OFF

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

Re: OFF

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2024. június 26., szerda 9:25

L.Miki írta:
Realista24 írta:

Ilyen egyszeru lenne, ha a szomszed foglalkozna a szaros darazsaival. De sajnos nem foglalkozik vele, igy latom, hogy mar beragjak magukat nalam ujra es ujra a faba, meg egy helyen a szigetelesbe is.
Ezt kipróbálnám a fára akasztani vagy kettőt, meg egyet közel a házhoz is, ahol éppen fészket szeretnének rakni.
Yep, ilyen csapdakat neztem, de a velemenyek megoszlottak rola...ezert nem rendeltem meg.

Mondjuk tiszta Rambo feeling, amikor megyek a sprayvel es 4-5 meterrol lovom oket :lol:
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

L.Miki
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.

HozzászólásSzerző: L.Miki » 2024. június 26., szerda 9:23

Realista24 írta:
Halfkey írta: Sztem a darázs egyszerű, darázs fészekirtó sprayket lehet kapni, lefúj vele és fészket kukáz.
Ilyen egyszeru lenne, ha a szomszed foglalkozna a szaros darazsaival. De sajnos nem foglalkozik vele, igy latom, hogy mar beragjak magukat nalam ujra es ujra a faba, meg egy helyen a szigetelesbe is.
Ezt kipróbálnám a fára akasztani vagy kettőt, meg egyet közel a házhoz is, ahol éppen fészket szeretnének rakni.

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2024. június 26., szerda 9:17

Halfkey írta: Sztem a darázs egyszerű, darázs fészekirtó sprayket lehet kapni, lefúj vele és fészket kukáz.
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2024. június 26., szerda 9:15

Sztem a darázs egyszerű, darázs fészekirtó sprayket lehet kapni, lefúj vele és fészket kukáz.

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2024. június 26., szerda 9:14

Jah, darazsra is johet otlet, megoldas.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2024. június 26., szerda 8:38

egy olyan speci permetszer, (amit par hete betiltottak, mert tulsagosan jo vegyszer volt)
tipikus geci :lol: :lol: :lol:
thereisonly1ronaldo

realmadrid95
Kedvenc játékosaid: Guti, Xabi, Pepe, Marcelo, Güler, Asencio

HozzászólásSzerző: realmadrid95 » 2024. június 26., szerda 8:37

rikko írta: Akkor, hogy legyen komolyság is :)

Természetes úton : bazsalikom, kakukkfű, menta ültetés kisebb virágos ládába, ez távol tartja őket, a konyhában meg jól jön a fűszer.

Van egy másik véglet.
Amazon-ról rendelsz egy 30-50 eurós : mosquito outdoor repellent.

A havernak ilyen van és működik :

Deal: WUEAOA Electric Insect Killer with LED Lamp, Mosquito Lamp with 15 W UV Lamp 4200 V, Effective Mosquito Repellent Waterproof IPX4, Mosquito Trap Electric for Mosquitoes, Wasp Traps, Cockroaches https://amzn.eu/d/04qOaooW

En, mint vegzett gazmester, szinten a novenyeket ajanlom neked. A legtobb szunyogriaszto egyebkent semmit nem er. Egyebkent a legeslegjobb, az egy olyan speci permetszer, (amit par hete betiltottak, mert tulsagosan jo vegyszer volt) amivel istallokat szoktunk permetezni. Ez legy es szunyogirto egyben, vekony folyadekfilm formajaban kerul a homlokzatra.

Az elonye, hogy szintelen, szagtalan, tehat nem hagy foltot a falon, raadasul a legerosebb szer, azonnali taglozo hatasa van, ahogy raszall, 2 masodperc mulva potyog le, mert erinto idegmereg van benne.

Ha varsz par hetet, kidobjak a piacra az uj “varazsszert”, ami a helyebe fog lepni, igy azt is tudod kerni a helyi rovaritoktol. Sajnos engedely nelkul te ezt nem tudod megvasarolni. Egy ilyen irtas 18-25 ezer korul van, plusz kiszallas, viszont 5 honapig tartja az erejet.

Ui: ezt a 4 eves tanfolyamot akkor vegeztem el, amikor elso sorban tetoszerkezeteket epitettem, ujitottam es tomerdek darazs feszkelt be, gondoltam akkor ne keljen mar heti 2 napot mindig a darazsirtokra varni…
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára realmadrid95 2024. június 26., szerda 8:39-kor.

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2024. június 26., szerda 6:03

Babinho írta: Thermacell tabletop a megoldás, kösz mindenkinek nagyon kösz szépen kösz :mrgreen:

Égessek meg falazzak basszátok meg... :mrgreen:
Meg füstölő mbappi mezt fogok fokhagymaval kenegetni, csak a muskátli legyen :lol:

Fórum menj haza... :mrgreen:
A Thermacell jó dolog, vadászatnál bevált. Érdemes még kipróbálni az említett növényeket (muskátli, büdöske, levendula, citromfű, stb) és a citronella gyertyákat, citromolajos fáklyákat.
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

Babinho

HozzászólásSzerző: Babinho » 2024. június 25., kedd 22:37

Thermacell tabletop a megoldás, kösz mindenkinek nagyon kösz szépen kösz :mrgreen:

Égessek meg falazzak basszátok meg... :mrgreen:
Meg füstölő mbappi mezt fogok fokhagymaval kenegetni, csak a muskátli legyen :lol:

Fórum menj haza... :mrgreen:

L.Miki

HozzászólásSzerző: L.Miki » 2024. június 25., kedd 21:38

Babinho írta: Ez a felfalazott teraszon égő muskátli segítségcsomag nagyszerű, tényleg nagyon értékelem, de lehetne jó tipp is baromarcuak? :mrgreen: :mrgreen:
:lol: :lol:

Ez

Vagy Ez

Vagy mindkettő egyszerre, ha biztosra akarsz menni. Az előbbi az oda tévedt dögöket, jól hallható csattanós hanggal nyirja ki, a másik pedig körbe fujod és messziről kerülni fogják a felfalazott, muskátlis fenyőtüzes teraszt. :lol:

Garanciát nem vállalok egyik megoldásra sem :mrgreen:

rikko
Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo, Iniesta, Pirlo, Maldini, Beckham, Puyol, Viera, Henry
Kedvenc csapatod: Barca, Wisla Krakow

HozzászólásSzerző: rikko » 2024. június 25., kedd 21:37

Akkor, hogy legyen komolyság is :)

Természetes úton : bazsalikom, kakukkfű, menta ültetés kisebb virágos ládába, ez távol tartja őket, a konyhában meg jól jön a fűszer.

Van egy másik véglet.
Amazon-ról rendelsz egy 30-50 eurós : mosquito outdoor repellent.

A havernak ilyen van és működik :

Deal: WUEAOA Electric Insect Killer with LED Lamp, Mosquito Lamp with 15 W UV Lamp 4200 V, Effective Mosquito Repellent Waterproof IPX4, Mosquito Trap Electric for Mosquitoes, Wasp Traps, Cockroaches https://amzn.eu/d/04qOaooW

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2024. június 25., kedd 21:32

Google

site:reddit.com szúnyog ellen

Minden ilyen témában vannak jó dolgok/tippek a redditen.

Kulcs szavakat meg variálhatod ahogy akarod ha más érdekel.

Igazából bármit is keresel érdemes ezt a keresési módszert alkalmazni, ugye ha angolul keresed jóval több a találat :mrgreen:

Babinho

HozzászólásSzerző: Babinho » 2024. június 25., kedd 21:21

Ez a felfalazott teraszon égő muskátli segítségcsomag nagyszerű, tényleg nagyon értékelem, de lehetne jó tipp is baromarcuak? :mrgreen: :mrgreen:

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2024. június 25., kedd 20:53

Babinho írta: Teraszra leghatékonyabb szúnyogriasztó? :mrgreen:
Pénz nem számít :lol: :vivo:
Falazd fel, szivesen :mrgreen:
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2024. június 25., kedd 20:52

Ezt akartam irni, elon musk langszoro :kalapos:
thereisonly1ronaldo

L.Miki

HozzászólásSzerző: L.Miki » 2024. június 25., kedd 20:52

Rakj tüzet, a füstöt nem szeretik :mrgreen:

Nekünk mióta muskátlik vannak a teraszon, nincs szúnyog.

rikko
Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo, Iniesta, Pirlo, Maldini, Beckham, Puyol, Viera, Henry
Kedvenc csapatod: Barca, Wisla Krakow

HozzászólásSzerző: rikko » 2024. június 25., kedd 20:51

10 köbméter félnyers fenyőt szépen begyújtasz.... :mrgreen:

Babinho

HozzászólásSzerző: Babinho » 2024. június 25., kedd 20:46

Teraszra leghatékonyabb szúnyogriasztó? :mrgreen:

bluebike

HozzászólásSzerző: bluebike » 2024. június 23., vasárnap 14:46

miro. írta:
bluebike írta: Ferni, köszi!

Nika; nem vagyok egy "car guy" típus, nem követem az autópiacot, csak ugyanúgy, mint amikor pl telót kell venni, feltúrom a neten, igyekszem minél jobban képbe kerülni. Szóval megnéztem kb minden márka honlapját, amit ismerek, ami minimálisan szóba jöhetett, aztán pár szalont meglátogattam. Tesztvezetésre amúgy csak a végső győztest vittem el, mást nem. A fő szempont a költséghatékonyság volt, elsősorban az ár és a fogyasztás. Az elején elektromosban is gondolkodtam, de azok annyival drágábbak, hogy nekem nem éri meg. Aztán plug in hybrid téma is piszkálta a fantáziámat, de ott sem találtam olyan modellt, olyan árban, ami szóba jöhetett volna. Végső soron elég könnyen leszűkült erre az egy autóra a választás.

4 Honda Civic volt egymás után korábban mindig a családban, leginkább azokat ismerem. 8 éves 1.6-os, 142 LE civicből ültem át ebbe, ami 2000 cc, 197 LE. Király nagyon, élmény vezetni. Az elején fura a rengeteg új biztonsági kütyü, meg kutyafüle. Vannak benne felesleges baromságok is, ami miatt csak fogom a fejem (pl kilépőfény, toyota chr hangulátfény vagy milyen fantázianevek vannak). Amúgy kuplung után automata, az egy vicces váltás, néha, hirtelen szituknál fejben érzem, hogy a bal lábam is indulna a kuplung felé. :D Meg a 200 ló baromi nagy élmény, vagány érzés, nagyon észnél kell lenni, hogy ne kapjon el a menőzhetnék. 😅 Sávtartó is újdonság nekem érdekes élmény, jópofa is bár nem hiszem, hogy ne lennék meg nélküle. A holttér figyelő már inkább érződik hasznosabbnak. Bár ez a rengeteg biztonsági cucc gondolom mind úgy van, hogy szükségtelennek érzem, nagy a szám, aztán majd ha megment egy koccanástól, vagy valamitől, akkor hálát adok, hogy benne volt.
Amúgy a csomagtartó valamivel kisebb, mint a hondáé, ebbe a fűnyíró nem fér bele, szóval erre majd kell valami megoldás. De nem ért meglepetésként, tudtam előre. Meg a garázzsal voltam úgy, h papíron szűken befér, de kicsit azért be voltam tojva, de ebben ezzel sem volt gondom. A fogyasztást észszerűen még nem sikerült kipróbálnom, mert mindig jött egy frány egyenes, ahol egyedül voltam, és csak ki kellett próbálni, hogy mit bír. :)

Szóval mindent összevetve élvezem nagyon, jó vétel volt 2 napnyi tapasztalat alapján. "Finomabb műszer" az előzőnél, meg vadabb is. De mivel nem sok autóval van tapasztalatom, túl komoly összehasonlításokat nem tudok írni. 8-10 évig szándékozom ezt megtartani, ez a két nap alapján élmény lesz.
Gratula,ovatosan,balesetmentes kilometereket kivanok!!
Köszönöm szépen! Eddig soha semmilyen balesetben nem voltam érintett, remélem így is marad. Le is kopogom! *kop-kop-kop* :)

miro.
Kedvenc játékosaid: Modric, Sergio Ramos, R9
Kedvenc csapatod: Real Madrid, RB Salzburg

HozzászólásSzerző: miro. » 2024. június 23., vasárnap 14:01

bluebike írta: Ferni, köszi!

Nika; nem vagyok egy "car guy" típus, nem követem az autópiacot, csak ugyanúgy, mint amikor pl telót kell venni, feltúrom a neten, igyekszem minél jobban képbe kerülni. Szóval megnéztem kb minden márka honlapját, amit ismerek, ami minimálisan szóba jöhetett, aztán pár szalont meglátogattam. Tesztvezetésre amúgy csak a végső győztest vittem el, mást nem. A fő szempont a költséghatékonyság volt, elsősorban az ár és a fogyasztás. Az elején elektromosban is gondolkodtam, de azok annyival drágábbak, hogy nekem nem éri meg. Aztán plug in hybrid téma is piszkálta a fantáziámat, de ott sem találtam olyan modellt, olyan árban, ami szóba jöhetett volna. Végső soron elég könnyen leszűkült erre az egy autóra a választás.

4 Honda Civic volt egymás után korábban mindig a családban, leginkább azokat ismerem. 8 éves 1.6-os, 142 LE civicből ültem át ebbe, ami 2000 cc, 197 LE. Király nagyon, élmény vezetni. Az elején fura a rengeteg új biztonsági kütyü, meg kutyafüle. Vannak benne felesleges baromságok is, ami miatt csak fogom a fejem (pl kilépőfény, toyota chr hangulátfény vagy milyen fantázianevek vannak). Amúgy kuplung után automata, az egy vicces váltás, néha, hirtelen szituknál fejben érzem, hogy a bal lábam is indulna a kuplung felé. :D Meg a 200 ló baromi nagy élmény, vagány érzés, nagyon észnél kell lenni, hogy ne kapjon el a menőzhetnék. 😅 Sávtartó is újdonság nekem érdekes élmény, jópofa is bár nem hiszem, hogy ne lennék meg nélküle. A holttér figyelő már inkább érződik hasznosabbnak. Bár ez a rengeteg biztonsági cucc gondolom mind úgy van, hogy szükségtelennek érzem, nagy a szám, aztán majd ha megment egy koccanástól, vagy valamitől, akkor hálát adok, hogy benne volt.
Amúgy a csomagtartó valamivel kisebb, mint a hondáé, ebbe a fűnyíró nem fér bele, szóval erre majd kell valami megoldás. De nem ért meglepetésként, tudtam előre. Meg a garázzsal voltam úgy, h papíron szűken befér, de kicsit azért be voltam tojva, de ebben ezzel sem volt gondom. A fogyasztást észszerűen még nem sikerült kipróbálnom, mert mindig jött egy frány egyenes, ahol egyedül voltam, és csak ki kellett próbálni, hogy mit bír. :)

Szóval mindent összevetve élvezem nagyon, jó vétel volt 2 napnyi tapasztalat alapján. "Finomabb műszer" az előzőnél, meg vadabb is. De mivel nem sok autóval van tapasztalatom, túl komoly összehasonlításokat nem tudok írni. 8-10 évig szándékozom ezt megtartani, ez a két nap alapján élmény lesz.
Gratula,ovatosan,balesetmentes kilometereket kivanok!!
Real Madrid

Roger Federer :goat:

Red Bull Salzburg
SERIENMEISTER 2013-2023

Vissza: