgy ""mutatkozott be"", hogy nemzeti, keresztény, konzervatív, akinek fontos Magyarország szuverenitása, függetlensége. Radnaiék viszont keményvonalas liberálisok (SZDSZ), ami teljesen szembe megy ezzel. Jól megfigyelhetőek voltak MP kampány alatti utólagos finomításai, helyreigazításai. Innen ered MP középre sodródása és az én egyik aggodalmam. Szerintem.![]()
Nem kell ott ülni a Tisza párt elnökségében, hogy tudjam kicsoda Radnai László és mondjuk Kiss Zoltán Imre.