Blanco88 írta:
Csodálkozom, hogy van még mindig olyan, aki hitelt ad ezeknek a felméréseknek. Sajnos ezek már a propaganda részei mindkét oldalon. (ezek alapján zárul az olló)
Nem minden esetben készülnek ezek politikai megrendelésre. A módszertanon kellene változtatni valahogy, mert a rendszerellenesség és úgy általában a bizalmatlanság miatt egyre kevesebben válaszolnak, vagy egyenesen hazudnak, mikor megkérdezik őket.
Exitpollokon ezt nagyon látni, amit közvetlen a helyszínen, az ikszelés után szoktak végezni. Régebben ezek elég pontosak voltak, mert az emberek már felszabadultabban, őszintén elmondták, kire ikszeltek. Most már ekkor sem.
dzsi91 írta:
Lehet az ő macskájukat még nem ette meg valamelyik bennszülött
Ez jó volt
Nem én lettem megszólítva, de adnék egy kis kontextust:
2016-2020 az egész nyugati világban jó időszaknak számított. Olcsó hitelek, mai árakhoz képest olcsó energiahordozók, tökéletes környezet a befektetéseknek. Ennek ellenére a munkanélküliségi ráta a végére nem volt valami fantasztikus, de azt írjuk a kezdődő pandémia számlájára.
Amúgy ha szigorúan a számokat nézzük, akkor a Biden adminisztráció is jó munkát végzett, mert az USA gazdasága messze a legkevesebbet esett vissza a pandémia, a háború, az energetikai és az inflációs válság miatt, főleg Európához, de akár Kínához képest is. Egyértelműen ők lettek a válság győztesei. Sikerült a 6%-os munkanélküliséget 4% alá nyomni már 2021 végére, az infláció megállt 9%-nál (Magyarországon volt 20%+ is).
Persze az átlag amerikai ránéz a benzinárra, és meg is a véleménye. Szerintem Trumpnak emiatt van még esélye. Félidős választásokon, mikor még nem volt ekkora benzindrágulás, kikaptak a jelöltjei.