OFF
- KAG
- Kedvenc játékosaid: G.H#14 ; LuMo#19 ; M#12 ; SR#4 ; CR#7
- Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F
Re: OFF
Az nagyon szerencsés.
Én vagy nagyon szerencsétlen voltam, vagy szar orvost fogtam ki.
Nekem csak a porc vált le, de az nagy mértékben. Visszavarni nem lehetett.
Kb fél évig mankó + gyógytorna.
Lábaim mai napig nem funkcionálnak úgy mint előtte...
Én vagy nagyon szerencsétlen voltam, vagy szar orvost fogtam ki.
Nekem csak a porc vált le, de az nagy mértékben. Visszavarni nem lehetett.
Kb fél évig mankó + gyógytorna.
Lábaim mai napig nem funkcionálnak úgy mint előtte...
ZIDANE
- Realista24
- El Padre
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
- Kapcsolat:
Mutert Abkarovics műtötte, porc plusz szalag. Reggel be, délután haza. Másnap séta, kovi héten már tekert.
El is gondolkodtam hogy befekszek én is…végre.
El is gondolkodtam hogy befekszek én is…végre.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
- Nika91127
- Kedvenc játékosaid: Guti, Marcelo,Valverde
Jajj, nem kioktatni akartam, csak pontosítanih.csabi írta:Pardon, én 15 évesen műszaki irányú beállítottságom mellett ennyit fogtam fel és jegyeztem meg. Remélem amúgy a többi infó korrekt volt.Nika91127 írta: Nem az oldalszalagból vesznek ki, hanem a Hamstring inakbol (semitendinosus-gracilis) vagy BTB (bone-tendon-bone) graftot a patella-ínból.
Az a baj, h nálunk sem operalható külterületi beteg.
Nyilván, de van ahol tényleg nincs miből, a kollégánál pedig nyilván nem tudom mi a helyzet.hehetheoriginal írta: sztem megoldható, a kontrollt bárhol máshol is fizeted, én nem bíznám pénzkérdésre amúgy, pláne az egyik legfontosabb mozgásszervi dolgot.![]()

Azért 15 év alatt volt ebben is fejlődés, a furatok irányában, a graft rögzítésében, ilyesmik.
Pardon, én 15 évesen műszaki irányú beállítottságom mellett ennyit fogtam fel és jegyeztem meg. Remélem amúgy a többi infó korrekt volt.Nika91127 írta: Nem az oldalszalagból vesznek ki, hanem a Hamstring inakbol (semitendinosus-gracilis) vagy BTB (bone-tendon-bone) graftot a patella-ínból.
Nyilván, de van ahol tényleg nincs miből, a kollégánál pedig nyilván nem tudom mi a helyzet.hehetheoriginal írta: sztem megoldható, a kontrollt bárhol máshol is fizeted, én nem bíznám pénzkérdésre amúgy, pláne az egyik legfontosabb mozgásszervi dolgot.

- Nika91127
Nem az oldalszalagból vesznek ki, hanem a Hamstring inakbol (semitendinosus-gracilis) vagy BTB (bone-tendon-bone) graftot a patella-ínból.h.csabi írta: Nekem anno 14 éves koromban volt, akkor a Sportkorházban Berkes prof műtött, és ő is praktizál mégMivel még növekedésben voltam, azt javasolták, hogy próbáljam meg műtét nélkül az izmokat megerősíteni, és ha nem lesz oké, akkor majd megműtik. A procedúra amúgy ugyanaz elvileg, mert már akkoriban (2009) is elavult volt a sima összevarrás - már az oldalszalagokból vesznek egy darabot ki, és az építik be az ACL helyére.
A mindennapokban amúgy full valid szalag nélkül is, ha aktívan sportolsz irányváltásokkal, akkor kelleni fog egy műtét, de pl. egy sima kondi sztm elmegy nélküle is. Ha nincs lehetőséged a Berkes/Béres féle profokat magánban kifizetni, akkor szerintem komromisszumokkal kibírható egy év is a Sportkórházig. Vagy Nika rendez neked vmit![]()
- hehetheoriginal
- Kedvenc játékosaid: elfenomeno
sztem megoldható, a kontrollt bárhol máshol is fizeted, én nem bíznám pénzkérdésre amúgy, pláne az egyik legfontosabb mozgásszervi dolgot.Ha nincs lehetőséged a Berkes/Béres féle profokat magánban kifizetni,
műtét maga béresnél tb-re, mint mondtam a milliós tétel helyett. nem véletlen van tele a naptárja (remélem dolgozik még)
thereisonly1ronaldo
- Nika91127
Nálunk is 3.napra már 90 fok hajlítás van géppel.hehetheoriginal írta: nyilvan dokibá jobban vágja, én csak a saját tapasztalatot mondom el.
annyi difi van még, hogy béres gyuri bánál 2 hét után mankó és minden kötés, rögzítő eldob, és keményen gyógytorna. (nem kell megverni ilyenkor a mankóval, ő ugy tartja, hogy jobb minél hamarabb eldobni, és rámenni pl a teljes mozgástartomány visszanyerésére. na ez utóbbi szar a rehabban, fáj mint a geci, de nyilván nem kell ájulásig túltolni, viszont muszáj, hogy minél gyorsabban és könnyebben visszaálljon a régi rend, mert később csak még több szenvedés van vele)
Tállay doktornál anno tesóm fix 0 fok volt 6 hétig, majd torna, de neki is teljes funkció lett.
Mindenki abban hisz, ami bevált az ő praxisában.
Nekem anno 14 éves koromban volt, akkor a Sportkorházban Berkes prof műtött, és ő is praktizál még
Mivel még növekedésben voltam, azt javasolták, hogy próbáljam meg műtét nélkül az izmokat megerősíteni, és ha nem lesz oké, akkor majd megműtik. A procedúra amúgy ugyanaz elvileg, mert már akkoriban (2009) is elavult volt a sima összevarrás - már az oldalszalagokból vesznek egy darabot ki, és az építik be az ACL helyére.
A mindennapokban amúgy full valid szalag nélkül is, ha aktívan sportolsz irányváltásokkal, akkor kelleni fog egy műtét, de pl. egy sima kondi sztm elmegy nélküle is. Ha nincs lehetőséged a Berkes/Béres féle profokat magánban kifizetni, akkor szerintem komromisszumokkal kibírható egy év is a Sportkórházig. Vagy Nika rendez neked vmit

A mindennapokban amúgy full valid szalag nélkül is, ha aktívan sportolsz irányváltásokkal, akkor kelleni fog egy műtét, de pl. egy sima kondi sztm elmegy nélküle is. Ha nincs lehetőséged a Berkes/Béres féle profokat magánban kifizetni, akkor szerintem komromisszumokkal kibírható egy év is a Sportkórházig. Vagy Nika rendez neked vmit

- hehetheoriginal
nyilvan dokibá jobban vágja, én csak a saját tapasztalatot mondom el.
annyi difi van még, hogy béres gyuri bánál 2 hét után mankó és minden kötés, rögzítő eldob, és keményen gyógytorna. (nem kell megverni ilyenkor a mankóval, ő ugy tartja, hogy jobb minél hamarabb eldobni, és rámenni pl a teljes mozgástartomány visszanyerésére. na ez utóbbi szar a rehabban, fáj mint a geci, de nyilván nem kell ájulásig túltolni, viszont muszáj, hogy minél gyorsabban és könnyebben visszaálljon a régi rend, mert később csak még több szenvedés van vele)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hehetheoriginal 2024. június 10., hétfő 17:08-kor.
thereisonly1ronaldo
- Galacticos
Ja azon mar tul vagyok mostmar megallapitottak hogy az elszakadt. Ugyanez volt lenyegeben amit leirtal, egy kitamasztasnal minimalis kontaktnal reccsent a terdem es azota szar.hehetheoriginal írta: van egy bevett modszer, amivel könnyen meg lehet vizsgalni, doki hasadra fektet, felhajlitod a serult labad, és ha oldalra kifele instabil (egyik kezzel a talpadat huzza kifele, masikkal a terdednel tolja befele test iranyba) - ezt erzed is -, akkor szinte biztos, hogy acl szakadas. de a biztos az MRI.
- Nika91127
Bocsi, hogy bele vau-vau.
Érdemes megoperáltatni.
Addig massziv gyógytorna, izmokat erősíteni, stabilizálni.
Első 6 hétben rögzítő, amíg a csontödéma felszívódik, aztán torna-torna-torna a mütéti. Postop. rehab 9-12 hónap típustól függően (különböző csatornavezetési módok, graftok).
Amúgy ACL-t sokféleképpen lehet vizsgálni, mindenki úgy tud biztosat mondani, ahogy "begyakorolta"
Érdemes megoperáltatni.
Addig massziv gyógytorna, izmokat erősíteni, stabilizálni.
Első 6 hétben rögzítő, amíg a csontödéma felszívódik, aztán torna-torna-torna a mütéti. Postop. rehab 9-12 hónap típustól függően (különböző csatornavezetési módok, graftok).
Amúgy ACL-t sokféleképpen lehet vizsgálni, mindenki úgy tud biztosat mondani, ahogy "begyakorolta"

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Nika91127 2024. június 10., hétfő 17:07-kor.
- hehetheoriginal
másodjára már nem volt erőm/energiám/kedvem, gondoltam majd magától megerősödik, aztán megyünk focizni egyből
csak az elejen csinaltam gyakorlatokat, de gyogytornaszhoz se mentem el, hanem en magamnak otthon csinaltam. aztan a vegen mar azt se.
pár hét terhelés után el is szakadt a kompenzálás miatt a másik oldal vádli mint mondtam.
de ismétlem, kibaszott fontos dolog a rehab, főleg az eleje, a műtét utáni pár hónap, valszeg csak szerencsém volt, hogy nem szoptam be jobban, mert csomó gyakorlatot kihagytam, szóval javaslom más ne tegye.
a lábad meg persze, hogy instabil, mert nem fogja elöl/oldalt jelenleg a két lábrészedet semmi össze, mert el van szakadva. pl sportnál, ha pl oldaliranybol jon az erőhatás, vagy te meg akarnál állni, de a felső lábszárad meg vele a tested menne tovább, viszi a lendület, akkor ugrik ki a helyerol a terd, mozdul el a helyerol. nem egy jó érzés....
van egy bevett modszer, amivel könnyen meg lehet vizsgalni, doki hasadra fektet, felhajlitod a serult labad, és ha oldalra kifele instabil (egyik kezzel a talpadat huzza kifele, masikkal a terdednel tolja befele test iranyba) - ezt erzed is -, akkor szinte biztos, hogy acl szakadas. de a biztos az MRI.

pár hét terhelés után el is szakadt a kompenzálás miatt a másik oldal vádli mint mondtam.
de ismétlem, kibaszott fontos dolog a rehab, főleg az eleje, a műtét utáni pár hónap, valszeg csak szerencsém volt, hogy nem szoptam be jobban, mert csomó gyakorlatot kihagytam, szóval javaslom más ne tegye.
a lábad meg persze, hogy instabil, mert nem fogja elöl/oldalt jelenleg a két lábrészedet semmi össze, mert el van szakadva. pl sportnál, ha pl oldaliranybol jon az erőhatás, vagy te meg akarnál állni, de a felső lábszárad meg vele a tested menne tovább, viszi a lendület, akkor ugrik ki a helyerol a terd, mozdul el a helyerol. nem egy jó érzés....
van egy bevett modszer, amivel könnyen meg lehet vizsgalni, doki hasadra fektet, felhajlitod a serult labad, és ha oldalra kifele instabil (egyik kezzel a talpadat huzza kifele, masikkal a terdednel tolja befele test iranyba) - ezt erzed is -, akkor szinte biztos, hogy acl szakadas. de a biztos az MRI.
thereisonly1ronaldo
- Galacticos
Allamiban a doki azt mondta h o ezt az instabilitast most is erzem mar a labamon.hehetheoriginal írta:instabilitas volt
Jezusom, ketszer vegig csinaltal kozel egy eves rehabot?
- hehetheoriginal
jobb lesz, idővel elmulik a fajdalom, mozgatni is jobban tudod majd.
elhetsz vele hetkoznap, ha nem akarsz pl sportolni, akkor lehet acl nelkul elni vegulis.
de en pl nem tudnek bazmeg, amig tudok, megyek elore
de mutet nelkul nem lesz sohasem ugyanolyan stabil, embere válogatja, vki nyomja tovabb igy a sportot is (kérdés milyen hatékonyan, engem felbaszott anno, kurvara idegesito volt, hogy nem tudom megcsinalni, amit kigondoltam fejben, meg amit korabban meg tudtam), vkinek már egy buszrol valo leszallasnal figyelnie kell, hogy nehogy kimenjen, kiugorjon a helyerol a terde.
én anno az első mutet elott probaltam mindenfele jarogeppel, meg kötessel edzeni, visszaterni valamennyire (kosarlabda), de mindig volt egy pici kontakt vagy rossz mozdulat, es ujra bedagadt az egesz terdem meg fajt, instabilitas volt. aztan minden egyes ilyen esetnel par het piheno, aztan megint raserules, szoval egy kalap szar es balfaszkodas volt az egesz, gecire elegem lett belole. szoval a 2. mutetnel (2-szer szakadt el egymastol fuggetlenul, masodjara focin szinten oldalrol jovo kontakt miatt) egyből tudtam, hogy amint lelohad, azonnal a leheto leghamarabb mutet, es utána minden fasza, es igy is lett.
azota egy vadliszakadasom volt - nyilvan az ellentetes oldalon
- mert lustageci vagyok, es nem csinaltam rendesen a rehabot (a legfontosabb rész az egész szarból nyilvan a tip-top műtét után), és nem állt be rendesen a rendszer. de ezen kivul minden fasza.
#csakaműtét, lásd minden focista azonnal műtteti, ma már éven belül térnek vissza.
elhetsz vele hetkoznap, ha nem akarsz pl sportolni, akkor lehet acl nelkul elni vegulis.
de en pl nem tudnek bazmeg, amig tudok, megyek elore

de mutet nelkul nem lesz sohasem ugyanolyan stabil, embere válogatja, vki nyomja tovabb igy a sportot is (kérdés milyen hatékonyan, engem felbaszott anno, kurvara idegesito volt, hogy nem tudom megcsinalni, amit kigondoltam fejben, meg amit korabban meg tudtam), vkinek már egy buszrol valo leszallasnal figyelnie kell, hogy nehogy kimenjen, kiugorjon a helyerol a terde.
én anno az első mutet elott probaltam mindenfele jarogeppel, meg kötessel edzeni, visszaterni valamennyire (kosarlabda), de mindig volt egy pici kontakt vagy rossz mozdulat, es ujra bedagadt az egesz terdem meg fajt, instabilitas volt. aztan minden egyes ilyen esetnel par het piheno, aztan megint raserules, szoval egy kalap szar es balfaszkodas volt az egesz, gecire elegem lett belole. szoval a 2. mutetnel (2-szer szakadt el egymastol fuggetlenul, masodjara focin szinten oldalrol jovo kontakt miatt) egyből tudtam, hogy amint lelohad, azonnal a leheto leghamarabb mutet, es utána minden fasza, es igy is lett.
azota egy vadliszakadasom volt - nyilvan az ellentetes oldalon

#csakaműtét, lásd minden focista azonnal műtteti, ma már éven belül térnek vissza.
thereisonly1ronaldo
- Galacticos
Koszi szepen. De a mutetig "magatol" is valamivel jobb lesz mint most nem? (Lassan 2hete tortent a serules) Azt vagom hogy addig foci vagy barmi sport kilove, de most konkretan leguggolni nem tudok es setalni is csak terdrogzitovel santikalva.hehetheoriginal írta: szevasz. volt ilyenem.
béres györgy doki - tatai várban és pesten 14. kerületben szugló utca 10-ben rendel, tb-re megműti - bár sokat műt, és itt is lesz pár hónap várakozási idő sztem, de csak a kórházi bennfekvés ellátást meg a kontrollt kell fizetni, a műtét maga tb-re.
magánba csináltass MRI-t, cd-re vagy pendrive-ra, azt kerni fogja, akkor már megsporolsz egy kört. én a tatai kastélyklinikát hivnam fel eloszor, ott sztem hamarabb kapsz időpontot.
felejtsd el az állami balfaszkodást.
ui.: ja, mindenképp műttesd meg minél hamarabb, ha nem akarsz életed végéig baszkódni vele, rutinműtét, rehab kb 1 év, de utána fasza lesz megint. nem is kérdés, hogy műtét manapság.
nem gond elvileg, ha sokaig huzodik a mutet a terded szempontjabol, max felszivodik a szakadt szalagrész. ugyis potlas lesz, nem varrják. de mint mondtam, minél hamarabb, hogy minél gyorsabban lehessen visszatérni a normális kerékvágásba.
- hehetheoriginal
szevasz. volt ilyenem.Galacticos írta: Pfuu ami a korhazakban van az már botrányos.
Elmentem traumatologiaray hogy reccsent a terdem es nem tudok labra allni. Rontgen meg volt, nincs tores ugyhogy menjek haza es szedjek fajdalomcsillapitot ha 2 het mulva sem enyhul akkor majd kaphatok idopontot mri vizsgalatra hogy szakadt e. De ha turelmetlen vagyok intezzem magan uton. 50k-ert 3 napon belul megallapitottak hogy keresztszallag szakadas es odema keletkezett. Visszamegyek a papirral mire a valasz ugyhogy meg se nezik a terdem vagy a cdt az eredmenyeimrol hogy a fajdalomcsillapitot szedjem tovabbra is, terd rogzitot irtak fel a felhobe meg verhigitot.![]()
Kis hiszti aran azert csak ki jott egy ertelmesebb orvos is aki hajlando volt megvizsgalni es kozolte hogy olyan allapotban van a lab hogy ha szeretnek meg futni akkor muttessem meg, de ne itt, hanem mashol mert itt legalabb 1 evet kell erre varnom.persze a tobbi korhaz kozolte hogy nem oda tartozok ugyhogy offos, a sportkorhazba meg hogyha gondolom novemberre van idopont vizsgalatokra.
Ezert fizetjuk a tbt..
Feltetelezem tobbeteknek volt mar hasonlo serulese, mennyire ártok neki ha tovabb huzodik a mutet?
béres györgy doki - tatai várban és pesten 14. kerületben szugló utca 10-ben rendel, tb-re megműti - bár sokat műt, és itt is lesz pár hónap várakozási idő sztem, de csak a kórházi bennfekvés ellátást meg a kontrollt kell fizetni, a műtét maga tb-re.
magánba csináltass MRI-t, cd-re vagy pendrive-ra, azt kerni fogja, akkor már megsporolsz egy kört. én a tatai kastélyklinikát hivnam fel eloszor, ott sztem hamarabb kapsz időpontot.
felejtsd el az állami balfaszkodást.
ui.: ja, mindenképp műttesd meg minél hamarabb, ha nem akarsz életed végéig baszkódni vele, rutinműtét, rehab kb 1 év, de utána fasza lesz megint. nem is kérdés, hogy műtét manapság.
nem gond elvileg, ha sokaig huzodik a mutet a terded szempontjabol, max felszivodik a szakadt szalagrész. ugyis potlas lesz, nem varrják. de mint mondtam, minél hamarabb, hogy minél gyorsabban lehessen visszatérni a normális kerékvágásba.
thereisonly1ronaldo
- Realista24
- El Padre
- Kapcsolat:
Probald ki milyen, amikor azt irod, amit ki akarsz fejezni, es utana vonj le kovetkeztetesket.Remy írta: Ha valaki, valamit szandekosan nem akar megerteni, mert konnyebb kotozkodni, akkor ugyis mindegy, hogy ki hogyan fogalmaz.
Vagy ha szereted a martir szerepet, az sem gond.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
- Galacticos
Pfuu ami a korhazakban van az már botrányos.
Elmentem traumatologiaray hogy reccsent a terdem es nem tudok labra allni. Rontgen meg volt, nincs tores ugyhogy menjek haza es szedjek fajdalomcsillapitot ha 2 het mulva sem enyhul akkor majd kaphatok idopontot mri vizsgalatra hogy szakadt e. De ha turelmetlen vagyok intezzem magan uton. 50k-ert 3 napon belul megallapitottak hogy keresztszallag szakadas es odema keletkezett. Visszamegyek a papirral mire a valasz ugyhogy meg se nezik a terdem vagy a cdt az eredmenyeimrol hogy a fajdalomcsillapitot szedjem tovabbra is, terd rogzitot irtak fel a felhobe meg verhigitot.
Kis hiszti aran azert csak ki jott egy ertelmesebb orvos is aki hajlando volt megvizsgalni es kozolte hogy olyan allapotban van a lab hogy ha szeretnek meg futni akkor muttessem meg, de ne itt, hanem mashol mert itt legalabb 1 evet kell erre varnom.
persze a tobbi korhaz kozolte hogy nem oda tartozok ugyhogy offos, a sportkorhazba meg hogyha gondolom novemberre van idopont vizsgalatokra.
Ezert fizetjuk a tbt..
Feltetelezem tobbeteknek volt mar hasonlo serulese, mennyire ártok neki ha tovabb huzodik a mutet?
Elmentem traumatologiaray hogy reccsent a terdem es nem tudok labra allni. Rontgen meg volt, nincs tores ugyhogy menjek haza es szedjek fajdalomcsillapitot ha 2 het mulva sem enyhul akkor majd kaphatok idopontot mri vizsgalatra hogy szakadt e. De ha turelmetlen vagyok intezzem magan uton. 50k-ert 3 napon belul megallapitottak hogy keresztszallag szakadas es odema keletkezett. Visszamegyek a papirral mire a valasz ugyhogy meg se nezik a terdem vagy a cdt az eredmenyeimrol hogy a fajdalomcsillapitot szedjem tovabbra is, terd rogzitot irtak fel a felhobe meg verhigitot.

Kis hiszti aran azert csak ki jott egy ertelmesebb orvos is aki hajlando volt megvizsgalni es kozolte hogy olyan allapotban van a lab hogy ha szeretnek meg futni akkor muttessem meg, de ne itt, hanem mashol mert itt legalabb 1 evet kell erre varnom.

Ezert fizetjuk a tbt..
- Remy
- Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
- Kapcsolat:
Ha valaki, valamit szandekosan nem akar megerteni, mert konnyebb kotozkodni, akkor ugyis mindegy, hogy ki hogyan fogalmaz.
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.
Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!
Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick
New England Patriots
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.
Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!
Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick
New England Patriots
- Realista24
- El Padre
- Kapcsolat:
Vagy csak meg kene probalni azt leirni, amit at akar adni, mert sokadszorra tortenik meg az (az elmult hetekben), hogy leir valamit, amit nem ugy gondol, meg nem azt akarja mondani vele.ferni írta:
Sztem is túltolta ma R24, de most ezen fennakadni ennyire.
Lehet szar napja van vagy elfogyott a kávé, megesik mindenkivel.
Persze megsertodve duzzogni egyszerubb.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Tous avec Karim
Je Suis Benzema