Nyilvan, ahogy az autogyartok is keresnek rajtad, meg a cegek, akiknek a ruhait megveszed, vagy amelyik mobilgyarto telefonjan potyogsz, es a tobbi, es a tobbi. Egyik sem nonprofit szervezet.Halfkey írta:Van szamtalan peldam, ami alatamsztja, hogy 15-20 euro egy hetre miert nem tetel, es miert inkabb a tulzott onbizalom es magabiztossag a rafizetes. Termeszetesen szerintem.
Pont ezt írtam, hogy anekdotikus példája mindenkinek van, de azt gondolom te is belátod hogy az összes ember által a biztosítóknak befizett pénz az több mint amit a biztosítók kifizetnek. Szóval az egyéni példákon túlnézve, átlagosan rosszabbul jársz. Ez ugyanaz a logika (csak nyilván kevésbé extrém módon) mint a lottónyerteseknél arról beszélni hogy milyen jól tették hogy vettek szelvényt, közben nem nézni a millió embert aki nem nyert semmit.
Nem tudtam, hogy a biztositasaimat is te kezeled es latod mire van es mire nincs.Ami szerintem érdekesebb kérdés, hogy ha tatyót félted, meg hogy a gyerek mit karcol meg itthon, itthon miért nem kötsz erre biztosítást? Hiszen Székesfehérváron is ellophatnak tőled valamit, meg tönkretehet valamit a gyerek ugyanúgy, mégsem vagy rá biztosítva.
Az EU taj kartya meg szep es jo, de nem garantalja pl. hogy ami itthon ingyenes, azt kint is ingyen kapod meg. Illetve szamos szolgaltatast nem is vegeznek allami korhazban, az EEK meg csak oda ervenyes. Az sem mellekes, hogy az adott orvos donti el, hogy ez belefer-e a szükseges kezeles soraba vagy sem.
Nem utolso szempont az EEK-val, hogy tobb orszagban is elore meg kell finansziroznod a kezelest, amit utolag visszakapsz elmeletileg.