Realista24 írta:
Ez a 10% profit nehezen ertelmezheto egyebkent.
Mikor gondolod a 10% profitot? Ha kifizetett minden adot, alkalmazottat? Ha mar kifizette mindezeket, es forditott karbantartasra, felujitasra, fejlesztesre?
Egy szupermarket miert torekszik magas profitra, egy etterem/kocsma miert ne tehetne?
Az is erdekes, hogy sokan a sör/palinka, stb miatt haborognak, hogy milyen sokba kerul, aztan amikor a 40 Ft-os kaveert fizetnek 1400 Ft-ot, az fel sem jön sehol.
Tovabbra is ugy gondolom, hogy ha ugy döntesz ilyen helyre mesz enni, inni, vegtelen lehetoseged van informaciot szerezni, arakrol, minosegrol, kiszolgalasrol, stb. Es ha vegul ugy hataroz az ember, hogy ott fog fogyasztani, akkor ketszinu dolog utana ezert haborogni.
B verzio, ha barmi nem tetszik a feltetelek kozul, nem mesz oda.
Én nem is hőbörgök, csak valahol megértem azt, aki felháborodik azon, hogy egy sör 1500 forint plusz pohár, plusz szervízdíj.
Egy étteremben a szervízdíjon, ahol tényleg kiszolgálnak, nem egy műanyag tányérra odamer valamit a szakács, ott rendben van.
Persze ezt írtam én is. Az emberek döntenek, a hely meg ehhez alkalmazkodik. Egy szóval sem írtam olyanokat, amiket hozzám vágsz, hogy a boltok törekedhetnek profitra, a vendéglátóhelyek nem.
Viszont lehúzásnak gondolok sok mindent. De nem hőbörgök, mert el tudom dönteni, hogy ér-e annyit, amennyit, ilyenkor ha úgy van a B verzió lép életbe.
Csak leírtam a véleményemet, és a tapasztalataimat, ami itt helyben van.
Jah, még egy gondolat, hogy miről van lehetőség tájékozódni.
Balatonon Révfülöp.
Fagyizó/kávézó.
Kint az árlista, arról tudsz tájékozódni.
Kértem 2 gombóc fagyit 1200 forintért (2 éve), meg egy presszókávét 1000ért.
Kérdezi kiscsaj, hogy kihozza az asztalhoz? Mondom nem kell, csak adja ide.
Mondja 3500 forint. Nézem a blokkot, szervízdíj, mólódíj. Na most ez a mólótól kb 300 méterre volt, a vasúti sínpár mellett.
A mólóhoz tényleg közeleső pizzázó hely ugyanott, szervízdíj van, mólódíj nincs.
Szóval én ezeket gondolom pofátlanságnak, többet látod nem is mentem oda, mert egy műanyagpoharas presszókávé két gombóc fagyi kombóért fizettem amennyit fizettem, de 35%-a az összegnek egy humbug.