HozzászólásSzerző: babaking » 2024. július 4., csütörtök 16:57
Ezen valóban nem segített volna a trafi, de a jövőben megelőzhet.
A rendőség felelősége érdekes kérdés, kérdés, hogy hibáztak-e amikor kiengedték. Ez annál szerintem bonyolultabb mint, hogy "be van lőve azonnal 2 hét sitt". Most mindenkiben (jogosan) forrnak az indulatok, így nem biztos, hogy ez a legmegfelelőbb időpont ennek a megvitatására. Akármi is lesz a vizsgálat eredménye nem csak életek vesztek oda, de családok élete ment tegnap este tönkre. Rokonoké, barátoké.
A jelen közlemény szerint tettét elismerte, illetve további indoka nem volt az őrizetbe vételének. Azt, hogy utóbbi igaz-e azt meg kell vizsgálni, és ha nem akkor annak következménye kell, hogy legyen.
A jog viszont annál komolyabb, mint, hogy érzelmek alapján döntsünk. Most mindenki azt érzi, hogy hibáztak, mert kiengedtek egy drogost. Tegyük fel (amíg nem bizonyosodik be az ellentettje), hogy a rendőrök nem hibáztak és az eljárásrendnek megfelelően jártak el - ergo az eljárásrendben van a hiba.
Többen - itt a fórumon is - fel vannak háborodva ezen. Azt viszont tudni kell, hogy nem minden bűncselekményért jár azonnal börtön, és a legtöbben akik börtönbe kerülnek szabadlábon védekezhetnek. Tehát aki azt mondja, hogy miért nem vitték be, amikor beismerte, hogy drogozott: azért mert a jelen eljárás/ törvény szerint ez nem olyan súlyos cselekedet, ami ezt indokolja. Természetesen lehet ezen változtatni, kérdés, hogy szeretnénk-e.
Most indulatból, sokan azt mondják, hogy igen. Aki drogos azonnal vigyék be és tartsák bent mondjuk 3napra. Szerintem nem. Nem szeretnék olyan társadalomban élni, ahol minden apróságért* bevisznek. Arról nem is beszélve, hogy ennek milyen költsége van, hogy piti fogyasztókkal töltsük meg a végrehajtóintézetet.
*Amikor a rendőrség felelőségét vizsgáljuk - szerintem- függetlenül kell tenni az este bekövetkezett ámokfutástól kivéve, ha ennek már voltak jelei, visszaeső, vagy elítélt volt az illető. Erről egyelőre még nem adtak ki információt.
Ne értsetek félre, nem az elkövetőt védem, amennyiben túlélte volna csakis a legszigorúbb büntetést tartanám elfogadhatónak. Illetve aki bedrogozva balesetet okoz (vagy bepiálva) sokkal durvábban büntetném mint most. Csak árnyalni szerettem volna a képet, illetve egy picit megvédeni a rendőröket (akik lehet, hogy hibáztak, de lehet, hogy nem).
A Futball mindenké. A pénz viszont, csak a kiválasztott keveseké, és mindent meg is tesznek, hogy ez így is maradjon.