Tozsdei vilagban szoktak mondani, ha mar a taxisofor beszel egy reszvenyrol hogy erdemes megvenni, akkor eljott az ideje eladni.untouchable írta:Látom nagyon beleélted magad, de józan paraszti ésszel gondolkodva megakadt a szemem ezen a bekezdésen.füst írta: Nem lenne ok finomkodásra, 0. lépésként magaslégköri nukleáris robbantással meg lenne sütve minden műhold Európa felett, és a kifinomult elektronikájú, kommunikációs rendszerekre támaszkodó NATO haditechnika hirtelen fabatkát sem érne.
Úgy tudom 8 ezernél is több műhold kering (ebből kb 3000 inaktív) a Föld körül.
Ezek (műholdak lévén) folyamatos Föld körüli pályán mozognak 500-2000 KM magasan kb 25000-30000 KM/H sebességgel, ezekből mindössze néhány tucat van ebben a pillanatban Európa felett, mivel Európa nagyon kicsi - és ebből adódoan Oroszország felett sokkal több van - tehát ahogyan ezeket kilövik, a következő pillanatban újabb tucatnyi érkezik a kontinens fölé, ezek közül rengeteg a kilőtt satellitek “ikertestvére”.
Tehát nem értem, hogy egyrészt technikailag, hogyan történik ennek a műveletnek a kivitelezése, másrészt mire is mennek ezzel az akcióval, nem “öntökönlövés” is ez egy kicsit?!
Kérlek magyarázd el, hogy működne ez a gyakorlatban, könnyen lehet, hogy én vagyok ennyire buta, hogy nem értem.
Valamiért úgy érzem a közvetlen környezetemben és a különböző fórumokon, hogy sokaknak nagyon is tetszik ez a helyzet, főleg azoknak, akik inkább az oroszoknak szurkolnak.
Hasonlo az analogia, nem akarok semelyikunk lelkebe gazolni - ideertve magamat is - de feltelezhetoen eme - a vilag szempontjabol jelentektelen - forumra irogatott haditechnikai okfejtesekrol mar regesregen tudnak a natoban. Gondolom nem olbe tett kezzel konstataljak hogy ez lehetseges, es mar az otezredik iteracioban van ra ellen taktika mindket oldalrol... stb.
Mar ha igaz persze, mert ha maga Szergej Sojgu meselte el kedves forumozonknak, akkor sem tudhatjuk hogy igaz-e. De ne is tudjuk meg szerintem.