Falazd fel, szivesenBabinho írta: Teraszra leghatékonyabb szúnyogriasztó?![]()
Pénz nem számít![]()
![]()

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2024. június 25., kedd 20:53
Falazd fel, szivesenBabinho írta: Teraszra leghatékonyabb szúnyogriasztó?![]()
Pénz nem számít![]()
![]()
HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2024. június 25., kedd 20:52
HozzászólásSzerző: L.Miki » 2024. június 25., kedd 20:52
Rakj tüzet, a füstöt nem szeretikBabinho írta: Teraszra leghatékonyabb szúnyogriasztó?![]()
Pénz nem számít![]()
![]()
HozzászólásSzerző: rikko » 2024. június 25., kedd 20:51
10 köbméter félnyers fenyőt szépen begyújtasz....Babinho írta: Teraszra leghatékonyabb szúnyogriasztó?![]()
Pénz nem számít![]()
![]()
HozzászólásSzerző: Babinho » 2024. június 25., kedd 20:46
HozzászólásSzerző: bluebike » 2024. június 23., vasárnap 14:46
Köszönöm szépen! Eddig soha semmilyen balesetben nem voltam érintett, remélem így is marad. Le is kopogom! *kop-kop-kop*miro. írta:Gratula,ovatosan,balesetmentes kilometereket kivanok!!bluebike írta: Ferni, köszi!
Nika; nem vagyok egy "car guy" típus, nem követem az autópiacot, csak ugyanúgy, mint amikor pl telót kell venni, feltúrom a neten, igyekszem minél jobban képbe kerülni. Szóval megnéztem kb minden márka honlapját, amit ismerek, ami minimálisan szóba jöhetett, aztán pár szalont meglátogattam. Tesztvezetésre amúgy csak a végső győztest vittem el, mást nem. A fő szempont a költséghatékonyság volt, elsősorban az ár és a fogyasztás. Az elején elektromosban is gondolkodtam, de azok annyival drágábbak, hogy nekem nem éri meg. Aztán plug in hybrid téma is piszkálta a fantáziámat, de ott sem találtam olyan modellt, olyan árban, ami szóba jöhetett volna. Végső soron elég könnyen leszűkült erre az egy autóra a választás.
4 Honda Civic volt egymás után korábban mindig a családban, leginkább azokat ismerem. 8 éves 1.6-os, 142 LE civicből ültem át ebbe, ami 2000 cc, 197 LE. Király nagyon, élmény vezetni. Az elején fura a rengeteg új biztonsági kütyü, meg kutyafüle. Vannak benne felesleges baromságok is, ami miatt csak fogom a fejem (pl kilépőfény, toyota chr hangulátfény vagy milyen fantázianevek vannak). Amúgy kuplung után automata, az egy vicces váltás, néha, hirtelen szituknál fejben érzem, hogy a bal lábam is indulna a kuplung felé.Meg a 200 ló baromi nagy élmény, vagány érzés, nagyon észnél kell lenni, hogy ne kapjon el a menőzhetnék.
Sávtartó is újdonság nekem érdekes élmény, jópofa is bár nem hiszem, hogy ne lennék meg nélküle. A holttér figyelő már inkább érződik hasznosabbnak. Bár ez a rengeteg biztonsági cucc gondolom mind úgy van, hogy szükségtelennek érzem, nagy a szám, aztán majd ha megment egy koccanástól, vagy valamitől, akkor hálát adok, hogy benne volt.
Amúgy a csomagtartó valamivel kisebb, mint a hondáé, ebbe a fűnyíró nem fér bele, szóval erre majd kell valami megoldás. De nem ért meglepetésként, tudtam előre. Meg a garázzsal voltam úgy, h papíron szűken befér, de kicsit azért be voltam tojva, de ebben ezzel sem volt gondom. A fogyasztást észszerűen még nem sikerült kipróbálnom, mert mindig jött egy frány egyenes, ahol egyedül voltam, és csak ki kellett próbálni, hogy mit bír.
Szóval mindent összevetve élvezem nagyon, jó vétel volt 2 napnyi tapasztalat alapján. "Finomabb műszer" az előzőnél, meg vadabb is. De mivel nem sok autóval van tapasztalatom, túl komoly összehasonlításokat nem tudok írni. 8-10 évig szándékozom ezt megtartani, ez a két nap alapján élmény lesz.
HozzászólásSzerző: miro. » 2024. június 23., vasárnap 14:01
Gratula,ovatosan,balesetmentes kilometereket kivanok!!bluebike írta: Ferni, köszi!
Nika; nem vagyok egy "car guy" típus, nem követem az autópiacot, csak ugyanúgy, mint amikor pl telót kell venni, feltúrom a neten, igyekszem minél jobban képbe kerülni. Szóval megnéztem kb minden márka honlapját, amit ismerek, ami minimálisan szóba jöhetett, aztán pár szalont meglátogattam. Tesztvezetésre amúgy csak a végső győztest vittem el, mást nem. A fő szempont a költséghatékonyság volt, elsősorban az ár és a fogyasztás. Az elején elektromosban is gondolkodtam, de azok annyival drágábbak, hogy nekem nem éri meg. Aztán plug in hybrid téma is piszkálta a fantáziámat, de ott sem találtam olyan modellt, olyan árban, ami szóba jöhetett volna. Végső soron elég könnyen leszűkült erre az egy autóra a választás.
4 Honda Civic volt egymás után korábban mindig a családban, leginkább azokat ismerem. 8 éves 1.6-os, 142 LE civicből ültem át ebbe, ami 2000 cc, 197 LE. Király nagyon, élmény vezetni. Az elején fura a rengeteg új biztonsági kütyü, meg kutyafüle. Vannak benne felesleges baromságok is, ami miatt csak fogom a fejem (pl kilépőfény, toyota chr hangulátfény vagy milyen fantázianevek vannak). Amúgy kuplung után automata, az egy vicces váltás, néha, hirtelen szituknál fejben érzem, hogy a bal lábam is indulna a kuplung felé.Meg a 200 ló baromi nagy élmény, vagány érzés, nagyon észnél kell lenni, hogy ne kapjon el a menőzhetnék.
Sávtartó is újdonság nekem érdekes élmény, jópofa is bár nem hiszem, hogy ne lennék meg nélküle. A holttér figyelő már inkább érződik hasznosabbnak. Bár ez a rengeteg biztonsági cucc gondolom mind úgy van, hogy szükségtelennek érzem, nagy a szám, aztán majd ha megment egy koccanástól, vagy valamitől, akkor hálát adok, hogy benne volt.
Amúgy a csomagtartó valamivel kisebb, mint a hondáé, ebbe a fűnyíró nem fér bele, szóval erre majd kell valami megoldás. De nem ért meglepetésként, tudtam előre. Meg a garázzsal voltam úgy, h papíron szűken befér, de kicsit azért be voltam tojva, de ebben ezzel sem volt gondom. A fogyasztást észszerűen még nem sikerült kipróbálnom, mert mindig jött egy frány egyenes, ahol egyedül voltam, és csak ki kellett próbálni, hogy mit bír.
Szóval mindent összevetve élvezem nagyon, jó vétel volt 2 napnyi tapasztalat alapján. "Finomabb műszer" az előzőnél, meg vadabb is. De mivel nem sok autóval van tapasztalatom, túl komoly összehasonlításokat nem tudok írni. 8-10 évig szándékozom ezt megtartani, ez a két nap alapján élmény lesz.
HozzászólásSzerző: bluebike » 2024. június 23., vasárnap 13:58
HozzászólásSzerző: nmate » 2024. június 23., vasárnap 13:43
Nem olyan vészesen drága az utazás, lehet okosan csinálni. Egy Vietnámban olcsóbban elvagy, mintha bérelnél egy lakást Budapesten. Ha meg remote tudsz dolgozni, viszonylag sima ügy Ázsia nagy része. Persze ez nem lehetőség mindenkinek, de elég sokan dolgoznak már kizárólag otthonról idehaza is.Dupla D írta: Jó látni, hogy a külföldön élő magyarok európai fizuval hova tudnak eljutni...![]()
HozzászólásSzerző: Dupla D » 2024. június 23., vasárnap 12:31
HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2024. június 23., vasárnap 12:30
És hogy tetszik a gép? Mi alapján lett ez a nyerő?bluebike írta: Srácok, vettem egy Toyota chrt. Korábban nem volt még olyan autó a családban, amihez applikáció tartozott volna, szóval ebben nincsen rutinom. Amikor bezárom az autót, jön az értesítés a telóra, hogy ellenőrizzem a hátsó ülést. Ez csak arra figyelmeztet, hogy ne felejtsem ott a nem létező gyerekemet a forró napon, vagy kéne valami konkrétat csinálnom? Lenyitottam, meg visszazártam az üléseket, de nagyon mást nem tudtam tenni.![]()
Még szokni kell az új gépet, bocsi ha hülyeséget kérdeztem.
HozzászólásSzerző: ferni » 2024. június 23., vasárnap 12:28
Igen, gyerek miatt van ez.bluebike írta: Srácok, vettem egy Toyota chrt. Korábban nem volt még olyan autó a családban, amihez applikáció tartozott volna, szóval ebben nincsen rutinom. Amikor bezárom az autót, jön az értesítés a telóra, hogy ellenőrizzem a hátsó ülést. Ez csak arra figyelmeztet, hogy ne felejtsem ott a nem létező gyerekemet a forró napon, vagy kéne valami konkrétat csinálnom? Lenyitottam, meg visszazártam az üléseket, de nagyon mást nem tudtam tenni.![]()
Még szokni kell az új gépet, bocsi ha hülyeséget kérdeztem.
HozzászólásSzerző: bluebike » 2024. június 23., vasárnap 12:11
HozzászólásSzerző: rikko » 2024. június 22., szombat 21:50
Coruna már megvolt pár éve:) Gyönyörű hely és nyugis, főleg Barcelona, Madrid után.Remy írta: A teljes, hosszút én is szeretném egyszer majd megcsinálni. Igazából mindig is az volt a terv, de most adódott rá lehetőség, hogy összehozzam ezt a rövidebb szakaszt egy meccsel együtt.
A végén még átugrottam A Coruñaba is pár euróért. Nem tudom mennyire lesz kedved már mászkálni a végén, de ha lesz és úgy adódik, jó kis város. Ott van a Tower of Hercules, Spanyolország második legnagyobb világítótornya. Jól nézett ki.
Segíteni fog, szurkolok! Hajrá!![]()
HozzászólásSzerző: Remy » 2024. június 22., szombat 21:11
HozzászólásSzerző: rikko » 2024. június 22., szombat 21:05
Huhh Remy , köszi !Remy írta:Egyedül most Jordániában voltunk idegenvezetővel (nem utazási iroda), minden mást saját magunk tervezünk. Sokkal jobb, meg amúgy is utálok másra támaszkodni. Teljesen más az iramom/iramunk.rikko írta:
Ami a kulcs ! Nem kell az utazási iroda! Egyedül is tökéletes utat lehet tervezni és kivitelezni. Nem mellesleg olcsóbban. Viszont időben kell tervezni.
Nekem csak a Vietnam - Kambodzsa - Laosz körút volt részben utazási irodás. De itt is alakítottam rajta saját kútfőből.
Illetve az utjaim nagyrésze magányos volt. Viszont rengeteg ismertségre tettem szert, ami bőven kárpótol és kárpótolt.
Mostmár a párommal utazgatunk. Nemrég voltunk Oroszországban majd egy hónapot.
Volga - Káma összefolyás , miegyeb.... Ahhh fantasztikus...
Kamcsatka, Bajkal tó a következő cél... Illetve idén még az El Camino, ha a főnököm beleegyezik![]()
El Camino-t most csináltam meg Kroos búcsúja előtt. Igaz, csak a Camino Inglés-t, ami 113 km, Ferrolból, Santiagóba (idő miatt csak ez játszott). Ez is óriási élmény volt, pláne, hogy 3 nap alatt toltam le, direkt, részben teljesítménytúraként. De sokat segített, imádtam minden fájdalmas pillanatát is.Szóval hajrá, nagyon jó dolog.
Santiagóba érsz, van egy zseni kis speciality kávézó (Eiquí Café). Szállásnak meg, ha gondolodnézz majd rá a Albergue SIXTOs no Caminho-ra. Én ott aludtam a végén 2 éjszakát. Nagyon kultúrált hely.
Az fasza Shutter, nekem 25 nap van egész évben.![]()
Magyar nyaralás... Tavaly 4 napos, Marseille, Nizza, Monaco (Forma 1-es szombati nappal), Milanó megvolt 2 főre 6-700 euróból mindennel együtt. Jó, vonaton kellett aludnunk utolsó éjszaka, de kit érdekel. Még megtehetjük.![]()
HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2024. június 22., szombat 21:02
Mi anno direkt reggeli mentesen kértük. Elsétáltunk enni.miro. írta:Okés,köszi!Remy írta: Óváros óriási + a vár környéke (nagyon jó a kilátás is onnan), és nagyon szép. Ha szállást nézel, szerintem érdemes a zöld (ha google mapsra ránézel) metróvonalon foglalni, mert lényegében azzal elérhető nagyon sok minden átszállás nélkül. Ha meg úgyis bent találsz szállást a központban, akkor kb gyalogszer az egész.
Amúgy számomra meglepően olcsók a szállások.
4 csillagos,9+ értékelésű hotel 134 euro reggelivel,de 4 csilllgos szállások 100 eurotól már találhatóak.
Így amikor pár napra megyünk nem szoktunk 4 csillagos szállodákat nézni,de így,hogy ennyire olcsók abszolút nem vészes.
rikko írta:
Van egy "been" nevű app.
Itt be tudod jelölni, hogy melyik országokban voltál.
Semmi extra , csak néha jó ránézni, hogy merre voltál és merre kellene még járni.
Na ezt a been-t lopom.![]()
Mi jobban szeretünk télből a nyárba menni,vagy október,november környékén valamerre 10 nap 2 hetet elcsavarogni.
Addig ezek a hosszú hétvégék,vagy ugye most az esküvő miatt kaptunk 3 nap szabit,aztán ha már így kijött,gondoltuk elmegyünk kicsit valamerre a közelbe.
Csodás országokba jártatok!
Mi Thaiföldet illetve Mexikót nézegetjük,illetve vagy jövőre vagy még az ősszel bele kéne férnie már egy madridi kiruccanásnak is.![]()
Én ugye Olaszország szerelmes vagyok,de annyi ország,kultúra,látnivaló van..![]()
HozzászólásSzerző: Halfkey » 2024. június 22., szombat 21:02
HozzászólásSzerző: Remy » 2024. június 22., szombat 20:57
Nem, csak jól megtervezem az egész évet.'shutterisland írta:akkor tappenzem csavarogsz allandoan ?Az fasza Shutter, nekem 25 nap van egész évben.![]()
HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2024. június 22., szombat 20:55
akkor tappenzem csavarogsz allandoan ?Az fasza Shutter, nekem 25 nap van egész évben.
Jelenlévő fórumozók: 7 regisztrált és 0 vendég
© 2011-2022 Madridom.hu | Médiaajánlat | Adatvédelem