Realista24 írta:
kiserik írta:
Kérdés, ha már serpenyő: morálisan melyik a nagyobb bűn: ha egy emberre rá van bízva 100 Ft és abból 80 Ft-ot ellop, vagy ha egy emberre rá van bízva 100 milliárt Ft és abból 20 milliárdot ellop?
Aki kepes ellopni 80%-ot a kevesbol, magyaran alig hagy valamit belole, az ha odajut a nagyobb forrashoz, ugyanugy lopni fog.
Pedig itt olvastam olyat, hogy az nem probléma, ha valaki csak kicsit lopott (így volt könnyű, mert 15 millió a közbeszerzési határ), mert a másik sokkal többet lop.
___Samy___ írta:
kiserik írta:
Ahogy én látom: ...
Megint szent meggyozodessel allitasz egy olyan dolgot, ami meg meg sem tortent. Az ellenzek 14 eve folyamatosan leszerepel, megis miert lenne MP-nek rajuk szuksege? Abbol milyen teljesen uj, friss dolog lenne, ha mindig a regi, befasult, elavult, ertelmetlen dolgokat vesszuk elo?
En mar elengedtem azt a naiv gondolatot, hogy itt aki oda kerul a szekbe, az nem fog lopni. Barki ul utt, mindegy hogy hivjak, melyik oldal, lopni fog. Ami nagyon nem mindegy az az, hogy mennyit.
MP-t sem kell felteni, sose lesz tokeletes, meg messias. Nem is kell, hogy az legyen. De nem veletlen, hogy par honap alatt tobbet csinalt, mint a komplett ellenzek 10 ev alatt.
Ne haragudj, de én ezt a hozzászólást is így kezdtem: "Ahogy én látom:" Nem állítottam semmiről semmit "szent meggyőződéssel". Vagyis inkább azt mondom, hogy nem Én állítottam itt akármit is "szent meggyőződéssel". Én csak leírtam, hogy Én mit gondolok.
ferni írta:
kiserik írta:
Kérdés, ha már serpenyő: morálisan melyik a nagyobb bűn: ha egy emberre rá van bízva 100 Ft és abból 80 Ft-ot ellop, vagy ha egy emberre rá van bízva 100 milliárt Ft és abból 20 milliárdot ellop?
Leszarom, hogy lopnak, megszoktuk már.
Nem reális, hogy olyanok kerüljenek hatalomra, akik teljesen ellentétes a mostani kormánynak, ez nem így működik.
Ez egy hosszútávú folyamat.
Legnagyobb gondom, hogy ezek annyit lopnak már, hogy létszükségleti dolgokra nem jut, le se szarják. Nincsenek tanárok, direkt bután van tartva a társadalom, hogy ezek hatalmon maradjanak.
Nincs egészségügy, ezek még a covidnál is az volt a lényeg hogy meggazdagodjanak, miközben a már alapból romba dőlt egészségügy miatt családok tömegei vesztették el szeretteiket és veszítik el mai napig.
Ezek már csak olyan mértékű bűnök, amire nincs mentség.
Felsoroltál 2 főbűnt. Az első, oktatás züllesztése, nagyon nem Fidesz specializáció. Ha kb a 80-as 90-es években kezdődő folyamat ez, amit minden magyar kormány folytatott. Persze 14 év elég nagy idő, hogy azt higyjük ez Fidesz találmány, de nem. Ez nem menti fel őket, csak egy információ.
A második viszont furcsább kérdés. Abban igazad van, hogy nincs egészségügy, teljesen leépítik, hogy utána a magán egészségügybe menjen mindenki, ami az övék is. A Covid és a meggazdagodás, viszont felvet egy furcsaságot: miszerint Magyar Péter és EP képviselőtársai miért szavazták meg von der Leyen asszonyt és miért tapsoltak állva neki? Na talán ő aztán igazán nagy hasznot húzott a Covidból, nem számított, hogy mennyien halnak meg Európa szerte. Sőt, befolyásolták a médiumokat is, hogy mégnagyobb legyen a pánik. És mikor az Európai Ügyészség vizsgálatot indított ellene, akkor szemrebbenés nélkül zsarolta meg őket.
tibi18 írta:
Ha pedig folytatja, az egészségügy, MÁV, oktatás sorolhatnám.. jelenlegi helyzetének bemutatását és előjön megoldási javaslattal, PROGRAMMAL, akkor szerintem nyerni fog 26-ban a TISZA. De remélem miniszterelnök nem lesz.
Program már van: 30-ra az egészségügy, oktatás, tömegközlekedés és az ország helyreállítása és 1 milliós minimálbér. Azt hogy miből, meg hogyan, az majd kiderül