Olvastam topikokat, beszéltem teljesítőkkel is, nyilván jobb a carbon ebben teljesen igazatok van, de alu vázas géppel is sokan mennek, nem ezen fog múlni a teljesítés.. De azért még átgondolomzsuninnyo írta:Jo esellyel akkor kelleni fog egy gorgo is, illetve ironmanre azert komolyabb gep kellhet,azt meg budgetbol nehez megoldani.Tjacks írta: Köszi srácok, igen én is úgy érzem magam mint Nika, kicsit elbizonytalanodtam![]()
Parázok is tőle, bevallom a cél az Ironman lenne ( 2-3 év múlva )és a bicikli az egyetlen ahol a technika megszivathat rohadtul, a többinél csak rajtam múlik.
Ha meglesz a bringa és lesz releváns tapasztalat majd írok a topikba.
OFF
-
Tjacks
- Kedvenc játékosaid: Raúl, Robi Carlos, Modric
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
Re: OFF
Jo esellyel akkor kelleni fog egy gorgo is, illetve ironmanre azert komolyabb gep kellhet,azt meg budgetbol nehez megoldani.Tjacks írta: Köszi srácok, igen én is úgy érzem magam mint Nika, kicsit elbizonytalanodtam![]()
Parázok is tőle, bevallom a cél az Ironman lenne ( 2-3 év múlva )és a bicikli az egyetlen ahol a technika megszivathat rohadtul, a többinél csak rajtam múlik.
- Süti
Ha ironman a cél, akkor én karbon irányba mennék. Minden más cserélhető/fejleszthető, a váz az alap. Egy ismerős ugyanígy indult neki, amint elkezdett komolyabban készülni rá, fél év után cserélte az alut. Szerintem jobb egy körben letudni.Tjacks írta: Köszi srácok, igen én is úgy érzem magam mint Nika, kicsit elbizonytalanodtam![]()
Legends Never Die.
...popped into the penalty area towards Zidaaaaane! Oh, fantastic...
Real Madrid will be back.
You can put that on a poster.
Stick it on your wall.
Pray to it every night.
We will be back.
Stick it on your wall.
Pray to it every night.
We will be back.
-
Tjacks
Köszi srácok, igen én is úgy érzem magam mint Nika, kicsit elbizonytalanodtam
- nmate
- Kedvenc játékosaid: Arbeloa
Elmúlt 6 évben volt 15 bringám, monti, ősmonti, fixi, karbon outi, ezek csak azokból tapasztalatok, meg amit szerelőktől kérdeztem. Bőven lehet benne faszság is, az újabb technológiát full nem vágom.
- Nika91127
- Kedvenc játékosaid: Guti, Marcelo,Valverde
Ilyenkor jön rá az ember, mennyire gőze sincs valamiheznmate írta: Kulacstartónak hely azért csak lesz mindegyiken.![]()
Defektjavító nálam is mindig van, de elsősorban belsőt használom, outi esetén azért az sem nagy darab. Bringás mezben elfér gumicukor + rizsszelet + telefon + pumpa + belső + gumileszedő, adott esetben széldzseki, más nem kell oda. Triatlon alatt tuti nem akarsz majd hosszú percekig javítani, oda javaslom a CO2 pumpát, azzal pikkpakk felfújod 8barig - kézi pumpával azért az nehéz. Nyeregtáska még jó dolog, az a legaerobb, abba is beleférnek ezek. Triatlonhoz meg vannak ezek a nasitasik oda előre, abból a legkönnyebb frissíteni időfutamozós pózban.
Ha meg sokat edzel országúton, legfontosabb egy jó lámpa, de tényleg jó. Nappal is verje ki az autós szemét, sokat számít. Sötétben meg ne villogtasd, mint sok gyökér szokta.![]()
Nem fejeztem be a váltós témát, megzavartak meeting közben![]()
Szóval van még a váltóknál Campa, nagyon finom szerkezetek, de csak akkor ajánlom, ha már nagyon fanatikusan benne vagy a bringázásban, mert amúgy nem jó élmény, ha elromlik és ebayen vagy olasz bringás csoportokban kell alkatrészt vadászni, amit Shimanonál úgy dobnak utánad. Én imádom, az ergonómiára is jobb, egy stabilabb, minőségibb szerkezet hatását kelti még a belépő szintű Veloce is (egyedül a Xenon kerülendő), de anyázósabb, ha bele kell nyúlni.
Sramból gravel szettem volt, utáltam.
- Süti
A legfontosabb ha használtan veszel a jó méret. Ha túl nagynak érzed, akkor felejtsd el, ha kicsit kicsinek, akkor utána tudsz menni pl hosszabb kormányszárral, pláne ha triatlon, és bekönyökölnél.Tjacks írta:
Köszönöm az infókat![]()
Campát felejtsd el.
Legends Never Die.
Stick it on your wall.
Pray to it every night.
We will be back.
Stick it on your wall.
Pray to it every night.
We will be back.
- nmate
Kulacstartónak hely azért csak lesz mindegyiken.
Defektjavító nálam is mindig van, de elsősorban belsőt használom, outi esetén azért az sem nagy darab. Bringás mezben elfér gumicukor + rizsszelet + telefon + pumpa + belső + gumileszedő, adott esetben széldzseki, más nem kell oda. Triatlon alatt tuti nem akarsz majd hosszú percekig javítani, oda javaslom a CO2 pumpát, azzal pikkpakk felfújod 8barig - kézi pumpával azért az nehéz. Nyeregtáska még jó dolog, az a legaerobb, abba is beleférnek ezek. Triatlonhoz meg vannak ezek a nasitasik oda előre, abból a legkönnyebb frissíteni időfutamozós pózban.
Ha meg sokat edzel országúton, legfontosabb egy jó lámpa, de tényleg jó. Nappal is verje ki az autós szemét, sokat számít. Sötétben meg ne villogtasd, mint sok gyökér szokta.
Nem fejeztem be a váltós témát, megzavartak meeting közben
Szóval van még a váltóknál Campa, nagyon finom szerkezetek, de csak akkor ajánlom, ha már nagyon fanatikusan benne vagy a bringázásban, mert amúgy nem jó élmény, ha elromlik és ebayen vagy olasz bringás csoportokban kell alkatrészt vadászni, amit Shimanonál úgy dobnak utánad. Én imádom, az ergonómiára is jobb, egy stabilabb, minőségibb szerkezet hatását kelti még a belépő szintű Veloce is (egyedül a Xenon kerülendő), de anyázósabb, ha bele kell nyúlni.
Ha meg sokat edzel országúton, legfontosabb egy jó lámpa, de tényleg jó. Nappal is verje ki az autós szemét, sokat számít. Sötétben meg ne villogtasd, mint sok gyökér szokta.
Nem fejeztem be a váltós témát, megzavartak meeting közben
-
Tjacks
Köszönöm az infókatnmate írta:Ha akarsz szélesebb gumit, akkor tárcsafékeset érdemes nézni, ezek drágábbak azért.Tjacks írta:
Országútival kapcsolatban is tudnál ajánlani? Kacérkodok a triatlonozás gondolatával és egyértelműen a kerékpár a legnagyobb homály nálam. Elég drágák a szekerek, gondolkozom hogy használtan berántok egy darabot, mire érdemes figyelnem?![]()
Ha van tipped megköszönöm ha megosztod velem.![]()
Ha jó a 25-ös gumi, akkor olcsóbban vannak azért jó felnifékes darabok.
Karbont akkor ajánlom, ha nagyon benne vagy már, kezdésnek bőven jó az alu. Gyakorlatilag háromféle váltómárkával fogsz találkozni, Shimano, Campagnolo, Sram. Shimanoból Claris-t kerülném, többi ok. Claris < Sora < 105 < Ultegra < Dura Ace a sorrend, de évjárat függően egy 105 lehet olyan jó, mint egy Ultegra is akár.
Vételnél:
Legfőbb dolog, váz legyen ép, többi javítható. Meg kell nézni nem ferde-e, nincs repedés, nagyobb sérülés, akkor rendben lesz.
Érdemes nézni láncnyúlást (filléres darab egy láncnyúlásmérő). Két oldala van, 0.75mm és 1mm. Előbbi érték ha beleesik a láncba, akkor lánccsere, ha 1-es akkor lánckerék csere is kell.
Fékek, bowdenek, küllők állapota mind alkupozíció lehet.
Kerékben nyolcas (oldalirányú kilengés) kiszedhető, tojás (vertikális irányba kilengés) nehezebben. Felnin felütés szintén nem jó jel. Kereket megpörgeted levegőben, szépen megy-e. Ha nem, megnézni belelóg-e a fék, ha nem lóg akkor kerékagy. Megtekerni, terhelésre kattan / ugrik-e a hajtókar (középrész), ha igen, akkor az sem jó jel, bár egy masszív alkuval ezek mind
Váltó ha nem sérült, nem lehet nagy baja.
Utóbbiak ha nem jók, attól még lehet venni, csak nehezebb beárazni, de ha érted a dolgod, egy jó alkuval lehet akasztani szépet![]()
- hehetheoriginal
- Kedvenc játékosaid: elfenomeno
Igy.nmate írta:Ha akarsz szélesebb gumit, akkor tárcsafékeset érdemes nézni, ezek drágábbak azért.Tjacks írta:
Országútival kapcsolatban is tudnál ajánlani? Kacérkodok a triatlonozás gondolatával és egyértelműen a kerékpár a legnagyobb homály nálam. Elég drágák a szekerek, gondolkozom hogy használtan berántok egy darabot, mire érdemes figyelnem?![]()
Karbont akkor ajánlom, ha nagyon benne vagy már, kezdésnek bőven jó az alu. Gyakorlatilag háromféle váltómárkával fogsz találkozni, Shimano, Campagnolo, Sram. Shimanoból Claris-t kerülném, többi ok. Claris < Sora < 105 < Ultegra < Dura Ace a sorrend, de évjárat függően egy 105 lehet olyan jó, mint egy Ultegra is akár.
Vételnél:
Legfőbb dolog, váz legyen ép, többi javítható. Meg kell nézni nem ferde-e, nincs repedés, nagyobb sérülés, akkor rendben lesz.
Érdemes nézni láncnyúlást (filléres darab egy láncnyúlásmérő). Két oldala van, 0.75mm és 1mm. Előbbi érték ha beleesik a láncba, akkor lánccsere, ha 1-es akkor lánckerék csere is kell.
Kerékben nyolcas (oldalirányú kilengés) kiszedhető, tojás (vertikális irányba kilengés) nehezebben. Felnin felütés szintén nem jó jel. Kereket megpörgeted levegőben, szépen megy-e. Ha nem, megnézni belelóg-e a fék, ha nem lóg akkor kerékagy. Megtekerni, terhelésre kattan / ugrik-e a hajtókar (középrész), ha igen, akkor az sem jó jel, bár egy masszív alkuval ezek mind
Utóbbiak ha nem jók, attól még lehet venni, csak nehezebb beárazni, de ha érted a dolgod, egy jó alkuval lehet akasztani szépet![]()
Meg annyit tennek hozza, hogy legyen mindenkepp kulacstarto, ahova becsusszan a 0,7es borospalack, gumi ráfeszítős szivoszallal, hogy tudjad cuppogni menet kozben.
Macskaszemeket, szines golyokat a kullorol rugjad lefele, kitamasztot a buzik hasznalnak. Balfasz bikaszarv kormanyt csereljed ki rendes egyenesre, legyel civilizalt ember.
Ha nincs, akkor legyen nalad mindig belsőgumma, ilyen muanyag bizbasz (2db) hogy leszedd meg visszatedd a gumit a felnire, ha defekt van, vagy ha nem akarsz faszkodni belsocserevel, akkor gumijavitokeszlet legyen nalad, hosszabb ido picit javitani, mint cserelni, de egy gyufasdoboznyi helyet foglal a javito kb. Minipumpa is legyen, vannak mar jok, amikkel fel is fujod a szart, nem csak pumpalod mint fekagyerek a pumareklamban.
thereisonly1ronaldo
- Realista24
- El Padre
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
- Kapcsolat:
Az olaszokat erdemes elkerülniEl Sie7e írta: Olaszországi autókölcsönzéssel kapcsolatban esetleg valakinek tapasztalata? Van-e olyan szolgáltató, ami ajánlani tudtok, vagy olyan akit jobb elkerülni? Mennyivel érdemes utazás előtt lefoglalni az autót? Full coverage gondolom erősen ajánlott![]()
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
- El Sie7e
- Kedvenc játékosaid: Raúl
Olaszországi autókölcsönzéssel kapcsolatban esetleg valakinek tapasztalata? Van-e olyan szolgáltató, ami ajánlani tudtok, vagy olyan akit jobb elkerülni? Mennyivel érdemes utazás előtt lefoglalni az autót? Full coverage gondolom erősen ajánlott
“Mindig emlékezz rá; a Real Madrid azért harcol, hogy megvédje a dicsőségét, a többi csapat pedig azért harcol, hogy felérjen a Real Madrid szintjére. Ez az igazság.”
egy 64 éves Real Madrid drukker
egy 64 éves Real Madrid drukker
- nmate
Ha akarsz szélesebb gumit, akkor tárcsafékeset érdemes nézni, ezek drágábbak azért.Tjacks írta:Országútival kapcsolatban is tudnál ajánlani? Kacérkodok a triatlonozás gondolatával és egyértelműen a kerékpár a legnagyobb homály nálam. Elég drágák a szekerek, gondolkozom hogy használtan berántok egy darabot, mire érdemes figyelnem?nmate írta:![]()
Vételnél:
Utóbbiak ha nem jók, attól még lehet venni, csak nehezebb beárazni, de ha érted a dolgod, egy jó alkuval lehet akasztani szépet
- Caraway
- Kedvenc csapatod: Manchester United
Nekem ugyanilyen bicom van, mondjuk en 2 eve meg ujonnan vettem boltbol 120-ert. Szepen felment az ara.nmate írta:Használtan Decathlon Riverside 500 ami 100-120-ból megúszható, sokan megveszik, 2x használják, rájönnek, hogy nem is akarnak bringázni és eladják. Hibátlan darabokat lehet venni. Jófogás, facebook, bolha testbike.Dupla D írta: Tudom vannak it nagy Tour de France győztesek, ezért jövök egy kérdéssel hozzátok.
Elsősorban BP-n belül (Budán főleg Duna mellett 22. kerből a 3.-ba), Balaton körülre és 22-ből a Velencei-tóra kellene egy kerékpár. Ez közel nem jelent mindennapi használatot, inkább heti egy alkalmat. Ezért is értelmes keretek között vennék egyet. Jó lenne 150-ig megúszni, de fontosabb, hogy erre a használatra egy megfelelő bringát vegyek jó ár-érték arányban.
Ajánljatok kérlek nekem konkrét típusokat és hogy honnan érdemes beszerezni.
Köszi![]()
Ha nagyon újat akarsz, 165 újonnan ahogy nézem, ez alá nem biztos, hogy mennék.
En is csak par hetente hasznalom, 25-30 km tekeresre, arra tokeletesen megfelel.
-
Tjacks
Országútival kapcsolatban is tudnál ajánlani? Kacérkodok a triatlonozás gondolatával és egyértelműen a kerékpár a legnagyobb homály nálam. Elég drágák a szekerek, gondolkozom hogy használtan berántok egy darabot, mire érdemes figyelnem?nmate írta:
Ha van tipped megköszönöm ha megosztod velem.
- nmate
Használtan Decathlon Riverside 500 ami 100-120-ból megúszható, sokan megveszik, 2x használják, rájönnek, hogy nem is akarnak bringázni és eladják. Hibátlan darabokat lehet venni. Jófogás, facebook, bolha testbike.Dupla D írta: Tudom vannak it nagy Tour de France győztesek, ezért jövök egy kérdéssel hozzátok.
Elsősorban BP-n belül (Budán főleg Duna mellett 22. kerből a 3.-ba), Balaton körülre és 22-ből a Velencei-tóra kellene egy kerékpár. Ez közel nem jelent mindennapi használatot, inkább heti egy alkalmat. Ezért is értelmes keretek között vennék egyet. Jó lenne 150-ig megúszni, de fontosabb, hogy erre a használatra egy megfelelő bringát vegyek jó ár-érték arányban.
Köszi![]()
Ha nagyon újat akarsz, 165 újonnan ahogy nézem, ez alá nem biztos, hogy mennék.
- Dupla D
- Kedvenc játékosaid: Guti, Carvajal
Tudom vannak it nagy Tour de France győztesek, ezért jövök egy kérdéssel hozzátok.
Köszi
Köszi
"Louie, I think this is a beginning of beautiful friendship" - Garga Pitic.
- hehetheoriginal
Nagymeretu abus lakattal kell ezeket intezni, mikor bringan vagy.
Az a baj, hogy ha a pofajabarohogsz, akkor meg jobban lepereg elotte a szanalmas szar elete es a nyomorusaga, es meg jobban bekattan.
Astorian lattam, ahogy egyik ilyen szutyvadek majdnem elutott egy szabalyosan bringasavban halado arcot, aki utana leszallt a cuccrol es ahogy van az egeszet rabaszta a faszi szelvedojere/mozorhaztetejere
Csak az atlagos mindennapok
Az a baj, hogy ha a pofajabarohogsz, akkor meg jobban lepereg elotte a szanalmas szar elete es a nyomorusaga, es meg jobban bekattan.
Astorian lattam, ahogy egyik ilyen szutyvadek majdnem elutott egy szabalyosan bringasavban halado arcot, aki utana leszallt a cuccrol es ahogy van az egeszet rabaszta a faszi szelvedojere/mozorhaztetejere
Csak az atlagos mindennapok
thereisonly1ronaldo
- nmate
Bp-n MOL Limo előbb, mint taxi. Inkább nem iszok, ha már éjszakai járatok túl kacifántosak, de akkor sem taxizok.
Amúgy ha utas van, azzal természetesen normálisabbak azért, mint holmi kerékpárossal vagy gyalogossal, aki amúgy nem is ember. Persze bőven van kivétel is, mint mindenhol.
De. Múltkor szemtanúja voltam, hogy c típusú taxisofőr embertársunk (boltos btw) beállt egy magánparkolóba. Jött a tulaj, aki dudált rá, taxis meg se moccan. Kiszáll tulaj, bekopogtat, hogy menjen arrébb, taxis hőbörög, de azért arrébb áll. Tilosban hagyja út szélén az autót, visszamegy kötekedni, majd megveri a tulajt.
Amúgy ha utas van, azzal természetesen normálisabbak azért, mint holmi kerékpárossal vagy gyalogossal, aki amúgy nem is ember. Persze bőven van kivétel is, mint mindenhol.
De. Múltkor szemtanúja voltam, hogy c típusú taxisofőr embertársunk (boltos btw) beállt egy magánparkolóba. Jött a tulaj, aki dudált rá, taxis meg se moccan. Kiszáll tulaj, bekopogtat, hogy menjen arrébb, taxis hőbörög, de azért arrébb áll. Tilosban hagyja út szélén az autót, visszamegy kötekedni, majd megveri a tulajt.
- hehetheoriginal