Ki beszél itt a fideszről. A fidesz nem azért van karanténban, mert szélsőjobboldali (nyilván mert nem is az), hanem mert különutas politikát folytat.nuevo_ericco írta:Mondjuk azt kétlem, hogy a francia kommunisták ellenségképet gyártottak volna a pártcsaládjuk jelöltjéből, majd teleplakátolták volna ezzel az országot. Arról sem hallottam, hogy a francia kommunisták kiszervezték volna a szinte teljes felsőoktatást, tudományos és kulturális intézeteket olyan alapítványokba, ahol kizárólag az ő politikai kinevezettjeik ülhetnek be, és utódokat is csak ők választhatnak maguk után.Blanco88 írta: Valahogy nem hallottam, hogy ez az összefogás bárkit is zavart volna. Nem raktak ki senkit az európai pártcsaládjából. Nem szólalt meg a bizottság előre, mint az olaszoknál, hogy ha majd ezek kormányoznak majd ez lesz meg az lesz.
Ha majd mindez bekövetkezik, akkor visszetérhetünk a témára.
De én pont az ellenkezőjét látom: pl. a szociáldemokrata, baloldali Fico eltanulta Orbán receptjét, azonnal leuralta az ügyészséget, a közmédiát, törvényileg megkérdőjelezhető módszerekkel engedte szabadlábra jogerősen elítélt saját embereit, és már ott is épp ma került szóba az EU-s források befagyasztása, felfüggesztették a pártcsaládjában, stb. Szóval a mérce még mindig ezerszer egységesebb, mint Magyarországon.
Az pedig szerintem sem kizárt, hogy nem is annyira a rendszer zavarja, hanem a saját szerepe. Le is írtam.
Az olasz testvérek, a nemzeti tömörülés, az afd gyártottak ellenségképet a a saját pártcsaládjuk jelöltjeiből? Kiszervezték a teljes felsőoktatást, tudományos intézeteket alapítványokba? Vagy a te összes kérdésedet feltehetném....
Egyiket sem tették. Ideológiai alapon vannak karanténban. A szélsőbal ninics ilyen karanténban, ahogy ezt a példa is mutatja. Magyarázhatod itt ezt a kettős mércét ameddig akarod, attól még ez a helyzet.
Magyar Péter motivációjában akkor nincs vitánk.