Suvok. Régen, 2000 körül bejött 3 fajta úgynevezett egyterű modell - lehet több is, de sztem először ez a 3, később nyitott a többi márka is - Picasso, Zafira, Scenic. Előbbinél rettenet magas a szélvédője. Kisüti a nap az agyadat, zsákutca. Apámnak 2000 óta scenicje van, most épp a 3.generációs még, 2010es, csak a kopó alkatrészeket kellett cserélni eddig. Lassan 300e km van benne. Ő is nézett sok mást, ha cserélne, mit venne. Kombi, sedan kilőve. Skoda 3 suvja tetszett neki, kihasználhatóságban, de a kettő kisebb az "műanyag", a nagyobb az meg túl nagy. Kár, hogy nem kötött kompromisszumot a gyártó és normálisra megcsinálni a középsőt is. Az új tucsont is néztük, nem tetszett neki belül. Kívül pöpec.
Ha már ott voltunk, én is néztem az új i20at. Egyelőre méretre megfelelő lenne, de kicsi a motor (ugyanígy volt 5 éve, mikor ezt vettem, Kia Rio 1,25ös motorral, rettentő kevés autópályára), belül műanyag minden. A 11 éves i30amat nem cserélném el új i20ra.
VW-ben pl van opció, van kombi golf is, az gondolom nagyobb, minőségibb, de mégse passat.
Idióta Toyota. Volt a yaris, auris, corolla. Mindet suvosítottak
Egyik ismerősnek is van fekete Ford kombija. Mondeo talán. Jön a gyerek, cserélné, de fogalma sincs, hogy mire, így marad egyelőre. 5-6 l között fogyaszt ő is, pedig 2 literes dízel motor.
Én is 5 literes fogyasztással megfordultam a Balatonról, pedig ha lehetett mentem "rendesen", osztrák hegyekben, komoly felfelé és lejtmenetek is 5,5 literrel. Ideális fogyasztások.
Szerencsére sok autogyar jön már rá, hogy zsákutca, amit csinálnak, kell alternatív megoldás majd a Suvok és elektromosok mellett.
Itt, a lakóparkunkban rengeteg házon fent a napelem, kiépítve a kocsitöltő. Így könnyű nekik. De ahogy írtatok, lakásból nem lehet., 20-30 perceket várni sem.
Más:
Máshol is ez megy jelenleg a boltokban, mint nálunk? Lidl, aldi, Spar, Tesco, auchan. Sehol nincs dolgozó. Km hosszú sorok. Lidlben most csináltak önkiszolgáló kasszákat, de mind bankkártyás. Mindenhol van kp fizetési lehetőség is, de itt nincsen. Általában üres is mind

kB 600k-ért sincs már dolgozó?