Mozi, filmek

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
soadroli
Kedvenc csapatod: a másik

Re: Mozi, filmek

HozzászólásSzerző: soadroli » 2024. július 23., kedd 15:04

Joker: Folie À Deux | Official Trailer
:smile: :goat:
Kép

Remy
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2024. július 18., csütörtök 22:30

NEKEM 8: Jó sztori, jó poénok és egy még jobb Tim Robbins - Martin Lawrence páros. Ilyen az, mikor a helyén van minden egy vígjátékban, betalálnak a poénok, szókimondó a szinkron (eredeti!), jók a zenék (Scatman!!!) és a sztori egyszerűsége a film előnyére válik. Csak utazol a két szerethető főszereplővel és követed az eseményeket. Élvezed.

Tipikus egyszerű, de nagyszerű eset.

LESZÁMOLÁS HONGKONGBAN: Nem ez Jackie Chan legjobb filmje közel sem, de bőven vannak erősségei, ami miatt nézei magát. Egyrészt rövid, pörgős, időnként explicit tartalommal teli, Chan pedig itt sem okoz csalódást.

ESŐEMBER: Igazából teljes mértékben megértem, hogy miért utálták olyan sokan (én mondjuk pont nem) Tom Cruise-t anno... itt is ütnivaló sokszor.

Ha azt mondom, hogy hatásvadász, néhol ripacskodós, Cruise miatt sokszor ökölbeszórítós a film, akkor nem mondok nagyot. Ettől függetlenül viszont működik az egész és nagyon jól lavírozik a poénos, drámai és keserédes pillanatok között. Cruise karakterfejlődése nagyon jó, Hoffman Savant-szindrómás alakítása zseniális, a kettejük kapcsolata működik.
Barry Levinson filmje szuper.

TWISTER: Ez a film nem öregedett jól, legalábbis, ami a látványt illeti.

Mert amúgy rendben van. Jan de Bont Féktelenül tempója érződik itt is. A karakterek szerethetően idióták, az egész filmet átjárja a 90-es évek bája. Egy megmagyarázhatatlan aura, ami mindent jobbá tett. Pörgős, veszettül laza, menő és jól csúszik. Mintha hívna, hogy gyere és te is dolgozz tornádókkal! (amúgy katasztrófafilmek nézése közben mindig átmegy az agyamon egy gondolat, hogy de jó lett volna ilyen meteorológia, csillagászati, stb témában dolgozni...)

A Helen Hunt - Bill Paxton kettőst mindig bírtam itt, de csóri Jami Gertz karaktere minden idők egyik leghálátlanabb szerepe volt. Szerencsétlen már csak akkor járhatott volna szarabbul ebben a romantikus szálban, ha röhögve belefutott volna egy F5-ös tornádóba.

DANTE POKLA: Valamikor ezer éve még a TV-ben láttam utoljára, akkor szerettem. Most újrázás után viszont azt kell, hogy mondjam... ez a film nem igazán jó, sőt... karakter oldalon rettentő buta.

Viszont mégis van benne valami, ami miatt nem tudok rá haragudni. Az egyik ilyen Pierce Brosnan, aki elviszi a hátán az egész filmet, lényegében elhiszem róla, hogy Ő tényleg vulkanológus.
A másik része pedig a látvány. Egész jól öregedett (Twisterrel ellentétben), praktikus effektek terén meg több, mint jó.

A MAJMOK BOLYGÓJA - LÁZADÁS: A hogyan támassz fel tökéletesen egy franchiset iskolapéldája. Rupert Wyatt-ék fogták, visszatekerték nullára a dolgokat, majd egy tök egyszerű történetbe csomagolták Cézár felemelkedését. Egyszerűen zseniális, ahogy egy CGI majom ellopta a showt mindenki elől.

Rettentő jól ágyazott meg a későbbi részeknek.

A MAJMOK BOLYGÓJA - FORRADALOM: Hogy jobb-e, mint az előző? Nem mondanám. Rosszabb-e? Azt sem mondanám.
Más!
Ez egyszerre pozitív és negatív is, mert simán néztem volna tovább a Francós vonalat, de mégis úgy gondolom, hogy a továbbgondolás működött. Nagyon jól működött! Matt Reeves egy kurvajól kinéző posztapokaliptikus világot álmodott a vászonra, ahol Cézáréknak és az embereknek is új problémákkal kellett megküzdenie. Bizalom, félelem, élni akarás.

10 év távlatából is brutál jó a CGI, zseniális a főhős, jó a sztori és szuper a látvány.

A MAJMOK BOLYGÓJA - HÁBORÚ: Avagy Cézár bosszúja, és karakterének teljes felemelkedése. Valahogy így kell lezárni egy trilógiát.

Egy olyan trilógiát, ami messze nem hibátlan, amibe százféleképpen lehetne belekötni. Egy olyan trilógiát, ami ennek ellenére veszettül szórakoztató és elképesztően jól néz ki. Megint.

Bár okosabbak most sem lettünk. Időben megint ugrottunk egyet, korábbi szereplők újfent kiírva a sztoriból, arról, hogy mi zajlik a világban, megint nem láttunk semmit. Az ember jó, a majom rossz, az ember rossz, a majom jó.

A Cézár - Woody Harrelson konfliktus jól működött. Érthető motivációkkal ugrottak egymásnak... de ettől függetlenül semmi olyat nem vállalt a film, ami kicsit is kockázatos lett volna, ami kicsit is eltért volna a már ezerszer látott sablontól. Reeves-ék biztosra mentek. Így pedig létrehoztak egy olyan filmet, ami könnyen fogyasztható, ami nem fog csalódást okozni, mert alapvetően egy erős szintre képes.

Szeretem ezt a trilógiát minden hibájával együtt. Mert bár Majmok bolygója... mégis inkább Cézár sztorija.
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick

New England Patriots

Remy
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2024. július 14., vasárnap 20:39

Halfkey írta:Zseniális :D
Ugye? Az egész széria az. De ez a falióra sem rossz. :kalapos: :sziv:
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

New England Patriots

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2024. július 14., vasárnap 19:54

Zseniális :D

gutihaz14

HozzászólásSzerző: gutihaz14 » 2024. július 14., vasárnap 19:03

remy oraja

https://www.facebook.com/share/p/mZNH9kAK3DBsQk9g/
valamelyik univerzumban: :box:
----------------tbo---------------
hakimi-militao-rüdiger-davies---
camavinga-tchouaméni-bellingham
---brahim-haaland-mbappe---

edzo: xabi apo

Faust
El director de fotografía

HozzászólásSzerző: Faust » 2024. július 14., vasárnap 1:10

Remy írta: IN A VIOLENT NATURE: Szóval ilyen az, mikor egy 80-as évekbeli slasher receptet (Pontosabban a Péntek 13-at, mert bárki bármit mond, ez egy Péntek 13-film) nem a megszokott formában készítenek el, hanem fine dining módon.

A koncepció, miszerint a gyilkost követhetjük végig, egyszeri szórakozásra jó. Ötletes. De ennek ellenére... ez a film kurva unalmas! Az utolsó 15 percet hagyjuk is... A nem megszokott kivitelezés egy ideig működik, élvezi az ember, hogy nem a 600. idegesítő, sablonos hullajelöltet kell végignézni a játékidő alatt, de helyette nézheted azt, hogy a gyilkos 75 percen keresztül sétálgat. Lassan... kurva lassan.

Viszont gyilkosságok kifejezetten kreatívak, ráadásul a vér és maszkok is teljesen rendben vannak. Igazából az év killje, amire még a Mortal Kombat is büszke lenne, itt van, ebben a filmben.

Szóval összességében az In a Violent Nature egy jó próbálkozás, amit lehet tisztelni, kell is tisztelni. Végre próbált valaki mutatni valami újat, de ettől függetlenül nem ez lesz a horrorfilmek új iránya.
En ezt birtam, bar en birom ezeket a tavolsagtarto, observer stilusu cuccokat, a Ghost storyt is ezert imadom. Na ez annyira nem jo, de egyszer nezheto, nehol uncsi, de ilyen nagyon fura modon parodiakent mukodik sokszor anelkul, hogy eroltetetten parodizalna. A vege az eleg necc de ertem miert csinaltak, a szokasos last scare szabalyt jol a visszajara forditottak.

Egynek jo, kar hogy nem csiszoltak ki jobban, de latszik hogy kb semmi penzbol keszult.

Faust
El director de fotografía

HozzászólásSzerző: Faust » 2024. július 13., szombat 0:25

Duplaannyiszor mondjak, hogy obvio.

b3tman

HozzászólásSzerző: b3tman » 2024. július 12., péntek 23:34

hehetheoriginal írta: jon a platform 2 oktoberben netflixre :shifty: :D
Hat nemtudom hova lehet fokozni az elso reszt. De varos….

soadroli

HozzászólásSzerző: soadroli » 2024. július 12., péntek 15:44

Captain America: Brave New World | Official Teaser :mrgreen:
Kép

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2024. július 12., péntek 8:32

jon a platform 2 oktoberben netflixre :shifty: :D
thereisonly1ronaldo

zsuninnyo

HozzászólásSzerző: zsuninnyo » 2024. július 10., szerda 14:06

lestat írta:
zsuninnyo írta: Teljesen mas stilusu filmnek tunik mint az elso resz, felesleges is osszehasonlitani. Ez egy sima akciofilmnek nez ki - amit a zene is alatamaszt -, annak pedig egyaltalan nem tunik rossznak.
De ha hozzanyulsz egy ilyen filmhez csinald jol.

Hozd ugyanazt a szintet es vibeot vagy emeld meg magasabbra.

De elvinni egy akcio film iranyaba. Mintha abbol nem lett volna eleg az elmult evekben. Bar lehet hogy erre van igeny sajnos…
Nekem nincs bajom azzal, ha valaki mas iranyba visz egy filmet. Igazabol ebben a konkret esetben nem is tudom, mit lehetne varni. A Gladiator ugy jo es kerek, ahogy van. Ha mar csinalnak hozza egy 2. reszt (ami tulajdonkeppen nem is folytatasnak tunik, csak a nevet akarja meglovagolni es emiatt valami bele van vagva az elozo tortenetbol), akkor az lehet mas szerintem.
Az akciofilmekre igeny van, mert az Equalizer es a John Wick elott 20 evig halott volt a kategoria. A drama viszont nem halt ki, sot evente jon ki ujabb es ujabb remekmu. En kivancsi vagyok, aztan maximum nem tetszik es megyek tovabb, de az elozetes alapjan egy egyszer elszorakoztato filmet lehet varni.

lestat
Kedvenc játékosaid: Beckham, Zidane, C.Ronaldo, Ramos

HozzászólásSzerző: lestat » 2024. július 10., szerda 9:45

zsuninnyo írta: Teljesen mas stilusu filmnek tunik mint az elso resz, felesleges is osszehasonlitani. Ez egy sima akciofilmnek nez ki - amit a zene is alatamaszt -, annak pedig egyaltalan nem tunik rossznak.
De ha hozzanyulsz egy ilyen filmhez csinald jol.

Hozd ugyanazt a szintet es vibeot vagy emeld meg magasabbra.

De elvinni egy akcio film iranyaba. Mintha abbol nem lett volna eleg az elmult evekben. Bar lehet hogy erre van igeny sajnos…
Cristiano Ronaldo :goat:
2014-2024 Champions League Dynasty.
Danke Toni 🎱
Zinedine Zidane

92:48 :sziv:

zsuninnyo

HozzászólásSzerző: zsuninnyo » 2024. július 10., szerda 9:36

Teljesen mas stilusu filmnek tunik mint az elso resz, felesleges is osszehasonlitani. Ez egy sima akciofilmnek nez ki - amit a zene is alatamaszt -, annak pedig egyaltalan nem tunik rossznak.

füst
Kedvenc játékosaid: Zidane, Reus, Modric

HozzászólásSzerző: füst » 2024. július 10., szerda 9:04

Hát... nem én leszek a célközönség.
Azt most félreteszem, hogy mi a véleményem hogy egy filmről kijön 3 trailer, akár több percesek...
Róma, tehát maga a város nagyon látványos, a vizualitás eszméletlenül tetszik, az a nagyjából 3 sec, ami erről szól. :D
A városfalnak vezetett hadigályák, és az orrszarvún lovagló gladiátor teljesen nonszensz dolgok, ezek már elegendőek ahhoz hogy távol tartsanak a filmtől. De mégis, az a jelenet, amiben homokot szórnak a rohamozó orrszarvú szemébe, ami ettől nekiszalad a falnak, egész egyszerűen a looney tunes-t idézi.
Az első filmet amikor láttam, noha abban is voltak zavaró dolgok, azért nagyon tetszett, köszönhetően Ridley Scottnak és Joachim Phoenixnek. És azóta örök kedvenc lett, köszönhetően Hans Zimmernek.
Viszont ennek az előzetese elég masszív red flag-eket tartalmaz, és már a Napoleon c. förmedvény is inkább arra ösztönöz, hogy ne erőltessem ezt.
Pedig a film settingjét imádom, rajongva szeretem az ókori Róma gazdag történelmét, mint minden egészséges, rendes ember. :D
Szóval előnnyel indul a film, de az sem elég ide, hiába veszi fel a Gladiátor köntösét a film, ha valójában egy Transformers, már pedig ez annak néz ki.

lestat
Kedvenc játékosaid: Beckham, Zidane, C.Ronaldo, Ramos

HozzászólásSzerző: lestat » 2024. július 9., kedd 23:05

soadroli írta: Gladiator 2 Trailer
Könyörgök legyen jó :luck:
Hat ez egy rakas szarnak tunik. Pedig vartam nagyon.

Kb ugyana a story. Mennek az utalasok ezerrel az elso filmre szajbaragosan. Trailer zene meg okadek.

Mint valami rossz fan fiction trailer…

Gecire nem volt szukseg erre a folytatasra…
Cristiano Ronaldo :goat:
2014-2024 Champions League Dynasty.
Danke Toni 🎱
Zinedine Zidane

92:48 :sziv:

realbeckham
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.

HozzászólásSzerző: realbeckham » 2024. július 9., kedd 22:26

Hu basszameg.
Régebben poenkodtunk ilyenekkel: titanic 2, hazafi 2, rettenthetetlen 2.

Csak legyen jó. :luck: :salute:

Szerintem amugy ez egy rossz trailer. Túl badass faszagyerek hangulatú. Zene borzalom. Es sokat mutat. Túl sokat. Kb az egész cselekményt az arcodba nyomta, ilyen poenkodo szereplőkkel.

Egy Maximus előzmény filmre jobban vevő lettem volna.
Meglátjuk.
https://youtu.be/3yR5B8viTWQ
but we had possession, we dominated Real Madrid
Lord Xavi

soadroli

HozzászólásSzerző: soadroli » 2024. július 9., kedd 16:56

reeed_ati írta: Az a zene az nagyon nem tetszik alatta, teljesen elveszi a feelinget, nekem legalábbis.. :|
Nyilván ez nem jelent semmit és a film lehet még jó ettől..

szerintem is szar a zeneválasztás, remélem a filmben nem lesznek ilyenek. amúgy elég jól néz ki.
Kép

reeed_ati
Kedvenc játékosaid: Zinedine Zidane

HozzászólásSzerző: reeed_ati » 2024. július 9., kedd 16:54

soadroli írta: Gladiator 2 Trailer
Az a zene az nagyon nem tetszik alatta, teljesen elveszi a feelinget, nekem legalábbis.. :|
Nyilván ez nem jelent semmit és a film lehet még jó ettől..

soadroli

HozzászólásSzerző: soadroli » 2024. július 9., kedd 15:04

Gladiator 2 Trailer
Kép

Remy
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2024. július 9., kedd 0:14

BEVERLY HILLS-I ZSARU - AXEL FOLEY: Ennyi idő, no meg a förtelmes 3. rész után nem sok jóra számítana az ember, pláne, ha a Netflix-től jön a folytatás... de baszki, ez a film rendben van!

Pedig semmi egetrengetőt nem csinál. Megszólal a legendás zene, a nosztalgiavonat beindul, Murphy megint lubickol a szerepben, a szövegei betalálnak, John Ashton és Judge Reinhold pedig újra a képernyőn. Így kell hozzányúlni egy régi mozihoz, ha folytatást akarsz csinálni! Könnyed limonádé.
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

New England Patriots

Vissza: