Na vége az átigazolási szezonnak, megpróbálom röviden összefoglalni a United tevékenységét. Ez volt az új vezetőségnek az első igazi kihívása, amit szerintem jobban teljesítettek, mint az utóbbi 10 évben bárki más.
Azt tudni kell erről a keretről, hogy kurvára logikátlan, unbalanced, semmi igazi terv nem volt vele, random hatalmas fizetések mindenkinek, és kb mindig ingyen vagy lófasz pénzért távoztak az emberek. Ez most megváltozott.
Érkezett: Yoro, de Ligt, Mazraoui, Zirkzee, Koné, Ugarte - kb 200 m font ha minden bónusz teljesül, fizu kb 600k/hét
Távozott: Mctominay, Greenwood, Sancho, Wan-Bissaka, van de Beek, Martial, Varane, Amrabat, Pellistri, Mejbri, Fish, Kambwala, Forson, Alvaro Fernandez, Brandon Williams - kb 110 m font ha minden bónusz teljesül, fizu kb 1,5 millió/hét
Végre sikerült szűkíteni ezen a nagyon gyenge, de óriási kereten, emellett rengeteg fizu felszabadult, plusz az új játékosok is mind 26 év vagy alattiak, potenciálisan fejlődhetnek, ami cél volt a hosszútávú tervek miatt. Annyira rossz volt eddig az eladási piacon a csapat, hogy ez a 100-110 milliós összeg az eddigi legjobb, utoljára CR eladásakor jött be ennyi bevétel.
Sok helyre kéne még nyilván igazolni az utóbbi 10 év ámokfutása után, de most látható egy út, amin elindult a csapat a pályán kívül. Felújítás alatt az edzőközpont, készülnek az új stadion tervei, van egy átigazolási politika. Ratcliffe szerint 3 év kell, hogy rendbe tegyék a keretet. Az, hogy ten Haggal mi lesz, egy másik kérdés. Szerintem nem fog tudni szintet ugrani, év közben kirúgják, és ideiglenesen Nistelrooy veszi át a stafétát.
Jövő évi tervek közé tartozik, hogy szerintem fix távozó Casemiro, Eriksen, Maguire, Lindelof és Antony, emellett ha idén sincs teljesítmény akkor Rashford és Shaw. Idei terv pedig, hogy az 1 millió fontért igazolt random 18 éves mali középpályás Konét beépítik, először pár U21-es meccs, aztán pedig felnőtt keret.
Ha pedig egyszer felépülne mindenki, akkor szerintem így fog a szezon során a kezdő kialakulni:
Onana - Mazraoui, Yoro/deLigt, Martinez, Shaw - Mainoo, Ugarte, Bruno - Amad/Garnacho, Hojlund/Zirkzee, Garnacho/Rashford
Igazából a középpálya és támadósor még mindig kurva gyenge, 1-2 sérülés és gatya az egész. Viszont a vezetőség átigazolásokkal kapcsolatos tevékenysége miatt nagyon örülök, főleg, hogy sikerült ennyi eladást generálni. Keep it up.