Politika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.

Milyen eredményre számítasz jelenleg a 26-os választásokkal kapcsolatban?

A szavazás 2025. április 25., péntek 21:43-kor befejeződött.

Fidesz 2/3-ad
8
7%
Fidesz 2/3-ad nélkül
33
31%
Tisza 2/3-ad
8
7%
Tisza 2/3-ad nélkül
59
55%

Szavazatok száma: 108

Pipita
Kedvenc játékosaid: Ronaldo, Zidane, Guti, Iker, Higuaín, Marcelo, Bale
Kedvenc csapatod: Real, Leeds

Re: Politika

HozzászólásSzerző: Pipita » 2024. augusztus 21., szerda 17:00

Süti írta:
kiserik írta:
Nem minden fakenews, ami a mi véleményünkkel, világképünkkel szembe megy. Ha már témánál vagyunk, akkor a homoszexualitás nem minden esetben Isteni csoda és elrendeltetés. Egy részében vele született tulajdonság, de egy részében tanulható folyamat is lehet, illetve más behatások is alakíthatják a dolgokat (pl a kukoricából nyert fruktózban lévő atrazinnra érdemes rákeresni). De nem is erre akartam reagálni.

A kukoricától bemelegedo embereknel jobb ma nem lesz de azért nyomjatok. :lol: meglepett volna ha pont ehhez nem értesz. :lol:
De ne már, most vettem a spárban egy konzerv kukoricát. Viktor miért nem fóliázta be???? Akkor tudtam volna...

Süti
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: Süti » 2024. augusztus 21., szerda 16:47

kiserik írta:
Nem minden fakenews, ami a mi véleményünkkel, világképünkkel szembe megy. Ha már témánál vagyunk, akkor a homoszexualitás nem minden esetben Isteni csoda és elrendeltetés. Egy részében vele született tulajdonság, de egy részében tanulható folyamat is lehet, illetve más behatások is alakíthatják a dolgokat (pl a kukoricából nyert fruktózban lévő atrazinnra érdemes rákeresni). De nem is erre akartam reagálni.

A kukoricától bemelegedo embereknel jobb ma nem lesz de azért nyomjatok. :lol: meglepett volna ha pont ehhez nem értesz. :lol:
Legends Never Die.

...popped into the penalty area towards Zidaaaaane! Oh, fantastic... :sziv:

Real Madrid will be back.
You can put that on a poster.
Stick it on your wall.
Pray to it every night.
We will be back.

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2024. augusztus 21., szerda 16:27

swfan írta:
Úgy 4-5 éve még én is szélsőségesen gondolkodtam, (mondjuk úgy, hogy eléggé a vérfideszes szüleim befolyása alatt éltem, nem igazán volt még saját kialakult világképem). Annak idején az előválasztáson én MZP-t támogattam, úgy éreztem, hogy az én jobbközép-centrista értékrendemet végre képviseli valaki. A fordulópont ott jött el, hogy MZP még miniszterelnökjelölt-jelöltként az egyik Partizán műsorban említette, hogy ugye nyílt titok, hogy Orbán Viktor fia, Gáspár, meleg, és ezért lehet őket csak minimális mértékben együtt látni, mert Vitya lényegében ezt nem bírja elviselni, és megtagadja őt. És mondta MZP, hogy ő nem tudná a gyerekét megtagadni, ha a gyerek meleg lenne.

És ekkor gondolkodtam el én is, hogy basszus, mi lenne, ha majd gyerekem születne, és meleg lenne. Hát semmi! Az égvilágon nem változna semmi, ugyanúgy a gyerekem lenne. És itt ismertem fel, hogy mennyire kurva gáz, ahogy addig az ideig gondolkodtam a témáról, hogy mégis hogyan tudnék így én a saját leendő gyerekem szemébe nézni? A többi meg már csak utánajárás, empátia, beszélgetés érintettekkel, stb.
Ez egy szép történet, ennyit számít, hogy egy Orbán van hatalmon, aki csak a feszültséget generálja vagy hall az ember értelmes és jó gondolatokat is.

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2024. augusztus 21., szerda 16:23

nuevo_ericco írta:
magnus666 írta: szerintem a reprezentációk meg a pride csak eszközök a társadalom megosztására, de ez is már nagyon politika topik.
Ismerek olyanokat, akik a társadalom szándékos megosztását látják minden kétnyelvű táblában, magyar kultúrműsorban, iskolában, stb.
Amúgy a problémát jól látod, a megosztás a cél, csak szerintem a válaszod sántít. Érdekes, 10-15 éve a szélsőjobbon kívül senkit sem érdekelt/zavart a Pride, sőt, a 80-as években Freddie Mercury és Elton John öltözködése, polgárpukkasztó viselkedése sem. Azóta lett megosztva a társadalom, mióta a konzervatív oldal bevette a saját fősodorába a kisebbségellenes hazug szélsőjobbos paneleket, fakenewsokat kezdett el terjeszteni leginkább a gyerekekkel kapcsolatban (ezeket sajnos már itt is lehet olvasni). Amit pl. ma a Mandineren olvasni lehet, azt 15 éve csak a kuruc.info-on lehetett olvasni.
Az évszámok, események is stimmelnek egyébb geopolitikai folyamatokkal, de konteókba már nem akarok belemenni.

Nem kell itt kuruc.infozni, meg Mandinerezni, mert baromi vakvágányon vagy ezzel. A politika (és ez bizony kő keményen politika) mindig is ingaszerűen működik. Elmegy az egyik irányba, és amikor már túlcsordul, akkor felerősödik a másik irány széle, aztán szépen átbillen. Jelenleg olyan szinten túl van tolva ez a faszom (ide bárki behelyettesítheti a metoo, woke, lmbtq, stb) jelenség, hogy az embereknek kezd tele lenni a töke vele és kontraproduktív lesz az egész. Nem azért lett megosztva a társadalom, mert a csúnya szélsőjobb fakenewsokkal megtéveszti a lakosságot, hanem mert lassan mindenkinél kiveri a biztosítékot ennek a szarnak az erőltetése. Nem a melegekkel, nőkkel, transzokkal, szinesbőrűekkel, stb van a baja az embereknek, hanem azzal, hogy mindenhová bele kell őket erőszakolni, ha oda illik, ha nem, nyomni kell a propagandát 120%-on.

Érdekesség: most szemügyre vettem a gyerekem legóit (többnyire ilyen kis részek a City sorozatból) aztán felmentem a honlapra. A autóversenyzőn őt fotózza a férfi. A férfi felgyújtja a grillt, a tűzoltó nő a motorral megmenti. A bandita férfit a rendőt nő elkapja. A mentőhelikopteres nő megmenti a bajba jutott férfit. Anya elviszi vitorláznia a gyereket. Nagyrészt a nő a jó, a férfi a gonosz vagy utcaseprő, traktoros, építőmunkás, stb. De ugyan ez van mindenhol. Filmek/sorozatok esetén is lassan minden hős, szuperhős, katona, megmentő nő lesz. Aztén nem értik, hogy miért bukik, és mutogatnak mindenkire :lol:
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

'shutterisland
Kedvenc játékosaid: LM / GD
Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2024. augusztus 21., szerda 16:09

(az egyik közeli rokonom biszexuális, egész pontosan, úgyhogy elhiheted, hogy szíven üt, ha valami véglény azt mondja rá, hogy aberrált)
egyebkent ez meg akkor mar lehet szexizmus ( :lol: ) de a noknel szerintem egy fokkal normalisabb, ha valaki biszex/leszbikus, vagyis pl aberralt jelzot se rajuk dobaljak inkabb.
na nem azert, mert a ferfi szemnek kedvez. :D

'shutterisland

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2024. augusztus 21., szerda 15:44

Viszont olyat már láttam, hogy valaki kiment a "romlott" nyugatra, megtapasztalta, milyen ott a multikulti valójában (nem olyan, mint az m1 mutatja), és finomodott az amúgy szélsőséges hozzállása.
kifejtened bovebben, hogy ez alatt mire gondolsz ?

swfan

HozzászólásSzerző: swfan » 2024. augusztus 21., szerda 15:43

magnus666 írta:
nuevo_ericco írta:Ismerek olyanokat, akik a társadalom szándékos megosztását látják minden kétnyelvű táblában, magyar kultúrműsorban, iskolában, stb.
Amúgy a problémát jól látod, a megosztás a cél, csak szerintem a válaszod sántít. Érdekes, 10-15 éve a szélsőjobbon kívül senkit sem érdekelt/zavart a Pride, sőt, a 80-as években Freddie Mercury és Elton John öltözködése, polgárpukkasztó viselkedése sem. Azóta lett megosztva a társadalom, mióta a konzervatív oldal bevette a saját fősodorába a kisebbségellenes hazug szélsőjobbos paneleket, fakenewsokat kezdett el terjeszteni leginkább a gyerekekkel kapcsolatban (ezeket sajnos már itt is lehet olvasni). Amit pl. ma a Mandineren olvasni lehet, azt 15 éve csak a kuruc.info-on lehetett olvasni.
Az évszámok, események is stimmelnek egyébb geopolitikai folyamatokkal, de konteókba már nem akarok belemenni.
engem most sem zavar a pride, nem fogyasztok ilyen híreket, szándékosan kerülöm ezeket. a háttér sztoriért kösz, nem tudtam ezeket.
azt jól látod, hogy esztétikai gondjaim vannak, de nem fogok bántalmazni/bezáratni másokat, az ő dolguk.
A 40 milliós kérdés: ismersz olyat, aki elfogadóbb lett az agresszív meleg/néger/muszlimpropaganda hatására, vagy ellenkezőleg, eltolódott az értékrendjük a másik oldalra?

saját magam nem sorolom egyik oldalba sem, nem szeretem a szekértábor mentalitást.
Elvinném a 40 milliós díjat, bár nem tudom az eset mennyire történt a "propganda" hatására.

Úgy 4-5 éve még én is olyan szélsőségesen gondolkodtam, mint hehe (mondjuk úgy, hogy eléggé a vérfideszes szüleim befolyása alatt éltem, nem igazán volt még saját kialakult világképem). Annak idején az előválasztáson én MZP-t támogattam, úgy éreztem, hogy az én jobbközép-centrista értékrendemet végre képviseli valaki. A fordulópont ott jött el, hogy MZP még miniszterelnökjelölt-jelöltként az egyik Partizán műsorban említette, hogy ugye nyílt titok, hogy Orbán Viktor fia, Gáspár, meleg, és ezért lehet őket csak minimális mértékben együtt látni, mert Vitya lényegében ezt nem bírja elviselni, és megtagadja őt. És mondta MZP, hogy ő nem tudná a gyerekét megtagadni, ha a gyerek meleg lenne.

És ekkor gondolkodtam el én is, hogy basszus, mi lenne, ha majd gyerekem születne, és meleg lenne. Hát semmi! Az égvilágon nem változna semmi, ugyanúgy a gyerekem lenne. És itt ismertem fel, hogy mennyire kurva gáz, ahogy addig az ideig gondolkodtam a témáról, hogy mégis hogyan tudnék így én a saját leendő gyerekem szemébe nézni? A többi meg már csak utánajárás, empátia, beszélgetés érintettekkel, stb.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára swfan 2024. augusztus 21., szerda 15:45-kor.

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2024. augusztus 21., szerda 15:38

magnus666 írta: ismersz olyat, aki elfogadóbb lett az agresszív meleg/néger/muszlimpropaganda hatására, vagy ellenkezőleg, eltolódott az értékrendjük a másik oldalra?
Olyat talán nem. Mert abban egyetértek, hogy a kulturális térbe beleerőszakolt dolgok kontraproduktívak, csak épp nem a kisebbségek számlájára írom ezt, hanem inkább az elitére, akik ettől remélnek több pénzt, politikai tőkét, stb. Viszont olyat már láttam, hogy valaki kiment a "romlott" nyugatra, megtapasztalta, milyen ott a multikulti valójában (nem olyan, mint az m1 mutatja), és finomodott az amúgy szélsőséges hozzállása.
magnus666 írta: saját magam nem sorolom egyik oldalba sem, nem szeretem a szekértábor mentalitást.
Én sem. Ezért gondolom azt, hogy ez a vita mesterséges, és azért jött létre, mert a balos Occupy Wall Street és a jobbos Tea Party céljai veszélyesen közeledtek egymáshoz, az emberek elkezdték a valódi felelősöket keresni.

magnus666
Kedvenc játékosaid: Iniesta, Eto’o
Kedvenc csapatod: FCB

HozzászólásSzerző: magnus666 » 2024. augusztus 21., szerda 15:25

nuevo_ericco írta:Ismerek olyanokat, akik a társadalom szándékos megosztását látják minden kétnyelvű táblában, magyar kultúrműsorban, iskolában, stb.
engem most sem zavar a pride, nem fogyasztok ilyen híreket, szándékosan kerülöm ezeket. a háttér sztoriért kösz, nem tudtam ezeket.
azt jól látod, hogy esztétikai gondjaim vannak, de nem fogok bántalmazni/bezáratni másokat, az ő dolguk.
A 40 milliós kérdés: ismersz olyat, aki elfogadóbb lett az agresszív meleg/néger/muszlimpropaganda hatására, vagy ellenkezőleg, eltolódott az értékrendjük a másik oldalra?

saját magam nem sorolom egyik oldalba sem, nem szeretem a szekértábor mentalitást.

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2024. augusztus 21., szerda 14:59

'shutterisland írta: azert van elonye is annak, hogy egyre tobb a homokos.
tobb csaj jut nekunk. :D
Valószinűleg ugyanannyi, mint előtte, csak nyitottabb társadalmakban nem kell titkolniuk, és fél életet leélni egy minden fél számára boldogtalan kapcsolatban, házasságban.
Sok indulatot szül a látens viselkedés is.

'shutterisland

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2024. augusztus 21., szerda 14:53

azert van elonye is annak, hogy egyre tobb a homokos.
tobb csaj jut nekunk. :D

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2024. augusztus 21., szerda 14:40

magnus666 írta: szerintem a reprezentációk meg a pride csak eszközök a társadalom megosztására, de ez is már nagyon politika topik.
Ismerek olyanokat, akik a társadalom szándékos megosztását látják minden kétnyelvű táblában, magyar kultúrműsorban, iskolában, stb.

géza

HozzászólásSzerző: géza » 2024. augusztus 21., szerda 14:16

Okori Gorogorszagrol es a ferfiassag etalonjarol szamito Spartan beluli homoszexualitasrol mi a velemeny itt? Esetleg meg a Thebai szent csapatrol is szivesen ertekeznek, hihetetlen, hogy mar haromezer eve is milyen woke volt mindenki.

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2024. augusztus 21., szerda 14:12

hehetheoriginal írta:

A nagytobbsegnek az egvilagon semmi baja nem lenne vele, ha vki meleg, mert senkit sem erdekel.
Erted bazmeg? Senkit se erdekel, mind privat dolog, otthonra a negy fal koze valo.
Hasonló érveket hallottam, mikor szlovák ultranacionalisták a magyarságom miatt baszogattak. Otthon beszéljek magyarul, ne az utcán.
Komolyan ezt a szellemi szintet akartad elérni?
Amúgy jogod van a véleményedhez. Másnak pedig véleményezni a véleményedet, pl. hogy ostobaságokon és szélsojobbos hazug panelken alapul.
magnus666 írta: Ugyanezt várnám el a gyerekemtől és a meleg embertársainktól is.

A magam részéről leszarom, ha az utcán megpuszilják egymást vagy fogják egymás kezét. Ha ők így boldogok, engem miért zavarjon?
Esztétikai problémáid vannak, nekem is sok mindennel. De mégsem küldeném a négy fal közé azokat, akik pl. zoknit és szandált viselnek. Nem várnám el tőlük, hogy hozzám hasonlóan öltözzenek.
Téged nem zavar, de sokan beszólnak nekik, konfliktusaik származnak ebből, és addig igenis joguk van felszólalni ez ellen, és mint társadalomnak, van tennivalónk.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára nuevo_ericco 2024. augusztus 21., szerda 14:16-kor.

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2024. augusztus 21., szerda 12:07

Bruti és MZP

MZP jó arc még mindig, mint városvezető főleg amilyen ellenszélben dolgozik, példát lehetne róla venni.

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2024. augusztus 21., szerda 8:26

Pár napja/hete volt itt téma, hogy örök dilemma, mire kell kolteni az adópénzeket, sajnos mindenhova nem juthat, stb., de talán pont az ilyen ügyek miatt van ez így:
https://www.valaszonline.hu/2024/08/16/ ... construct/

Ezekiel

HozzászólásSzerző: Ezekiel » 2024. augusztus 21., szerda 7:20

sámat írta:
'shutterisland írta:
amugy neha ugy tunik, hogy mindenki egyre jobban elvan.

bar igaz, hogy social media / kicsi minta alapjan ezt megitelni nem lehet, oda senki nem a fizetetlen csekkeket tolti fel, de en eletemben nem lattam ennyi nyaralos/csavargos posztot az otthoni ismerosoktol, mint a mostani nyaron.
Amit a social médiában látsz, annak mindig az ellenkezője igaz.

Azért van lehetősége költeni a magyarnak, mert ebben az országban rengetegen mutyiznak, sok az olyan készpénz, ami nem látszik…csak egy példa, mire te megveszed a zöldség gyümölcsöt a közértben, addigra 4 ember keres rajta(d) feketén.

Számlát az ügyvéd sem ad, akkor mit vársz a szerelőtől, nagyon durva, de barátom ismerősi körében szinte mindenki okoskodik és nem bérből él. Ezért fura, hogy a medián kereset x, te meg azt látod, hogy fullon a Lidl, meg Füred.
Folytathatjuk a maganorvosokkal, szakemberekkel.

Lidlbe hallom, h kenopenzzel tudnak csak bejutni a termelok. Nyilvan mashova is.

Tamogatasok elnyeresehez is szuksegesek a “barátok”.

Ez a mutyi az egesz gazdasagot fekete/szurke zonaban tartja, mert ellehetetleniti az arversenyt. Az ar(ado) elonyert mindenki csal.

Ha valakinek van inputja mashonnan, irja mar meg..

Mert arrol nincs ketsegem h mashol is csalnak, taposnak az emberek egy egy jo szerzodesert, vagy tobb penzert

BlancoMark

HozzászólásSzerző: BlancoMark » 2024. augusztus 21., szerda 0:00

ikarus93 írta: Most olvasom hogy a Magyarorszag koruli EUs orszagok vissza akarjak allitani a hatar ellenorzest.

Az elege szopo lesz azoknak akik ingaznak ausztriaba munka miatt.
Legalabb biztosan elmennek szavazni 26-ban.

ikarus93

HozzászólásSzerző: ikarus93 » 2024. augusztus 20., kedd 22:53

Most olvasom hogy a Magyarorszag koruli EUs orszagok vissza akarjak allitani a hatar ellenorzest.

Az elege szopo lesz azoknak akik ingaznak ausztriaba munka miatt.
"Régen szegények fociztak és a gazdagok nézték
Most a gazdagok fociznak és a szegények nézik"
Puskás Ferenc

Remy
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2024. augusztus 20., kedd 22:41

Elhiszem, de akkor sem érdekel. :D
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick

New England Patriots

Vissza: