Szerintem meg ebben pont ott az igazság. Kezdjük azzal, hogy nem az a tehetősebb aki sokat keres hanem akinek sok a vagyona, szóval a keresetet adóztatni sosem az igazán tehetőseknek fáj. De ezen lépjünk is túl, azt mondod aki többet keres többet is tegyen a közösbe. Egykulcsos adóval többet is tesz. A te (random adókulcsos, nem reális) példádban 300 ezer forintért veszi meg valaki ugyanazt az állami szolgáltatást amit a másik megkap 30 ezerért. Te ezt torzítanád még tovább.zsuninnyo írta:Ezekben egyaltalan nem ertek egyet. Egyresz azert, mert te sokat dolgozol, az semmit sem er es senkit sem erdekel. Barmikor tortenhet valami, amitol a fasz rosszabbik oldalara kerulhetsz, ezt nem tul okos dolog elfelejteni (millio plusz egy pelda van ra, szoval igazabol butasag is elnezni felettuk).Blanco88 írta:
Az egykulcsos adó pedig a Fidesz kevés jó intézkedésének az egyike. Így arányos és igazságos. Az csodás volt mikor 10 ezerrel emelték a fizetésedet és kevesebbet kaptál, mert átkerültél egy másik sávba. És ezzel mindig a középosztályt súlytották, (nem a nagyon gazdagokat, mert azok valahogy mindig kibújtak ezek alól) a naplopókat pedig segítették.
Nem tudok a fasz másik oldalán állni, mert rohadt sokat dolgozok, hogy normális körülményket teremtsek.
Masreszt nem tudom miert lenne igazsagos az, hogy aki 200ezer forintot keres, az eljen meg 170 eerbol, aki meg 2M-t az meg elhet 1.7M-bol. Aki tehetosebb neki tobbel kellene beszalnia a kozosbe, mert a penzt es az eletszinvonalat nem ugy osztjak, hogy ki mennyit er, kinek mennyit er a munkaja a tarsadalom szempontjabol. Szerintem ez egy nagyon arrogans hozzallas.
És akkor ott a gyakorlati világ az elméleti után: a többkulcsos adó bevezetése a legtöbb esetben csak minimális, vagy semmilyen többletbevételt nem jelentett az országoknak akik átálltak. Az aranyosan naív nézőpont erre hogy az emberek nagyobbra értékelik szabadidejüket és kevesebbet dolgoznak ilyenkor, kevesebb pénzért, mert egy szint felett nem éri meg. A valóság meg a szürkegazdaság - ha bevezetnének egy ilyet nálunk, egy napon belül el tudnám intézni hogy papíron kisebb a fizetésem és szolgáltatás keretében számlázom a többit, amit 15%-al veszek ki a vállalkozásomból. Illetve általában a digitális nomádoknak is takarodnak ilyenkor.