Real Madrid vs. Barcelona
- morientes
- Kedvenc játékosaid: Raul,Diego Maradona
- Kedvenc csapatod: Há' a rejálmadrid b+ :)
Re: Real Madrid vs. Barcelona
Én elolvastam jópár vele készített interjut...saját bevallása szerint is echte balos volt,de nem elképzelhetetlen hogy olykor jobbal is bepofozta...én meg úgy hallottam ,hogy Puskás nem egy gólt lőtt jobbal is![]()
Özilt is láttam már jobbal gólt rúgni de senki se mondaná rá hogy kétlábas...

LEGIO PATRIA NOSTRA

http://m.youtube.com/watch?v=Hiyc2JB9v6U
Ha nem látod magadban a győztest,nem is lehetsz az...

-
- Kedvenc játékosaid: zizou, marcelo, modric
- Kedvenc csapatod: los blancos.
én meg úgy hallottam ,hogy Puskás nem egy gólt lőtt jobbal is 
persze ezzel nem azt akarom alátámasztani ,hogy ő jobblábas volt eredetileg ,mert nem

persze ezzel nem azt akarom alátámasztani ,hogy ő jobblábas volt eredetileg ,mert nem

- morientes
Világ életében bal lábas volt.Sőt,olyanyira az,hogy jobbost csak támaszkodni hasznákta,de-hogy Czibort idézzem ismét-avval a bal lábbal az ő "kertecskéjében",olyan dolgokat tudott,mint senki más.Abból a Puskás legendából egyébként mi igaz, hogy ő eredetileg jobb lábas volt, csak azzal túl erősen lőtt, és sérülést is okozott, ezért használta a balt? Kicsit mendemondának tűnik nekem.
Sok szakértő szerint Kocsis volt olyan jó,ha nem jobb,mint Puskás,mert kétlábas volt,és kvára jól fejelt,(Cabeza d"Oro,Aranyfejű).
Én azt gondolom ez hülyeség.Mindkettő fantasztikus volt a maga nemében,de Kocsis sose volt olyan vezéregyéniség mint Puskás.És ez az akkori fociban is nagyon sokat nyomott a latba csak úgy mint ma...
Totti...sajnálom hogy sose játszott a Realba....csak ennyit mondok.
LEGIO PATRIA NOSTRA

- RealRaúl77
- Kedvenc játékosaid: Raúl; Modric; Marcelo
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
Jó (volt) olvasni ezeket az eszmecseréket. Köszönöm nektek!
Abból a Puskás legendából egyébként mi igaz, hogy ő eredetileg jobb lábas volt, csak azzal túl erősen lőtt, és sérülést is okozott, ezért használta a balt? Kicsit mendemondának tűnik nekem.
Abból a Puskás legendából egyébként mi igaz, hogy ő eredetileg jobb lábas volt, csak azzal túl erősen lőtt, és sérülést is okozott, ezért használta a balt? Kicsit mendemondának tűnik nekem.
És nem is véletlenül.Ugyanígy gondolok Tottira is. Nagy ász az ember, holott nem sok kupát nyert a csapatával, mégis a legnagyobb olaszok között tartják számon.
"Modric más dimenzió..a labda jobb helyen van nála mint magzat az anyja hasában." R.M.C.F.
https://www.youtube.com/watch?v=bIIO0WT1nX4
https://www.youtube.com/watch?v=bIIO0WT1nX4
- Remy
- Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
- Kapcsolat:
Bergkampot szerintem így is nagyon tisztelik. Tökéletes helye volt az Arsenalban, mert az akkori Arsenal igenis erős volt. Nem nyert BL-t, és akkor mi van? Veretlenül nyertek PL-t, ami azért eléggé dicséretes.ericco írta:Ém még Bergkamp nevét is ideírnám, ha nem lett volna a repüléstől való félelme, akkor az Arsenalnál komolyabb csapatban is kiköthetett volna, és jó eséllyel a legnagyobbak közt emlegetnénk. Bámulatos volt, hogy milyen magas százalékban választotta a legjobb, a legtökéletesebb megoldást kiélezett szitukban, legyen az passz, befejezés.
Ugyanígy gondolok Tottira is. Nagy ász az ember, holott nem sok kupát nyert a csapatával, mégis a legnagyobb olaszok között tartják számon.
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.
Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!
Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick
New England Patriots
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.
Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!
Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick
New England Patriots
- morientes
Szerintem is a legnagyobb dolog ami forradakmasította a futballt.Csodálatra méltó szabály,sokan egy életen keresztüll megérteni se képesek,úgy hogy le a kalappal az előtt aki kitalálta...eldöntő pillanat volt a les szabály feltalálása
De hehenek is igaza van,a hazaadás büntetése a 90-es évek legmeghatározóbb szabályváltoztatása,valamint ebben a csomagban fogadták el hogy az egyvonal nem les,valamint azt,hogy a szabálytalanságokat sokkal szigorúbban bírálják el,ugyan is régen,a sárgalap sem került elő olyan gyakran mint manapság...mindezen szabályváltoztatások a támadó foci előtérbe helyezését volt hivatott elősegíteni.(Megjegyzem a sárgalapot is csak 1970-ben "találta föl" egy angol játékvezető,ezt fogadta el aztán szabályzatban először az FA,majd az UEFA,és a FIFA is.
RMCF írása kiváló.Jómagam csak aztal egészíteném ki,hogy az aranycsapat talán azért IS lehetett még annyira sikeres,mert Czibor jobb lábas létére,balszélen való játszatása szétzilálta az ellent,valamint képes volt feltűnni a pálya minden szegletében,zavart keltve ezzel az ellenfélnél,úgy támadásba mint védekezésbe.Magyarul neki a modern szóhasználatban nem volt határozott posztja...
A másik.....ezek a játékosok olyan magasszintű technikai képzettséggel rendelkeztek,köszönhetően a kölyök koruk óta labdával fekszek-kelek efektusnak,valamint,mivel az akkori pártállam egybegyúrta őket a honvédba (kivéve néhány MTK-st/vörös meteor/),és talán Lórántot aki dorogi volt,annyira összeszokott társaság volt hogy túlzás nélkül ismerték egymás gondolatát is...
S bár Sebes nagy taktikus volt,de az emberi kicsinyességen ő se tudott túl lépni,egy Tóth Mihályt játszatott a jobbszélen,míg a padon ott ült egy Sándor Csikar...hogy modt azért mert a mester nem ápolt nagyon jó viszonyt Sándorral,vagy mert Tóth(akit az ominózus '54-es vb döntő után a saját szurkolótábora ujpeszen is csak "világbajnoknak" nevezett) Sebes veje volt...azt már nehéz lenne eldönteni.
Herreraval meg van még egy érdekesség,amikor az inter előtt a barca edzője volt,pont Czibor Zolival kapott össze,mivel a mester nehezményezte,hogy a "Bolond" nem akarja meginni a napi "gyümölcslé" adagot...
LEGIO PATRIA NOSTRA

- ericco
- Kedvenc csapatod: Real Madrid, Philadelphia Flyers
- Kapcsolat:
Ém még Bergkamp nevét is ideírnám, ha nem lett volna a repüléstől való félelme, akkor az Arsenalnál komolyabb csapatban is kiköthetett volna, és jó eséllyel a legnagyobbak közt emlegetnénk. Bámulatos volt, hogy milyen magas százalékban választotta a legjobb, a legtökéletesebb megoldást kiélezett szitukban, legyen az passz, befejezés.
Merci Zizou!
- csababarca
- Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
- Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.
R.M.C.F írta:Azt írtam , de egy másikra gondoltam. Na mindegy.
Átfutottam még egyszer, Carlos Albertot írtál,arra reagált hehe,hogy ő középhátvéd volt.
Szerintem Djalma Santos volt az,akit kerestek, róla írják,hogy az egyik legjobb jobbhátvéd ever.

"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."
- El Maestro
- Kedvenc játékosaid: Ronaldo, Zinedine Zidane, Iker Casillas, Sergio Ramos, Karim Benzema, Luka Modric, Marcelo, Toni Kroos
- Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F., Chicago Bulls
Nálam még Radó és kis Kokó is ide tartozik.
- Realista24
- El Padre
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
- Kapcsolat:
de ugyanúgy rámondom riquelmére, özilre, thiagora vagy éppen oliver torresre.

Te atya ég.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
- 'shutterisland
- Kedvenc játékosaid: LM / GD
- Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg
a zseni az annyira megfoghatatlan dolog szerintem.
én könnyen szoktam dobálózni vele, mert sosem szoktam összemosni a világklasszissal.
zidane, rivaldo, dinho, guti vagy iniesta nálam azok, de ugyanúgy rámondom riquelmére, özilre, thiagora vagy éppen oliver torresre.
általában a kreatív és intelligens játékosokat szoktam annak tartani, akik képesek varázsolni, előhúzni valamit a cilinderből és/vagy könnyed,elegáns stílusuk van.
én könnyen szoktam dobálózni vele, mert sosem szoktam összemosni a világklasszissal.
zidane, rivaldo, dinho, guti vagy iniesta nálam azok, de ugyanúgy rámondom riquelmére, özilre, thiagora vagy éppen oliver torresre.
általában a kreatív és intelligens játékosokat szoktam annak tartani, akik képesek varázsolni, előhúzni valamit a cilinderből és/vagy könnyed,elegáns stílusuk van.
- realistahuni
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Van Nistelrooy, Modric,
- Kedvenc csapatod: Los negros
alig van már zseni, nagyon kevés, pl messi.
Amúgy Pirlo szerinted zseni? Szegény már jó ideje ki van öregedve, de még mindig nem tudták megtalálni az utódját sem az olasz válogatottnál sem a Juve-nél. Az olaszok a 2006-os vb címet legalább köszönhetik neki is annyira mint a védelemnek. Nélküle olyan lett volna az a csapat mint egy f1-es autó ami felniken "gurul". Rá és Zizoura illik a legjobban a "csapat esze" kifejezés.
-
- Kedvenc játékosaid: Sergio
- Kedvenc csapatod: Még is KI lehetne? Hagyjuk már a divatokat. A legnagyobb: REAL MADRID.
Azt írtam , de egy másikra gondoltam. Na mindegy.
Persze, vannak amiben nagyon erős, de ez ma még kevés....alig van már zseni, nagyon kevés, pl messi.azért az elismerhetnéd.....
Ha a fogalmatlan osztja az észt akkor nagy a baj.....úgyhogy nagy a baj.
- csababarca
- Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
- Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.
Djalma Santos volt szerintem akire gondoltok

"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
- hehe
- Kedvenc játékosaid: el fenomeno.
- Kedvenc csapatod: a 6X-os vb.
sztem te garrinchára gondolsz, de ő meg csak szimplán a valaha volt legjobb szélső (minimum) volt, nem hátvéd1. Lehet kevertem egy másikkal, de akkor ki volt az a fene szélső bekk aki világhírű volt?nekem ő ugrik be.

azért az elismerhetnéd, hogy ami labdaérzék meg futballtudás van a gyerekben, az szűk elit. és képes alázattal, keményen dolgozni is. azért mondtam, amit, mert gyakran veszem észre rajtad, hogy csak azért szidsz vkit, mint a bokrot, mert ivánék vagy a sajtó ajnározza, de ez nem adott játékos hibája, ezért nem kell ítélkezni felette, köpködd inkább azt, aki baromságot állít vagy túloz vele kapcsolatban.4. Látom hogy ér a labdához,az még kevés egy zsenihez. Lehet majd az lesz. Ha úgy érzed azért nem zseni nálam mert barcás akkor mitől az messi? Vagy mitől volt a kedvencem rivaldo? Heeeee?? logika nem játszik?![]()

köszönöm szépen.Cronaldo nem zseni, és nem is lesz az.

ugyanarról beszélünk, én csak kiegészítettem, hogy elaludnál az unalomtól és tépnéd a hajad, jönne egy mocskos murinnyó a szarhúgyfos cselszijével, vhogy beerőltetne egy lófasz gólt és utána egész meccsen azt néznéd, ahogy csekk vagy ki a makkom a sisakos kapusuk markolássza a labdát. a világ szégyene lenne. szóval nem annyira korszakalkotó szabály, mint a les, de óóóóó mekkora jóság, hogy van.6. Vitatom,nálam a les. Nem lenne foci ma ha nem vezették volna be.
sander: ja vmi ilyesmi, igen. a másik töri, amikor félpályáról egy kis körbe ívelgette bele pontosan a labdát, mint dévid bekem a zöldszobában a daiadsreklámban 15 éve.

-
- Kedvenc játékosaid: Sergio
- Kedvenc csapatod: Még is KI lehetne? Hagyjuk már a divatokat. A legnagyobb: REAL MADRID.

1. Lehet kevertem egy másikkal, de akkor ki volt az a fene szélső bekk aki világhírű volt?

2. Nem puskás sebessége volt a mondanivaló,hanem a sebességgel együtt működő technika,ebben pelé volt az úttörő,az aki mindenki fölé nőtt nagyon nagyon.
3.
4. Látom hogy ér a labdához,az még kevés egy zsenihez. Lehet majd az lesz. Ha úgy érzed azért nem zseni nálam mert barcás akkor mitől az messi? Vagy mitől volt a kedvencem rivaldo? Heeeee?? logika nem játszik?

Cronaldo nem zseni, és nem is lesz az.
5. Volt tudás,de a németeknél ez a fajta mentalitás volt a siker alapja.
6. Vitatom,nálam a les. Nem lenne foci ma ha nem vezették volna be.
Ha a fogalmatlan osztja az észt akkor nagy a baj.....úgyhogy nagy a baj.
- sander
- Kedvenc játékosaid: Varane
ehhez csak annyit fűznék hogy ha jól tudom akkor a következő volt a történet:hehe írta: gondolom te is ismered, amikor elrakta pipába a szabadot egy madridmeccsen, a spori meg szardarab volt és megismételtette, Ferkó meg bebaszta ugyanoda ugyanúgy, nem volt kecmec.
Szabadrúgást kapott a Real és Puskás végezte el és be is lőtte a ficakba a lasztit de a bíró visszafújta mert nem adott engedélyt a szabadrúgás elvégzésére (nem fújt a sípba). Ekkor a labda mögött újra Puskás és egy csapattársa (talán Di Stefano) és Puskás megkérdezte tőle hogy hova rúgja majd a csapattárs elmosolyodva annyit mondott hogy ugyanoda de közel sem gondolta volna hogy ezt Puskás komolyan gondolja és télleg oda fogja rúgni. Majd Puskás oda rúgja ahova a csapattárs szerette volna és visszamosolyog az illetőre.
(Kihangsúlyoznám hogy nem biztos hogy így volt de én így emlékszem rá, illetve ha jól tudom akkor a Puskás filmben is megemlítették ezt az esetet)
- hehe
- Kedvenc játékosaid: el fenomeno.
- Kedvenc csapatod: a 6X-os vb.
elolvastam erősen alkoholbarát kolléga írását.
gyönyörű összeszedett darab, várom ugyanezzel a szlenggel az 500 oldalas keményborítós könyvet, ami nem száraz (az félszáraz
), azt könnyen majszolva nyeli be az ember szeme és agya, örökre beleég a tudatba, ilyen a jó könyv, asszem akarsz is vmi ilyesmit csak a katalánok vs világ/madrid viszonylatról írni, azért én ezzel kezdeném, hogy miért foci a foci.
de kurvára nem ezért írok, hogy egymás pöcsét szopkodjuk, hanem hogy lenne pár kiegészítésem és egyéb dolog, amitvel nem értek egyet (magyarul végre fórumnak használom a fórumot és nem faszkodásra meg idiótáskodni, ahogy általában
)
tehát:
1. carlos alberto nem szélsőhátvéd volt, pláne nem felfutó, hanem ő volt a brazil bekkenbauer poszt, a válogatott csk-ja. ő is előszeretettel lépegetett fel a kp-ra osztogatni. (játszottak is együtt pályájuk végén new yorkban, még pelé is ott volt. azt nem értem, hogy ha bekkenbauer, carlosalberto meg pelé nem tudta népszerűsíteni és honosítani a focit az usában, akkor egy gyenge bekem mégis mit gondolt
)
2. puskás kibgyors volt (száguldó őrnagy nicknév
), de hihetetlen balosa volt, nem egy történet van róla, gondolom te is ismered, amikor elrakta pipába a szabadot egy madridmeccsen, a spori meg szardarab volt és megismételtette, Ferkó meg bebaszta ugyanoda ugyanúgy, nem volt kecmec. puskás is megelőzte jócskán a korát, ha pelé is. (bozsik meg pláne, a box-to-box kp-sok alapja, alfája volt az ember)
3. nem csak a vonalak eltolása volt az aranycsapat fő fegyvere, hanem a hollandok és cruyffék előtt ők rakták le a totálfotbál alapjait. volt ott is minden, viszont kellett hozzá egy halom kibaszottnagy játékos is, hogy meg tudják csinálni.
4. az meg hogy neymar nem zseni, hát látod te hogy ér a labdához? azt nem lehet tanulni.
vonatkoztass már el a barcásoktól meg a sajtótól nézd már meg a két szemeddel, színtiszta tehetség a gyerek.
céronaldo zseni számodra?
5. írod, hogy "és jöttek az alázatos németek az akarattal":
de ott is olyan fotballtudás volt, hogy beszarsz, tudod te jól.
aki madrid drukker, annak breitnert, netzert minimum ismerni kell, a többiekről nem is beszélve.
6. a lesszabály mellett a kapus nem foghatja meg a hazaadást, ez a legjelentősebb, legjobb szabálymódosítás, ami történt, ráadásul nem is olyan régi.
kb ennyi
gyönyörű összeszedett darab, várom ugyanezzel a szlenggel az 500 oldalas keményborítós könyvet, ami nem száraz (az félszáraz

de kurvára nem ezért írok, hogy egymás pöcsét szopkodjuk, hanem hogy lenne pár kiegészítésem és egyéb dolog, amitvel nem értek egyet (magyarul végre fórumnak használom a fórumot és nem faszkodásra meg idiótáskodni, ahogy általában

tehát:
1. carlos alberto nem szélsőhátvéd volt, pláne nem felfutó, hanem ő volt a brazil bekkenbauer poszt, a válogatott csk-ja. ő is előszeretettel lépegetett fel a kp-ra osztogatni. (játszottak is együtt pályájuk végén new yorkban, még pelé is ott volt. azt nem értem, hogy ha bekkenbauer, carlosalberto meg pelé nem tudta népszerűsíteni és honosítani a focit az usában, akkor egy gyenge bekem mégis mit gondolt

2. puskás kibgyors volt (száguldó őrnagy nicknév

3. nem csak a vonalak eltolása volt az aranycsapat fő fegyvere, hanem a hollandok és cruyffék előtt ők rakták le a totálfotbál alapjait. volt ott is minden, viszont kellett hozzá egy halom kibaszottnagy játékos is, hogy meg tudják csinálni.
4. az meg hogy neymar nem zseni, hát látod te hogy ér a labdához? azt nem lehet tanulni.
vonatkoztass már el a barcásoktól meg a sajtótól nézd már meg a két szemeddel, színtiszta tehetség a gyerek.
céronaldo zseni számodra?
5. írod, hogy "és jöttek az alázatos németek az akarattal":
de ott is olyan fotballtudás volt, hogy beszarsz, tudod te jól.
aki madrid drukker, annak breitnert, netzert minimum ismerni kell, a többiekről nem is beszélve.
6. a lesszabály mellett a kapus nem foghatja meg a hazaadást, ez a legjelentősebb, legjobb szabálymódosítás, ami történt, ráadásul nem is olyan régi.
kb ennyi