csababarca írta:
De persze nekem mindegy, tőlem kötelezővé tehetik, hogy újra lúdtollal meg tintával lehessen csak írni, meg térdepeltessük kukuricán a gyerekeket, ha csinál valamit "rosszaságot".
Meg fogjuk oldani ezt is, mindent megoldunk, homokba dugott fejjel, szóval nem lesz gond. Várjuk a további előremutató intézkedéseket:)
Ausztraliaban 2018-ban elkezdtek gyerekpszichologusok arrol beszelni, hogy be kene tiltani iskolakban a nem oktatas cellal hasznalt telefonokat.
Tavaly lattam videokat arrol, ahogy a gyerekek beleptek az iskolaba, kaptak egy lezarhato szovet tasakot, abba kellett belerakjak a telefonjukat. Amikor mentek haza, vagy ha epp oran szukseg volt ra, egy tanar kinyitotta oket egy magneses eszkozzel.
Most rakerestem, par cikk szerint voltak tanulmanyok, amik pozitiv viselkedesbeli valtozasokrol szamoltak be, ezert az idei evtol kotelezove tettek az egesz orszagban.
Nyilvan az egy dolog, hogy vannak orszagok, ahol kis mintan tesztelik, kielemzik, majd ha mukodik, bevezetik minden iskolaban; meg vannak ahol hallanak rola, majd egyik hetrol a masikra kotelezove teszik, minden iskola oldja meg, ahogy tudja.
De attol meg az egy eloremutato intezkedes, hogy szunetekben meg oran a pad alatt ne mindenki a telefonjat nyomkodja.