hehetheoriginal írta:
milyen tömegsport?
ugy nőttem fel, hogy suli után - néha közben is -, hétvégén, pláne nyáron, egész nap ment kinn a foci, kosárlabda, mindenki ismert mindenkit, rengeteg gyerek, tinédzser, reggeltől estig.
most mi a fasz van a grundon?
vagy nincs is grund vagy zárt kapus és csak a környéken lakóknak van kulcsa pl, vagy szét van baszva, vagy pár hajléktalan lakik ott, mert mindenki otthon van a gép előtt meg nyomkodja a balfasz social mediat.....
aztán aki akar valamit a sporttól, az elmegy klubba, ahol megölik a kreativitást, ahol azt tanítják hogy kell passzolni, tanítják geci hogy kell focizni, már régen rossz

ilyen mindenféle könybvől betanult wishes murinnyók

aztán csodálkozunk, hogy szar az egész sportág, ahogy van.
De most akkor mit rohogsz, amikor pontosan tudod, hogy mirol szol a tomegsport.
A helyszinek, az eszkozok es minden adott ahhoz, hogy a gyerekek sportolni jarjanak, csak a szulok jo resze ra se szarik, es engedik egesz nap a telefonon meg jatekokon logni a kolykoket.
Nalunk is van, hogy nem akar menni edzesre a gyerek, mert a haverok a jatszon vannak, rollereznek, lent nyomjak a szaros telefont, stb., es hogy o is inkabb odamenne. En meg mondom, hogy lonak a f.szat.
Szerintem itt ugyanugy az embere/szuloe a felelosseg, mint amit irtam az eü eseteben. Ha nem szaladgalna mindenki minden szarral Nikahoz (marmint rendelesi idoben) vagy tudna merteket tartani, es nem a detoxban fekudne hetvegente, mint ziro, akkor a varakozasi ido is kevesebb lenne.
Ha a szulo bizony rakenyszeritene a gyereket arra, hogy akkor is sportolsz valamit, ha tetszik, ha nem, akkor nem lenne ennyi kockafeju eletkeptelen gyerek az utcakon. Akik majd par ev mulva cigiznek, netan drogoznak es nyilvan isznak, hogy aztan mehessenek a dokihoz.
Mondhatnek hasonlot a sulira is. Most mar menobb bemenni megverni a tanart ket rossz jegy miatt, mintsem a gyerekkel leulni tanulni mondjuk. Szar az oktatas, ahogy az egeszsegugy is, de otthon is tenni lehetne/kellene valamit.