Politika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.

Milyen eredményre számítasz jelenleg a 26-os választásokkal kapcsolatban?

A szavazás 2025. április 25., péntek 21:43-kor befejeződött.

Fidesz 2/3-ad
8
7%
Fidesz 2/3-ad nélkül
33
31%
Tisza 2/3-ad
8
7%
Tisza 2/3-ad nélkül
59
55%

Szavazatok száma: 108

nuevo_ericco

Re: Politika

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2024. szeptember 13., péntek 10:38

Blanco88 írta: Leírhatom, hogy kitől függenek, de akkor megkapom a, hogy összeesküvés elmélet
Jó, ha már a bírók függetlenségét is megkérdőjelezzük, csak úgy, mert trust me bro, akkor teljesen felesleges vitázni. Ilyen ellenérveket bárki előhúzhat. Polt Péternél legalább ott a nem kicsi fideszes múlt, meg az olyan indokkal lezárt nyomozások, hogy nem fogta át a tudata, hogy bűncselekményt követett el.
Blanco88 írta: Számtalanszor tapasztaltam, hogy olyan eseményekről amiken ott voltam teljesen hazug cikkek születtek. Vagy olyan ügyek esetében, amikre nagy személyes rálátásom van hogyan csúsztatnak.
Ilyenkor jönne jól pár konkrét példa.

Blanco88
Kedvenc játékosaid: Raul, Hierro, Ramos, Valverde
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Dynamo Dresden

HozzászólásSzerző: Blanco88 » 2024. szeptember 13., péntek 10:33

nuevo_ericco írta:
swfan írta: Az objektivitáson lehet vitatkozni, nyilván mindenkinek van egy világnézete, az újságíró sem kivétel ez alól. Ettől függetlenül egy objektivitásra törekedő újság a hatalmat igyekszik ellenőrizni. A Telex szokott írni kritikus cikket Karácsonyról is. Te láttál már valaha kritikus cikket Orbánról a Mandineren, Origón?
Az elvesztett sajtóperek számáról, vagyis az óriási kölönbségről a kettő között, nem is beszélve.
Leírhatom, hogy kitől függenek, de akkor megkapom a, hogy összeesküvés elmélet😅 és indul egy parttalan vita, amire most nem érek rá. Aki olvassa ezeket az tudja, hogy a csúsztatás és elhallgatás mesterei. ( Cím adások, kifejezések amiket használnak, milyen csúszással írnak meg nekik kellemetlen dolgokat, a nézeteikbe nem illő tények kifelejtése a cikkekből, aztán persze kiegészítik stb.)
Számtalanszor tapasztaltam, hogy olyan eseményekről amiken ott voltam teljesen hazug cikkek születtek. Vagy olyan ügyek esetében, amikre nagy személyes rálátásom van hogyan csúsztatnak. Nem akarok senkit meggyőzni. Én amit olvasok Telex, 444, origo, index és kuruczinfo. Ebből egy értelmes és megfelelően kritikus ember nagyjából megtudja a valóságot.
"Egész Spanyolország felett felhőtlen az ég"

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2024. szeptember 13., péntek 10:28

kiserik írta:Szerintem Marci nem terv készítő, csak eszköz volt.
Ha csak eszköz volt, akkor miért lett megkérdőjelezve az objektivitása MP-re hivatkozva ebben az ügyben? :hmmm: Benyalt lovestoryt írtál.
1madridista írta: mert mondjuk lehet tenyleg tizeneve lop csal hazudik csak mostmar masik partban??
Ha ez igaz lenne, már előhúztak volna valamit. Meg is próbálták, de azok nevetségesek voltak. Most pedig egy új pártban, szinte pozíció nélkül, hogyan is tudna lopni?
kiserik írta:Az, hogy mit tesz most politikusként, már inkább.
Amúgy nem atomfizika amit csinál. Kulturális-etnikai kérdésekben a Fidesz témáit nyúlja le, szakpolitikai kérdésekben pedig az ellenzékét.

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2024. szeptember 13., péntek 10:26

halamadrid írta: Köszönöm az ajánlásokat mindenkinek :salute:
Várj, most jutott eszembe a legjobb ilyen oldal:

viewtopic.php?t=231&start=16280

Csupán 815 oldal. Jó olvasgatást :D
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2024. szeptember 13., péntek 10:24

hehetheoriginal írta: hagyjuk :lol:
az embernél mp ugyanolyan alávaló geci, mint adott fideszes politikus, aki tizenéve lop, csal, hazudik :lol:
Ha az "ember" én lennék, akkor Te baromira nem értesz magyarul. Mindig elismerem Magyar Pétert. Az, hogy tizen évig lopott, csalt és hazudott, mint az adott fideszes politikus, engem nem érdekel. Az, hogy mit tesz most politikusként, már inkább. Tudod, nem mit mond, hanem mit tesz.

1madridista
Kedvenc játékosaid: Casemiro, Modric, Ramos, Militao, Carvajal, Vini, Valverde
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: 1madridista » 2024. szeptember 13., péntek 10:22

hehetheoriginal írta: hagyjuk :lol:
az embernél mp ugyanolyan alávaló geci, mint adott fideszes politikus, aki tizenéve lop, csal, hazudik :lol:
mert mondjuk lehet tenyleg tizeneve lop csal hazudik csak mostmar masik partban??

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2024. szeptember 13., péntek 10:17

nuevo_ericco írta:
kiserik írta:

Ne légy ferni pucusajt, hogy szóról szóra benyalod ezt a love story-t :D Tudom, hogy az első interjút még nem politikusként adta, de utólag figyelve az eseményeket, ez csak színjáték volt. Varga Judit exférje (azóta is ez a címe az interjúnak) az insideman, akinek tele lesz a töke. Ő nem akar politizálni, de sikerül egy olyan interjút adni, ami után mindenkinek az jut az eszébe, hogy ez az ember kellene az ellenzék vezetésére mindezt akkor, mikor a tankönyvek szerint egy pártot a legoptimálisabb létrehozni. Aztán az események kínos precizitással, szinte kiszámolt (megtervezett) időrendben történnek. Jönnek a további interjúk. Pont van egy hangfelvétel a tarsolyban, amit nem azért készített, hogy politikai pályára léphessen, hanem mert ezzel a családját akarta védeni, de mégis ezzel lép politikai pályára és igazolja, hogy neki belsős infói vannak. Nem vagyonos emberként olyan rendezvényt rittyent ki farzsebből, amit komoly pártok sem tudnak. Közben meg folyamatosan ott vannak már mögötte azok a háttéremberek (eleinte rejtőzködve, maszkban, távolról) akikről beszélni szoktam.

Nincs ezzel egyébként semmi baj, tökéletesen zongorázták le eddig a dolgot, így kell egy ilyen ellenszélben lévő helyzetben, csak ne nyeljük be azt, amit az átlagszavazónak előadnak.
Vagy ez van, valóban, vagy ott lehet az is, hogy MP rohadtul ráérzett a dologra, szerencséje is volt, jól időzített, Gulyás pedig azonnal meglátta ebben a nézettséget, lehetőséget, mert ismeri a nézőit, és tudja, hogy a Fideszből kibeszélés kattintást, nézettséget hoz. Tk. pont jól jöttek egymásnak, mert MP máshol nem tudott volna ekkora nézettséget szerezni már az elején. Azért az egészet megelőzte egy pedofil-botrány, amelyiknek az elején MP még sehol nem volt, akkor jelent csak meg, amikor a volt feleségét kirakták a pikszisből. Azt pedig kétlem, hogy ezek a nagyon fontos első lépések, amelyekre az egész ország felkapta a fejét, MP és Gulyás közös tervének részei voltak.
Mondom, lehet az is, amit te írtál, de ugyanakkora az esélye, hogy jól vették észre a lehetőséget. Marci pedig ugyanúgy rákérdezett a későbbi interjúkban az MP számára kényelmetlen dolgokra.
Szerintem Marci nem terv készítő, csak eszköz volt. Árulkodó még a Ne féljetek facebook profil is. Nekem egyértelmű, hogy ez már elég rég tervezve volt, kicsit másképp, de tervezve volt, aztán jött a pedofil botrány (bár ha nagyon összeesküvést akarok keresni, akkor annak a kirobbantása is pont jól jött :D ), Judit menesztése és egy brutál jó helyzetfelismerés, hogy nem kell a Ne féljetek alatt elkezdeni az egészet, mehet a saját neve alatt is.

Egyébként ez már tényleg brutális. Nekem mindegy, ha megcsinálják ugyan azt, akkor ok, bár kétlem, de szinte mindent nyúlnak a Mi hazánktól, de mivel ők el vannak hallgattatva és amúgy is Fidesz szatelit párt, így le lehet aratni a babérokat :lol:
- Tegnapi videó (tehát még korábban készítették, vágták, stb): https://www.youtube.com/watch?v=lDkLC9UmQUg
- Mai Magyar Péter facebook bejegyzés:
"Add tovább! Orbán Viktor ismét hazudik. Miközben épp turbó fokozatba kapcsolja a migránsozást, hogy elterelje a figyelmet a magyar gazdaság összeomlásáról, az egészségügyi válsághelyzetről és a MÁV totális széteséséről, a kormány a helyiek információi szerint migráns tábort épít a Győr-Moson-Sopron megyei Vitnyéden. A táborban állítólag 500 illegális migránst fognak elhelyezni a katonaság felügyelete mellett."

:lol:

Felkészül a vízgazdálkodás, vagy az volt már? :lol:
ram8nes írta:
kiserik írta:

Ne légy ferni pucusajt, hogy szóról szóra benyalod ezt a love story-t :D Tudom, hogy az első interjút még nem politikusként adta, de utólag figyelve az eseményeket, ez csak színjáték volt. Varga Judit exférje (azóta is ez a címe az interjúnak) az insideman, akinek tele lesz a töke. Ő nem akar politizálni, de sikerül egy olyan interjút adni, ami után mindenkinek az jut az eszébe, hogy ez az ember kellene az ellenzék vezetésére mindezt akkor, mikor a tankönyvek szerint egy pártot a legoptimálisabb létrehozni. Aztán az események kínos precizitással, szinte kiszámolt (megtervezett) időrendben történnek. Jönnek a további interjúk. Pont van egy hangfelvétel a tarsolyban, amit nem azért készített, hogy politikai pályára léphessen, hanem mert ezzel a családját akarta védeni, de mégis ezzel lép politikai pályára és igazolja, hogy neki belsős infói vannak. Nem vagyonos emberként olyan rendezvényt rittyent ki farzsebből, amit komoly pártok sem tudnak. Közben meg folyamatosan ott vannak már mögötte azok a háttéremberek (eleinte rejtőzködve, maszkban, távolról) akikről beszélni szoktam.

Nincs ezzel egyébként semmi baj, tökéletesen zongorázták le eddig a dolgot, így kell egy ilyen ellenszélben lévő helyzetben, csak ne nyeljük be azt, amit az átlagszavazónak előadnak.
ja, mert a vilagon minden szandekosan tortenik, elore kiszamolva, a hatteremberek altal mozgatva...
az egeszseges gyanakvas szukseges, de azert eros ilyen egyetelmuen kijelenteni olyan dolgokat, amirol nem tudhatsz, csak az agyadnak egyszerubb megmagyaraznia, hogy minden okkal es elore eltervezve tortenik. (mindezt azert, mert nem komfortos szamara, ha nem ert es tud megmagyarazni mindent, es nyugtalanitja a kiszamithatatlansag, ami valojaban jellemzi a vilagot)

utolag mar kurva okosak vagyunk, hogy "pont ekkor, pont akkor stb.", de ha ennyire egyertelmu minden, akkor gyozz mar meg kerlek, hogy ok mit lathattak elore, amit SENKI mas nem eddig 14 ev alatt, es mi az, ami olyan termeszetellenesen megtervezettnek tunik. szamomra a jokor, jo helyen levo, a rendszert belulrol ismero es annak mukodeset kihasznalo ember esete all fent. (es ezzel nem azt mondom, hogy ez csak one man show)
Úgy látszik megint elmaradt a szerintem. Bocsánat, pedig a legutóbbi óta kínosan próbálok rá figyelni.

Szóval szerintem azt láthatták előre, hogy ugyan ezek az emberek ott voltak '18-ban a Jobbik 20%-ánál, '22-ben MZP 30%-ánál. Nem ma kezdték ezt a műfajt, még ha úgy is tűnik.

És távolt álljon tőlem, hogy meggyőzzek bárkit bármiről. Mint írtam is, nekem ezzel semmi bajom. A politika egy ilyen műfaj.

swfan

HozzászólásSzerző: swfan » 2024. szeptember 13., péntek 10:07

kiserik írta: Szerintem ahhoz, hogy kialakulhasson a véleményed a politikától, minden oldalt meg kell ismerned. Ahogy Gulyás Marcit, úgy mondjuk egy Hont Andrást. Ahogy a Telexet, úgy az Indexet. Ahogy Magyar Pétert, úgy Toroczkait. A lényeg, hogy ne csak 1 helyről informálódj a multról sem, mert mindenki úgy adja elő, ahogy neki tetszik.
Ebben egyet értek, de annyival kiegészíteném, hogy mindenkivel szemben, akit olvasol, kritikusan kell hozzáállni, és utánanézni annak, amit állít, hogy az tényleg igaz. Mert lehet, hogy valaki értelmesen és összefüggően, hitelesnek tűnő módon beszél, attól még terjeszthet alusipkás konteókat (mint a Toroczkai :mrgreen: )

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2024. szeptember 13., péntek 10:05

swfan írta: Az objektivitáson lehet vitatkozni, nyilván mindenkinek van egy világnézete, az újságíró sem kivétel ez alól. Ettől függetlenül egy objektivitásra törekedő újság a hatalmat igyekszik ellenőrizni. A Telex szokott írni kritikus cikket Karácsonyról is. Te láttál már valaha kritikus cikket Orbánról a Mandineren, Origón?
Az elvesztett sajtóperek számáról, vagyis az óriási kölönbségről a kettő között, nem is beszélve.

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2024. szeptember 13., péntek 10:01

hagyjuk :lol:
thereisonly1ronaldo

swfan

HozzászólásSzerző: swfan » 2024. szeptember 13., péntek 10:01

Blanco88 írta:
Rozsabimbo2019 írta:

Ha Torockait elkerülöd, nagy baj nem lehet :lol:
Kizárólag független 🤣 és objektív🤣 szakértőket, portálokat érdemes olvasni. (444, partizán, Telex, Mérce, nyugatifény stb.)😅
A nyugatifény a DK pártlapja. A mérce meg a Szikráé

Egyébként elárulod kitől "függ" a telex, a 444, vagy a Partizán? A független azt jelenti, hogy nincs felettük egy tulaj, aki megmondja, miről írhatnak és miről nem.

Az objektivitáson lehet vitatkozni, nyilván mindenkinek van egy világnézete, az újságíró sem kivétel ez alól. Ettől függetlenül egy objektivitásra törekedő újság a hatalmat igyekszik ellenőrizni. A Telex szokott írni kritikus cikket Karácsonyról is. Te láttál már valaha kritikus cikket Orbánról a Mandineren, Origón?

A Telexen szokott lenni tényellenőrzés. Láttam már, hogy kormánypárti állítást minősítettek igaznak, meg olyat is, hogy kormánykritikust hamisnak. Utóbbira példa: https://telex.hu/ellenorzo/2024/06/03/d ... -kepviselo

A 444-hez tartozó Lakmusz portálon is szoktak lenni ilyen tényellenőrzések, legutóbb pl. írtak egy cikket arról, hogy melyik elnökjelölt mit és hogyan hazudott, ferdített a vitán. Vannak benne Harristől is ilyenek szép számmal: https://www.lakmusz.hu/macskaevo-bevand ... allitasai/

A Partizánban is nem egy ellenzéki politikus vérzett már el. Fekete Győr András. Márki Zay Péter (az ominózus háborúval kapcsolatos kijelentése, amire a Fidesz felhúzta a félelemkampányt, ott hangzott el). Kunhalmi Ágnes (mondjuk ő egy elképesztően buta p*csa, szóval nem meglepő)

ram8nes

HozzászólásSzerző: ram8nes » 2024. szeptember 13., péntek 10:00

kiserik írta:
hehetheoriginal írta: usa sosem volt az értelmiség krémje, semmi meglepő ezen a bidenes videon.

what? :lol: :coffee:

ja, mert a vilagon minden szandekosan tortenik, elore kiszamolva, a hatteremberek altal mozgatva...
az egeszseges gyanakvas szukseges, de azert eros ilyen egyetelmuen kijelenteni olyan dolgokat, amirol nem tudhatsz, csak az agyadnak egyszerubb megmagyaraznia, hogy minden okkal es elore eltervezve tortenik. (mindezt azert, mert nem komfortos szamara, ha nem ert es tud megmagyarazni mindent, es nyugtalanitja a kiszamithatatlansag, ami valojaban jellemzi a vilagot)

utolag mar kurva okosak vagyunk, hogy "pont ekkor, pont akkor stb.", de ha ennyire egyertelmu minden, akkor gyozz mar meg kerlek, hogy ok mit lathattak elore, amit SENKI mas nem eddig 14 ev alatt, es mi az, ami olyan termeszetellenesen megtervezettnek tunik. szamomra a jokor, jo helyen levo, a rendszert belulrol ismero es annak mukodeset kihasznalo ember esete all fent. (es ezzel nem azt mondom, hogy ez csak one man show)

halamadrid
Kedvenc játékosaid: C. Ronaldo, Modrić, Asensio, Ramos, Casemiro, Marcelo, Håland, Fede

HozzászólásSzerző: halamadrid » 2024. szeptember 13., péntek 9:41

Köszönöm az ajánlásokat mindenkinek :salute:
Ceballos: “When I saw all those players — Karim, Carvajal, Modric… — playing cards just a few hours before the game I thought ‘wow, well, there’s calmness anyway’. I couldn’t even sleep.”
:salute:

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2024. szeptember 13., péntek 9:41

kiserik írta:
hehetheoriginal írta: usa sosem volt az értelmiség krémje, semmi meglepő ezen a bidenes videon.

Vagy ez van, valóban, vagy ott lehet az is, hogy MP rohadtul ráérzett a dologra, szerencséje is volt, jól időzített, Gulyás pedig azonnal meglátta ebben a nézettséget, lehetőséget, mert ismeri a nézőit, és tudja, hogy a Fideszből kibeszélés kattintást, nézettséget hoz. Tk. pont jól jöttek egymásnak, mert MP máshol nem tudott volna ekkora nézettséget szerezni már az elején. Azért az egészet megelőzte egy pedofil-botrány, amelyiknek az elején MP még sehol nem volt, akkor jelent csak meg, amikor a volt feleségét kirakták a pikszisből. Azt pedig kétlem, hogy ezek a nagyon fontos első lépések, amelyekre az egész ország felkapta a fejét, MP és Gulyás közös tervének részei voltak.
Mondom, lehet az is, amit te írtál, de ugyanakkora az esélye, hogy jól vették észre a lehetőséget. Marci pedig ugyanúgy rákérdezett a későbbi interjúkban az MP számára kényelmetlen dolgokra.

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2024. szeptember 13., péntek 9:30

Gulyás Marcinál milyen szépen elvérzett Magyar Péter

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2024. szeptember 13., péntek 9:28

kiserik írta: Persze nem olyan durván és korlátlanul, mint a Megafos például, de azért na. Gulyás Marcinál milyen szépen elvérzett Magyar Péter vagy épp Feri Klárival
Pedig Gyurcsány izzadt, át is ment gorombába, legutóbb pedig mém lett a "Klára :kivagyhe: " visszakérdezés. Magyarországon az ilyen típusú politikai interjú szinte kizárólag a Partizánon készül manapság. Sajnos.
Magyar Péter pedig annyira új és ismeretlen jelenség volt akkor, hogy nehéz volt rá bármi izzasztót előhúzni. Majd meglátjuk pár év múlva.
kiserik írta: Nincs azzal semmi baj, ha az egyik médium ide húz a másik oda, csak ne akarjuk beállítani egyiket sem pártatlannak meg függetlennek. Aki elhiszi, hogy milliárdos költségvetést lehet csinálni csupán olvasók befizetéseivel, az nagyon naív.
Nem állítottam be pártatlannak, mert az újságírónak mindig ellenzéki pozíciót kell felvennie az adott alannyal szemben, így lehet belőle a legtöbb infót kihúzni. Viszont ha az elfogultságot 1-10-ig mérjük, és a Megafon, Kesma, 10-es, a Partizán valahol max 5 körül lehet szerintem.
Amúgy a Partizán sem a semmiből, hirtelen lett ekkora médiatermék. Ténylen a nulláról építették, évek alatt, szisztematikusan, eleinte minimális kötségvetéssel, más néven (Slejm). 6-7-8 évnek kellett eltelnie, mire elérte a mai szintet, mire megjelentek a nagyobb támogatók, elérte azt a szintet, hogy a Youtube-ból is legyen komolyabb bevétel. És persze, indultak pályázatokon, a magyar kormány hozzállása miatt leginkább EU-s és amerikaiaikon, de ezek nem feltétlen jelentik, hogy szívességgel kell viszonozni azokat. Pl. Gulyás nagyon kritikus az amerikai típusú kapitalizmussal szemben, de az EU-ban uralkodó gazdasági neoliberalizmust is rendszeresen kritizálja. Plusz sok nem politikai jellegű csatorna is elnyeri ugyanezeket a támogatásokat.
Ez csak onnan tűnik naivitásnak, ahol mára mindennapos lett a régi mentalitás, hogy az kéri a muzsikát, aki fizet. Jó öreg relativizálás, ha elhitetem a másikról, hogy ő is korrupt, megvehető, akkor az én korruptságom miatt máris nem kell magyarázkodnom.
Szerintem ahhoz, hogy kialakulhasson a véleményed a politikától, minden oldalt meg kell ismerned. Ahogy Gulyás Marcit, úgy mondjuk egy Hont Andrást. Ahogy a Telexet, úgy az Indexet. Ahogy Magyar Pétert, úgy Toroczkait. A lényeg, hogy ne csak 1 helyről informálódj a multról sem, mert mindenki úgy adja elő, ahogy neki tetszik.
Így-így. Ez valóban nagyon fontos. Bár én Honttól az utóbbi időben falra mászok.
Blanco88 írta: Az tény, hogy finomabb módszerekkel dolgoznak mint a kormánypárti sajtó, de nem kevésbé elfogultak.
Ez nem igaz. Lásd a fenti érveimet.
Szerintem ez nem is annyira értelmiség, hanem tisztelet és kultúra kérdése. Lehet nem egyet érteni, de a minimális tiszteletet meg kéne adni, ha valakivel szemtől szembe találkozok.

Blanco88
Kedvenc játékosaid: Raul, Hierro, Ramos, Valverde
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Dynamo Dresden

HozzászólásSzerző: Blanco88 » 2024. szeptember 13., péntek 9:17

nuevo_ericco írta: Ezek közül csak a Nyugati fény az, amelyik hasonlóan elfogult, mint a kormánypropaganda.
A többi olyan szempontból objektív, hogy nem kizárólag azért kapják a pénzt, hogy egy politikai agendát, pártot nyomassanak. Teljes objektivitás nincs, mert emberek írják, de legalább igyekeznek az újságírói szabályoknak eleget tenni. Pl. a Partizánban nem egy ellenzéki politikus vérzett el, mert Gulyás Marci nem volt hajlandó alákérdezni, hanem kritikus pozíciót vett fel, ami egy újságíró dolga.
Az tény, hogy finomabb módszerekkel dolgoznak mint a kormánypárti sajtó, de nem kevésbé elfogultak.
"Egész Spanyolország felett felhőtlen az ég"

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2024. szeptember 13., péntek 9:00

usa sosem volt az értelmiség krémje, semmi meglepő ezen a bidenes videon.

Gulyás Marcinál milyen szépen elvérzett Magyar Péter
thereisonly1ronaldo

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2024. szeptember 13., péntek 8:58

halamadrid írta: Sziasztok.

Fiatal vagyok, a pedofilbotrány hatására, kb. májusban kezdtem el intenzíven követni a politikát. Tudtok esetleg javasolni valamit, amivel fel tudnám zárkóztatni magam, hogy érdemben tudjak politizálni legalább 2006-tól, de inkább a "rendszerváltozás" évétől történt magyar politikáról? Valamilyen videó-, cikk sorozat, esetleg könyv? Bár utóbbiból 1-2 évnek mindenképpen ki kell maradnia történetből, de ezt is szívesen fogadom.
Szerintem ahhoz, hogy kialakulhasson a véleményed a politikától, minden oldalt meg kell ismerned. Ahogy Gulyás Marcit, úgy mondjuk egy Hont Andrást. Ahogy a Telexet, úgy az Indexet. Ahogy Magyar Pétert, úgy Toroczkait. A lényeg, hogy ne csak 1 helyről informálódj a multról sem, mert mindenki úgy adja elő, ahogy neki tetszik.
nuevo_ericco írta:

Ezek közül csak a Nyugati fény az, amelyik hasonlóan elfogult, mint a kormánypropaganda.
A többi olyan szempontból objektív, hogy nem kizárólag azért kapják a pénzt, hogy egy politikai agendát, pártot nyomassanak. Teljes objektivitás nincs, mert emberek írják, de legalább igyekeznek az újságírói szabályoknak eleget tenni. Pl. a Partizánban nem egy ellenzéki politikus vérzett el, mert Gulyás Marci nem volt hajlandó alákérdezni, hanem kritikus pozíciót vett fel, ami egy újságíró dolga.
Hát hogyne :) Persze nem olyan durván és korlátlanul, mint a Megafos például, de azért na. Gulyás Marcinál milyen szépen elvérzett Magyar Péter vagy épp Feri Klárival :lol:

Nincs azzal semmi baj, ha az egyik médium ide húz a másik oda, csak ne akarjuk beállítani egyiket sem pártatlannak meg függetlennek. Aki elhiszi, hogy milliárdos költségvetést lehet csinálni csupán olvasók befizetéseivel, az nagyon naív.

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2024. szeptember 13., péntek 8:48

Biden a trumpisták között megvan? :lol:
https://youtu.be/0X_9x6nDusg

Jópofa videó, főleg a végén a kutyás, macskás rész :mrgreen:
Viszont az aktuális elnököt old fart-nak hívni és megkérdezni, hogy emlékszike-e még a nevére. Mindenkire rábízom, hogy ez a trollkodás még bele fért-e.

Vissza: