OFF

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
L.Miki
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.

Re: OFF

HozzászólásSzerző: L.Miki » 2024. június 26., szerda 9:33

Realista24 írta:
L.Miki írta:

Ezt kipróbálnám a fára akasztani vagy kettőt, meg egyet közel a házhoz is, ahol éppen fészket szeretnének rakni.
Yep, ilyen csapdakat neztem, de a velemenyek megoszlottak rola...ezert nem rendeltem meg.

Mondjuk tiszta Rambo feeling, amikor megyek a sprayvel es 4-5 meterrol lovom oket :lol:
Nekünk 3 évvel ezelőtt volt darázsfèszek a padláson és az udvaron is előszeretettel flangáltak, hívtam egy darázsirtót az rendesen elintézte őket, körbe fújta az egész házat azóta sem jöttek vissza, bár azt mondta hogy minden évben egyszer tavasszal érdemes megelőzően körbe permetezni és akkor biztos, hogy soha nem jönnek vissza.
De már van ózongenerátorom, én azt használom már erre a célra mindenhol, garázs, padlás, olykor bent is bekapcsolom a házban amikor az asszony nagy takarítást tart, aztán zavarok is ki mindenkit az udvarra :mrgreen:

realfan
Kedvenc játékosaid: Roberto Carlos, Raúl, Casillas, S.Taylor, Given, Krul, O.Bernard, Di Canio,Candreva
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Newcastle United,SS Lazio

HozzászólásSzerző: realfan » 2024. június 26., szerda 9:31

Realista24 írta:
L.Miki írta:

Ezt kipróbálnám a fára akasztani vagy kettőt, meg egyet közel a házhoz is, ahol éppen fészket szeretnének rakni.
Yep, ilyen csapdakat neztem, de a velemenyek megoszlottak rola...ezert nem rendeltem meg.

Mondjuk tiszta Rambo feeling, amikor megyek a sprayvel es 4-5 meterrol lovom oket :lol:
mamám használt ilyeneket még vagy 20 éve, hogy a darazsak, méhek ne egyék a szőlőt, nekik bevált, narancsszörpöt tett bele :D

Nika91127
Kedvenc játékosaid: Guti, Marcelo,Valverde

HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2024. június 26., szerda 9:29

Realista24 írta: Jah, darazsra is johet otlet, megoldas.
Spanyolcsiga és fülbemászó tipp esetleg?

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2024. június 26., szerda 9:25

L.Miki írta:
Realista24 írta:

Ilyen egyszeru lenne, ha a szomszed foglalkozna a szaros darazsaival. De sajnos nem foglalkozik vele, igy latom, hogy mar beragjak magukat nalam ujra es ujra a faba, meg egy helyen a szigetelesbe is.

Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

L.Miki

HozzászólásSzerző: L.Miki » 2024. június 26., szerda 9:23

Realista24 írta:
Halfkey írta: Sztem a darázs egyszerű, darázs fészekirtó sprayket lehet kapni, lefúj vele és fészket kukáz.
Ilyen egyszeru lenne, ha a szomszed foglalkozna a szaros darazsaival. De sajnos nem foglalkozik vele, igy latom, hogy mar beragjak magukat nalam ujra es ujra a faba, meg egy helyen a szigetelesbe is.

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2024. június 26., szerda 9:17

Halfkey írta: Sztem a darázs egyszerű, darázs fészekirtó sprayket lehet kapni, lefúj vele és fészket kukáz.
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2024. június 26., szerda 9:15

Sztem a darázs egyszerű, darázs fészekirtó sprayket lehet kapni, lefúj vele és fészket kukáz.

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2024. június 26., szerda 9:14

Jah, darazsra is johet otlet, megoldas.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2024. június 26., szerda 8:38

egy olyan speci permetszer, (amit par hete betiltottak, mert tulsagosan jo vegyszer volt)
tipikus geci :lol: :lol: :lol:
thereisonly1ronaldo

realmadrid95
Kedvenc játékosaid: Guti, Xabi, Pepe, Marcelo, Güler, Asencio

HozzászólásSzerző: realmadrid95 » 2024. június 26., szerda 8:37

rikko írta: Akkor, hogy legyen komolyság is :)

Természetes úton : bazsalikom, kakukkfű, menta ültetés kisebb virágos ládába, ez távol tartja őket, a konyhában meg jól jön a fűszer.

Van egy másik véglet.
Amazon-ról rendelsz egy 30-50 eurós : mosquito outdoor repellent.

A havernak ilyen van és működik :

Deal: WUEAOA Electric Insect Killer with LED Lamp, Mosquito Lamp with 15 W UV Lamp 4200 V, Effective Mosquito Repellent Waterproof IPX4, Mosquito Trap Electric for Mosquitoes, Wasp Traps, Cockroaches https://amzn.eu/d/04qOaooW

En, mint vegzett gazmester, szinten a novenyeket ajanlom neked. A legtobb szunyogriaszto egyebkent semmit nem er. Egyebkent a legeslegjobb, az egy olyan speci permetszer, (amit par hete betiltottak, mert tulsagosan jo vegyszer volt) amivel istallokat szoktunk permetezni. Ez legy es szunyogirto egyben, vekony folyadekfilm formajaban kerul a homlokzatra.

Az elonye, hogy szintelen, szagtalan, tehat nem hagy foltot a falon, raadasul a legerosebb szer, azonnali taglozo hatasa van, ahogy raszall, 2 masodperc mulva potyog le, mert erinto idegmereg van benne.

Ha varsz par hetet, kidobjak a piacra az uj “varazsszert”, ami a helyebe fog lepni, igy azt is tudod kerni a helyi rovaritoktol. Sajnos engedely nelkul te ezt nem tudod megvasarolni. Egy ilyen irtas 18-25 ezer korul van, plusz kiszallas, viszont 5 honapig tartja az erejet.

Ui: ezt a 4 eves tanfolyamot akkor vegeztem el, amikor elso sorban tetoszerkezeteket epitettem, ujitottam es tomerdek darazs feszkelt be, gondoltam akkor ne keljen mar heti 2 napot mindig a darazsirtokra varni…
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára realmadrid95 2024. június 26., szerda 8:39-kor.

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2024. június 26., szerda 6:03

Babinho írta: Thermacell tabletop a megoldás, kösz mindenkinek nagyon kösz szépen kösz :mrgreen:

Égessek meg falazzak basszátok meg... :mrgreen:
Meg füstölő mbappi mezt fogok fokhagymaval kenegetni, csak a muskátli legyen :lol:

Fórum menj haza... :mrgreen:
A Thermacell jó dolog, vadászatnál bevált. Érdemes még kipróbálni az említett növényeket (muskátli, büdöske, levendula, citromfű, stb) és a citronella gyertyákat, citromolajos fáklyákat.
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

Babinho

HozzászólásSzerző: Babinho » 2024. június 25., kedd 22:37

Thermacell tabletop a megoldás, kösz mindenkinek nagyon kösz szépen kösz :mrgreen:

Égessek meg falazzak basszátok meg... :mrgreen:
Meg füstölő mbappi mezt fogok fokhagymaval kenegetni, csak a muskátli legyen :lol:

Fórum menj haza... :mrgreen:

L.Miki

HozzászólásSzerző: L.Miki » 2024. június 25., kedd 21:38

Babinho írta: Ez a felfalazott teraszon égő muskátli segítségcsomag nagyszerű, tényleg nagyon értékelem, de lehetne jó tipp is baromarcuak? :mrgreen: :mrgreen:
:lol: :lol:

Ez

Vagy Ez

Vagy mindkettő egyszerre, ha biztosra akarsz menni. Az előbbi az oda tévedt dögöket, jól hallható csattanós hanggal nyirja ki, a másik pedig körbe fujod és messziről kerülni fogják a felfalazott, muskátlis fenyőtüzes teraszt. :lol:

Garanciát nem vállalok egyik megoldásra sem :mrgreen:

rikko
Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo, Iniesta, Pirlo, Maldini, Beckham, Puyol, Viera, Henry
Kedvenc csapatod: Barca, Wisla Krakow

HozzászólásSzerző: rikko » 2024. június 25., kedd 21:37

Akkor, hogy legyen komolyság is :)

Természetes úton : bazsalikom, kakukkfű, menta ültetés kisebb virágos ládába, ez távol tartja őket, a konyhában meg jól jön a fűszer.

Van egy másik véglet.
Amazon-ról rendelsz egy 30-50 eurós : mosquito outdoor repellent.

A havernak ilyen van és működik :

Deal: WUEAOA Electric Insect Killer with LED Lamp, Mosquito Lamp with 15 W UV Lamp 4200 V, Effective Mosquito Repellent Waterproof IPX4, Mosquito Trap Electric for Mosquitoes, Wasp Traps, Cockroaches https://amzn.eu/d/04qOaooW

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2024. június 25., kedd 21:32

Google

site:reddit.com szúnyog ellen

Minden ilyen témában vannak jó dolgok/tippek a redditen.

Kulcs szavakat meg variálhatod ahogy akarod ha más érdekel.

Igazából bármit is keresel érdemes ezt a keresési módszert alkalmazni, ugye ha angolul keresed jóval több a találat :mrgreen:

Babinho

HozzászólásSzerző: Babinho » 2024. június 25., kedd 21:21

Ez a felfalazott teraszon égő muskátli segítségcsomag nagyszerű, tényleg nagyon értékelem, de lehetne jó tipp is baromarcuak? :mrgreen: :mrgreen:

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2024. június 25., kedd 20:53

Babinho írta: Teraszra leghatékonyabb szúnyogriasztó? :mrgreen:
Pénz nem számít :lol: :vivo:
Falazd fel, szivesen :mrgreen:
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2024. június 25., kedd 20:52

Ezt akartam irni, elon musk langszoro :kalapos:
thereisonly1ronaldo

L.Miki

HozzászólásSzerző: L.Miki » 2024. június 25., kedd 20:52

Rakj tüzet, a füstöt nem szeretik :mrgreen:

Nekünk mióta muskátlik vannak a teraszon, nincs szúnyog.

rikko
Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo, Iniesta, Pirlo, Maldini, Beckham, Puyol, Viera, Henry
Kedvenc csapatod: Barca, Wisla Krakow

HozzászólásSzerző: rikko » 2024. június 25., kedd 20:51

10 köbméter félnyers fenyőt szépen begyújtasz.... :mrgreen:

Vissza: