OFF

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
rikko
Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo, Iniesta, Pirlo, Maldini, Beckham, Puyol, Viera, Henry
Kedvenc csapatod: Barca, Wisla Krakow

Re: OFF

HozzászólásSzerző: rikko » 2024. június 26., szerda 17:06

Falun nőttem fel és anno a 80-90-es években nem nagyon volt vegyszer vidéken. Kivétel a rézgálic :D
Illetve minden műhelyben volt csavar lazító :D így az oregektok szépen tanult az ember ezt-azt.
Azóta már kb minden ízeltlábúra van ellenszer, de én nem szeretem az agyonvegyszerezest.

realmadrid95
Kedvenc játékosaid: Guti, Xabi, Pepe, Marcelo, Güler, Asencio
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: realmadrid95 » 2024. június 26., szerda 16:08

rikko írta:
realmadrid95 írta:

Az aeroszol egyebkent nagyon jo megoldas, viszont merlegelni kell, hogy az adott feszket egy laikus is meg tudja e oldani, vagy sem. Itt irtak jo megoldasokat, viszont az ilyen csalanvizes megoldasokat kerlek hanyagoljatok.

Nem rikko ellen szeretnek beszelni egyaltalan, csupan feltem az embereket. Nagyon sok kozhiedelem terjed a darazsirtasrol, raadasul minden darazs mas es mas.

Konnyen lehet, hogy a padlasterbe lepve mar agyoncsipnek, mivel vannak nagyon agressziv fajtak is.
Arrol nem beszelve, hogy sokan ugy vannak vele, hogy “mindegy, ha megcsip egy ket darazs, ugysem vagyok ra allergias”, na, ez nagyon nem igy van.
Elraktarozza a darazsmerget a szervezet. Igy lehet az is, hogy mondjuk eleted soran megcsip 4 darazs, semmi reakcio, majd fel ev mulva megcsip az 5.darazs, aztan megfullad az ember. Ettol is durvabbak a fertozott darazsak, amik allati tetembol kiszallva csipnek meg, ezek akar olyan gyorsan is halalosak lehetnek, mire kier a mento.

Ugyhogy kerlek mindenki vegye komolyan ezt, nem jatek!
A csalán lé nem az ott élő darazsak ellen van ! Azt tavasszal kell, ahonnan télen légtisztítjuk a fészket. Ugyanis akkor még nincsenek ott. Ezért akkor permetezés és tuti nem lesz darázs, mert az a lé az nem az ő orruknak való. Egyszerűen nem szeretik.
Ezért írtam, hogy tavasszal kell mielőtt elindulna a fészekrakó szezon.

De természetesen a tuti az a méreg. Mert aki allergiás a csípésre annak nem játék és nem engedheti meg magának, hogy belefusson párba.

Amúgy egy pluszt lőttem a hszedre

Koszi, nem tudtam ezt a praktikat, errol nem szolnak a konyvekben! :mrgreen:

rikko
Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo, Iniesta, Pirlo, Maldini, Beckham, Puyol, Viera, Henry

HozzászólásSzerző: rikko » 2024. június 26., szerda 15:05

realmadrid95 írta:
Realista24 írta:

Igen, mielott jott az irto, en is ezt a modszert probaltam. Majd R24 lefujja es kiuzi oket :lol:
Az egesz szomszedsagnak menekulnie kellett :lol:

Az aeroszol egyebkent nagyon jo megoldas, viszont merlegelni kell, hogy az adott feszket egy laikus is meg tudja e oldani, vagy sem. Itt irtak jo megoldasokat, viszont az ilyen csalanvizes megoldasokat kerlek hanyagoljatok.

Nem rikko ellen szeretnek beszelni egyaltalan, csupan feltem az embereket. Nagyon sok kozhiedelem terjed a darazsirtasrol, raadasul minden darazs mas es mas.

Konnyen lehet, hogy a padlasterbe lepve mar agyoncsipnek, mivel vannak nagyon agressziv fajtak is.
Arrol nem beszelve, hogy sokan ugy vannak vele, hogy “mindegy, ha megcsip egy ket darazs, ugysem vagyok ra allergias”, na, ez nagyon nem igy van.
Elraktarozza a darazsmerget a szervezet. Igy lehet az is, hogy mondjuk eleted soran megcsip 4 darazs, semmi reakcio, majd fel ev mulva megcsip az 5.darazs, aztan megfullad az ember. Ettol is durvabbak a fertozott darazsak, amik allati tetembol kiszallva csipnek meg, ezek akar olyan gyorsan is halalosak lehetnek, mire kier a mento.

A csalán lé nem az ott élő darazsak ellen van ! Azt tavasszal kell, ahonnan télen légtisztítjuk a fészket. Ugyanis akkor még nincsenek ott. Ezért akkor permetezés és tuti nem lesz darázs, mert az a lé az nem az ő orruknak való. Egyszerűen nem szeretik.
Ezért írtam, hogy tavasszal kell mielőtt elindulna a fészekrakó szezon.

De természetesen a tuti az a méreg. Mert aki allergiás a csípésre annak nem játék és nem engedheti meg magának, hogy belefusson párba.

Amúgy egy pluszt lőttem a hszedre

h3x0r

HozzászólásSzerző: h3x0r » 2024. június 26., szerda 13:57

'shutterisland írta: hazi kokany langszoroval
Azt falun disznó perzselőnek hívják. :mrgreen:

'shutterisland
Kedvenc játékosaid: LM / GD
Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2024. június 26., szerda 13:55

videken, egyik helyi kocsma kertszomszedagaban nottem fel, pesti panelokban lehet nincs ennyi epic emberke. :mrgreen:

amugy lodarazsfeszekkel nem tudom volt e mar dolga valakinek, nalunk volt a portank hatulja es a szomszed kertje kozotti zugban, oda szakembert kellett hivni, mert eletveszelyes volt megkozeliteni.

L.Miki
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.

HozzászólásSzerző: L.Miki » 2024. június 26., szerda 13:46

'shutterisland írta: en lattam olyat videken a szomszedsagban, aki hazi kokany langszoroval szabadult meg egy bazi nagy darazsfeszektol.
annyi, hogy melle leegett az egesz mellekepulet meg a hatso kerites. :D
Az ilyen sztorikat mindig úgy mesélik, hogy a barátom barátja vagy szomszédságban :mrgreen:

'shutterisland
Kedvenc játékosaid: LM / GD
Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2024. június 26., szerda 13:42

en lattam olyat videken a szomszedsagban, aki hazi kokany langszoroval szabadult meg egy bazi nagy darazsfeszektol.
annyi, hogy melle leegett az egesz mellekepulet meg a hatso kerites. :D

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2024. június 26., szerda 13:34

kerlek mindenki vegye komolyan ezt, nem jatek!
https://www.boringcompany.com/not-a-flamethrower
thereisonly1ronaldo

realmadrid95

HozzászólásSzerző: realmadrid95 » 2024. június 26., szerda 13:31

Realista24 írta:
realmadrid95 írta:

:lol: :lol:

Akkor te meg nem igazan lattal feszket. Nem veletlenul van darazsirto ruha sem. Fujsz egyet, tobb szaz, akar ezer darazs szall rad. Mondjuk lehet te a 2x2 cms “darazsfeszekre” gondolsz, nem a 35 kgs 5meter hosszu feszkekre, amibol ozomlenek ki a darazsak.
Igen, mielott jott az irto, en is ezt a modszert probaltam. Majd R24 lefujja es kiuzi oket :lol:

A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára realmadrid95 2024. június 26., szerda 13:35-kor.

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2024. június 26., szerda 11:38

realmadrid95 írta:
Halfkey írta: Sztem a darázs egyszerű, darázs fészekirtó sprayket lehet kapni, lefúj vele és fészket kukáz.

Akkor te meg nem igazan lattal feszket. Nem veletlenul van darazsirto ruha sem. Fujsz egyet, tobb szaz, akar ezer darazs szall rad. Mondjuk lehet te a 2x2 cms “darazsfeszekre” gondolsz, nem a 35 kgs 5meter hosszu feszkekre, amibol ozomlenek ki a darazsak.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

realmadrid95

HozzászólásSzerző: realmadrid95 » 2024. június 26., szerda 11:18

h3x0r írta:
L.Miki írta:

Ezt kipróbálnám a fára akasztani vagy kettőt, meg egyet közel a házhoz is, ahol éppen fészket szeretnének rakni.
Évek óta ilyet rakok ki a szőlőhöz, hogy ne egyék meg a darazsak. Legyeket, hangyákat, darazsakat összeszedi. 3-4 kanál cukor, 1 kanál ecet meg a legolcsóbb sör. Annyira töltsd tele, hogy a szája és a folyadék között még legyen hely. Érdemes oda akasztani, ahol minél többet süti a nap.

Szolosbe jo az ilyen ballon, viszont hazaknal mar kevesbe. Mig a szolosbe azert jarnak ki, hogy taplalekot szerezzenek, addig a hazakhoz azert, hogy feszket epitsenek. 15-20% at valoban osszeszedi igy is, viszont, ha mar meg van a feszek szinte semmit nem er.

Telen dermedt allapotban valoban erdemes leszedni.

realmadrid95

HozzászólásSzerző: realmadrid95 » 2024. június 26., szerda 11:16

Halfkey írta: Sztem a darázs egyszerű, darázs fészekirtó sprayket lehet kapni, lefúj vele és fészket kukáz.

rikko

HozzászólásSzerző: rikko » 2024. június 26., szerda 10:50

rikko írta:
Realista24 írta: Jah, darazsra is johet otlet, megoldas.
Csavar lazító.
Ennél jobb nincsen. Reptében is öli , akár a lódarazsakat is.

Vagy télen leszedni a fészket. Illetve tavasszal ahol a fészek volt jól befújni csalános vízzel.... Többet oda nem mennek vissza.

rikko

HozzászólásSzerző: rikko » 2024. június 26., szerda 10:48

Nika91127 írta:
Spanyolcsiga és fülbemászó tipp esetleg?
Spanyolcsiga - legolcsóbb sör kis műanyag dobozba kiöntve... Másnap tele van .
Én ezt csinálom , olcsóbb és környezetbarátabb, mint a vegyszer.

rikko

HozzászólásSzerző: rikko » 2024. június 26., szerda 10:32

Csavar lazító.
Ennél jobb nincsen. Reptében is öli , akár a lódarazsakat is.

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2024. június 26., szerda 9:46

L.Miki írta: Öreg? Vagy mit érez az ilyen? Én szerintem -nem tudom, hogy milyen település város, falu de- szolnek a jegyzőnek, hogy jöjjön ki, nézze meg, és kötelezzék a darázsraj felszámolására, mert azért ez veszélyes, azok nem szórakoznak, csak kárt tesznek, valakit ott megcsipnek, allergiás reakció és bumm... Szoltatok többször is, de a Ti élettereiteket is veszélyezteti.
Nezopont kerdese az öreg, de inkabb beleszarok tipus. Pont ugy, mint van egy fenyoje, 20+ meter, fele el van halva, es eppen fogadasokat kotunk, hogy mikor fogja egy szelvihar kicsavarni. De meg mindig nem vagatta ki...
h3x0r írta:
L.Miki írta: Ezt kipróbálnám a fára akasztani vagy kettőt, meg egyet közel a házhoz is, ahol éppen fészket szeretnének rakni.
Évek óta ilyet rakok ki a szőlőhöz, hogy ne egyék meg a darazsak. Legyeket, hangyákat, darazsakat összeszedi. 3-4 kanál cukor, 1 kanál ecet meg a legolcsóbb sör. Annyira töltsd tele, hogy a szája és a folyadék között még legyen hely. Érdemes oda akasztani, ahol minél többet süti a nap.
Ok-ok, koszi.
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

L.Miki

HozzászólásSzerző: L.Miki » 2024. június 26., szerda 9:42

Realista24 írta:
L.Miki írta:

Nekünk 3 évvel ezelőtt volt darázsfèszek a padláson és az udvaron is előszeretettel flangáltak, hívtam egy darázsirtót az rendesen elintézte őket, körbe fújta az egész házat azóta sem jöttek vissza, bár azt mondta hogy minden évben egyszer tavasszal érdemes megelőzően körbe permetezni és akkor biztos, hogy soha nem jönnek vissza.
De már van ózongenerátorom, én azt használom már erre a célra mindenhol, garázs, padlás, olykor bent is bekapcsolom a házban amikor az asszony nagy takarítást tart, aztán zavarok is ki mindenkit az udvarra :mrgreen:
Nekunk is volt a teton, jott a szaki, megcsinalta. A problema a szomszeddal van, szerintem tizezres koloniaja van a teto alatt, le se szarja, hiaba szoltunk tobbszor is...
Öreg? Vagy mit érez az ilyen? Én szerintem -nem tudom, hogy milyen település város, falu de- szolnek a jegyzőnek, hogy jöjjön ki, nézze meg, és kötelezzék a darázsraj felszámolására, mert azért ez veszélyes, azok nem szórakoznak, csak kárt tesznek, valakit ott megcsipnek, allergiás reakció és bumm... Szoltatok többször is, de a Ti élettereiteket is veszélyezteti.

h3x0r

HozzászólásSzerző: h3x0r » 2024. június 26., szerda 9:36

L.Miki írta:
Realista24 írta:

Ilyen egyszeru lenne, ha a szomszed foglalkozna a szaros darazsaival. De sajnos nem foglalkozik vele, igy latom, hogy mar beragjak magukat nalam ujra es ujra a faba, meg egy helyen a szigetelesbe is.
Ezt kipróbálnám a fára akasztani vagy kettőt, meg egyet közel a házhoz is, ahol éppen fészket szeretnének rakni.

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2024. június 26., szerda 9:35

L.Miki írta:
Realista24 írta:

Yep, ilyen csapdakat neztem, de a velemenyek megoszlottak rola...ezert nem rendeltem meg.

Mondjuk tiszta Rambo feeling, amikor megyek a sprayvel es 4-5 meterrol lovom oket :lol:
Nekünk 3 évvel ezelőtt volt darázsfèszek a padláson és az udvaron is előszeretettel flangáltak, hívtam egy darázsirtót az rendesen elintézte őket, körbe fújta az egész házat azóta sem jöttek vissza, bár azt mondta hogy minden évben egyszer tavasszal érdemes megelőzően körbe permetezni és akkor biztos, hogy soha nem jönnek vissza.
De már van ózongenerátorom, én azt használom már erre a célra mindenhol, garázs, padlás, olykor bent is bekapcsolom a házban amikor az asszony nagy takarítást tart, aztán zavarok is ki mindenkit az udvarra :mrgreen:
Nekunk is volt a teton, jott a szaki, megcsinalta. A problema a szomszeddal van, szerintem tizezres koloniaja van a teto alatt, le se szarja, hiaba szoltunk tobbszor is...
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

L.Miki

HozzászólásSzerző: L.Miki » 2024. június 26., szerda 9:33

Realista24 írta:
L.Miki írta:

Yep, ilyen csapdakat neztem, de a velemenyek megoszlottak rola...ezert nem rendeltem meg.

Mondjuk tiszta Rambo feeling, amikor megyek a sprayvel es 4-5 meterrol lovom oket :lol:

Vissza: