Politika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.

Milyen eredményre számítasz jelenleg a 26-os választásokkal kapcsolatban?

A szavazás 2025. április 25., péntek 21:43-kor befejeződött.

Fidesz 2/3-ad
8
7%
Fidesz 2/3-ad nélkül
33
31%
Tisza 2/3-ad
8
7%
Tisza 2/3-ad nélkül
59
55%

Szavazatok száma: 108

Marky
Kedvenc játékosaid: R9, CR7, Benzema, Marcelo
Kedvenc csapatod: csakamadrid.

Re: Politika

HozzászólásSzerző: Marky » 2024. szeptember 2., hétfő 17:49

soadroli írta:
ferni írta: Megyeszékhely, kórház, ma kapott időpont MRI-re.
2024.12.03. :lol:
fater áprilisban kapott időpontot jövő márciusra sérvműtétre. azt mondták ha kijön, nyomja vissza, ha fáj, vegyen be fájdalomcsillapítót. :smile:
Tok erdekes, mert anyukam tavaly szeptemberben ment be elso vizsgalatra (kb. 3 honapra kaoptt idopontot) az Orszagos Gerincgyogyaszati Kozpontba es decemberben mar meg is mutottek. Azota juniusban volt egy ujabb mutetje, de kontrollok kereteben is folyamatosan keszulnek az MRI felvetelek.

Mi az oka ennek a szorasnak? Rulett? Vagy csak okosan kihagytuk a megyei lepcsoket es egybol a legkompetensebb helyre kertunk idopontot neki?

soadroli
Kedvenc csapatod: a másik

HozzászólásSzerző: soadroli » 2024. szeptember 2., hétfő 16:07

fater áprilisban kapott időpontot jövő márciusra sérvműtétre. azt mondták ha kijön, nyomja vissza, ha fáj, vegyen be fájdalomcsillapítót. :smile:
Kép

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2024. szeptember 2., hétfő 15:51

Faust írta: Az egyetlen dolog amit gyurcsanyek jol csinaltak, az a vizitdij. Csak aztan jottek a narancskomcsik…
Fletó, mint a demokrácia szobra. Akkor még ki lehetett írni népszavazást, ma már ezt maga a politikailag megszállt NVB vagy nyakatlan kopaszok akadályozzák meg.

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2024. szeptember 2., hétfő 15:46

Nika91127 írta:

Ezek elmebetegek.

szerk: most írta más, hogy szemészetre áprilisra kaptak.... :lol:
Az valid. 2-3 hónap mindenhol.
Kicsi a kapacitás, sok a felesleges vizsgálat.
Én protekcióval nem tudtam 2 hónapnál előbb kérni.
Magánba meg el lett intézve holnap reggel 9-re...

Vicc az egész, aki csóró dögöljön meg...

Faust
El director de fotografía

HozzászólásSzerző: Faust » 2024. szeptember 2., hétfő 14:57

Az egyetlen dolog amit gyurcsanyek jol csinaltak, az a vizitdij. Csak aztan jottek a narancskomcsik…

Nika91127
Kedvenc játékosaid: Guti, Marcelo,Valverde

HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2024. szeptember 2., hétfő 14:03

Ezek elmebetegek.

Az valid. 2-3 hónap mindenhol.
Kicsi a kapacitás, sok a felesleges vizsgálat.
Én protekcióval nem tudtam 2 hónapnál előbb kérni.

BLevi96
Kedvenc játékosaid: Cristiano Ronaldo, Fede Valverde
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: BLevi96 » 2024. szeptember 2., hétfő 13:11

Ezek elmebetegek.

Kardiológia: jövő nyárra... vagy magánba 50ezer

Magyarország, pénzt vagy életet.

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2024. szeptember 2., hétfő 12:08

Megyeszékhely, kórház, ma kapott időpont MRI-re.

Ezek elmebetegek.

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2024. szeptember 1., vasárnap 20:49

https://www.reddit.com/r/hungary/commen ... lunk_érte/

Jó lesz ez, lesznek vagy 50 millió értékben tárgyak egy helyen, felelősséget meg nem vállalnak érte.

Teljes káosz....Komédia.

Tjacks
Kedvenc játékosaid: Raúl, Robi Carlos, Modric
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: Tjacks » 2024. szeptember 1., vasárnap 20:42

dzsi91 írta: Amúgy nálunk hálistennek nem divat de egy iskolai lövöldözésnél vagy bármilyen vészhelyzetben mondjuk mosdóban megtámadja lakatos ronaldinho pistikét nem jönne jól az a telefon?

Baromság az egész. Használni kell a mai generációt megtanítani nem pedig tiltani. Meg énse vagyok olyan öreg a mi idönkben is volt már mobil meg internet facebook. Tudtuk mikor szabad használni és mikor nem.
Annyira nem baromság, hogyan is lenne elvárható tizenéves kamaszoktól hogy kontrollálni tudják amikor a boomer korosztály sem tudja, akárhol vagyok azt látom hogy apa/anya azonnal a mobilért nyúl amint van 1 perc üresjárat. Valljuk be őszintén, ez a mobil mánia a mai 30/40 és korosztályt is rendesen behálózta.

A kivitelezés necces lesz, de adom azt amit kíserik írt, majd jön valami kormányközeli cég azt lesznek központi záras egyéni iskola szekrények. MO :lol:

kierkegaard

HozzászólásSzerző: kierkegaard » 2024. szeptember 1., vasárnap 20:34

dzsi91 írta:

Milyen féktelen kontroll? Órán ne telefonozzàl pistike mert első alkalommal beírás másodiknál igazgatói harmadiknál kereshetsz magadnak másik sulit. Nem tudom mi történt egy generáció alatt de nálunk ezek működtek.
Ja igen. túlgondoltam. Jogos észrevétel. Rosszul értelmeztem az írásod.

csababarca
Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.

HozzászólásSzerző: csababarca » 2024. szeptember 1., vasárnap 20:22

Megint az történt, hogy hoztak egy jogszabályt, de nem teremtettek megfelelő környezetet hozzá.
Ezt úgy kellett volna, ha már ezt megszülték az okosok a bársonyszékben/iskolát 40 éve látva, gyereket meg talán soha, hogy:
- megteremtjük a tárgyi feltételeket: iskolák kaptak volna szépen szekrényeket, ahova minden diák egy saját kis fakkba bezárhatta volna a telóját.
- kivetítők a folyosókra, ahol kivetíthetik az iskolák a teremcseréket, helyettesítést, óraelmaradást, stb. (tudom ez sokak szerint nem gond, de az, én ebben vagyok)

Most csak ezt a két fontos tárgyi feltételt említem, de lenne még.
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."

dzsi91
Kedvenc játékosaid: Cristiano Ronaldo, Sergio Ramos, Karim Benzema, Luka Modrić
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F

HozzászólásSzerző: dzsi91 » 2024. szeptember 1., vasárnap 20:16

kierkegaard írta:
dzsi91 írta:
Baromság az egész. Használni kell a mai generációt megtanítani nem pedig tiltani. Meg énse vagyok olyan öreg a mi idönkben is volt már mobil meg internet facebook. Tudtuk mikor szabad használni és mikor nem.
Annyira azért nem baromság és egyesek valóban tudják használni de a társadalom nagy része nem tudja kezelni az internetet, modern technológiát. Mintha azt írnád, hogy régen is ittak alkoholt, tudtuk mikor szabad használni és mikor nem.
A koncentrációs képesség évről évre romlik. Algoritmusokat hoznak létre kutatók ennek a problémának a méréséhez és elég ijesztő eredmények jönnek ki. Ez egy társadalmi krizis mint pl az elhízás. A féktelen kontroll nagyon rossz irány.
Milyen féktelen kontroll? Órán ne telefonozzàl pistike mert első alkalommal beírás másodiknál igazgatói harmadiknál kereshetsz magadnak másik sulit. Nem tudom mi történt egy generáció alatt de nálunk ezek működtek.
"Real Madrid have made me feel small, as if I had a small penis...Football is my religion and I don't like that there are gods bigger than mine."- Robbie Williams

dzsi91

HozzászólásSzerző: dzsi91 » 2024. szeptember 1., vasárnap 20:13

Meg millió ilyen szitu lehet. Tanár rosszul lesz órán és senki nem tud mentőt hívni? Arra is kiváncsi leszek, mikor lesz az első adag telefonpakk ellopva. Jólkibasztak mindenkivel
"Real Madrid have made me feel small, as if I had a small penis...Football is my religion and I don't like that there are gods bigger than mine."- Robbie Williams

kierkegaard

HozzászólásSzerző: kierkegaard » 2024. szeptember 1., vasárnap 20:12

dzsi91 írta:
Annyira azért nem baromság és egyesek valóban tudják használni de a társadalom nagy része nem tudja kezelni az internetet, modern technológiát. Mintha azt írnád, hogy régen is ittak alkoholt, tudtuk mikor szabad használni és mikor nem.
A koncentrációs képesség évről évre romlik. Algoritmusokat hoznak létre kutatók ennek a problémának a méréséhez és elég ijesztő eredmények jönnek ki. Ez egy társadalmi krizis mint pl az elhízás. A féktelen kontroll nagyon rossz irány.

___Samy___

HozzászólásSzerző: ___Samy___ » 2024. szeptember 1., vasárnap 20:03

Van az a reteg, akinek semmit nem tudsz megtanitani, nemhogy ezt. Igazabol azok miatt van ez az egesz. Sok jo dologra lehetne hasznalni a telefont, meg minden mai technikat, de az nem divat.
"We will not fight for one decade, when Madrid is the best club of the last century and the best club in history, also the best in the last decade and is the best because we never do something like that, not appreciate someone success"

dzsi91

HozzászólásSzerző: dzsi91 » 2024. szeptember 1., vasárnap 19:58

Amúgy nálunk hálistennek nem divat de egy iskolai lövöldözésnél vagy bármilyen vészhelyzetben mondjuk mosdóban megtámadja lakatos ronaldinho pistikét nem jönne jól az a telefon?

csababarca

HozzászólásSzerző: csababarca » 2024. szeptember 1., vasárnap 19:47

Én ezt mélyen elítélem, mert építek ezekre az eszközökre a tanóráimon.
És most pl majd kergessem a 6 különböző helyen lévő gyerekeket óra előtt, hogy hozzák a telót órára mert kelleni fog? nonszensz.

A másik, hogy nálunk eddig mindenről ott tájékoztattuk a diákokat.
Teremcseréről, helyettesítésről, óraelmaradásról, összevonásról a krétán keresztül kaptak infót.
Most erre is ki kell találni egy megoldást, pl kinyomtatni reggelente a helyettesítéseket, kirakni a faliújságokra stb.

Sokkal egyszerűbb volt az élet, most megnehezítik ezt is. De ők tudják, mi alkalmazkodunk, szokásos. Vissza az időben, ez a megoldás.

___Samy___

HozzászólásSzerző: ___Samy___ » 2024. szeptember 1., vasárnap 19:38

Egyebkent ezeknek egeszen addig nem sok ertelme van, mig a gyerekek info oran az asztali gepeken/laptopokon, illetve egyeb orakon a tabletekkel azt csinalhatnak, amit akarnak. Amennyi eszkozt, kutyut ontenek bele az oktatasi intezmenyekbe, annyira keves ember van, akik ezeket karbantartjak es felugyelik.

Max annyi haszna van, hogy nem szol haza a szulonek es hazudik epp valamit, aki/akik habzo szajjal szaladnak fel a suliba.
"We will not fight for one decade, when Madrid is the best club of the last century and the best club in history, also the best in the last decade and is the best because we never do something like that, not appreciate someone success"

csababarca

HozzászólásSzerző: csababarca » 2024. szeptember 1., vasárnap 19:28

Nálunk az iskolaszekrényekbe kell bepakolni, kettesével akár (barátok,stb).
Akinek ez nem megoldás, akkor az osztályszekrénybe kell berakni.

Rövid idő alatt ennyit találtunk ki, minél kevesebb dolga legyen ezzel a pedagógusnak.
kiserik írta: Kívancsi vagyok mikor látják meg benne a bizniszt? Kis fém szekrények, számkódos lakattal (mint az amerikai filmekben, csak kisebb). Gyerek reggel beteszi, délután kiveszi. NER cég legyártja, állam kifizeti :D
már rég vannak ilyenek, már utánakérdeztünk, a beléptetős chipet is elvileg hozzá lehet rendelni.
csak ez többmilliós tétel egy nagyobb sulinál.

persze most az lesz amit írsz, egy állami cég felbukkan, mai alapítással, és csak tőlük lehet majd beszerezni a szekrényeket 2-3x túlárazva.

Vissza: