realfan írta:
El Sie7e írta:
A venezuelaiak mondjuk pont a választás előtt lettek tömegesen kijelentkeztetve ugyanonnan. Tudom h ezt a 444 vagy a telex nem írta meg a teljes kép megléte érdekében de abszolút nem számított volna az sem ha minden venezuelai a Fidesz jelöltre szavaz.
ez nem igazán valid infó, első kerben vannak fidesz képviselő, kerületvezető vagy mifene meg nekik segítő ismerőseim, akik szavazatszámlalók is voltak, mozgóurnáztak stb stb határozottan cáfolják ezt, sőt, több venezuelai van a kerületben, mint amit a sajtó megírt és még szavazás útmutatót is kaptak, csak miattuk voltak venezuelai szavazóbiztosok is (akik amúgy kibuktak, mert nem tudtak magyarul), illetve vízivárosba is telepített be a fidesz a választás előtt korábban ott sohasem látott embereket, bár ők "csak" 200 vannak...
A sajtóban 800 fős adat jelent meg a Máltai Szeretetszolgálat Fő utcai épületével összefüggésben. Azt hiszem ezt vegetjük kiindulási alapnak akkor.
Ezt követően ne a haverok által hallott infók hanem a tények jöjjenek. Az 1. Kerületi névjegyzékben menekült összesen 480 volt, a 2. Szavazókörben (ahol van a Máltai Szeretetszolgálat tehát ez az érintett körzet) ott 214.
Csak a 2. Körzetben 244 szavazattal kapott többet a Fideszes muki, összesen pedig majd 500 szavazattal. Ezek csak a tények, ami az NVI honlapjáról kiderül, de abszolút igazat adok annak aki ezt nem helyesli hogy ők is szavazhatnak.
Plusz egy adalék 2019 óta folyamatosan 800 körül van a Máltai Szeretetszolgálat fő utcai telephelyére bejelentettek száma, ez nem egy egyszeri kiugró adat.
Az egész egyébként onnan indult ki hogy májusban megírták, kb 80 embert jelentettek be oda pluszban. Május végén pedig 74-et kijelentkeztettek onnan. Csak erről nem írnak annyit.
Elcsalt szavazásról a venezuelaiak miatt az előzőek miatt sztem felesleges írni, legalábbis abban a kontextusban ahogy te hivatkozol rá, mert total félrevezető a hivatalos adatok fényében.
Ha valamit esetleg félre értelmeztem volna az nvi adatok alapján akkor természetesen sztornó az egész

de gondolom ilyen venezuelai menekülteket a menekült soron kívül máshova nem sorolhatnak be