Nekem igazából már az első film is tetszett, nem értettem az akkoriban felreppenő negatívabb kritikákat, de a második film valóban jobb lett. Teljesen könyvhű, a rendezés mondhatni tökéletes, a színészi gárda pedig óriási. Jennifer Lawrencet imádom, nem csak az Éhezők Viadala miatt, hanem ott van még számos filmje, amiben szerintem tökéletes. A mostani generáció egyik legjobb színésznője és tökéletes Katniss. Stanley Tucci és Elizabeth Banks játéka szintén lenyűgöző, csakúgy mint Woody Harrelsoné. Elizabethet szerintem el kéne valami díjjal ismertetni, mert elképesztően adta vissza Effiet, aki egyébként nem egy könnyű karakter. Féltem, hogy Finnick és Johanna szerepére nem fognak jó személyt castingolni, de a választás mondhatni tökéletes lett. Elképesztően volt Johannatól az a jelenet, amikor az interjúkészítésnél kifakadt Snowra. Az egyik legjobb karakter! Peetat én jobban kedvelem mint Galet, habár a könyvben kifejezetten idegesített, hogy Peeta megfogadja, hogy mindenáron megmenti Katnisst, helyette meg folyton Katnissnak kell megmentenie őt. Nagyjából ez a filmből is átjött. Gale karakterére szeretettel gondolok, de alapvetően mindig is kicsit erőtlennek éreztem őt a könyvben is, de tudom, hogy bele kellett írni, mert mégiscsak kell egy szerelmi háromszög. Szóval jó, hogy van, de néha engem is idegesít és ez a filmben is így volt. Mindent összevetve, tökéletes szórakozás és mindenkinek bátran tudom ajánlani, nem csak a könyvrajongóknak!
9/10