másodjára már nem volt erőm/energiám/kedvem, gondoltam majd magától megerősödik, aztán megyünk focizni egyből

csak az elejen csinaltam gyakorlatokat, de gyogytornaszhoz se mentem el, hanem en magamnak otthon csinaltam. aztan a vegen mar azt se.
pár hét terhelés után el is szakadt a kompenzálás miatt a másik oldal vádli mint mondtam.
de ismétlem, kibaszott fontos dolog a rehab, főleg az eleje, a műtét utáni pár hónap, valszeg csak szerencsém volt, hogy nem szoptam be jobban, mert csomó gyakorlatot kihagytam, szóval javaslom más ne tegye.
a lábad meg persze, hogy instabil, mert nem fogja elöl/oldalt jelenleg a két lábrészedet semmi össze, mert el van szakadva. pl sportnál, ha pl oldaliranybol jon az erőhatás, vagy te meg akarnál állni, de a felső lábszárad meg vele a tested menne tovább, viszi a lendület, akkor ugrik ki a helyerol a terd, mozdul el a helyerol. nem egy jó érzés....
van egy bevett modszer, amivel könnyen meg lehet vizsgalni, doki hasadra fektet, felhajlitod a serult labad, és ha oldalra kifele instabil (egyik kezzel a talpadat huzza kifele, masikkal a terdednel tolja befele test iranyba) - ezt erzed is -, akkor szinte biztos, hogy acl szakadas. de a biztos az MRI.