ram8nes írta:
kiserik írta:
" az oroszok elérik amit akartak (és elérték már az első hónapokban, de közbeszólt a nyugat és rengeteg áldozat lett hiába) aztán bumm..."
Igen, elérték. a speciális egységek pedig véletlenül mentek Kijevbe Zelenszkijert és hazudik mindenki más, aki azt mondja, hogy par nap alatt Kijevig akartak menni és egy bábkormányt felállítani, hogy az egész ország a csatlósuk legyen. (lásd Fehéroroszország)
Persze a nyugat szolt kozbe ÉS emiatt lett a sok aldozat. Rohadt nyugat nem hagyja Putyin bacsit terjeszkedni ahogy csak akarja? Hat hogy kepzeli a nyugat meg az ukranok, hogy esetleg a sajat erdekeiket nezik, nem az oroszoket? Mennyivel jobb lett volna pedig ha nem vedik a hazajukat es orosz elnyomas alatt elnek eletuk vegeig. Mennyire szep korszak volt Magyarorszagon is az, nem?
Hihetetlen.
(inkabb nem minositelek mashogy, mert bar ritkan irok, szeretnek meg a forum tagja lenni.)
Az a szép, hogy a politika nem ilyen egyszerű és nem fekete vagy fehér.
A kezdeti béke tárgyalásoknak kb ugyan az volt az alapja, mint most. Közben eltelt 2 év véres háború.
Mit akarnak az oroszok az elejétől? Ukrajna maradjon semleges a NATO felé, a Krimlt és ha már úgy alakul, akkor a 4 oroszok lakta megyét, ahol 10 éve folynak a harcok. 10 éve! 2 évvel ezelőtt pont itt tartották a felek, mint most.
Azt kell látni, hogy ebben a háborúban Ukrajna nem nyerhet. Nincs olyan forgatókönyv. 2 féle végkifejlet lehet, vagy az oroszok megkapják amit akarnak, vagy mehet ami a csövön kifér 1 napig...
Ami biztos: az oroszok nem akarnak összetűzést a NATO-val. Senki nem olyan hülye, hogy neki ugorjon az erősebbnek. Ami még érdekes, hogy 1 hatalom járt jól ezzel a háborúval, az USA és még messze nincs vége a jóljárásnak.
Tudom, tudom, ez az orosz propaganda és csúnya oroszpárti vagyok, de ha kivesszük az érzelmeket és a tényeket figyeljük, akkor kb erre fogunk jutni.