OFF

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

Re: OFF

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2024. június 25., kedd 20:53

Babinho írta: Teraszra leghatékonyabb szúnyogriasztó? :mrgreen:
Pénz nem számít :lol: :vivo:
Falazd fel, szivesen :mrgreen:
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2024. június 25., kedd 20:52

Ezt akartam irni, elon musk langszoro :kalapos:
thereisonly1ronaldo

L.Miki
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.

HozzászólásSzerző: L.Miki » 2024. június 25., kedd 20:52

Rakj tüzet, a füstöt nem szeretik :mrgreen:

Nekünk mióta muskátlik vannak a teraszon, nincs szúnyog.

rikko
Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo, Iniesta, Pirlo, Maldini, Beckham, Puyol, Viera, Henry
Kedvenc csapatod: Barca, Wisla Krakow

HozzászólásSzerző: rikko » 2024. június 25., kedd 20:51

10 köbméter félnyers fenyőt szépen begyújtasz.... :mrgreen:

Babinho

HozzászólásSzerző: Babinho » 2024. június 25., kedd 20:46

Teraszra leghatékonyabb szúnyogriasztó? :mrgreen:

bluebike

HozzászólásSzerző: bluebike » 2024. június 23., vasárnap 14:46

miro. írta:
bluebike írta: Ferni, köszi!

Nika; nem vagyok egy "car guy" típus, nem követem az autópiacot, csak ugyanúgy, mint amikor pl telót kell venni, feltúrom a neten, igyekszem minél jobban képbe kerülni. Szóval megnéztem kb minden márka honlapját, amit ismerek, ami minimálisan szóba jöhetett, aztán pár szalont meglátogattam. Tesztvezetésre amúgy csak a végső győztest vittem el, mást nem. A fő szempont a költséghatékonyság volt, elsősorban az ár és a fogyasztás. Az elején elektromosban is gondolkodtam, de azok annyival drágábbak, hogy nekem nem éri meg. Aztán plug in hybrid téma is piszkálta a fantáziámat, de ott sem találtam olyan modellt, olyan árban, ami szóba jöhetett volna. Végső soron elég könnyen leszűkült erre az egy autóra a választás.

4 Honda Civic volt egymás után korábban mindig a családban, leginkább azokat ismerem. 8 éves 1.6-os, 142 LE civicből ültem át ebbe, ami 2000 cc, 197 LE. Király nagyon, élmény vezetni. Az elején fura a rengeteg új biztonsági kütyü, meg kutyafüle. Vannak benne felesleges baromságok is, ami miatt csak fogom a fejem (pl kilépőfény, toyota chr hangulátfény vagy milyen fantázianevek vannak). Amúgy kuplung után automata, az egy vicces váltás, néha, hirtelen szituknál fejben érzem, hogy a bal lábam is indulna a kuplung felé. :D Meg a 200 ló baromi nagy élmény, vagány érzés, nagyon észnél kell lenni, hogy ne kapjon el a menőzhetnék. 😅 Sávtartó is újdonság nekem érdekes élmény, jópofa is bár nem hiszem, hogy ne lennék meg nélküle. A holttér figyelő már inkább érződik hasznosabbnak. Bár ez a rengeteg biztonsági cucc gondolom mind úgy van, hogy szükségtelennek érzem, nagy a szám, aztán majd ha megment egy koccanástól, vagy valamitől, akkor hálát adok, hogy benne volt.
Amúgy a csomagtartó valamivel kisebb, mint a hondáé, ebbe a fűnyíró nem fér bele, szóval erre majd kell valami megoldás. De nem ért meglepetésként, tudtam előre. Meg a garázzsal voltam úgy, h papíron szűken befér, de kicsit azért be voltam tojva, de ebben ezzel sem volt gondom. A fogyasztást észszerűen még nem sikerült kipróbálnom, mert mindig jött egy frány egyenes, ahol egyedül voltam, és csak ki kellett próbálni, hogy mit bír. :)

Szóval mindent összevetve élvezem nagyon, jó vétel volt 2 napnyi tapasztalat alapján. "Finomabb műszer" az előzőnél, meg vadabb is. De mivel nem sok autóval van tapasztalatom, túl komoly összehasonlításokat nem tudok írni. 8-10 évig szándékozom ezt megtartani, ez a két nap alapján élmény lesz.
Gratula,ovatosan,balesetmentes kilometereket kivanok!!
Köszönöm szépen! Eddig soha semmilyen balesetben nem voltam érintett, remélem így is marad. Le is kopogom! *kop-kop-kop* :)

miro.
Kedvenc játékosaid: Modric, Sergio Ramos, R9
Kedvenc csapatod: Real Madrid, RB Salzburg

HozzászólásSzerző: miro. » 2024. június 23., vasárnap 14:01

bluebike írta: Ferni, köszi!

Nika; nem vagyok egy "car guy" típus, nem követem az autópiacot, csak ugyanúgy, mint amikor pl telót kell venni, feltúrom a neten, igyekszem minél jobban képbe kerülni. Szóval megnéztem kb minden márka honlapját, amit ismerek, ami minimálisan szóba jöhetett, aztán pár szalont meglátogattam. Tesztvezetésre amúgy csak a végső győztest vittem el, mást nem. A fő szempont a költséghatékonyság volt, elsősorban az ár és a fogyasztás. Az elején elektromosban is gondolkodtam, de azok annyival drágábbak, hogy nekem nem éri meg. Aztán plug in hybrid téma is piszkálta a fantáziámat, de ott sem találtam olyan modellt, olyan árban, ami szóba jöhetett volna. Végső soron elég könnyen leszűkült erre az egy autóra a választás.

4 Honda Civic volt egymás után korábban mindig a családban, leginkább azokat ismerem. 8 éves 1.6-os, 142 LE civicből ültem át ebbe, ami 2000 cc, 197 LE. Király nagyon, élmény vezetni. Az elején fura a rengeteg új biztonsági kütyü, meg kutyafüle. Vannak benne felesleges baromságok is, ami miatt csak fogom a fejem (pl kilépőfény, toyota chr hangulátfény vagy milyen fantázianevek vannak). Amúgy kuplung után automata, az egy vicces váltás, néha, hirtelen szituknál fejben érzem, hogy a bal lábam is indulna a kuplung felé. :D Meg a 200 ló baromi nagy élmény, vagány érzés, nagyon észnél kell lenni, hogy ne kapjon el a menőzhetnék. 😅 Sávtartó is újdonság nekem érdekes élmény, jópofa is bár nem hiszem, hogy ne lennék meg nélküle. A holttér figyelő már inkább érződik hasznosabbnak. Bár ez a rengeteg biztonsági cucc gondolom mind úgy van, hogy szükségtelennek érzem, nagy a szám, aztán majd ha megment egy koccanástól, vagy valamitől, akkor hálát adok, hogy benne volt.
Amúgy a csomagtartó valamivel kisebb, mint a hondáé, ebbe a fűnyíró nem fér bele, szóval erre majd kell valami megoldás. De nem ért meglepetésként, tudtam előre. Meg a garázzsal voltam úgy, h papíron szűken befér, de kicsit azért be voltam tojva, de ebben ezzel sem volt gondom. A fogyasztást észszerűen még nem sikerült kipróbálnom, mert mindig jött egy frány egyenes, ahol egyedül voltam, és csak ki kellett próbálni, hogy mit bír. :)

Szóval mindent összevetve élvezem nagyon, jó vétel volt 2 napnyi tapasztalat alapján. "Finomabb műszer" az előzőnél, meg vadabb is. De mivel nem sok autóval van tapasztalatom, túl komoly összehasonlításokat nem tudok írni. 8-10 évig szándékozom ezt megtartani, ez a két nap alapján élmény lesz.
Gratula,ovatosan,balesetmentes kilometereket kivanok!!
Real Madrid

Roger Federer :goat:

Red Bull Salzburg
SERIENMEISTER 2013-2023

bluebike

HozzászólásSzerző: bluebike » 2024. június 23., vasárnap 13:58

Ferni, köszi!

nmate
Kedvenc játékosaid: Arbeloa

HozzászólásSzerző: nmate » 2024. június 23., vasárnap 13:43

Dupla D írta: Jó látni, hogy a külföldön élő magyarok európai fizuval hova tudnak eljutni... :mrgreen:
Nem olyan vészesen drága az utazás, lehet okosan csinálni. Egy Vietnámban olcsóbban elvagy, mintha bérelnél egy lakást Budapesten. Ha meg remote tudsz dolgozni, viszonylag sima ügy Ázsia nagy része. Persze ez nem lehetőség mindenkinek, de elég sokan dolgoznak már kizárólag otthonról idehaza is.

Ki mire költi.

Dupla D
Kedvenc játékosaid: Guti, Carvajal

HozzászólásSzerző: Dupla D » 2024. június 23., vasárnap 12:31

Jó látni, hogy a külföldön élő magyarok európai fizuval hova tudnak eljutni... :mrgreen:
"Louie, I think this is a beginning of beautiful friendship" - Garga Pitic.

Nika91127
Kedvenc játékosaid: Guti, Marcelo,Valverde

HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2024. június 23., vasárnap 12:30

bluebike írta: Srácok, vettem egy Toyota chrt. Korábban nem volt még olyan autó a családban, amihez applikáció tartozott volna, szóval ebben nincsen rutinom. Amikor bezárom az autót, jön az értesítés a telóra, hogy ellenőrizzem a hátsó ülést. Ez csak arra figyelmeztet, hogy ne felejtsem ott a nem létező gyerekemet a forró napon, vagy kéne valami konkrétat csinálnom? Lenyitottam, meg visszazártam az üléseket, de nagyon mást nem tudtam tenni. :lol:
Még szokni kell az új gépet, bocsi ha hülyeséget kérdeztem.
És hogy tetszik a gép? Mi alapján lett ez a nyerő? :)

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2024. június 23., vasárnap 12:28

bluebike írta: Srácok, vettem egy Toyota chrt. Korábban nem volt még olyan autó a családban, amihez applikáció tartozott volna, szóval ebben nincsen rutinom. Amikor bezárom az autót, jön az értesítés a telóra, hogy ellenőrizzem a hátsó ülést. Ez csak arra figyelmeztet, hogy ne felejtsem ott a nem létező gyerekemet a forró napon, vagy kéne valami konkrétat csinálnom? Lenyitottam, meg visszazártam az üléseket, de nagyon mást nem tudtam tenni. :lol:
Igen, gyerek miatt van ez.

This specific alert needs to be turned off in the app, it operates separate from the in-vehicle one.
In the app it’s under Account Settings then Notification Settings

In the car it’s in the center dash screen options
https://youtu.be/Ly-Gj54P3oA

bluebike

HozzászólásSzerző: bluebike » 2024. június 23., vasárnap 12:11

Srácok, vettem egy Toyota chrt. Korábban nem volt még olyan autó a családban, amihez applikáció tartozott volna, szóval ebben nincsen rutinom. Amikor bezárom az autót, jön az értesítés a telóra, hogy ellenőrizzem a hátsó ülést. Ez csak arra figyelmeztet, hogy ne felejtsem ott a nem létező gyerekemet a forró napon, vagy kéne valami konkrétat csinálnom? Lenyitottam, meg visszazártam az üléseket, de nagyon mást nem tudtam tenni. :lol:

rikko
Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo, Iniesta, Pirlo, Maldini, Beckham, Puyol, Viera, Henry

HozzászólásSzerző: rikko » 2024. június 22., szombat 21:50

Remy írta: A teljes, hosszút én is szeretném egyszer majd megcsinálni. Igazából mindig is az volt a terv, de most adódott rá lehetőség, hogy összehozzam ezt a rövidebb szakaszt egy meccsel együtt.

A végén még átugrottam A Coruñaba is pár euróért. Nem tudom mennyire lesz kedved már mászkálni a végén, de ha lesz és úgy adódik, jó kis város. Ott van a Tower of Hercules, Spanyolország második legnagyobb világítótornya. Jól nézett ki.

Segíteni fog, szurkolok! Hajrá! :agree:
Coruna már megvolt pár éve:) Gyönyörű hely és nyugis, főleg Barcelona, Madrid után.

Illetve köszönöm a szurkolást! Így előre a látatlanba is.
Legalább megvan az első ember aki támogatja az ötletem :D

Az asszony annyit mondott, hogy : elment az eszed....
Anyám : neked nem elég amit a melóban gyalogolsz ?
Öcsém : te beteg vagy :D

Remy
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2024. június 22., szombat 21:11

A teljes, hosszút én is szeretném egyszer majd megcsinálni. Igazából mindig is az volt a terv, de most adódott rá lehetőség, hogy összehozzam ezt a rövidebb szakaszt egy meccsel együtt.

A végén még átugrottam A Coruñaba is pár euróért. Nem tudom mennyire lesz kedved már mászkálni a végén, de ha lesz és úgy adódik, jó kis város. Ott van a Tower of Hercules, Spanyolország második legnagyobb világítótornya. Jól nézett ki.

Segíteni fog, szurkolok! Hajrá! :agree:
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick

New England Patriots

rikko

HozzászólásSzerző: rikko » 2024. június 22., szombat 21:05

Remy írta:
rikko írta:

Ami a kulcs ! Nem kell az utazási iroda! Egyedül is tökéletes utat lehet tervezni és kivitelezni. Nem mellesleg olcsóbban. Viszont időben kell tervezni.
Nekem csak a Vietnam - Kambodzsa - Laosz körút volt részben utazási irodás. De itt is alakítottam rajta saját kútfőből.

Illetve az utjaim nagyrésze magányos volt. Viszont rengeteg ismertségre tettem szert, ami bőven kárpótol és kárpótolt.
Mostmár a párommal utazgatunk. Nemrég voltunk Oroszországban majd egy hónapot.

Volga - Káma összefolyás , miegyeb.... Ahhh fantasztikus...

Kamcsatka, Bajkal tó a következő cél... Illetve idén még az El Camino, ha a főnököm beleegyezik :kalapos:
Egyedül most Jordániában voltunk idegenvezetővel (nem utazási iroda), minden mást saját magunk tervezünk. Sokkal jobb, meg amúgy is utálok másra támaszkodni. Teljesen más az iramom/iramunk.

El Camino-t most csináltam meg Kroos búcsúja előtt. Igaz, csak a Camino Inglés-t, ami 113 km, Ferrolból, Santiagóba (idő miatt csak ez játszott). Ez is óriási élmény volt, pláne, hogy 3 nap alatt toltam le, direkt, részben teljesítménytúraként. De sokat segített, imádtam minden fájdalmas pillanatát is. :D Szóval hajrá, nagyon jó dolog.

Santiagóba érsz, van egy zseni kis speciality kávézó (Eiquí Café). Szállásnak meg, ha gondolodnézz majd rá a Albergue SIXTOs no Caminho-ra. Én ott aludtam a végén 2 éjszakát. Nagyon kultúrált hely.

Az fasza Shutter, nekem 25 nap van egész évben. :'( :D

Magyar nyaralás... Tavaly 4 napos, Marseille, Nizza, Monaco (Forma 1-es szombati nappal), Milanó megvolt 2 főre 6-700 euróból mindennel együtt. Jó, vonaton kellett aludnunk utolsó éjszaka, de kit érdekel. Még megtehetjük. :D
Huhh Remy , köszi !

Az utóbbi 1 év rettentően stresszes volt és nekem most speciel kell egy El Camino. Kell , hogy fájjon és kicsit elvonuljak a világ elől. Én a Camino Francés-re nevezem magam, ezért is van egyelőre kérdőjel alatt. Mert a melóban is kellek és azért az a kb 900 km az egy hónap gyalog. Viszont nagyon szeretném vêgigtolni, mert egy könyvet szeretnék írni az ott történtekről, illetve miért csinálom és mi változott.

Nika91127
Kedvenc játékosaid: Guti, Marcelo,Valverde

HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2024. június 22., szombat 21:02

miro. írta:
Remy írta: Óváros óriási + a vár környéke (nagyon jó a kilátás is onnan), és nagyon szép. Ha szállást nézel, szerintem érdemes a zöld (ha google mapsra ránézel) metróvonalon foglalni, mert lényegében azzal elérhető nagyon sok minden átszállás nélkül. Ha meg úgyis bent találsz szállást a központban, akkor kb gyalogszer az egész.
Okés,köszi!
Amúgy számomra meglepően olcsók a szállások.
4 csillagos,9+ értékelésű hotel 134 euro reggelivel,de 4 csilllgos szállások 100 eurotól már találhatóak.
Így amikor pár napra megyünk nem szoktunk 4 csillagos szállodákat nézni,de így,hogy ennyire olcsók abszolút nem vészes.
rikko írta:

Van egy "been" nevű app.
Itt be tudod jelölni, hogy melyik országokban voltál.

Semmi extra , csak néha jó ránézni, hogy merre voltál és merre kellene még járni.

Na ezt a been-t lopom. :D

Mi jobban szeretünk télből a nyárba menni,vagy október,november környékén valamerre 10 nap 2 hetet elcsavarogni.
Addig ezek a hosszú hétvégék,vagy ugye most az esküvő miatt kaptunk 3 nap szabit,aztán ha már így kijött,gondoltuk elmegyünk kicsit valamerre a közelbe.

Csodás országokba jártatok!

Mi Thaiföldet illetve Mexikót nézegetjük,illetve vagy jövőre vagy még az ősszel bele kéne férnie már egy madridi kiruccanásnak is. :hmmm:
Én ugye Olaszország szerelmes vagyok,de annyi ország,kultúra,látnivaló van.. :)
Mi anno direkt reggeli mentesen kértük. Elsétáltunk enni.
Imádtuk Prágát.

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2024. június 22., szombat 21:02

Nyaralás, smaralás, hát üzleti utakra kell menni nem saját pénzen :D

Remy
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2024. június 22., szombat 20:57

'shutterisland írta:
Az fasza Shutter, nekem 25 nap van egész évben.
akkor tappenzem csavarogsz allandoan ? :mrgreen:
Nem, csak jól megtervezem az egész évet. :D 1 napot leszámítva nem voltam soha táppénzen, de akkor a határ mellett 3x okádtam, így azért kellett 1 nap pihi. :lol:

Miro, igen. Tényleg nagyon jó áron mennek a szállások Prágában. Anno azt mi is néztük, hogy többi országhoz képest "potom" pénz.
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick

New England Patriots

'shutterisland
Kedvenc játékosaid: LM / GD
Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2024. június 22., szombat 20:55

Az fasza Shutter, nekem 25 nap van egész évben.
akkor tappenzem csavarogsz allandoan ? :mrgreen:

Vissza: