OFF

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

Re: OFF

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2024. június 26., szerda 8:38

egy olyan speci permetszer, (amit par hete betiltottak, mert tulsagosan jo vegyszer volt)
tipikus geci :lol: :lol: :lol:
thereisonly1ronaldo

realmadrid95
Kedvenc játékosaid: Guti, Xabi, Pepe, Marcelo, Güler, Asencio
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: realmadrid95 » 2024. június 26., szerda 8:37

rikko írta: Akkor, hogy legyen komolyság is :)

Természetes úton : bazsalikom, kakukkfű, menta ültetés kisebb virágos ládába, ez távol tartja őket, a konyhában meg jól jön a fűszer.

Van egy másik véglet.
Amazon-ról rendelsz egy 30-50 eurós : mosquito outdoor repellent.

A havernak ilyen van és működik :

Deal: WUEAOA Electric Insect Killer with LED Lamp, Mosquito Lamp with 15 W UV Lamp 4200 V, Effective Mosquito Repellent Waterproof IPX4, Mosquito Trap Electric for Mosquitoes, Wasp Traps, Cockroaches https://amzn.eu/d/04qOaooW

En, mint vegzett gazmester, szinten a novenyeket ajanlom neked. A legtobb szunyogriaszto egyebkent semmit nem er. Egyebkent a legeslegjobb, az egy olyan speci permetszer, (amit par hete betiltottak, mert tulsagosan jo vegyszer volt) amivel istallokat szoktunk permetezni. Ez legy es szunyogirto egyben, vekony folyadekfilm formajaban kerul a homlokzatra.

Az elonye, hogy szintelen, szagtalan, tehat nem hagy foltot a falon, raadasul a legerosebb szer, azonnali taglozo hatasa van, ahogy raszall, 2 masodperc mulva potyog le, mert erinto idegmereg van benne.

Ha varsz par hetet, kidobjak a piacra az uj “varazsszert”, ami a helyebe fog lepni, igy azt is tudod kerni a helyi rovaritoktol. Sajnos engedely nelkul te ezt nem tudod megvasarolni. Egy ilyen irtas 18-25 ezer korul van, plusz kiszallas, viszont 5 honapig tartja az erejet.

Ui: ezt a 4 eves tanfolyamot akkor vegeztem el, amikor elso sorban tetoszerkezeteket epitettem, ujitottam es tomerdek darazs feszkelt be, gondoltam akkor ne keljen mar heti 2 napot mindig a darazsirtokra varni…
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára realmadrid95 2024. június 26., szerda 8:39-kor.

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2024. június 26., szerda 6:03

Babinho írta: Thermacell tabletop a megoldás, kösz mindenkinek nagyon kösz szépen kösz :mrgreen:

Égessek meg falazzak basszátok meg... :mrgreen:
Meg füstölő mbappi mezt fogok fokhagymaval kenegetni, csak a muskátli legyen :lol:

Fórum menj haza... :mrgreen:
A Thermacell jó dolog, vadászatnál bevált. Érdemes még kipróbálni az említett növényeket (muskátli, büdöske, levendula, citromfű, stb) és a citronella gyertyákat, citromolajos fáklyákat.
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

Babinho

HozzászólásSzerző: Babinho » 2024. június 25., kedd 22:37

Thermacell tabletop a megoldás, kösz mindenkinek nagyon kösz szépen kösz :mrgreen:

Égessek meg falazzak basszátok meg... :mrgreen:
Meg füstölő mbappi mezt fogok fokhagymaval kenegetni, csak a muskátli legyen :lol:

Fórum menj haza... :mrgreen:

L.Miki
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.

HozzászólásSzerző: L.Miki » 2024. június 25., kedd 21:38

Babinho írta: Ez a felfalazott teraszon égő muskátli segítségcsomag nagyszerű, tényleg nagyon értékelem, de lehetne jó tipp is baromarcuak? :mrgreen: :mrgreen:
:lol: :lol:

Ez

Vagy Ez

Vagy mindkettő egyszerre, ha biztosra akarsz menni. Az előbbi az oda tévedt dögöket, jól hallható csattanós hanggal nyirja ki, a másik pedig körbe fujod és messziről kerülni fogják a felfalazott, muskátlis fenyőtüzes teraszt. :lol:

Garanciát nem vállalok egyik megoldásra sem :mrgreen:

rikko
Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo, Iniesta, Pirlo, Maldini, Beckham, Puyol, Viera, Henry
Kedvenc csapatod: Barca, Wisla Krakow

HozzászólásSzerző: rikko » 2024. június 25., kedd 21:37

Akkor, hogy legyen komolyság is :)

Természetes úton : bazsalikom, kakukkfű, menta ültetés kisebb virágos ládába, ez távol tartja őket, a konyhában meg jól jön a fűszer.

Van egy másik véglet.
Amazon-ról rendelsz egy 30-50 eurós : mosquito outdoor repellent.

A havernak ilyen van és működik :

Deal: WUEAOA Electric Insect Killer with LED Lamp, Mosquito Lamp with 15 W UV Lamp 4200 V, Effective Mosquito Repellent Waterproof IPX4, Mosquito Trap Electric for Mosquitoes, Wasp Traps, Cockroaches https://amzn.eu/d/04qOaooW

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2024. június 25., kedd 21:32

Google

site:reddit.com szúnyog ellen

Minden ilyen témában vannak jó dolgok/tippek a redditen.

Kulcs szavakat meg variálhatod ahogy akarod ha más érdekel.

Igazából bármit is keresel érdemes ezt a keresési módszert alkalmazni, ugye ha angolul keresed jóval több a találat :mrgreen:

Babinho

HozzászólásSzerző: Babinho » 2024. június 25., kedd 21:21

Ez a felfalazott teraszon égő muskátli segítségcsomag nagyszerű, tényleg nagyon értékelem, de lehetne jó tipp is baromarcuak? :mrgreen: :mrgreen:

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2024. június 25., kedd 20:53

Babinho írta: Teraszra leghatékonyabb szúnyogriasztó? :mrgreen:
Pénz nem számít :lol: :vivo:
Falazd fel, szivesen :mrgreen:
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2024. június 25., kedd 20:52

Ezt akartam irni, elon musk langszoro :kalapos:
thereisonly1ronaldo

L.Miki
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.

HozzászólásSzerző: L.Miki » 2024. június 25., kedd 20:52

Rakj tüzet, a füstöt nem szeretik :mrgreen:

Nekünk mióta muskátlik vannak a teraszon, nincs szúnyog.

rikko
Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo, Iniesta, Pirlo, Maldini, Beckham, Puyol, Viera, Henry
Kedvenc csapatod: Barca, Wisla Krakow

HozzászólásSzerző: rikko » 2024. június 25., kedd 20:51

10 köbméter félnyers fenyőt szépen begyújtasz.... :mrgreen:

Babinho

HozzászólásSzerző: Babinho » 2024. június 25., kedd 20:46

Teraszra leghatékonyabb szúnyogriasztó? :mrgreen:

bluebike

HozzászólásSzerző: bluebike » 2024. június 23., vasárnap 14:46

miro. írta:
bluebike írta: Ferni, köszi!

Nika; nem vagyok egy "car guy" típus, nem követem az autópiacot, csak ugyanúgy, mint amikor pl telót kell venni, feltúrom a neten, igyekszem minél jobban képbe kerülni. Szóval megnéztem kb minden márka honlapját, amit ismerek, ami minimálisan szóba jöhetett, aztán pár szalont meglátogattam. Tesztvezetésre amúgy csak a végső győztest vittem el, mást nem. A fő szempont a költséghatékonyság volt, elsősorban az ár és a fogyasztás. Az elején elektromosban is gondolkodtam, de azok annyival drágábbak, hogy nekem nem éri meg. Aztán plug in hybrid téma is piszkálta a fantáziámat, de ott sem találtam olyan modellt, olyan árban, ami szóba jöhetett volna. Végső soron elég könnyen leszűkült erre az egy autóra a választás.

4 Honda Civic volt egymás után korábban mindig a családban, leginkább azokat ismerem. 8 éves 1.6-os, 142 LE civicből ültem át ebbe, ami 2000 cc, 197 LE. Király nagyon, élmény vezetni. Az elején fura a rengeteg új biztonsági kütyü, meg kutyafüle. Vannak benne felesleges baromságok is, ami miatt csak fogom a fejem (pl kilépőfény, toyota chr hangulátfény vagy milyen fantázianevek vannak). Amúgy kuplung után automata, az egy vicces váltás, néha, hirtelen szituknál fejben érzem, hogy a bal lábam is indulna a kuplung felé. :D Meg a 200 ló baromi nagy élmény, vagány érzés, nagyon észnél kell lenni, hogy ne kapjon el a menőzhetnék. 😅 Sávtartó is újdonság nekem érdekes élmény, jópofa is bár nem hiszem, hogy ne lennék meg nélküle. A holttér figyelő már inkább érződik hasznosabbnak. Bár ez a rengeteg biztonsági cucc gondolom mind úgy van, hogy szükségtelennek érzem, nagy a szám, aztán majd ha megment egy koccanástól, vagy valamitől, akkor hálát adok, hogy benne volt.
Amúgy a csomagtartó valamivel kisebb, mint a hondáé, ebbe a fűnyíró nem fér bele, szóval erre majd kell valami megoldás. De nem ért meglepetésként, tudtam előre. Meg a garázzsal voltam úgy, h papíron szűken befér, de kicsit azért be voltam tojva, de ebben ezzel sem volt gondom. A fogyasztást észszerűen még nem sikerült kipróbálnom, mert mindig jött egy frány egyenes, ahol egyedül voltam, és csak ki kellett próbálni, hogy mit bír. :)

Szóval mindent összevetve élvezem nagyon, jó vétel volt 2 napnyi tapasztalat alapján. "Finomabb műszer" az előzőnél, meg vadabb is. De mivel nem sok autóval van tapasztalatom, túl komoly összehasonlításokat nem tudok írni. 8-10 évig szándékozom ezt megtartani, ez a két nap alapján élmény lesz.
Gratula,ovatosan,balesetmentes kilometereket kivanok!!
Köszönöm szépen! Eddig soha semmilyen balesetben nem voltam érintett, remélem így is marad. Le is kopogom! *kop-kop-kop* :)

miro.
Kedvenc játékosaid: Modric, Sergio Ramos, R9
Kedvenc csapatod: Real Madrid, RB Salzburg

HozzászólásSzerző: miro. » 2024. június 23., vasárnap 14:01

bluebike írta: Ferni, köszi!

Nika; nem vagyok egy "car guy" típus, nem követem az autópiacot, csak ugyanúgy, mint amikor pl telót kell venni, feltúrom a neten, igyekszem minél jobban képbe kerülni. Szóval megnéztem kb minden márka honlapját, amit ismerek, ami minimálisan szóba jöhetett, aztán pár szalont meglátogattam. Tesztvezetésre amúgy csak a végső győztest vittem el, mást nem. A fő szempont a költséghatékonyság volt, elsősorban az ár és a fogyasztás. Az elején elektromosban is gondolkodtam, de azok annyival drágábbak, hogy nekem nem éri meg. Aztán plug in hybrid téma is piszkálta a fantáziámat, de ott sem találtam olyan modellt, olyan árban, ami szóba jöhetett volna. Végső soron elég könnyen leszűkült erre az egy autóra a választás.

4 Honda Civic volt egymás után korábban mindig a családban, leginkább azokat ismerem. 8 éves 1.6-os, 142 LE civicből ültem át ebbe, ami 2000 cc, 197 LE. Király nagyon, élmény vezetni. Az elején fura a rengeteg új biztonsági kütyü, meg kutyafüle. Vannak benne felesleges baromságok is, ami miatt csak fogom a fejem (pl kilépőfény, toyota chr hangulátfény vagy milyen fantázianevek vannak). Amúgy kuplung után automata, az egy vicces váltás, néha, hirtelen szituknál fejben érzem, hogy a bal lábam is indulna a kuplung felé. :D Meg a 200 ló baromi nagy élmény, vagány érzés, nagyon észnél kell lenni, hogy ne kapjon el a menőzhetnék. 😅 Sávtartó is újdonság nekem érdekes élmény, jópofa is bár nem hiszem, hogy ne lennék meg nélküle. A holttér figyelő már inkább érződik hasznosabbnak. Bár ez a rengeteg biztonsági cucc gondolom mind úgy van, hogy szükségtelennek érzem, nagy a szám, aztán majd ha megment egy koccanástól, vagy valamitől, akkor hálát adok, hogy benne volt.
Amúgy a csomagtartó valamivel kisebb, mint a hondáé, ebbe a fűnyíró nem fér bele, szóval erre majd kell valami megoldás. De nem ért meglepetésként, tudtam előre. Meg a garázzsal voltam úgy, h papíron szűken befér, de kicsit azért be voltam tojva, de ebben ezzel sem volt gondom. A fogyasztást észszerűen még nem sikerült kipróbálnom, mert mindig jött egy frány egyenes, ahol egyedül voltam, és csak ki kellett próbálni, hogy mit bír. :)

Szóval mindent összevetve élvezem nagyon, jó vétel volt 2 napnyi tapasztalat alapján. "Finomabb műszer" az előzőnél, meg vadabb is. De mivel nem sok autóval van tapasztalatom, túl komoly összehasonlításokat nem tudok írni. 8-10 évig szándékozom ezt megtartani, ez a két nap alapján élmény lesz.
Gratula,ovatosan,balesetmentes kilometereket kivanok!!
Real Madrid

Roger Federer :goat:

Red Bull Salzburg
SERIENMEISTER 2013-2023

bluebike

HozzászólásSzerző: bluebike » 2024. június 23., vasárnap 13:58

Ferni, köszi!

nmate
Kedvenc játékosaid: Arbeloa

HozzászólásSzerző: nmate » 2024. június 23., vasárnap 13:43

Dupla D írta: Jó látni, hogy a külföldön élő magyarok európai fizuval hova tudnak eljutni... :mrgreen:
Nem olyan vészesen drága az utazás, lehet okosan csinálni. Egy Vietnámban olcsóbban elvagy, mintha bérelnél egy lakást Budapesten. Ha meg remote tudsz dolgozni, viszonylag sima ügy Ázsia nagy része. Persze ez nem lehetőség mindenkinek, de elég sokan dolgoznak már kizárólag otthonról idehaza is.

Ki mire költi.

Dupla D
Kedvenc játékosaid: Guti, Carvajal

HozzászólásSzerző: Dupla D » 2024. június 23., vasárnap 12:31

Jó látni, hogy a külföldön élő magyarok európai fizuval hova tudnak eljutni... :mrgreen:
"Louie, I think this is a beginning of beautiful friendship" - Garga Pitic.

Nika91127
Kedvenc játékosaid: Guti, Marcelo,Valverde

HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2024. június 23., vasárnap 12:30

bluebike írta: Srácok, vettem egy Toyota chrt. Korábban nem volt még olyan autó a családban, amihez applikáció tartozott volna, szóval ebben nincsen rutinom. Amikor bezárom az autót, jön az értesítés a telóra, hogy ellenőrizzem a hátsó ülést. Ez csak arra figyelmeztet, hogy ne felejtsem ott a nem létező gyerekemet a forró napon, vagy kéne valami konkrétat csinálnom? Lenyitottam, meg visszazártam az üléseket, de nagyon mást nem tudtam tenni. :lol:
Még szokni kell az új gépet, bocsi ha hülyeséget kérdeztem.
És hogy tetszik a gép? Mi alapján lett ez a nyerő? :)

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2024. június 23., vasárnap 12:28

bluebike írta: Srácok, vettem egy Toyota chrt. Korábban nem volt még olyan autó a családban, amihez applikáció tartozott volna, szóval ebben nincsen rutinom. Amikor bezárom az autót, jön az értesítés a telóra, hogy ellenőrizzem a hátsó ülést. Ez csak arra figyelmeztet, hogy ne felejtsem ott a nem létező gyerekemet a forró napon, vagy kéne valami konkrétat csinálnom? Lenyitottam, meg visszazártam az üléseket, de nagyon mást nem tudtam tenni. :lol:
Még szokni kell az új gépet, bocsi ha hülyeséget kérdeztem.
Igen, gyerek miatt van ez.

This specific alert needs to be turned off in the app, it operates separate from the in-vehicle one.
In the app it’s under Account Settings then Notification Settings

In the car it’s in the center dash screen options
https://youtu.be/Ly-Gj54P3oA

Vissza: