nuevo_ericco írta:
magnus666 írta:
szerintem a reprezentációk meg a pride csak eszközök a társadalom megosztására, de ez is már nagyon politika topik.
Ismerek olyanokat, akik a társadalom szándékos megosztását látják minden kétnyelvű táblában, magyar kultúrműsorban, iskolában, stb.
Amúgy a problémát jól látod, a megosztás a cél, csak szerintem a válaszod sántít. Érdekes, 10-15 éve a szélsőjobbon kívül senkit sem érdekelt/zavart a Pride, sőt, a 80-as években Freddie Mercury és Elton John öltözködése, polgárpukkasztó viselkedése sem. Azóta lett megosztva a társadalom, mióta a konzervatív oldal bevette a saját fősodorába a kisebbségellenes hazug szélsőjobbos paneleket, fakenewsokat kezdett el terjeszteni leginkább a gyerekekkel kapcsolatban (ezeket sajnos már itt is lehet olvasni). Amit pl. ma a Mandineren olvasni lehet, azt 15 éve csak a kuruc.info-on lehetett olvasni.
Az évszámok, események is stimmelnek egyébb geopolitikai folyamatokkal, de konteókba már nem akarok belemenni.
Nem minden fakenews, ami a mi véleményünkkel, világképünkkel szembe megy. Ha már témánál vagyunk, akkor a homoszexualitás nem minden esetben Isteni csoda és elrendeltetés. Egy részében vele született tulajdonság, de egy részében tanulható folyamat is lehet, illetve más behatások is alakíthatják a dolgokat (pl a kukoricából nyert fruktózban lévő atrazinnra érdemes rákeresni). De nem is erre akartam reagálni.
Nem kell itt kuruc.infozni, meg Mandinerezni, mert baromi vakvágányon vagy ezzel. A politika (és ez bizony kő keményen politika) mindig is ingaszerűen működik. Elmegy az egyik irányba, és amikor már túlcsordul, akkor felerősödik a másik irány széle, aztán szépen átbillen. Jelenleg olyan szinten túl van tolva ez a faszom (ide bárki behelyettesítheti a metoo, woke, lmbtq, stb) jelenség, hogy az embereknek kezd tele lenni a töke vele és kontraproduktív lesz az egész. Nem azért lett megosztva a társadalom, mert a csúnya szélsőjobb fakenewsokkal megtéveszti a lakosságot, hanem mert lassan mindenkinél kiveri a biztosítékot ennek a szarnak az erőltetése. Nem a melegekkel, nőkkel, transzokkal, szinesbőrűekkel, stb van a baja az embereknek, hanem azzal, hogy mindenhová bele kell őket erőszakolni, ha oda illik, ha nem, nyomni kell a propagandát 120%-on.
Érdekesség: most szemügyre vettem a gyerekem legóit (többnyire ilyen kis részek a City sorozatból) aztán felmentem a honlapra. A autóversenyzőn őt fotózza a férfi. A férfi felgyújtja a grillt, a tűzoltó nő a motorral megmenti. A bandita férfit a rendőt nő elkapja. A mentőhelikopteres nő megmenti a bajba jutott férfit. Anya elviszi vitorláznia a gyereket. Nagyrészt a nő a jó, a férfi a gonosz vagy utcaseprő, traktoros, építőmunkás, stb. De ugyan ez van mindenhol. Filmek/sorozatok esetén is lassan minden hős, szuperhős, katona, megmentő nő lesz. Aztén nem értik, hogy miért bukik, és mutogatnak mindenkire