azon túl, hogy nyilt titok, hogy a kisfiúkat is szereti
elég nagy biliborulások lesznek sztem a következő hetekben, mindenki kipakol a faszkalapról, egészen talán a tupac-biggie dolgokig
HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2024. május 21., kedd 21:25
HozzászólásSzerző: kiserik » 2024. május 21., kedd 18:41
HozzászólásSzerző: Halfkey » 2024. május 21., kedd 15:56
Egészen elképesztő hogy pont úgy működsz mint a sokat szapult Fidesz propagandagépezet, ami valahol gyönyörűen ironikus. Azzal nyitod a témát hogy 10-ből 9 helyen olcsóbb lenne a sör ha nem lenne szervízdíj, majd mikor jön egy érintett és elmondja azt amit mi is - hogy olcsóbb tuti nem lenne, de a transzparencia nagyobb lenne - kijelented hogy te bizony végig erről beszéltél.gutihaz14 írta:koszi, pont errol papoltam vegigHa eltűnne, akkor se lenne olcsóbb az étel, de szerintem ez így patkány dolog. Sokkal egyenesebbnek és tisztességesebbnek tartom úgy beárazni a termékeket, hogy az első pillanattól kezdve látszódjon, hogy a vevő miért mennyit fizet és ne legyen még "rejtett" költsége egy kicseszett tál kajának. Semmibe nem telne másoknak is beépíteni az árba, csak hát akkor még drágábbnak tűnne minden. Ennyi erővel lehetne egy sör 300 forint, aztán fizetéskor rátolhatnám a szervízdíjat, pohárdíjat, szénsavdíjat, takarításdíjat, nyitásdíjat stb. Bármit ki lehet taláni, csak a pofátlanság szab határt.
HozzászólásSzerző: Realista24 » 2024. május 21., kedd 15:09
Mindent meg lehet tenni normal korulmenyek kozott, es amig van aki kifizeti.ram8nes írta: Ennyi erővel lehetne egy sör 300 forint, aztán fizetéskor rátolhatnám a szervízdíjat, pohárdíjat, szénsavdíjat, takarításdíjat, nyitásdíjat stb. Bármit ki lehet taláni, csak a pofátlanság szab határt.
HozzászólásSzerző: gutihaz14 » 2024. május 21., kedd 14:01
koszi, pont errol papoltam vegigHa eltűnne, akkor se lenne olcsóbb az étel, de szerintem ez így patkány dolog. Sokkal egyenesebbnek és tisztességesebbnek tartom úgy beárazni a termékeket, hogy az első pillanattól kezdve látszódjon, hogy a vevő miért mennyit fizet és ne legyen még "rejtett" költsége egy kicseszett tál kajának. Semmibe nem telne másoknak is beépíteni az árba, csak hát akkor még drágábbnak tűnne minden. Ennyi erővel lehetne egy sör 300 forint, aztán fizetéskor rátolhatnám a szervízdíjat, pohárdíjat, szénsavdíjat, takarításdíjat, nyitásdíjat stb. Bármit ki lehet taláni, csak a pofátlanság szab határt.
HozzászólásSzerző: ram8nes » 2024. május 21., kedd 13:44
HozzászólásSzerző: gutihaz14 » 2024. május 21., kedd 12:37
jol van legalabb megint irtal valamitFaust írta:Nem, de orban.ferni írta:
Volt neked valaha bármilyen vendéglátó üzleted, üzemeltettél ilyet vagy valami ismeretségból van ezzel kapcsolatban tapasztalatod?
HozzászólásSzerző: Faust » 2024. május 21., kedd 12:34
Nem, de orban.ferni írta:Volt neked valaha bármilyen vendéglátó üzleted, üzemeltettél ilyet vagy valami ismeretségból van ezzel kapcsolatban tapasztalatod?gutihaz14 írta:
az egesz egy bujtatott aremeles mit nem lehet erteni?... az a dijelem teszem azt tavaly meg nem letezett igy valamilyen szemszogbol annyival olcsobb lenne DE nyilvan nem lesz olcsobb, akkor inkabb emeli a sor arat, de ez a szervizdij rengeteg helyen csak egy ocska lehuzas. ennyi
HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2024. május 21., kedd 12:21
HozzászólásSzerző: Realista24 » 2024. május 21., kedd 11:46
HozzászólásSzerző: gutihaz14 » 2024. május 21., kedd 11:41
etteremhez amikor kozom vplt akkor meg itthon nem volt divat a szervizdij, akkor meg a vizet is ingyen adtuk a vendegnekferni írta:Volt neked valaha bármilyen vendéglátó üzleted, üzemeltettél ilyet vagy valami ismeretségból van ezzel kapcsolatban tapasztalatod?gutihaz14 írta:
az egesz egy bujtatott aremeles mit nem lehet erteni?... az a dijelem teszem azt tavaly meg nem letezett igy valamilyen szemszogbol annyival olcsobb lenne DE nyilvan nem lesz olcsobb, akkor inkabb emeli a sor arat, de ez a szervizdij rengeteg helyen csak egy ocska lehuzas. ennyi
HozzászólásSzerző: ferni » 2024. május 21., kedd 11:15
Volt neked valaha bármilyen vendéglátó üzleted, üzemeltettél ilyet vagy valami ismeretségból van ezzel kapcsolatban tapasztalatod?gutihaz14 írta:
HozzászólásSzerző: gutihaz14 » 2024. május 21., kedd 10:35
tobbszor is irtam hogy akkor emeli a sor aratHalfkey írta:Igen az. Te azt nem érted, hogy ha nem ebben emelik az árat, akkor emelik máshogy. Nem a szervízdíj lététől függ hogy mi lesz a végösszeg amit fizetsz a kasszánál.az egesz egy bujtatott aremeles mit nem lehet erteni?
HozzászólásSzerző: nzooli93 » 2024. május 21., kedd 10:34
Mondjuk igen, így pl a szakács is kap borravalót,nem csak az,aki kihozza az ételt. Ez igy mondjuk érthető. Mondjuk nálam csak azert vetett fel kérdést,mert pulti kiszolgálásnal furan hangzott a szerviz dijRealista24 írta:Meg egy kicsit olvasgatva a temaban kiderult szamomra, hogy a szervizdijat a munkaltato csak berkoltsegre fordithatja, azaz a befolyt összes bevetel ebbol az egysegben dolgozo osszes dolgozo kozott lesz kifizetve, nem csak a pincereknek.nzooli93 írta: A feltüntetett áron felüli szervíz díj hivatalosan mire van? Nem vagyok képben ezzel.
Alapber felett fizetik, ahogy Csabi irta, az adozasa kedvezobb, csak TB jarulekot kell a netto osszeg utan fizetni.
Se also, se felso hatara nincsen.
HozzászólásSzerző: Realista24 » 2024. május 21., kedd 10:25
Meg egy kicsit olvasgatva a temaban kiderult szamomra, hogy a szervizdijat a munkaltato csak berkoltsegre fordithatja, azaz a befolyt összes bevetel ebbol az egysegben dolgozo osszes dolgozo kozott lesz kifizetve, nem csak a pincereknek.nzooli93 írta: A feltüntetett áron felüli szervíz díj hivatalosan mire van? Nem vagyok képben ezzel.
HozzászólásSzerző: Halfkey » 2024. május 21., kedd 10:18
Igen az. Te azt nem érted, hogy ha nem ebben emelik az árat, akkor emelik máshogy. Nem a szervízdíj lététől függ hogy mi lesz a végösszeg amit fizetsz a kasszánál.az egesz egy bujtatott aremeles mit nem lehet erteni?
HozzászólásSzerző: gutihaz14 » 2024. május 21., kedd 9:39
az egesz egy bujtatott aremeles mit nem lehet erteni?... az a dijelem teszem azt tavaly meg nem letezett igy valamilyen szemszogbol annyival olcsobb lenne DE nyilvan nem lesz olcsobb, akkor inkabb emeli a sor arat, de ez a szervizdij rengeteg helyen csak egy ocska lehuzas. ennyiHalfkey írta:Jólvan, látom vállalkozás közelébe sem kerültél eddig soha. Ez nem így működik hogy ha lehúzok egy díjelemet, majd annyival olcsóbb lesz a végtermék. Ki vannak számolva az árak, és az van potenciálisan szétosztva több tételre. Azt teljesen megértem ha valaki azt reklamálja hogy kevésbé átlátható számára így az ár mert nem látja az információt az étlapon vagy nem tud egy alapvető matematikai műveletet elvégezni, de azt hogy valaki szerint ha nem számolunk szervízdíjat akkor olcsóbb az ár, azt gyermeteg naivitásnak tartom.de annyival lenne olcsóbb 10-ből 9 helyen abban biztos vagyok, ez csak egy újabb lehúzás,
HozzászólásSzerző: kiserik » 2024. május 21., kedd 9:36
HozzászólásSzerző: Realista24 » 2024. május 21., kedd 9:26
Jelenlévő fórumozók: 8 regisztrált és 0 vendég
© 2011-2022 Madridom.hu | Médiaajánlat | Adatvédelem