kiserik írta:
Persze nem olyan durván és korlátlanul, mint a Megafos például, de azért na. Gulyás Marcinál milyen szépen elvérzett Magyar Péter vagy épp Feri Klárival
Pedig Gyurcsány izzadt, át is ment gorombába, legutóbb pedig mém lett a "Klára

" visszakérdezés. Magyarországon az ilyen típusú politikai interjú szinte kizárólag a Partizánon készül manapság. Sajnos.
Magyar Péter pedig annyira új és ismeretlen jelenség volt akkor, hogy nehéz volt rá bármi izzasztót előhúzni. Majd meglátjuk pár év múlva.
kiserik írta:
Nincs azzal semmi baj, ha az egyik médium ide húz a másik oda, csak ne akarjuk beállítani egyiket sem pártatlannak meg függetlennek. Aki elhiszi, hogy milliárdos költségvetést lehet csinálni csupán olvasók befizetéseivel, az nagyon naív.
Nem állítottam be pártatlannak, mert az újságírónak mindig ellenzéki pozíciót kell felvennie az adott alannyal szemben, így lehet belőle a legtöbb infót kihúzni. Viszont ha az elfogultságot 1-10-ig mérjük, és a Megafon, Kesma, 10-es, a Partizán valahol max 5 körül lehet szerintem.
Amúgy a Partizán sem a semmiből, hirtelen lett ekkora médiatermék. Ténylen a nulláról építették, évek alatt, szisztematikusan, eleinte minimális kötségvetéssel, más néven (Slejm). 6-7-8 évnek kellett eltelnie, mire elérte a mai szintet, mire megjelentek a nagyobb támogatók, elérte azt a szintet, hogy a Youtube-ból is legyen komolyabb bevétel. És persze, indultak pályázatokon, a magyar kormány hozzállása miatt leginkább EU-s és amerikaiaikon, de ezek nem feltétlen jelentik, hogy szívességgel kell viszonozni azokat. Pl. Gulyás nagyon kritikus az amerikai típusú kapitalizmussal szemben, de az EU-ban uralkodó gazdasági neoliberalizmust is rendszeresen kritizálja. Plusz sok nem politikai jellegű csatorna is elnyeri ugyanezeket a támogatásokat.
Ez csak onnan tűnik naivitásnak, ahol mára mindennapos lett a régi mentalitás, hogy az kéri a muzsikát, aki fizet. Jó öreg relativizálás, ha elhitetem a másikról, hogy ő is korrupt, megvehető, akkor az én korruptságom miatt máris nem kell magyarázkodnom.
Szerintem ahhoz, hogy kialakulhasson a véleményed a politikától, minden oldalt meg kell ismerned. Ahogy Gulyás Marcit, úgy mondjuk egy Hont Andrást. Ahogy a Telexet, úgy az Indexet. Ahogy Magyar Pétert, úgy Toroczkait. A lényeg, hogy ne csak 1 helyről informálódj a multról sem, mert mindenki úgy adja elő, ahogy neki tetszik.
Így-így. Ez valóban nagyon fontos. Bár én Honttól az utóbbi időben falra mászok.
Blanco88 írta:
Az tény, hogy finomabb módszerekkel dolgoznak mint a kormánypárti sajtó, de nem kevésbé elfogultak.
Ez nem igaz. Lásd a fenti érveimet.
hehetheoriginal írta:
usa sosem volt az értelmiség krémje, semmi meglepő ezen a bidenes videon.
Szerintem ez nem is annyira értelmiség, hanem tisztelet és kultúra kérdése. Lehet nem egyet érteni, de a minimális tiszteletet meg kéne adni, ha valakivel szemtől szembe találkozok.