OFF

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
h3x0r
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: OFF

HozzászólásSzerző: h3x0r » 2024. május 7., kedd 20:23

ikelemen5 írta: Galambok ellen az erkélyen van valakinek működő módszere, megoldása?? :-@
háló?

babaking
Kedvenc játékosaid: Guti, Kaká, Varane, Marcelo, SR4, Modric, Kroos, Nacho

HozzászólásSzerző: babaking » 2024. május 7., kedd 20:21

ikelemen5 írta: Galambok ellen az erkélyen van valakinek működő módszere, megoldása?? :-@
Kevesebb bableves :mrgreen:

Szerk. Sorry kertes házban lakom, én inkább a hangyákkal harcolok. De majd biztos jön megoldás :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára babaking 2024. május 7., kedd 20:23-kor.
A Futball mindenké. A pénz viszont, csak a kiválasztott keveseké, és mindent meg is tesznek, hogy ez így is maradjon.

ikelemen5
Kedvenc játékosaid: Zidane,Guti,Modric, Kroos

HozzászólásSzerző: ikelemen5 » 2024. május 7., kedd 20:11

Galambok ellen az erkélyen van valakinek működő módszere, megoldása?? :-@
“I don’t trust fish.They breathe water…..that’s crazy.”

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2024. május 7., kedd 18:12

hova tűnnek a méhecskék?
hova hova....
a sok kurva woke leszbikus geci kiirtja a gecibe az avókádófarmjaikkal.... :lol: :coffee:

a kerttel egyetértek, az nem fajin műanyagot odarakni.
nekem a terasz van egybe' a kerttel, ez a 10m2 beton, amit valahogy be kéne borítani.
néztem burkolni fával, vagy gres/járólappal, utóbbi nyilván a legbaszóbb és legidőtállóbb, viszont jelenleg nem költenék annyit rá, mert kibasz. drága.
ezért gondoltam ráragasztani magas minőségű műfüvet, így kb egybeolvad a "füves" terasz rész a többi, normál fűvel (tudom nem ugyanugy nez ki a kettő).
még gondolkodom rajta, sok szép megoldás van
en teljesen ellene vagyok a focipalyakon valo hasznalatanak is.
csak ott nem értek egyet, hogy mocsokszar időben, esőben is lehet rajta játszani, - nyilvan a mi kis amatőr, pufihazi szintünkön -, nagyon is jó a műfű, mert elfolyik rendesen a víz, nem baszod szét teljesen használhatatlanná a cipőben.
nyilván profi pályákon normál pázsit csakis, de ott a vízelvezetés, folyamatos gondozás is meg van oldva, az egészen más dimenzió
thereisonly1ronaldo

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2024. május 7., kedd 17:42

babaking írta: Én máshonnan közelítem a témát - és ahogy már többen leírtuk egy beton placc, terasz megszépítésére szerintem is lehet jó választás, csak ízlés kérdése, hogy járólap, szőnyeg vagy beton kerül oda.

Kert szempontjából viszont vannak vele aggályaim. Leszögezem, nem vagyok szakember, de akikkel eddig beszéltem azoknál valami ilyesmi a konszenzus:

- az előállítása kőolajszármazékból történik, ergo elég nagy co2e lábnyoma van
- mikroműanyaggal szennyez
- kb soha a büdös életben nem bomlik le

Ezen felül megborítja az ökoszisztémát:

- a pázsit hűt, ez viszont szívja a napot és adott esetben felmelegszik, aztán este fűt vissza. Sok helyen emiatt locsolják a hűtés miatt, ami elég nagy vízpazarlás
- nem ad lakóhelyet élőlényeknek, drasztikusan csökkentve a biodiverzitást, konkrétan alatta mindent kipusztít.

(utóbbit és a locsolást egyébként a sima fű ellen is fel lehet, sőt kell is hozni - Stichpunkt: hova tűnnek a méhecskék? Miért nem terem semmi az almafámon? )

Illetve még ellenérvként szoktak elhangzani, hogy ha ha rápiszkít a macska nyest akármi, sokkal nehezebb letisztítatni és a baktériumok terjedését megfékezni, a fű viszont öntisztuló és a szerves anyag trágyként funktionál - mint mondtam nem vagyok szakember szóval passz, hogy ez így van-e
Ezekkel nagyjabol mind egyet is ertek es el sem tudnam kepzelni, hogy ahol most fuvem van (imadok vele foglalkozni), ott mufu legyen, es en teljesen ellene vagyok a focipalyakon valo hasznalatanak is.

A felsorolt ervek miatt, plusz szerintem a benne talalhato granulatum sem tul egeszseges, es abban esni-kelni, belelegezni minden nap, minden csak nem jo.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

babaking

HozzászólásSzerző: babaking » 2024. május 7., kedd 17:17

Én máshonnan közelítem a témát - és ahogy már többen leírtuk egy beton placc, terasz megszépítésére szerintem is lehet jó választás, csak ízlés kérdése, hogy járólap, szőnyeg vagy beton kerül oda.

Kert szempontjából viszont vannak vele aggályaim. Leszögezem, nem vagyok szakember, de akikkel eddig beszéltem azoknál valami ilyesmi a konszenzus:

- az előállítása kőolajszármazékból történik, ergo elég nagy co2e lábnyoma van
- mikroműanyaggal szennyez
- kb soha a büdös életben nem bomlik le

Ezen felül megborítja az ökoszisztémát:

- a pázsit hűt, ez viszont szívja a napot és adott esetben felmelegszik, aztán este fűt vissza. Sok helyen emiatt locsolják a hűtés miatt, ami elég nagy vízpazarlás
- nem ad lakóhelyet élőlényeknek, drasztikusan csökkentve a biodiverzitást, konkrétan alatta mindent kipusztít.

(utóbbit és a locsolást egyébként a sima fű ellen is fel lehet, sőt kell is hozni - Stichpunkt: hova tűnnek a méhecskék? Miért nem terem semmi az almafámon? )

Illetve még ellenérvként szoktak elhangzani, hogy ha ha rápiszkít a macska nyest akármi, sokkal nehezebb letisztítatni és a baktériumok terjedését megfékezni, a fű viszont öntisztuló és a szerves anyag trágyként funktionál - mint mondtam nem vagyok szakember szóval passz, hogy ez így van-e
A Futball mindenké. A pénz viszont, csak a kiválasztott keveseké, és mindent meg is tesznek, hogy ez így is maradjon.

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2024. május 7., kedd 16:30

Yazid írta:
Realista24 írta:

Na, kerek szepen erveket.
Csak szimpla egyéni ízlesvilag. Kinek mi jön be, nekem nem. Fű legyen fű a muanyag muanyag. Tudom ez a divat már minden szep legyen 0munkával. Nincs ezzel bajom. Hehe esete lehet más mert kapott egy betonplaccot es szeretné "megszepiteni" nem tudom. Nekem van térkő, rendes fű mindegyikkel van egy kis munka nyilvan de ezert kertes haz a kertes, en ilyen begyepesedett vagyok. Teraszon még lehet jol is mutat, de már vannak olyan fasza padlólapok, teraszburkolatok kurva jol neznek ki. Kinek a pap esete
Ertem, koszi.
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Yazid
Kedvenc játékosaid: Zidane

HozzászólásSzerző: Yazid » 2024. május 7., kedd 16:25

Realista24 írta:
Yazid írta: Nekem a műfű ugyanaz mint a beton csak műanyagba.
Csak szimpla egyéni ízlesvilag. Kinek mi jön be, nekem nem. Fű legyen fű a muanyag muanyag. Tudom ez a divat már minden szep legyen 0munkával. Nincs ezzel bajom. Hehe esete lehet más mert kapott egy betonplaccot es szeretné "megszepiteni" nem tudom. Nekem van térkő, rendes fű mindegyikkel van egy kis munka nyilvan de ezert kertes haz a kertes, en ilyen begyepesedett vagyok. Teraszon még lehet jol is mutat, de már vannak olyan fasza padlólapok, teraszburkolatok kurva jol neznek ki. Kinek a pap esete

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2024. május 7., kedd 15:44

Tous avec Karim
Je Suis Benzema

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2024. május 7., kedd 15:34

Az igen :lol:
Vegulis igy is lehet elni, sok pénzt sporol az ember vele minden téren :lol:
thereisonly1ronaldo

Yazid
Kedvenc játékosaid: Zidane

HozzászólásSzerző: Yazid » 2024. május 7., kedd 15:31

Nekem a műfű ugyanaz mint a beton csak műanyagba.

Tjacks
Kedvenc játékosaid: Raúl, Robi Carlos, Modric

HozzászólásSzerző: Tjacks » 2024. május 7., kedd 15:29

babaking írta:
hehetheoriginal írta: talán 10m2 nem veri oda a földgolyót és a teljes ökoszisztémát, pláne annyi multi és mammutcég mellett.... :coffee:
Nyilván nem, azért is írtam, hogy teraszra jó. Illetve a teraszra amúgy sem rendes füvet vagy növényt teszel ergo nem csökkented vele az élő dolgok számát :) Mi környékünkön mostanában sajnos divatt lett a komplett kertet letérkövezni vagy beműfüvezni, mert a városból kiköltözöttek 2 év után rájöttek, hogy nincs kedvük gondozni...
Nézd a jó oldalát ez legalább látványban ad valamit vissza :mrgreen:

Nálunk amikor megjött az új szomszéd fogta és lebetonozta a picsába az egész kertet, hátulra csinált egy dupla garázst, azt ennyi. Éljen a kertváros :(

rashidm
Kedvenc játékosaid: Alba, Busi, Alves... ja nem

HozzászólásSzerző: rashidm » 2024. május 7., kedd 15:25

Ahoy madridom népe!

Feleséggel mennénk nyáron pihenni 3-5 napra, belföldön belül (ahol elfogadják a szép kártyát :mrgreen: ). Cegléd mellől mennénk, ha egy max 2 órás távolságra van kocsival, az még belefér (pl. Mátra környékén nem voltunk sose, az lehet egy jó opció).

Fontos, hogy jó legyen a kaja náluk, ha épp nincs kedvünk pancsolni akkor lehessen a városban is körbenézni.

Ebben tud valaki tippet mondani? :salute:

babaking

HozzászólásSzerző: babaking » 2024. május 7., kedd 14:52

hehetheoriginal írta: talán 10m2 nem veri oda a földgolyót és a teljes ökoszisztémát, pláne annyi multi és mammutcég mellett.... :coffee:
Nyilván nem, azért is írtam, hogy teraszra jó. Illetve a teraszra amúgy sem rendes füvet vagy növényt teszel ergo nem csökkented vele az élő dolgok számát :) Mi környékünkön mostanában sajnos divatt lett a komplett kertet letérkövezni vagy beműfüvezni, mert a városból kiköltözöttek 2 év után rájöttek, hogy nincs kedvük gondozni...

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2024. május 7., kedd 14:47

talán 10m2 nem veri oda a földgolyót és a teljes ökoszisztémát, pláne annyi multi és mammutcég mellett.... :coffee:
thereisonly1ronaldo

babaking

HozzászólásSzerző: babaking » 2024. május 7., kedd 14:16

Picit megijedtem, hogy a kertetekbe akartok lerakni. Teraszra tuti jó, sportpálykra is mint céleszköz, de nagy kerti felületre kisebb ökológiai katasztrófa, jóval rosszabb a környezetnek mint a sima fű, pedig már asz sem tesz jót az ökoszisztémának.

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2024. május 7., kedd 13:44

hehetheoriginal írta: nice, igy gondoltam én is :D
en egy kb 10 m2 betonra akarnam lerakni.
simán ragasztóval raktad le, vagy van valami titkos csel, amit tudni illik?
Sima müfüragaszto, sarkaira /szelere ment boven, kozepre kevesebb, hogy egyszerubb legyen feltepni szukseg eseten :mrgreen:
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2024. május 7., kedd 13:40

nice, igy gondoltam én is :D
en egy kb 10 m2 betonra akarnam lerakni.
simán ragasztóval raktad le, vagy van valami titkos csel, amit tudni illik?
thereisonly1ronaldo

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2024. május 7., kedd 13:38

hehetheoriginal írta: @R, ha már úgyis itt ólálkodsz, mik a tapasztalatok a műfűvel, amióta megvan?
asszem te akartál, meg vettél is, és asszem innen:
https://mufuplacc.hu/termekek/

földre raktad le vagy betonra vagy hova? mennyire tartós, hogy tartod karban, már ha kell egyáltalán, nyáron mennyire égeti a kis tappancsaidat, stb. :D
Betonra, parades. Arnyekos helyen van, igy nem egeti a talpam, vizet jol birja, ha beesik az eso. Kapott seprest, porszivozast, de amugy "igenytelen". Nyilvan nem tervezek vele 10 evre, de ha csak minden ötödik evben ki kell cserelnem, akkor mar megerte boven. Jobbnak talalom oda a teraszra, mint barmelyik mas burkolatot, mert kevesbe latszik rajta a por, kosz, stb.

Canary van, akkor 6.600 volt.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2024. május 7., kedd 13:20

@R, ha már úgyis itt ólálkodsz, mik a tapasztalatok a műfűvel, amióta megvan?
asszem te akartál, meg vettél is, és asszem innen:
https://mufuplacc.hu/termekek/

földre raktad le vagy betonra vagy hova? mennyire tartós, hogy tartod karban, már ha kell egyáltalán, nyáron mennyire égeti a kis tappancsaidat, stb. :D
thereisonly1ronaldo

Vissza: