Szósz: trust me brogutihaz14 írta:az a hamarosan az valszeg jan 1Caraway írta: Info honnan?![]()

HozzászólásSzerző: swfan » 2024. szeptember 4., szerda 14:46
Szósz: trust me brogutihaz14 írta:az a hamarosan az valszeg jan 1Caraway írta: Info honnan?![]()
HozzászólásSzerző: gutihaz14 » 2024. szeptember 4., szerda 13:02
az a hamarosan az valszeg jan 1Caraway írta:Info honnan?gutihaz14 írta: majdnem biztos hogy vitezy (aki nem fideszes bab ugye) a repteren kap egy executive igazgato pozit hamarosan![]()
HozzászólásSzerző: Caraway » 2024. szeptember 3., kedd 18:05
Info honnan?gutihaz14 írta: majdnem biztos hogy vitezy (aki nem fideszes bab ugye) a repteren kap egy executive igazgato pozit hamarosan
HozzászólásSzerző: sebydani » 2024. szeptember 3., kedd 17:26
Fun fact: épp a reptéren vagyok. Gyakorlatilag majdnem mindegyik gép késik, kivéve az enyém, azt amelyik a földi pokolba, Brüsszelbe megygutihaz14 írta: majdnem biztos hogy vitezy (aki nem fideszes bab ugye) a repteren kap egy executive igazgato pozit hamarosan
HozzászólásSzerző: gutihaz14 » 2024. szeptember 3., kedd 17:06
HozzászólásSzerző: Realista24 » 2024. szeptember 3., kedd 12:17
HozzászólásSzerző: kiserik » 2024. szeptember 3., kedd 12:15
Olvass utána, nem fogok most itt tanulmányokat keresgélni. Csak pár címszó: digitális autizmus, mit okoz a képernyő használat a 3 éves kor alatti gyerekeknél illetve kierkegaard is leírt pár dolgot.hehetheoriginal írta:mivel tudod bizonyítani és alátámasztani?kiserik írta: A mobilban nem csak a tartalom a káros. Nagyon ritkán írok ilyet, de a macroni ajánlás, amit R24 hozott, totálisan jó, egyetértek minden pontjával. Egy bizonyos kor alatt a mobil egészség károsító. Nem a tartalom, az eszköz. Azon senki nem hördül fel, hogy egy gyereknek nem szabad alkoholt, cigarettát adni, de ha ugyan ez vonatkozna a mobilra, akkor az már szentségtörés, pedig ugyan úgy egészségkárosító hatása van.![]()
remélem nem a "5G okozza és terjeszti a covidot, és amúgy is az mindennek a pokla" című adatok birtokában vagy, pont úgy, mint ahogy ezt a területet évtizedek óta vizsgálják (rendes) szakemberek.
gondolom akkor a wifi-t is és mindent is kikapcsolsz és leárnyékolsz otthon, mint bettercallsaul elmeroggyant tesója?![]()
HozzászólásSzerző: Norbi90 » 2024. szeptember 3., kedd 12:11
HozzászólásSzerző: Realista24 » 2024. szeptember 3., kedd 12:07
Es a Teslaba se rakja a gyerekethehetheoriginal írta:mivel tudod bizonyítani és alátámasztani?kiserik írta: A mobilban nem csak a tartalom a káros. Nagyon ritkán írok ilyet, de a macroni ajánlás, amit R24 hozott, totálisan jó, egyetértek minden pontjával. Egy bizonyos kor alatt a mobil egészség károsító. Nem a tartalom, az eszköz. Azon senki nem hördül fel, hogy egy gyereknek nem szabad alkoholt, cigarettát adni, de ha ugyan ez vonatkozna a mobilra, akkor az már szentségtörés, pedig ugyan úgy egészségkárosító hatása van.![]()
remélem nem a "5G okozza és terjeszti a covidot, és amúgy is az mindennek a pokla" című adatok birtokában vagy, pont úgy, mint ahogy ezt a területet évtizedek óta vizsgálják (rendes) szakemberek.
gondolom akkor a wifi-t is és mindent is kikapcsolsz és leárnyékolsz otthon, mint bettercallsaul elmeroggyant tesója?![]()
HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2024. szeptember 3., kedd 12:01
mivel tudod bizonyítani és alátámasztani?kiserik írta: A mobilban nem csak a tartalom a káros. Nagyon ritkán írok ilyet, de a macroni ajánlás, amit R24 hozott, totálisan jó, egyetértek minden pontjával. Egy bizonyos kor alatt a mobil egészség károsító. Nem a tartalom, az eszköz. Azon senki nem hördül fel, hogy egy gyereknek nem szabad alkoholt, cigarettát adni, de ha ugyan ez vonatkozna a mobilra, akkor az már szentségtörés, pedig ugyan úgy egészségkárosító hatása van.
HozzászólásSzerző: kiserik » 2024. szeptember 3., kedd 11:53
HozzászólásSzerző: kierkegaard » 2024. szeptember 3., kedd 11:42
Hát lehetségesnek lehetséges de ha lokális kistartásban tenyésztett halakról van szó akkor én attól annyira nem félnék. vagy legalább is biztosan nem jobban mint egy salátától pl.BlancoMark írta:
Sajnos nagyon is lehetseges mergezest kapni ezektol a halaktol, a baratom korulbelul heti 1 tonhal-szardinia miatt jart porul.
https://www.reddit.com/r/nutrition/s/ZmIRZmic3q
Nem veletlen, hogy milyen arban futnak ezek a termekek. A serpenyos megjegyzes nagyon ul, lattam ezekrol sok tanulmanyt. Ki is dobtam az osszeset a kukaba es csak is acelserpenyot hasznalok. Elelmiszerekbol meg akinek van lehetosege vegyen organikus termekeket, foleg zolsegbol es gyumolcsbol. Offbol ki.![]()
HozzászólásSzerző: magnus666 » 2024. szeptember 3., kedd 11:27
HozzászólásSzerző: BlancoMark » 2024. szeptember 3., kedd 11:24
Sajnos nagyon is lehetseges mergezest kapni ezektol a halaktol, a baratom korulbelul heti 1 tonhal-szardinia miatt jart porul.kierkegaard írta: vannak olyan halak amikben nagyon alacsony a nehézfém mennyisége. A havi 1-2 tonhal kétlem, hogy problémás lenne. Az maximum csak hozzáadodott a többihez. A megbizható forrásból vett hal meg kétlem hogy különösebb probléma lenne mert szerintem nem az oceánból halászott nagyipari termelésből származik.
Máskülönben nagyon sok helyről tud az ember határérték feletti nehézfém értékkel rendelkezni. Pl serpenyők, az élelmiszerekbe bejuthat a mütrágya által (kadmium), légzennyezettség által ipartelepek és nagyvárosok a legveszélyeztetebbek.
Aztán lehetne mondani a gyógyszereket, kemikáliákat stbstb.
Aztán ez csak a nehézfémek, ott vannak még a mikromüanyagok, a nanorészecskék. Boldog karácsonyt.
HozzászólásSzerző: kierkegaard » 2024. szeptember 3., kedd 11:14
HozzászólásSzerző: Tjacks » 2024. szeptember 3., kedd 11:13
Ezt kellene tenni szerintem is, vigyék be a mobilt nyugodtan, majd a tanár elsőre figyelmeztet, másodjára "büntet". 1-2 alkalom után majd úgyis jön a szülő felől a nyomás és abba fogja hagyni a gyerek.nuevo_ericco írta:
Meg kell bízni a tanárokban, főleg meg kell őket fizetni, eszközöket kell nekik adni, és maguktól is képesek lesznek az okostelefonokkal kapcsolatos problémákat kezelni.
HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2024. szeptember 3., kedd 11:12
Rosszul következtettem a kontextusból, mea culpa.Tjacks írta: Ki mondta hogy a megoldás? Egyszerűen jeleztem egy példát ami a káros oldalát mutatja meg.
HozzászólásSzerző: Tjacks » 2024. szeptember 3., kedd 11:04
Ki mondta hogy a megoldás? Egyszerűen jeleztem egy példát ami a káros oldalát mutatja meg.nuevo_ericco írta: 50 éves egyedülálló nők pedig a teljes megtakarításukat küldik el ismeretleneknek a neten, mert azok írnak nekik 3 bókot.
Szerintem ez nem korhoz kötött, és továbbra sem az állam feladata megoldani. Első és második körben is lehetne az inkább a szülőké, tanároké, mondjuk az állam felhívására, kampányra, állami pénzen végzett valóban független kutatások, tanulmányok alapján.
Szerintem ha mindent elkezdünk un. stupid proof-fá tenni, tiltani, és a leggyengébb láncszemekre mutogatva törvényekkel, rendeletekkel korlátozni, az a jó szándékkal kikövezett pokolba vezető út.
Meg kell bízni a tanárokban, főleg meg kell őket fizetni, eszközöket kell nekik adni, és maguktól is képesek lesznek az okostelefonokkal kapcsolatos problémákat kezelni. És lehet egy-egy iskolában megtalálják a leghatásosabb módszert is, amit aztán az ország más részein is átvehetnek. Mert meggyőződésem, hogy a megoldás tuti nem az átkosban szocializálódott, szőkeolajos Pinyő fejéből fog kipattanni.
És erre miért megoldás, hogy iskolaidőre elveszed tőlük a mobilt?Tjacks írta: Ennyi a történet, röviden : még 20 éve - hasra ütve - ha te voltál az osztály lúzerje - vagy közéjük tartoztál - addig az életed "csak" addig volt szar ameddig bent voltál. Ma akár 0-24ben is mehet ez bazdki.
HozzászólásSzerző: Dupla D » 2024. szeptember 3., kedd 11:00
HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2024. szeptember 3., kedd 10:58
És erre miért megoldás, hogy iskolaidőre elveszed tőlük a mobilt?Tjacks írta: Ennyi a történet, röviden : még 20 éve - hasra ütve - ha te voltál az osztály lúzerje - vagy közéjük tartoztál - addig az életed "csak" addig volt szar ameddig bent voltál. Ma akár 0-24ben is mehet ez bazdki.
Jelenlévő fórumozók: 8 regisztrált és 0 vendég
© 2011-2022 Madridom.hu | Médiaajánlat | Adatvédelem