Akkor mi szerinted a helyes tanács? Realista, ne csinálj a darazsakkal semmit, nehogy meghalj. Még 1x: nyilvánvaló szerintem ha nagy a baj, van rá szakember. Legközelebb majd írok kitételeket, lehetőleg minden eshetőségre kitérve: ha fészek keresése közben medvét látsz, ne támadj rá, ha űrhajót találsz, hívd a Nasát, stb.realmadrid95 írta:Halfkey írta:
Nyilván nem olyan darázsfészkek vannak sem a házamnál sem a présházamnál amit 20 éve ignorált valaki, hanem figyelem és addig oldom meg amíg kicsi. A legtöbben itt szerintem így vagyunk vele, ha 35 kgos fészked van oda nyilván nem madridom tanács kell hanem szakember. Ugyanúgy ahogy ha fáj a vállad megkérdezed Nikát, de ha leszakadt, akkor inkább kórházba mész, nem?![]()
Nem kell 20 ev, sot, eleg masfel ev is, ha olyan a kornyezet. Azt meg nem tudhatod sok esetben, hogy mekkora a feszek, amig meg nem bontod a ragaljat. Onnantol meg mar mindegy, mert azutan nem csak a madridomra nem irsz, hanem sehova.![]()
Addig is, nekem rendszeresen ha látok pár darazsat, megkeresem az általában akkor még kicsi fészket és lefújom a fészekirtó sprével az bevált ‘lakóterületen’ és zártkerti környezetben is. Mint kiderült ez a szomszéd padlására persze nem megoldás.