Kellene a régi választási rendszer visszahozásához (ami nem a fidesz felé lejt), plusz MP sokszor elmondta, hogy szeretnék alaptörvénybe foglalni, hogy egy ember maximum 2 cikluson át lehessen miniszterelnök. Meg még sok dolog (pl közvetlenül választott köztársasági elnök), de talán ezek a legfajsúlyosabbak.Realista24 írta:Amig a vilagpolitika a haborurol szol, addig ezt a hullamot meg tudja lovagolni a Fidesz es meg is fogja, es a stabil szavazobazisbol plusz a haborutol rettego retegbol nem tudnak annyit elvenni szerintem, hogy ez megtortenjen.Marky írta:
A Tisza a kihivo, ha nem nyujt jobb alternativat, mint a Fidesz, akkor semmi eselye.
Egyelore en se, de ahogy most 4 honap alatt teljesen a feje tetejere allt a politikai ter, 2 ev mulva barmi lehetseges.
Ami egyebkent nagy baj? Marmint hogy valaki (jelen feltetelezes mellett a TISZA) ugy kormanyoz, hogy nem 2/3-dal teszi?
Alapbol nyilvan, a Fidesznek ne legyen beleszolasa semmibe a kozeljovoben, de altalanossagban ertem.
De alapvetően a sima többségi kormányalakítás is siker lenne nekik. Sőt talán még a 2/3 megakadályozása is. Lépéről lépésre, tégláról téglára ugye. Reálisnak kell maradni, különben kiég az ember. A tegnapi hatalmas siker szerintem.