Én 18-ban (amikor először szavaztam btw) még rájuk szavaztam, részben szülői nyomásra, akik a mai napig vérfideszesek. Világ életemben ebben lettem felnevelve, hogy a "Fidesz lyó, baloldal rósz"kiserik írta: Ha már úgy sem szól nagyon másról a topik, csinálhatnánk egy kis felmérést. Ki miért lett Fidesz ellenes? Szigorúan csak 1 dolgot lehet mondani, a legfontosabbat (egyébként nincs értelme, mert az általános dolgokat mindenki tudja). Kinek mi veri ki leginkább a biztosítékot?
Nagyon nehéz egyetlen dolgot kiemelni, mert nyilván ez fokozatosan megy végbe az emberben, illetve a Fidesz is fokozatosan lett egyre rosszabb
Ha nagyon ki kéne dolgot emelni, ami a fordulópont volt, az a pandémia kezelése, ami alatt nálunk halt meg azt hiszem a második legtöbb ember a világon népességarányosan, plusz erre rárakódik az ebből fakadó gazdasági válság katasztrofális kezelése.
Kb. 2020-ig még el lehetett mondani, hogy a gazdaságunk egy felfele ívelő pályán van, ezért úgy voltam vele, hogy bár zavar a propaganda, meg morális aggályok, meg miegymás, a gazdasági növekedést nem érdemes kockáztatni azzal, hogy lecseréljük a Fideszt egy ismeretlenre.
Persze így az idő távlatából már könnyű belátni, hogy a 2020-ig tartó pozitív gazdasági mutatóink nem a Fidesznek köszönhetőek, hanem annak, hogy akkor a világgazdaság is a csúcson pörgött, az országra pedig ömlöttek az EU-s pénzek. Amikor pedig jött egy válság, az EU-s pénzcsap pedig el lett zárva, látszik, hogy önerőből lassan az állam alapvető működtetését is képtelenek ellátni.