Taktikai háború (Legyél Xabi)

A Real Madrid mérkőzéseivel, átigazolásaival, aktuális edzőjével foglalkozó fórumrész.
Pad'em
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Taktikai háború (Legyél Ancelotti)

HozzászólásSzerző: Pad'em » 2024. augusztus 26., hétfő 10:39

The Spanish press have began to criticize Kylian Mbappé. After the game last night, one of the newspapers claimed: "The starters, whatever their name and status, must move". @footmercato

At Madrid, they aren't worried about Mbappe's lack of goals, understanding that it takes time for top players to adapt. Tactical alternatives such as the switch to 442 are being considered, but Carlo Ancelotti is patient, the same happened to him with Gareth Bale. The club trusts the coach to solve another 'blessed problem' and make Viní Jr, Mbappé & Rodrygo coexist. @relevo

Some rotations are expected against Las Palmas, this is the how starting XI will look, according to @relevo:

------------------Courtois
Carvajal--Militao--Rüdiger--Mendy
---------Valverde---Tchouameni
-Arda Güler--Brahim---Vinicius
-------------------Mbappé
"Down for Rodrygo... Éder Militao. Carvajal. It's Carvajal's cross... RODRYGOOO, oooh it's extraordinary!!! They prayed for miracles and miracles arrived! REAL MADRID, THE TEAM OF DREAMS. Where has that come from? How did that happen?!"

raul 4 ever
Kedvenc játékosaid: Carvajal, Eder, Alaba, Mendy, Case, Modric, Kroos, Fede, Vini, BigBenz

HozzászólásSzerző: raul 4 ever » 2024. augusztus 26., hétfő 9:36

Tjacks írta:
raul 4 ever írta: A félidőben is lehetett már volna több közte, sőt ha nem 3-0, hanem 6-0 a vége, akkor se szólhatnak.
Félidőben? Alig jutottunk el kapuig, ellenfél 9ese 30-40 méterre a kaputól védekezett, mi meg adogattuk körbe a labdát mint a kézilabdások :)

Vagy rossz meccset néztem?
Jogos, bocs. Úgy emlékeztem Rodry helyzete még az elsőben volt.
2021 04 20 - Ceferintakaroggy

2009 07 09 - 2023 06 06 - uno, dos, tres, Hala Madrid

Tjacks
Kedvenc játékosaid: Raúl, Robi Carlos, Modric

HozzászólásSzerző: Tjacks » 2024. augusztus 26., hétfő 9:16

raul 4 ever írta: A félidőben is lehetett már volna több közte, sőt ha nem 3-0, hanem 6-0 a vége, akkor se szólhatnak.
Félidőben? Alig jutottunk el kapuig, ellenfél 9ese 30-40 méterre a kaputól védekezett, mi meg adogattuk körbe a labdát mint a kézilabdások :)

Vagy rossz meccset néztem?

raul 4 ever
Kedvenc játékosaid: Carvajal, Eder, Alaba, Mendy, Case, Modric, Kroos, Fede, Vini, BigBenz

HozzászólásSzerző: raul 4 ever » 2024. augusztus 26., hétfő 8:59

A mallorca ellen borult inkább balra a pálya, tegnap jól eloszlottak a támadások a 2 oldal között. Edző/vezetőségben van egy jó hosszú interjú Carloval, abból azért átjön, hogy annyira nagyon nem akarja ő ezt túlbonyolítani: elég széles a pálya, majd elférnek (kb. ezt mondta) :D :D..
RealRaúl77 írta: *Szabadságuk van.
Igen, nincsenek rigid posztok, ez egyértelmű és ez a dolog tegnap egész jól működött is. A félidőben is lehetett már volna több közte, sőt ha nem 3-0, hanem 6-0 a vége, akkor se szólhatnak.

Gyalogolt a védelemre Rodry is (balról), volt Gülernek is 2 nagy helyzete. Most megnéztem, Boyomonak hívják a kh srácot, 2 góltól megmentette őket, mert valahogy blokkolt..

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2024. augusztus 26., hétfő 7:11

tibi18 írta: Annyian írtátok ma már, főleg Rodrygoval kapcsolatban, hogy balra húzódik ő is, meg mindenki. Gondolom, ha ennek nem lenne célja, habzó szájjal üvöltene az egész kispad, hogy mi a fenét keresel a bal oldalon fiam, nem? Nem lehet esetleg, hogy ez taktikai húzás és nem a játékos hülye? Csak kérdezem.
Az, hogy három kezdésnél (első félidő, ivószünet, második félidő) jól láthatóan jobb oldalon kellett kezdenie, aztán kis idő múlva mászott rá a többiekre, nekem arra utal, hogy nem pont ez lenne a taktikai utasítás. Ha megnézzük a pályán elfoglalt helyeket, akkor is ő volt inkább középen, nem Guler, de akkor miért nem úgy kezdtünk, ha ez volt a taktika? Mikor Vini és Mbappe helyet cseréltek, akkor az full látható, egyértelmű volt. Nem a másik sarkát taposták, hanem átvették egymás helyét. Ilyet Rodrygonál nem nagyon láttunk. Szerintem fél, hogy kikerül a kezdőből és ez rányomja a bélyegét a játékára.
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

RealRaúl77
Kedvenc játékosaid: Raúl; Modric; Marcelo

HozzászólásSzerző: RealRaúl77 » 2024. augusztus 26., hétfő 2:16

tibi18 írta: Annyian írtátok ma már, főleg Rodrygoval kapcsolatban, hogy balra húzódik ő is, meg mindenki. Gondolom, ha ennek nem lenne célja, habzó szájjal üvöltene az egész kispad, hogy mi a fenét keresel a bal oldalon fiam, nem? Nem lehet esetleg, hogy ez taktikai húzás és nem a játékos hülye? Csak kérdezem.
Szabadságuk van.

Bár most én azt láttam, hogy valamelyest csökkent. Pontosabban kvázi szabadon cseréltek négyen, de meg lett nekik mondva, hogy mindkét oldalon legyen ember. Így főleg Vini és Bappé, illetve Rodrygo és Güler cserélgetett.

raul 4 ever írta: Elöl taktikailag nálam Belli és Bappi a "kihagyhatatlan", de az emberek Vinit is látni akarják, így sztem 3 ember van, aki ha egészséges és nem fáradt, akkor bizony kezdeni fog minden áron.
Igen, ők hárman alap. Vini is, kell ő nekünk. Ma nem ment neki, de a világ legjobbja. Ezer meccset nyert már nekünk, és még fog is. Mbappénak még idő kell és jó lesz ő is.
raul 4 ever írta:
Elöl iszonyat a variációs lehetőség, viszont igát húzni 2 ember van most "csak", Tchouaméni és Fede, nálam most ez a nagy kérdőjel, hogy ők meddig bírják szuflával.
Kell nagyon vissza Camavinga, ő lesz a harmadik. De én is tartok tőle, hogy mi lesz velük. Modric is azon a poszton játszik, de más a feladatköre. Aztán mi lesz, ha Tchounak hátra kell menni egy két hónapra?
"Modric más dimenzió..a labda jobb helyen van nála mint magzat az anyja hasában." R.M.C.F.

https://www.youtube.com/watch?v=bIIO0WT1nX4

BLevi96
Kedvenc játékosaid: Cristiano Ronaldo, Fede Valverde

HozzászólásSzerző: BLevi96 » 2024. augusztus 25., vasárnap 23:37

raul 4 ever írta: Elöl taktikailag nálam Belli és Bappi a "kihagyhatatlan", de az emberek Vinit is látni akarják, így sztem 3 ember van, aki ha egészséges és nem fáradt, akkor bizony kezdeni fog minden áron.

Elöl iszonyat a variációs lehetőség, viszont igát húzni 2 ember van most "csak", Tchouaméni és Fede, nálam most ez a nagy kérdőjel, hogy ők meddig bírják szuflával.

Őszintén meglepett, hogy Arda kezdett, Modricot vártam Carlotól ( :kalapos: ), de hiába nem volt rossz, csütörtökön nálam Brahim helye fix. Mondjuk ha kikerül Rodry, akkor kezdhet mindkettő. Vagy Bapi jobbon, Endre elöl.. Á... Ami elöl van, az "vicc" :lol: Tier1 és Tier1,2. Iszonyú minőség..
Az első 2 sorra gondoltam játékosok terén. Amugy egyetértek veled! Csak most azt kell megoldani hogy, jól lakjon a kecske és a káposzta is megmaradjon :lol:

tibi18
Kedvenc játékosaid: Ronaldo, Benzema, Varane, Modric, Kroos
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.

HozzászólásSzerző: tibi18 » 2024. augusztus 25., vasárnap 23:27

Annyian írtátok ma már, főleg Rodrygoval kapcsolatban, hogy balra húzódik ő is, meg mindenki. Gondolom, ha ennek nem lenne célja, habzó szájjal üvöltene az egész kispad, hogy mi a fenét keresel a bal oldalon fiam, nem? Nem lehet esetleg, hogy ez taktikai húzás és nem a játékos hülye? Csak kérdezem.

raul 4 ever

HozzászólásSzerző: raul 4 ever » 2024. augusztus 25., vasárnap 23:26

Elöl taktikailag nálam Belli és Bappi a "kihagyhatatlan", de az emberek Vinit is látni akarják, így sztem 3 ember van, aki ha egészséges és nem fáradt, akkor bizony kezdeni fog minden áron.

Őszintén meglepett, hogy Arda kezdett, Modricot vártam Carlotól ( :kalapos: ), de hiába nem volt rossz, csütörtökön nálam Brahim helye fix. Mondjuk ha kikerül Rodry, akkor kezdhet mindkettő. Vagy Bapi jobbon, Endre elöl.. Á... Ami elöl van, az "vicc" :lol: Tier1 és Tier1,2. Iszonyú minőség..

BLevi96
Kedvenc játékosaid: Cristiano Ronaldo, Fede Valverde

HozzászólásSzerző: BLevi96 » 2024. augusztus 25., vasárnap 23:04

Jelenleg van 4 kihagyhatatlan játékos: Bellingham, Valverde, Vini és Mbappe
és vannak még akikbe van kakaó: Brahim, Rodrygo, Güler, Endrick.

Carlonak nehéz lesz megtalálni az egyensúlyt és a megfelelő helyet mindenki számára. Még csak pár mecs volt, de a Vini-Mbappe-Rodrygo trió egyáltalán nem működik, annyira balra huznak. Szerintem a következő évekbe lesz legalább 2 távozó közülök.

wZoLee7
Kedvenc csapatod: REAL MADRID

HozzászólásSzerző: wZoLee7 » 2024. augusztus 25., vasárnap 22:05

Ma mutattak életjeleket a cseréink. Van kettő variációja a támadó sorunknak amit megnéznék majd valamikor kezdőként is. Vini-Endrick-MBappe. Vini-MBappe-Brahim. Gülert hagynám Jude helyén játszani, kevesebb védekező munkát tudna hozzátenni, de az ilyen ellenfelek ellen nem is lenne rá szükség, jobb oldalon szerintem nem elég jó 1v1-ben és a gyorsasága sem kiemelkedő.

RealRaúl77

HozzászólásSzerző: RealRaúl77 » 2024. augusztus 24., szombat 19:52

Valladolid elleni keret. Nincs meglepetés.

Amit szívem szerint szeretnék látni 4-4-2, Güler a két támadó mögött:
Courtois; Fran Garcia-Militai-Rüdiger-Carvajal; Modric-Tchouameni-Valverde; Güler; Vini-Mbappé (Rodrygo supresub)

Ami szerintem a legjobb döntés 4-3-3; ezzel tudnánk gyakorolni az új felállást, az első három ember szokná egymást, Güler is kapná a neki szükséges perceket egy könnyűnek ígérkező meccsen:
Courtois; Fran Garcia-Militai-Rüdiger-Carvajal; Güler-Tchouameni-Valverde; Rodrygo-Vini-Mbappé (Modric supersub)

Ami szerintem lesz 4-3-3
Courtois; Fran Garcia-Militai-Rüdiger-Carvajal; Modric-Tchouameni-Valverde; Rodrygo-Vini-Mbappé (Güler és Brahim cserékkel remélhetőleg inkább a 70. perc környékén)
"Modric más dimenzió..a labda jobb helyen van nála mint magzat az anyja hasában." R.M.C.F.

RealRaúl77

HozzászólásSzerző: RealRaúl77 » 2024. augusztus 21., szerda 18:15

Én pont egy ilyet olvastam a mérkőzés utáni nyilatkozatból.

„Mindenkinek megvan a maga véleménye a cserékről. Apró részletek, nem akarok erről beszélni.”

Úgy értelmezem, hogy eléggé lerázza magáról a kérdést. It is, what it is.

tomi_b
Kedvenc játékosaid: Thibaut, Dani, Jude, Vini, Fede, Luka, Eduardo
Kedvenc csapatod: 15!

HozzászólásSzerző: tomi_b » 2024. augusztus 21., szerda 15:38

🚨 Carlo Ancelotti is aware that the late subs vs Mallorca were a 'mistake'

Carlo's coaching staff are saying that earlier subs can be crucial & change the game, and it's expected that from now on substitutions will come earlier in the game when needed.

[Marca]

Legyen így, a csapat is felfrissül és a cseréknek is lenne idejúk megmutatniuk magukat.

Anthony
Kedvenc játékosaid: Cristiano Ronaldo

HozzászólásSzerző: Anthony » 2024. augusztus 21., szerda 15:11

Kicsit igazítani kell még a csapaton, mert eléggé egyoldalú :lol:

https://x.com/nocontextfooty/status/182 ... b457f.html

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2024. augusztus 17., szombat 12:21

Ancelotti: "The squad is CLOSED. We won't sign a CB because we have Alaba and some youngsters."
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

reeed_ati
Kedvenc játékosaid: Zinedine Zidane

HozzászólásSzerző: reeed_ati » 2024. augusztus 16., péntek 20:46

hehetheoriginal írta:
Pad'em írta: Marca szerint ugyanaz a kezdő lesz Mallorcán vasárnap mint szerdán.
Endretol es gulitol egy jo fel orat jo lenne latni a vegen mikor mar 3-mal megyunk basszamkimindet.
Tetszett, amit az ünneplésnél láttam, Carlo odahívta Gülert és mint vmi unokával, úgy beszélgetett vele.
Biztos vagyok benne, hogy Gülü megkapja a perceit.. B-)
Kibaszott család az egész, nem lehet nem szeretni.. :sziv:

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2024. augusztus 16., péntek 19:32

Pad'em írta:
'shutterisland írta: ez azert ranezesre egy 1 milliard feletti piaci erteku kezdo.
iden nem kell real meccset nezni asszem. :mrgreen:
Jó volt a ránézésed.

Egészen pontosan €1,017,000,000. Ennyi a kezdőnk összértéke :ozil: via @TM
Azt írják ez a kezdo 418,3m-ba került átigazolási díjakat tekintve.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2024. augusztus 16., péntek 12:22

Pad'em írta: Marca szerint ugyanaz a kezdő lesz Mallorcán vasárnap mint szerdán.
Endretol es gulitol egy jo fel orat jo lenne latni a vegen mikor mar 3-mal megyunk basszamkimindet.
thereisonly1ronaldo

Pad'em

HozzászólásSzerző: Pad'em » 2024. augusztus 16., péntek 11:15

Marca szerint ugyanaz a kezdő lesz Mallorcán vasárnap mint szerdán.
"Down for Rodrygo... Éder Militao. Carvajal. It's Carvajal's cross... RODRYGOOO, oooh it's extraordinary!!! They prayed for miracles and miracles arrived! REAL MADRID, THE TEAM OF DREAMS. Where has that come from? How did that happen?!"

Vissza: