Kérlek javíts ki ha tévedek :Nika91127 írta:https://drive.google.com/file/d/18Q7EsT ... p=drivesdkBerti írta:
Egy forrást megadsz?
Ezt kaptuk ma.
Visszatérve:
Szerintem a 400 óra az lol. Hagyjuk már. Minden nap.12 órázni? Embertelen.
Nekem a rekordom 324 óra volt. Egy hónap alatt
Senkinek se kívánom.
Nekünk nem évi 200 túlóránk van, az nagyon max 3 hónap.
Én 7 év alatt kb 11 évnyi munkaórát melóztam.
Az ügyelet utáni nap az pihenőnap, ezzel kapcsolatban is lehetne órakat mesélni. Pl hétvégi 24 óra után +1 pihenőnap kellene, mert nincs meg a heti egyben 48 óra. De ez is el van tusolva.
Nálunk nem műszak van, hanem 8/12/24 óras munkarend, plusz készenlétezés. Bonyolult rendszer.
De pl. szakrendelésen is előjegyezni egy napra 20 beteget lehetne, ha be van tartva a betegidő, stb. Én szerdán 62-t néztem meg. 300%.
- ha jól tudom akkor 8 órás munkarendben van meghatározva a szakrendeléseken a munkaido
- ez meg hogy hány beteget lehet egy nap megnézni megint kicsit olyan hogy annak a betegnek mi a konkrét baja, én példaul multkor kontrollra mentem vissza és kb 2 perc alatt végeztem a fülészeten. ha szakrendelésen valaki 20 beteg felett tud fogadni akkor valoszinuleg rövidebb idot tölt a rendelőbe és valoszinuleg nincs is nagy baja. de ha itt tartunk akkor amikor vártam a konrollra ott volt egy hallassérült is aki elég sok idot töltött bent.
- én a készenlétezést azonnal megszüntetném. teljesen feleslegesnek tartom. kár fizetni érte. azt kellene nagyon megfizetni ha valaki tulorázik, és akkor talán az orvosnak is lenne kedve ott maradni.
- megnéztem a linket amit küldtél. ez van benne : "A javaslat rögzíti, hogy az ügyelet utáni rendes munkaidőre (amit a kötelező
pihenőidővel kell tölteni) nem jár bér."
tehát a pihenö időre nem fognak fizetni. ezzel mi a baj ? hol van olyan munkahely ahol elküldenek piheno idore aztán fizetnek ?