Europa Liga, elmult 10 evben hetszer nyert spanyol, ketszer angol, egyszer nemet.alexoxladjackoxi írta:Annyira ezt nem észleltem az elmúlt években, idén volt egy szar szezonja Európában az angoloknak, de az utóbbi pár évben nem ez volt a jellemző. Egyébként meg akárhogy kerestem, ugyanúgy nem találtam rajtatok kívül egy spanyol csapatot sem a legjobb a 4 között jelenleg az európai kupákban... 8 között meg több angol volt. Nem egyedül a Real Madrid a fokmérő továbbra sem, hanem 20 csapat van egy bajnokságban. És egyébként szerintem inkább a kis - és középcsapatok közt van nagyobb difi, és igen a pénz miatt. De amúgy cart hozta ezt be, eszembe nem volt ilyen irányba terelni a beszélgetést. Nyilván semmilyen kötekedés nem volt "Ez nem a PL, hogy azon versenyezzenek a csapatok ki tudja az aktuális közepes angolt megvenni 100+ millióért." ebben a kommentben, miközben én csak érdeklődtem, hogy mennyire vagytok Rodrygo eladására rászorulva.Realista24 írta:
Az a baj, hogy a beszelgetest abba a mederbe terelted, hogy a spanyolok csorok, senkit nem tudnak megvenni, stb.stb. Atma es Barca kozosen sem olyan stabil gazdasagilag, mint mondjuk Ti.
Erre en azt tudom mondani, hogy megis tobb kupaja van, mind a ket csapatnak az elmult 5-10-15 evben, mint nektek.
Egy Sevilla sorra nyerte az Europa Ligakat low budgetbol. A Real Sociedad stabil europai resztvevo, es lehet 3-5 ev alatt nem koltottek annyit, mint amennyibe Havertz kerult.
Szoval szep es jo, hogy a Bornemouth rohogve kifizet barkit, vagy az Aston Villa zsebbol kifizeti ezeket a jatekosokat, aztan majd ugyanugy farokra lesznek huzva, mint altalaban a tobbi PL csapat, ahogy elhagyja a szigetet.
BL hatszor spanyol, haromszor angol, egyszer nemet.
PL net spend 9,5mrd font - money spent 18,4mrd, money raised 8.89mrd.
La Liga net spend 0.78 mrd font. - 6.72mrd spent, 5.94mrd raised.
(2023-as adatok, elmult 10 ev)
Milyen dominanciat akarsz meg? Vagy hogy akarod kimutatni azt, hogy az angolok a spanyolok felett allank barmilyen szempontbol is?
Aston Villat agyonverte egy Olympiacos a konf ligaban, ha mar felhoztad oket.
A spanyoloknal egy kozepcsapat kepes megnyerni az Europa Ligat, lasd Sevilla vagy Villarreal. Az angol kozepcsapatok hol vannak vagy mit nyertek az elkoltott szazmilliokbol?
Vagy marad a feltetelezes, hogy egy angol kozepcsapat elverne a spanyol kozepcsapatokat?