Vonáról volt egy korábbi kommentem, de elmosta egy beszélgetés. Szerintem a Tisza hiányában be is jutnának az OGY-be, de Vona el is mondta (talán a Puzséros beszéletésben), hogy ők 2030-ra készülnek bejutni, előtte még talán ők sem reménykednek. Ismét beszúrom:swfan írta:MZP már jelezte korábban, hogy ők nem fognak indulni, és arra bíztatja majd a szavazóit, hogy a Tiszára voksoljanak 2026-banhalamadrid írta:
Én is így gondolom. Jó volna, ha a kiserik által említett 3 párttal kötne koalíciót (főleg az egyéni választókerületek miatt (Vona-Gyöngyös, MZP-Hódmező, Kovács - valamelyik kerület, stb.)), de 2026-ban a szavazóbázisának legalább a fele biztos korábbi ellenzéki szavazó lesz, akik gyorsan elpártolnának, ha elkezdene orbánosodni. Olyat meg nem látok magam előtt, hogy egy potenciális kétharmad után országos agymosást rendezzen. Egyrészt tökön szúrná magát, másrészt 4 év kevés erre, de rengeteg érv van még hátra, ami miatt képtelenség, hogy rosszabb legyen a kövérnél.
Legrosszabb esetben is kapnánk egy politikai váltógazdaságot, és meg ha sok téren be is sülne a kormányzás, hosszútávon hihetetlenül jót tennének ezzel az országnak.
Egyébként ugye 2022 óta él az a szabály, hogy listát csak olyan párt állíthat, akik a választókerületek legalább felében indítottak egyéni jelöltet.
DK fixen el fog indulni mindenhol és listán, akkor is, ha már 0%-on állnak. Mi Hazánk is fixen mindenhol, meg listán.
Kutyák szerintem mindenképp szeretnének majd listát, így lesz majd 53 kerület, ahol indulniuk kell, persze attól még lehet egyezkedni, ezt majd össze kell hangolniuk, hogy hol éri meg
Vonát személy szerint nem értem, hogy az EP választás alapján nem esett le neki, hogy senki nem kíváncsi rájuk? Náluk is van egy érzésem pedig, hogy listán is indulni akarnak majd, emiatt pedig egyéni jelöltjeik is lesznek. Reméljük az az 1% nem fog sokat jelenteni.
MP "beszólogat" Vonának és a 2RK-nak, mi erről a véleményetek?
https://www.facebook.com/share/LpWo4mHbNKwxyBGM/
https://www.facebook.com/share/PMD1UN3HrTisJWDv/
-
Előbbiben többen is válaszolnak, köztük Vona és Pekárné (az új jelölt), MP-től nem érkezik válasz). A másodikra (ez kb két héttel korábbi cikk) még válaszolt, de Vona vita javaslatára nem reagált.
Voltak eddig elrettentő tettei, ellentmondásai. Előbbieket szerintem meg lehet magyarázni, utóbbiakat a politikai tapasztalatlanságnak tudtam be. Itt viszont pont azt csinálja, amit korábban sokszorosan elítélt: mocskolja a közéletet. Jól tudja, hogy Vona mennyit kapott a Rogánéktól, mégis pont rájuk akarja aggatni a fideszpártiságot, valamint a 0.5-1 százalékukkal viccelődik, ami szerintem a Tisza nélkül bőven megvolna 3-4%. Indulásukkor, szinte egyből 2%-ra mérték őket. Persze sok mocsokságot kell még művelnie a Tiszának, hogy a művelt ember elpártoljon tőlük, de ez most engem valamiért túlságosan is szíven szúrt. Nem vagyok fanatikus, de akkor is.
Szerintetek milyen politikai cél lehet az adott két megszólalása mögött? Mert szerintem jóval többet árt, mint amennyi szavazót eltántorítana a 2RK-tól (már ha ez a célja), egy szerintem zseniális ötleteken alapuló párttól