OFF

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
rikko
Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo, Iniesta, Pirlo, Maldini, Beckham, Puyol, Viera, Henry
Kedvenc csapatod: Barca, Wisla Krakow

Re: OFF

HozzászólásSzerző: rikko » 2024. június 22., szombat 20:49

Nika91127 írta:
'shutterisland írta: nyilvan lehet 5 csillagos szallodaban all inclusive 2 hetet lenni valahol vagy lehet 3 napra atugrani es kocsiban aludni (tobb ilyen utazot ismerek) szoval borzasztoan szeles a skala.
en ugy vettem eszre, hogy altalanossagban 100 ojro / fo / napra jonnek ki a dolgok, ha a vegen az osszkoltseget (utikoli, szallas, programok, kaja, szuvenirek) visszaosztom.

mondjuk meg a penzt tegyuk is felre, inkabb az ido, ami fajdalmasan keves.
nekem pl csak 33 szabim van az unnepekkel es karacsonyi-ev vegi szunettel egyutt, ebbol ugye elmegy legalabb a harmada a hazalatogatasokra, masik harmada haz koruli dolgokra, helybeli szocializalodasra, stb, nem lenne rossz 2x ennyi szabi. :D
De jó nektek, h ennyi a szabi...
26 napom van, és havi 240+ órát dolgozom. A hétvégi 24 órák után extra napot nem kapunk.
Csodás kilátások :D
Mondjuk most mi a 3,5 évessel és a minusz 1 hónapossal egy dbig nem megyünk messze :)
Család az első és a legfontosabb!
A világ megvár ! Maximum kicsit másabb lesz, de az esély megmarad.

rikko
Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo, Iniesta, Pirlo, Maldini, Beckham, Puyol, Viera, Henry

HozzászólásSzerző: rikko » 2024. június 22., szombat 20:48

'shutterisland írta: nyilvan lehet 5 csillagos szallodaban all inclusive 2 hetet lenni valahol vagy lehet 3 napra atugrani es kocsiban aludni (tobb ilyen utazot ismerek) szoval borzasztoan szeles a skala.
en ugy vettem eszre, hogy altalanossagban 100 ojro / fo / napra jonnek ki a dolgok, ha a vegen az osszkoltseget (utikoli, szallas, programok, kaja, szuvenirek) visszaosztom.

nekem pl csak 33 szabim van az unnepekkel es karacsonyi-ev vegi szunettel egyutt, ebbol ugye elmegy legalabb a harmada a hazalatogatasokra, masik harmada haz koruli dolgokra, helybeli szocializalodasra, stb, nem lenne rossz 2x ennyi szabi. :D
A mai árak mellett kb esélytelen nekünk halandóknak sokat utazni.
Anno London - Barcelona 14 fontból megvolt oda - vissza.
Vagy London - Moszkva 100-bol . Emlékszem a vízum drágább volt, mint a repjegy.

Nika91127
Kedvenc játékosaid: Guti, Marcelo,Valverde

HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2024. június 22., szombat 20:46

De jó nektek, h ennyi a szabi...
26 napom van, és havi 240+ órát dolgozom. A hétvégi 24 órák után extra napot nem kapunk.
Csodás kilátások :D
Mondjuk most mi a 3,5 évessel és a minusz 1 hónapossal egy dbig nem megyünk messze :)

rikko

HozzászólásSzerző: rikko » 2024. június 22., szombat 20:42

Remy írta: Ja, hát nem kevés pénzt tud elvinni. Mondjuk ugye nem mindegy, hogy utazol vagy nyaralsz. A kettő nem ugyanaz, legalábbis ami a pénzt jelenti. Meg hát az egyéni preferenciák.

Én, ha egyedül megy simán megvagyok egy hostelben. De például, ha olyan helyre megyünk ketten, ahol tudjuk jól, hogy úgyis egész nap kint leszünk a városban. Például majd idén Hongkong és Tajvan, akkor elég egy olyan szállás, ami relatíve jó helyen van, tömegközlekedést nézve is, árban legyen olcsó, de ne putris. Aztán hadd szóljon. WC-re, fürdésre és alvásra épp elég. :D

Tervezés részénál már óriási pénzeket meglehet fogni.

Rikko, köszi a beszámolót. Hatalmas élmény lehetett. Kicsit irigy vagyok. :D Tök jól hangzik.

Ázsiai nők... Dél Korea... :sziv: :mrgreen:

Ránézünk majd, aztán lehet felkerül a listára. :agree:
Ami a kulcs ! Nem kell az utazási iroda! Egyedül is tökéletes utat lehet tervezni és kivitelezni. Nem mellesleg olcsóbban. Viszont időben kell tervezni.
Nekem csak a Vietnam - Kambodzsa - Laosz körút volt részben utazási irodás. De itt is alakítottam rajta saját kútfőből.

Illetve az utjaim nagyrésze magányos volt. Viszont rengeteg ismertségre tettem szert, ami bőven kárpótol és kárpótolt.
Mostmár a párommal utazgatunk. Nemrég voltunk Oroszországban majd egy hónapot.

Volga - Káma összefolyás , miegyeb.... Ahhh fantasztikus...

Kamcsatka, Bajkal tó a következő cél... Illetve idén még az El Camino, ha a főnököm beleegyezik :kalapos:

'shutterisland
Kedvenc játékosaid: LM / GD
Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2024. június 22., szombat 20:39

nyilvan lehet 5 csillagos szallodaban all inclusive 2 hetet lenni valahol vagy lehet 3 napra atugrani es kocsiban aludni (tobb ilyen utazot ismerek) szoval borzasztoan szeles a skala.

rikko

HozzászólásSzerző: rikko » 2024. június 22., szombat 20:34

Halfkey írta: Amúgy az a vicc a belföldi nyaralás drágább mint egy csomó külföldi út.
Június elején megyünk asszonnyal Strasbourgba 2 ejszaka , onnan Alsace borvidék 2 éjszaka egy top pincészetnél és ismét Strasbourg 1 éjszaka.

Út oda - vissza 2 főre 74 euró
Szállás Strasbourg , reggelivel 370 euró. Pincészet mindenel ( borkóstoló, sajtok , full menü és ellátás) 340 euró.

Durván 800 euró két főre. 5 éjszaka...
Szerintem BP drágábban jönne ki és Balaton is...

Remy
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2024. június 22., szombat 20:27

Ja, hát nem kevés pénzt tud elvinni. Mondjuk ugye nem mindegy, hogy utazol vagy nyaralsz. A kettő nem ugyanaz, legalábbis ami a pénzt jelenti. Meg hát az egyéni preferenciák.

Én, ha egyedül megy simán megvagyok egy hostelben. De például, ha olyan helyre megyünk ketten, ahol tudjuk jól, hogy úgyis egész nap kint leszünk a városban. Például majd idén Hongkong és Tajvan, akkor elég egy olyan szállás, ami relatíve jó helyen van, tömegközlekedést nézve is, árban legyen olcsó, de ne putris. Aztán hadd szóljon. WC-re, fürdésre és alvásra épp elég. :D

Tervezés részénál már óriási pénzeket meglehet fogni.

Rikko, köszi a beszámolót. Hatalmas élmény lehetett. Kicsit irigy vagyok. :D Tök jól hangzik.

Ázsiai nők... Dél Korea... :sziv: :mrgreen:

Ránézünk majd, aztán lehet felkerül a listára. :agree:
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick

New England Patriots

rikko

HozzászólásSzerző: rikko » 2024. június 22., szombat 20:26

Remy írta: Az a Mongólia eléggé jól hangzik. Akkora országban mit és hogyan sikerült megnézni?

Mi majd arrafelé Nepált tervezzük mindenképpen, ha összejön egy Bhutánnal karöltve.

A Thaiföld és környékét meg majd idővel, ha melót vált az ember, akkor 2-3 hónapra eltűnni oda és körutazni.

Mennyi idős vagy amúgy? :hmmm: :D
Ulánbatorban voltam pár napot , aztán egy nomád családnál voltam két hetet a baszott nagy sztyeppén. Egy hétre terveztem Ulánbárort, de rohadt unalmas lett pár nap után és egy utazási irodánál láttam meg egy angol nyelvű hirdetést , hogy van ilyen lehetőség. Azonnal pakoltam és másnap már fogadott a család.
Extrém munka amit ők végeznek, de olyan elfogadó és közvetlen embereket csak Laoszban láttam.

Természetesen kumisz, lohús, stb .
Akinek tetszenek az ázsiai nők.... Hát Remy ... Gyönyörű lányok vannak.
Amúgy az ország valóban hatalmas , de a zord vidéken kb 3-4 millióan vannak csak.

Egy körre mindenképp érdemes elmenni, 1 hónap bőven elég. Nem kell Párizst vagy Londont várni, de a vendégszeretet az hatalmas ! Én csak javasolni tudom.
Illetve némi pénzt is lehet keresni, ha hajlandó vagy pár óra alap angolt tanítani a helyi csoportnak :)

42 vagyok :)

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2024. június 22., szombat 20:24

Amúgy az a vicc a belföldi nyaralás drágább mint egy csomó külföldi út.

'shutterisland
Kedvenc játékosaid: LM / GD
Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2024. június 22., szombat 20:17

nem gyenge, en 11-ben voltam eddig, bar mar egyre inkabb sokallom a koltsegeket, tul draga utazgatni az evi 1 de inkabb 2 kotelezo hazaut melle meg.
nem a repjegy maga, hanem ajtotol ajtoig mindent beleszamolva.

nekem van egy olyan haverom, aki 93-nal tart.
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!kamionsofor :lol:

Remy
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2024. június 22., szombat 20:15

Az a Mongólia eléggé jól hangzik. Akkora országban mit és hogyan sikerült megnézni?

Mi majd arrafelé Nepált tervezzük mindenképpen, ha összejön egy Bhutánnal karöltve.

A Thaiföld és környékét meg majd idővel, ha melót vált az ember, akkor 2-3 hónapra eltűnni oda és körutazni.

Mennyi idős vagy amúgy? :hmmm: :D
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

New England Patriots

rikko

HozzászólásSzerző: rikko » 2024. június 22., szombat 20:10

Remy írta:
rikko írta: Nincs Insta, se FB.
Képek és repjegyek megvannak, mind a 69 országba. Ahonnan lehetett még helyi valutát is hoztam.
Dél - Amerika , Afrika , Ausztrália és Óceánia kb teljesen felfedezetlen és egyelőre az is marad. Illetve tipikusan az a turista vagyok aki nem oda megy, ahová az átlagos utazó megy :D

Így, hogy egy ideje már házas vagyok pl egy régi nagy álmom Észak - Korea biztosan nem lesz meg... :-( A család fontosabb lett.
Wow! Mondtam én, hogy nem leszek itt rekorder. Azért na... Erről mondjuk egy listát megnéznék, hogy melyik országokban voltál. :hmmm:

Namíbiát akkor írd fel, ha Afrikát majd idővel tervezel. Mivel nagy ország, így aki odamegy turista, azok eloszlanak és full nyugi van. Sehol nincs végtelen ember. Tavaly szeptemberben voltunk ugye, de mai napig beszélünk róla párommal, hogy mennyire imádtuk azt a szabadságot, ami ott volt. Kocsibérléssel az egész világ a tiéd. Kisgyerekkel is ajánlós hely, ha úgy jön ki a lépés. Nagyon biztonságos.

Ázsia : Azerbajdzsán, Örményország, Kambodzsa, Laosz, Indonézia, Kazahsztán, Malajzia, Maldív szigetek, Mongólia, Fülöp szigetek, Szaúd Arábia, Szingapúr, Srí Lanka, Egyesült Arab Emírségek, Vietnám

Európa: Albánia és Izland kivételével minden megvolt. A mini államok is.

Afrika : Tunézia, Algéria, Egyiptom, Kenya , Etiópia, Marokkó

Észak - Amerika : Kanada

Mindenhol legalább egy hetet voltam úgy összesen. Pl Csehország, 3 nap Prága, rá pár évre ismét 2-3 nap Prága aztán 2 nap Karlovy Vary.
6 országban éltem , minimum 1 évet.

Illetve hatalmas mákom volt, hogy a veszélyes munkahely miatt rengeteg fizetett szabadságom volt 8 évig. 56+21 nap / év.

rikko

HozzászólásSzerző: rikko » 2024. június 22., szombat 20:02

sebydani írta:
rikko írta:

Van egy "been" nevű app.
Itt be tudod jelölni, hogy melyik országokban voltál.

Semmi extra , csak néha jó ránézni, hogy merre voltál és merre kellene még járni.
Én a Scratch-t használom, patika, olyan mint ezek a kaparós térképek :)
Szuper ! Köszi szépen, messze jobb, mint a been :)

Remy
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2024. június 22., szombat 20:01

rikko írta: Nincs Insta, se FB.
Képek és repjegyek megvannak, mind a 69 országba. Ahonnan lehetett még helyi valutát is hoztam.
Dél - Amerika , Afrika , Ausztrália és Óceánia kb teljesen felfedezetlen és egyelőre az is marad. Illetve tipikusan az a turista vagyok aki nem oda megy, ahová az átlagos utazó megy :D

Így, hogy egy ideje már házas vagyok pl egy régi nagy álmom Észak - Korea biztosan nem lesz meg... :-( A család fontosabb lett.
Wow! Mondtam én, hogy nem leszek itt rekorder. Azért na... Erről mondjuk egy listát megnéznék, hogy melyik országokban voltál. :hmmm:

Namíbiát akkor írd fel, ha Afrikát majd idővel tervezel. Mivel nagy ország, így aki odamegy turista, azok eloszlanak és full nyugi van. Sehol nincs végtelen ember. Tavaly szeptemberben voltunk ugye, de mai napig beszélünk róla párommal, hogy mennyire imádtuk azt a szabadságot, ami ott volt. Kocsibérléssel az egész világ a tiéd. Kisgyerekkel is ajánlós hely, ha úgy jön ki a lépés. Nagyon biztonságos.
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

New England Patriots

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2024. június 22., szombat 19:59

Tök jó ez a Scratch, köszi :) Én 27ig jutottam, az átutazásokat nem számolva csak az ott alvásokat. Vicces látni hogy kicsit olyan mint egy jó Európa Universalis birodalom, szinte egybefüggő, Szingapúron és Malájzián kívül nincs 'folt'.

EDIT: 28, Tenerife lemaradt elsőre :)

rikko

HozzászólásSzerző: rikko » 2024. június 22., szombat 19:56

Nincs Insta, se FB.

Remy
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2024. június 22., szombat 19:41

rikko írta:
Remy írta:

Nem hiszem.

24, Azt nem mondom, hogy kevés, de nem is olyan sok.

Idén még jön hozzá 4 szeptemberben, ha nem semmisül meg addig a bolygó. :kalapos:

Van egy "been" nevű app.

Semmi extra , csak néha jó ránézni, hogy merre voltál és merre kellene még járni.
Excelben vezetem, meg Instát használom erre lényegében. Csak utazós képek, egy helyen, válogatva, szerkesztve. De ránézek erre is. Köszi.
merre kellene még járni.
Na ez a baj. :lol: Google Mapsot folyamat böngészem. Mennék én mindenhová, imádom tervezni (Már a jövő tavaszi Japánon jár a fejem, pedig még idén is van út). De az idő és pénz véges. :x
Én a Scratch-t használom
erre is ránézek, köszi. :agree:
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

New England Patriots

sebydani
Kedvenc játékosaid: Raúl, Zidane, Modric, Bellingham
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Eagles

HozzászólásSzerző: sebydani » 2024. június 22., szombat 19:40

rikko írta:
Remy írta:

Nem hiszem.

Idén még jön hozzá 4 szeptemberben, ha nem semmisül meg addig a bolygó. :kalapos:

Van egy "been" nevű app.

Én a Scratch-t használom, patika, olyan mint ezek a kaparós térképek :)
"A Barcelona történelme, amely az elmúlt 10 évből áll, soha nem lesz egyenlő a Real Madridéval.”- Álvaro Arbeloa

rikko

HozzászólásSzerző: rikko » 2024. június 22., szombat 19:38

Remy írta:
'shutterisland írta: te hany orszagban voltal mar remy ?
biztos te vagy a rekorder itt. :D
Nem hiszem.

Van egy "been" nevű app.

Remy
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2024. június 22., szombat 19:08

'shutterisland írta: te hany orszagban voltal mar remy ?
biztos te vagy a rekorder itt. :D
Nem hiszem.

2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

New England Patriots

Vissza: