Sajnos nagyon is lehetseges mergezest kapni ezektol a halaktol, a baratom korulbelul heti 1 tonhal-szardinia miatt jart porul.kierkegaard írta: vannak olyan halak amikben nagyon alacsony a nehézfém mennyisége. A havi 1-2 tonhal kétlem, hogy problémás lenne. Az maximum csak hozzáadodott a többihez. A megbizható forrásból vett hal meg kétlem hogy különösebb probléma lenne mert szerintem nem az oceánból halászott nagyipari termelésből származik.
Máskülönben nagyon sok helyről tud az ember határérték feletti nehézfém értékkel rendelkezni. Pl serpenyők, az élelmiszerekbe bejuthat a mütrágya által (kadmium), légzennyezettség által ipartelepek és nagyvárosok a legveszélyeztetebbek.
Aztán lehetne mondani a gyógyszereket, kemikáliákat stbstb.
Aztán ez csak a nehézfémek, ott vannak még a mikromüanyagok, a nanorészecskék. Boldog karácsonyt.
https://www.reddit.com/r/nutrition/s/ZmIRZmic3q
Nem veletlen, hogy milyen arban futnak ezek a termekek. A serpenyos megjegyzes nagyon ul, lattam ezekrol sok tanulmanyt. Ki is dobtam az osszeset a kukaba es csak is acelserpenyot hasznalok. Elelmiszerekbol meg akinek van lehetosege vegyen organikus termekeket, foleg zolsegbol es gyumolcsbol. Offbol ki.