OFF

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
fiore
Kedvenc játékosaid: isco
Kedvenc csapatod: real madrid

Re: OFF

HozzászólásSzerző: fiore » 2024. szeptember 6., péntek 10:23

Én is úgy tudom, hogy nem megbízható az órák által becsült elégetett kcal érték. Én ezeket nem számolom/számolnám bele a napi mennyiségekhez. Fogyáshoz az extra deficit meg mindig jól jön. A TDEE kalkulátorok becslései alapból számolnak valamilyen aktivitás szinttel, szerintem kiindulópontnak ez teljesen jó.

Ahogy cart is írta, nyilván hosszútávon tudja belőni az ember, hogy mekkora bevitelre hogyan reagál a teste az egyéni aktivitása mellett.
.

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2024. szeptember 6., péntek 10:07

Santi írta: A mai okosórák már elég pontosak arra, hogy jó alapként szolgáljanak. Annyira tudnak pontatlanok lenni, hogy 1000 lépést mész, és ő mondjuk 1012-t ír. Vagy 80-as a pulzusod egy profi műszerrel, az órád szerint meg 83. Elhanyagolható.
Ha számolni akarsz az óra értékei alapján, akkor kicsit mindig úgy számolj, hogy ráhagyással férj bele a tervedbe. Pl ha meg akarsz tenni minimum 10ezer lépést naponta és ezt az okosórával akarod mérni, akkor menj mondjuk óra szerinti 10500-at és akkor tuti vagy.
Szerintem ezek az orak egy csomo korulmenyt nem tudnak figyelembe venni, es emiatt nagyon csaloka tud egy kaloriaszamitas lenni.

Brutalis differenciak vannak a valosag (ertsd laborkorulmenyek kozott vegzett meresek) es okosora eredmenyek kozott.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

cart

HozzászólásSzerző: cart » 2024. szeptember 6., péntek 10:02

Felesleges ilyen bonyolult szamitasokat vegezni, ugy is pontatlan lesz a vegen. Minden embernek egyedileg kell kitapasztalnia hogy adott fizikai aktivitas mellett mennyi kaloria bevitel fer bele.

Santi
Kedvenc játékosaid: Santillana, RC, Casillas, Zidane, Callejón, Fede
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Ferencváros

HozzászólásSzerző: Santi » 2024. szeptember 6., péntek 9:36

A mai okosórák már elég pontosak arra, hogy jó alapként szolgáljanak. Annyira tudnak pontatlanok lenni, hogy 1000 lépést mész, és ő mondjuk 1012-t ír. Vagy 80-as a pulzusod egy profi műszerrel, az órád szerint meg 83. Elhanyagolható.
Ha számolni akarsz az óra értékei alapján, akkor kicsit mindig úgy számolj, hogy ráhagyással férj bele a tervedbe. Pl ha meg akarsz tenni minimum 10ezer lépést naponta és ezt az okosórával akarod mérni, akkor menj mondjuk óra szerinti 10500-at és akkor tuti vagy.

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2024. szeptember 6., péntek 9:15

filatáska írta:
kiserik írta: a kalóriát meg te is meg tudod saccolni táblázatból, mint az okosóra. :)
Azt kiszámolom pontosan, hogy mennyi kalóriát viszek be, de saccolni nem tudok, hogy mennyit égetek el egy nap.
Erre kellene nekem.
Szeretnék áttérni egy szigorú étrendre, 2,2 g/testsúlykg fehérje, ezt átszámítom mennyi kalória, viszont a maradék kalóriát (lassú szénhidrát + jó minőségű zsír pl. magvak, halolaj, lenmagolaj stb) úgy kell meghatároznom, hogy összességében minimális kalóriadeficitben legyek.
Na ehhez kellene tudnom pontosan, hogy mennyi kalóriát égetek el egy nap.
Ahogy a kaloria bevitelt, ugy a felhasznalast is ki tudod szamolni. Ezek a kategoriaju cuccok csak indikacionak jok, egyaltalan nem pontosak ilyen celra.
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

wZoLee7
Kedvenc csapatod: REAL MADRID

HozzászólásSzerző: wZoLee7 » 2024. szeptember 6., péntek 9:01

filatáska írta:
wZoLee7 írta:
Olyanra gondolsz amire csak rá kell állni, vagy olyanra aminél a kezedbe veszel egy rudat ami hozzá van csatlakoztatva és kis elektromos impulzusokat vezet a testen keresztül, úgy mér?
Utóbbihoz volt szerencsém egy bikefitting során, érdekes volt látni az adatokat. Egy barátomék terveznek venni sima ráállósat, ha mostanság vennének akkor összehasonlítanám az adatokat, mondjuk 2 hónap eltelt közben. Így látatlanban szerintem előbbi nem túl pontos, utóbbi lehet elég jó.
Na végül elmentem dietetikushoz, aki profi géppel megmért mindent. Többet ér így elmenni mondjuk 3 havonta, mint hogy vegyek otthonra egyet, ami pontatlan. :)

Más:

Okoskarkötő/okosóra valami ötlet? Kalória, pulzus, esetleg vérnyomás mérésre? Androidos kellene. 0-24-ben hordanám, és jó lenne, ha lennének benne sport funkciók. Tenisz, bicikli + kis kondizás. :)

Tud valaki ajánlani valami jófélét, ami kis hibahatárral működik?

Valami minőségibb kellene, de nem 100 000 + Ft-os. Max 80 000-et adnék ki rá, de már annál is szívnám a fogam. :D
Nem tudom havernak milyen oraja van, de ha teloval osszekotve mer akkor vegkepp teljesen pontatlanok az adatok. Leteszteltuk bringan, egymas mellett mentunk, de 50 km utan mar hatalmas volt a kulonbseg. En garmin bringas gps el mertem. A pulzusban is nagy a kulonbseg, tisztan ora es mondjuk pant kozott. Ezt csak azert jegyzem meg mert irtad a sport reszet. Van egy polar m2 vagy v2, nem is tudom mar, a pulzus kulonbseget azon latom, lenyegesen alacsonyabbat mutat kezen

filatáska

HozzászólásSzerző: filatáska » 2024. szeptember 6., péntek 0:08

kiserik írta: a kalóriát meg te is meg tudod saccolni táblázatból, mint az okosóra. :)
Azt kiszámolom pontosan, hogy mennyi kalóriát viszek be, de saccolni nem tudok, hogy mennyit égetek el egy nap.
Erre kellene nekem.
Szeretnék áttérni egy szigorú étrendre, 2,2 g/testsúlykg fehérje, ezt átszámítom mennyi kalória, viszont a maradék kalóriát (lassú szénhidrát + jó minőségű zsír pl. magvak, halolaj, lenmagolaj stb) úgy kell meghatároznom, hogy összességében minimális kalóriadeficitben legyek.
Na ehhez kellene tudnom pontosan, hogy mennyi kalóriát égetek el egy nap.

rikko
Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo, Iniesta, Pirlo, Maldini, Beckham, Puyol, Viera, Henry
Kedvenc csapatod: Barca, Wisla Krakow

HozzászólásSzerző: rikko » 2024. szeptember 5., csütörtök 21:05

Remy írta:
Yazid írta:

Te majd írsz :lol:
Ugy legyen!

Igazabol azert kerdeztem, mert ahogy latom neten, eleg korulmenyes az odajutas es az ott turazas. Igy erdekelt volna szemelyes tapasztalat.
Körülményes utazást keresel ?
Menj Albániába szerb rendszámmal :kalapos:

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2024. szeptember 5., csütörtök 17:00

Faust írta:
Realista24 írta:

Tudooom, emlekszem, de a tokom se kavarna 40-50 fokban.
Hatha bedonti oket is kicsit a vizittel, remenykedjunk. :sziv:
Dubai már be van dolve, bizonyos értelemben.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Faust
El director de fotografía

HozzászólásSzerző: Faust » 2024. szeptember 5., csütörtök 16:59

Realista24 írta:
Remy írta:

Csak 1 nap az atszallas miatt. :D
Hatha bedonti oket is kicsit a vizittel, remenykedjunk. :sziv:

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2024. szeptember 5., csütörtök 16:32

Remy írta:
Realista24 írta: Dubaiba menni nyari idoszakban...tipik Remy :mrgreen:
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Remy
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2024. szeptember 5., csütörtök 16:32

Realista24 írta: Dubaiba menni nyari idoszakban...tipik Remy :mrgreen:
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick

New England Patriots

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2024. szeptember 5., csütörtök 16:31

Dubaiba menni nyari idoszakban...tipik Remy :mrgreen:
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Remy
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2024. szeptember 5., csütörtök 16:30

'shutterisland írta:
Remy írta: Gondolom nincs itt senki olyan, aki megjarta a Galapagos szigeteket es tudna infot adni szemelyes tapasztalatokrol. :kalapos:
azert nem semmi tempoban tolod, valamelyik nap meg dubaiozas volt, olyan erzese van az embernek, mintha az aktualis csavargas foglalasakor is mar mindig a kovetkezo utazast tervezned.

csak nem jon a kis remy hamarosan ? :mrgreen:
Nem, csak infogyujtes. A dubaios resz az jovo szombattol jon.

Ez mar jovo evi lenne. Eddig Japan korut volt a terv, de asszonnyal most rakattantunk erre, aztan szedegetjuk az infokat.

Kis Remy nincs tervben.
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

New England Patriots

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2024. szeptember 5., csütörtök 16:21

filatáska írta:
wZoLee7 írta:
Olyanra gondolsz amire csak rá kell állni, vagy olyanra aminél a kezedbe veszel egy rudat ami hozzá van csatlakoztatva és kis elektromos impulzusokat vezet a testen keresztül, úgy mér?
Utóbbihoz volt szerencsém egy bikefitting során, érdekes volt látni az adatokat. Egy barátomék terveznek venni sima ráállósat, ha mostanság vennének akkor összehasonlítanám az adatokat, mondjuk 2 hónap eltelt közben. Így látatlanban szerintem előbbi nem túl pontos, utóbbi lehet elég jó.
Na végül elmentem dietetikushoz, aki profi géppel megmért mindent. Többet ér így elmenni mondjuk 3 havonta, mint hogy vegyek otthonra egyet, ami pontatlan. :)

Más:

Okoskarkötő/okosóra valami ötlet? Kalória, pulzus, esetleg vérnyomás mérésre? Androidos kellene. 0-24-ben hordanám, és jó lenne, ha lennének benne sport funkciók. Tenisz, bicikli + kis kondizás. :)

Valami minőségibb kellene, de nem 100 000 + Ft-os. Max 80 000-et adnék ki rá, de már annál is szívnám a fogam. :D
Szerintem hasonlóan járj el, mint a mérleggel. Vérnyomást, pulzust mérd vérnyomásmérővel, a kalóriát meg te is meg tudod saccolni táblázatból, mint az okosóra. :)
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

'shutterisland
Kedvenc játékosaid: LM / GD
Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2024. szeptember 5., csütörtök 16:21

Remy írta: Gondolom nincs itt senki olyan, aki megjarta a Galapagos szigeteket es tudna infot adni szemelyes tapasztalatokrol. :kalapos:
azert nem semmi tempoban tolod, valamelyik nap meg dubaiozas volt, olyan erzese van az embernek, mintha az aktualis csavargas foglalasakor is mar mindig a kovetkezo utazast tervezned.

csak nem jon a kis remy hamarosan ? :mrgreen:

filatáska

HozzászólásSzerző: filatáska » 2024. szeptember 5., csütörtök 15:37

wZoLee7 írta:
filatáska írta: Okosmérleggel kapcsolatban tapasztalat valakinek? :)

Más:

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2024. szeptember 5., csütörtök 14:33

Remy írta:
Yazid írta:

Ugy legyen!

Igazabol azert kerdeztem, mert ahogy latom neten, eleg korulmenyes az odajutas es az ott turazas. Igy erdekelt volna szemelyes tapasztalat.
https://www.youtube.com/watch?v=O1k9ZVU4S8A

Remy
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2024. szeptember 5., csütörtök 13:38

Yazid írta:
Ugy legyen!

2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

New England Patriots

Nika91127
Kedvenc játékosaid: Guti, Marcelo,Valverde

HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2024. szeptember 5., csütörtök 13:37

Steve írta:
Nem itt csak alulfizetett orvosok vannak, akiknek se pénzük, se szabadidejük erre. :mrgreen:

Meg 1-2ember aki még helyre is rakja őket, mit tudnának jobban csinálni az egészségügyben.

Meg egy rakat normális, átlagember.

…plusz Remy

Ps..szerencsétlen teknősök
Hé... :D

Amúgy ma van fizunap. Megyek is sírni az MPnek.

Vissza: