bluebike írta:
Ferni, köszi!
Nika; nem vagyok egy "car guy" típus, nem követem az autópiacot, csak ugyanúgy, mint amikor pl telót kell venni, feltúrom a neten, igyekszem minél jobban képbe kerülni. Szóval megnéztem kb minden márka honlapját, amit ismerek, ami minimálisan szóba jöhetett, aztán pár szalont meglátogattam. Tesztvezetésre amúgy csak a végső győztest vittem el, mást nem. A fő szempont a költséghatékonyság volt, elsősorban az ár és a fogyasztás. Az elején elektromosban is gondolkodtam, de azok annyival drágábbak, hogy nekem nem éri meg. Aztán plug in hybrid téma is piszkálta a fantáziámat, de ott sem találtam olyan modellt, olyan árban, ami szóba jöhetett volna. Végső soron elég könnyen leszűkült erre az egy autóra a választás.
4 Honda Civic volt egymás után korábban mindig a családban, leginkább azokat ismerem. 8 éves 1.6-os, 142 LE civicből ültem át ebbe, ami 2000 cc, 197 LE. Király nagyon, élmény vezetni. Az elején fura a rengeteg új biztonsági kütyü, meg kutyafüle. Vannak benne felesleges baromságok is, ami miatt csak fogom a fejem (pl kilépőfény, toyota chr hangulátfény vagy milyen fantázianevek vannak). Amúgy kuplung után automata, az egy vicces váltás, néha, hirtelen szituknál fejben érzem, hogy a bal lábam is indulna a kuplung felé.

Meg a 200 ló baromi nagy élmény, vagány érzés, nagyon észnél kell lenni, hogy ne kapjon el a menőzhetnék.

Sávtartó is újdonság nekem érdekes élmény, jópofa is bár nem hiszem, hogy ne lennék meg nélküle. A holttér figyelő már inkább érződik hasznosabbnak. Bár ez a rengeteg biztonsági cucc gondolom mind úgy van, hogy szükségtelennek érzem, nagy a szám, aztán majd ha megment egy koccanástól, vagy valamitől, akkor hálát adok, hogy benne volt.
Amúgy a csomagtartó valamivel kisebb, mint a hondáé, ebbe a fűnyíró nem fér bele, szóval erre majd kell valami megoldás. De nem ért meglepetésként, tudtam előre. Meg a garázzsal voltam úgy, h papíron szűken befér, de kicsit azért be voltam tojva, de ebben ezzel sem volt gondom. A fogyasztást észszerűen még nem sikerült kipróbálnom, mert mindig jött egy frány egyenes, ahol egyedül voltam, és csak ki kellett próbálni, hogy mit bír.
Szóval mindent összevetve élvezem nagyon, jó vétel volt 2 napnyi tapasztalat alapján. "Finomabb műszer" az előzőnél, meg vadabb is. De mivel nem sok autóval van tapasztalatom, túl komoly összehasonlításokat nem tudok írni. 8-10 évig szándékozom ezt megtartani, ez a két nap alapján élmény lesz.