jogos, a sok 1,5 M eurós játékos bekavartRealista24 írta:En ugy tudom 1m volt.El Sie7e írta: Úgy tűnik Gojak szerződését felbontja a Fradi akkor ez +1,5 M a bukó oldalra

HozzászólásSzerző: El Sie7e » 2024. szeptember 5., csütörtök 10:27
jogos, a sok 1,5 M eurós játékos bekavartRealista24 írta:En ugy tudom 1m volt.El Sie7e írta: Úgy tűnik Gojak szerződését felbontja a Fradi akkor ez +1,5 M a bukó oldalra
HozzászólásSzerző: Santi » 2024. szeptember 5., csütörtök 10:01
Lehet azt úgy is kommunikálni, hogy megállapodtak a játékossal a szerződése felbontásáról így nem kell fizetni a bérét a jövő nyárig szóló szerződése szerint, hanem közös megegyezéssel ingyen távozhat. Szóval spórolt a klub 1 évnyi fizetést.El Sie7e írta: Úgy tűnik Gojak szerződését felbontja a Fradi akkor ez +1,5 M a bukó oldalra
HozzászólásSzerző: Realista24 » 2024. szeptember 5., csütörtök 10:00
En ugy tudom 1m volt.El Sie7e írta: Úgy tűnik Gojak szerződését felbontja a Fradi akkor ez +1,5 M a bukó oldalra
HozzászólásSzerző: El Sie7e » 2024. szeptember 5., csütörtök 9:56
HozzászólásSzerző: ferni » 2024. szeptember 4., szerda 20:59
HozzászólásSzerző: Marky » 2024. szeptember 4., szerda 20:54
Mert az allami cegek "szponzoracioit" ugy a legegyszerubb magankezbe jatszani, ha mindenfele legiost leigazolnak es minden igazolasnal csurran-cseppen nehany szazezer euro, amit vissza lehet csatornazni a zsebbe.Jim írta: a saját nevelésekkel lehetne sok pénzt keresni, érdekes, hogy nem
nézik a fradinál, hogy milyen játékosokból csinál nagy profitot a Dinamo Zagreb, a Sparta Praha, a Slavia Praha stb?![]()
összeszedik fiatalon(vagy már ott is nevelkednek) a legjobb saját nemzetiségbeli játékosokat,
1-2 évig futtatják őket, 5-10 millióért eladják utána Nyugat-Európába őket...
ezt miért nem lehet itthon lemásolni?![]()
HozzászólásSzerző: realmadrid95 » 2024. szeptember 4., szerda 20:20
Neeeem, bukasnak nem nevezhetoek, mert jatekban is sokat tettek a csapatert. A beszamolokat viszont ne vedd keszpenznek, ott ferditenek a legtobbet!El Sie7e írta:Mindkét állításban igazad vanrealmadrid95 írta:
Az a baj, hogy sok dolgot nem vettel figyelembe. Peldaul a “jo igazolasokka valhatnak eladas eseten”, Zachi 30, Varga 29, ok mar nem lesznek nagy uzletek a fradinak eladas teren. Alairasi penzekrol, fizetesekrol nem is beszeltunk es meg a legtobb dolgorol nem is ejtettunk szot.![]()
Viszont Zachi és Varga ha 2-3 év múlva ingyen mennek el akkor sem lehet oket bukásnak nevezni
Az ügynök díj és a fizetés nem publikus így ezekkel sajnos nem tudtam számolni egyes játékosoknak viszont a Fradi éves beszámolóiban látszik a személyi jellegű költség hogy alakul és az elég brutális növekedésen ment keresztül az elmúlt 5 évben
HozzászólásSzerző: El Sie7e » 2024. szeptember 4., szerda 19:19
Mindkét állításban igazad vanrealmadrid95 írta:El Sie7e írta: összeszedtem h az elmúlt években mennyiért és kiket igazolt a fradi, ezek alapján amióta fixen megvan a csoportkör (2019/20) összesen a bevétel 29,7 M, kiadás 42,7 M euró volt, az egyenleg -13 M euró
ha csoportokra bontjuk a játékosokat:
ha a realizált igazolásokat tekintjük az egyes játékosok esetében, akkor +15,4 M euró realizált nyereség van (összességében nagyobb nyereséggel szállt ki eddig a Fradi a játékosokból mint veszteséggel, viszont pár játékoson még nagyot bukhat, lásd következő sor)
potenciális veszteség 6,1 M euró (Esiti, Bassey, Gojak, Owosu, Kodro, Pesic)
piacképes játékosok vagy játszanak 6,9 M euró értékben vette őket a Fradi (Loncar, Baráth, Seviyikan, Ramirez)
potenciális nyereség keletkezhet 5,8 M euró értékben vásárolt játékosokon (Zacchariassen, Traoré, Varga, Abu Fani)
illetve jó igazolások minimális összegért/ingyen (Gruber, Ben Romdhane, Cissé, Kehnide, Makreckis)
ez alapján a mellényúlások pénzügyi szempontból (vagyis veszteség keletkezett rajtuk):
Baturina, Auzqui, Gavric, Mercier, Kharaisvili, Wingo, S. Mmaee, Esiti, Bassey, Gojak, Owosu, Kodro, Pesic
kérdőjeles (akár veszteség is keletkezhet):
Loncar, Baráth, Seviyikan, Ramirez
jó igazolások, vagyis rajtuk már nyereség keletkezett:
Frimpong, Uzuni, Kharatin, Laidouni, Zubkov, R. Mmaee, Nguen, Marquinhos, Lisztes, Abena
jó igazolásokká válhatnak eladás esetén:
Gruber, Ben Romdhane, Cissé, Kehnide, Makreckis, Zacchariassen, Traoré, Varga, Abu Fani
összességében pénzügyi szempontból pozitívabb a kép mint negatívabb, viszont a játékosok mennyisége az egyik illetve a másik serepenyőben inkább azt mutatja, hogy több a mellényúlás, viszont ezt bőven ellentételezi az a pár tuti
A transfermarkt adataira tamaszkodtam![]()
Az a baj, hogy sok dolgot nem vettel figyelembe. Peldaul a “jo igazolasokka valhatnak eladas eseten”, Zachi 30, Varga 29, ok mar nem lesznek nagy uzletek a fradinak eladas teren. Alairasi penzekrol, fizetesekrol nem is beszeltunk es meg a legtobb dolgorol nem is ejtettunk szot.![]()
HozzászólásSzerző: El Sie7e » 2024. szeptember 4., szerda 19:16
Mert nincs kereslet a magyar fiatalokraJim írta: a saját nevelésekkel lehetne sok pénzt keresni, érdekes, hogy nem
nézik a fradinál, hogy milyen játékosokból csinál nagy profitot a Dinamo Zagreb, a Sparta Praha, a Slavia Praha stb?![]()
összeszedik fiatalon(vagy már ott is nevelkednek) a legjobb saját nemzetiségbeli játékosokat,
1-2 évig futtatják őket, 5-10 millióért eladják utána Nyugat-Európába őket...
ezt miért nem lehet itthon lemásolni?![]()
HozzászólásSzerző: Jim » 2024. szeptember 4., szerda 18:48
HozzászólásSzerző: Realista24 » 2024. szeptember 4., szerda 16:56
HozzászólásSzerző: realmadrid95 » 2024. szeptember 4., szerda 16:48
Realista24 írta:Nem jo a logika, legalabbis nalam nem, mert az idei koltekezest nem tudhatod, hogy mikent alakul a jovoben.realmadrid95 írta:
Amugy ertelek, es koszi a plusz infokat is.
HozzászólásSzerző: Realista24 » 2024. szeptember 4., szerda 16:37
Nem jo a logika, legalabbis nalam nem, mert az idei koltekezest nem tudhatod, hogy mikent alakul a jovoben.realmadrid95 írta:El Sie7e írta: összeszedtem h az elmúlt években mennyiért és kiket igazolt a fradi, ezek alapján amióta fixen megvan a csoportkör (2019/20) összesen a bevétel 29,7 M, kiadás 42,7 M euró volt, az egyenleg -13 M euró
ha a realizált igazolásokat tekintjük az egyes játékosok esetében, akkor +15,4 M euró realizált nyereség van (összességében nagyobb nyereséggel szállt ki eddig a Fradi a játékosokból mint veszteséggel, viszont pár játékoson még nagyot bukhat, lásd következő sor)
piacképes játékosok vagy játszanak 6,9 M euró értékben vette őket a Fradi (Loncar, Baráth, Seviyikan, Ramirez)
potenciális nyereség keletkezhet 5,8 M euró értékben vásárolt játékosokon (Zacchariassen, Traoré, Varga, Abu Fani)
illetve jó igazolások minimális összegért/ingyen (Gruber, Ben Romdhane, Cissé, Kehnide, Makreckis)
ez alapján a mellényúlások pénzügyi szempontból (vagyis veszteség keletkezett rajtuk):
Baturina, Auzqui, Gavric, Mercier, Kharaisvili, Wingo, S. Mmaee, Esiti, Bassey, Gojak, Owosu, Kodro, Pesic
Frimpong, Uzuni, Kharatin, Laidouni, Zubkov, R. Mmaee, Nguen, Marquinhos, Lisztes, Abena
Gruber, Ben Romdhane, Cissé, Kehnide, Makreckis, Zacchariassen, Traoré, Varga, Abu Fani
összességében pénzügyi szempontból pozitívabb a kép mint negatívabb, viszont a játékosok mennyisége az egyik illetve a másik serepenyőben inkább azt mutatja, hogy több a mellényúlás, viszont ezt bőven ellentételezi az a pár tuti
HozzászólásSzerző: realmadrid95 » 2024. szeptember 4., szerda 16:26
El Sie7e írta: összeszedtem h az elmúlt években mennyiért és kiket igazolt a fradi, ezek alapján amióta fixen megvan a csoportkör (2019/20) összesen a bevétel 29,7 M, kiadás 42,7 M euró volt, az egyenleg -13 M euró
HozzászólásSzerző: realmadrid95 » 2024. szeptember 4., szerda 16:20
Azt nem tartom jo iranynak, hogy ezalatt az ido alatt 46 millio eurot elkoltve csupan 35 millio euro volt a bevetele a fradinak, mikozben a Salzburg, Zagreb es meg lehetne sorolni a csapatokat, mekkora pluszban zartak az atigazolasi ablakokat. Azert maradjunk annyiban, hogy szemelyesen hallottam az egyik del amerikai “sztar” leigazolasanak elozmenyet, ami annyibol allt, hogy:Realista24 írta:Ah, felreolvastam, sorry, my bad.realmadrid95 írta:
2 millio volt Borges es 3 millio Saldanha.
19 ota - 11 millioban van a transzferekben a fradi, szerintem ez egyaltalan nem jo irany.
Jo, hat a Fradi szamoknak annyira kell hinni, mint a magyar allamenak. Amikor anno hivatalosan kommunikaltak pl. hogy 6mrd a koltsegvetesuk, akkor volt kozel 10 nagyjabol.
A masik, hogy szep es jo, hogy kiszamoltad a -11m-t, csak akkor nem allja meg a helyet, hogy nem jo iranyba megy az atigazolasi politika, mert az elmult harom evben nullan vannak.
21-22ben szalltak el, amikor egy tucatnyi ember ment el ingyen.
HozzászólásSzerző: El Sie7e » 2024. szeptember 4., szerda 16:15
HozzászólásSzerző: realfan » 2024. szeptember 4., szerda 15:48
Tokmacért lehet semmit nem kapott a fradi, a klub azt kommunikálta, hogy eladták pénézrt, viszont Djurgården meg azt, hogy Tokmac ingyen ment, mert a fradi szerződést bontott vele. mindenki döntse el maga, de valahogy én Kubatovéknak hiszek kevésbérealmadrid95 írta:Santi írta:
Az nem elvárható, hogy meg lehessen tartani egy olyan játékost hosszabb távon, mint Uzuni. Az ő története egy sikersztori, jött, letette a névjegyét, szintet lépett és duplaannyiért távozott.
További jó példák pl Marquinhos vagy Ryan Mmaee, akik dupla/tripla árért távoztak vagy éppen Lauduni, Zubkov.
Ez valahogy így kellene működjön és a klub sikeresebb és profitábilisabb is lenne.
Sajnos sok a melléfogás, a már említett Bassey és Pesic egyértelműen azok, és Loncar és Gojak is nagyobb pénzekért jöttek, de eddig még nem nyújtottak nagyon maradandót, a keretbe se férnek már be.
Szerintem a klub kb 50-50-ben állhat a sikersztorikkal és a mellékfogásokkal, ha mérlegre tennénk, annyira nem vészes a helyzet, de most ezzel a brazillal nagyon behúztak, ha ő nem válik be az hatalmas kudarc lesz.
szerk: És egy másik dolog, hogy eladni is kellene, mert lassan itt is Chelsea méretű keret lesz már.
De meg mindig nem erre probalok kilyukadni, hanem, hogy 3 milliot kiadnak egy ilyen jatekosert, akinek egyetlen egy ertekelheto szezonja volt.
Tocmacot is vittek volna 2.7 millioert, majd elengedtek 750 ezerert. Uzininal is elkapkodtak a transfert, jottek a plbol az erdeklodok, voltak hirek 5 millios dijrol is, aztan fu alatt megallapodtak a Granadaval.
Kady Borges es az uj brazil 5 millioba kerul majd osszesen, ezen a szinten ez hatalmas osszeg, nem hiszem, h ezekbol jol fog kiszallni a fradi.
Bushido, kollegank Ryan Mmaet irja, nem a testveret.
HozzászólásSzerző: Realista24 » 2024. szeptember 4., szerda 15:33
Ah, felreolvastam, sorry, my bad.realmadrid95 írta:2 millio volt Borges es 3 millio Saldanha.Realista24 írta:
Hogy lesz 5 millio?
Az meg, hogy Uzuniert is esetleg volt jobb ajanlat, ott figyelembe kellett venni a jatekos akaratat is.
19 ota - 11 millioban van a transzferekben a fradi, szerintem ez egyaltalan nem jo irany.
HozzászólásSzerző: realmadrid95 » 2024. szeptember 4., szerda 15:28
realmadrid95 írta:2 millio volt Borges es 3 millio Saldanha.Realista24 írta:
Hogy lesz 5 millio?
Az meg, hogy Uzuniert is esetleg volt jobb ajanlat, ott figyelembe kellett venni a jatekos akaratat is.
19 ota - 11 millioban van a transzferekben a fradi, szerintem ez egyaltalan nem jo irany. Mondom ezt ugy, hogy tudom milyen munka folyik ott, szemelyesen ismerem a Hajnal fele csapatot.
HozzászólásSzerző: realmadrid95 » 2024. szeptember 4., szerda 15:27
2 millio volt Borges es 3 millio Saldanha.Realista24 írta:Hogy lesz 5 millio?realmadrid95 írta:
De meg mindig nem erre probalok kilyukadni, hanem, hogy 3 milliot kiadnak egy ilyen jatekosert, akinek egyetlen egy ertekelheto szezonja volt.
Tocmacot is vittek volna 2.7 millioert, majd elengedtek 750 ezerert. Uzininal is elkapkodtak a transfert, jottek a plbol az erdeklodok, voltak hirek 5 millios dijrol is, aztan fu alatt megallapodtak a Granadaval.
Kady Borges es az uj brazil 5 millioba kerul majd osszesen, ezen a szinten ez hatalmas osszeg, nem hiszem, h ezekbol jol fog kiszallni a fradi.
Bushido, kollegank Ryan Mmaet irja, nem a testveret.
Jelenlévő fórumozók: 12 regisztrált és 0 vendég
© 2011-2022 Madridom.hu | Médiaajánlat | Adatvédelem