Ferland Mendy - 23
Re: Ferland Mendy - 23
Sane az oldalvonaltol fél métere vette át a labdát
Ha ott megtámadja és nem folyamatosan hátrál akkor nincs a Kimich duplázás
Így tálcán kínálta fel ezt Kimichnek
Ha ott megtámadja és nem folyamatosan hátrál akkor nincs a Kimich duplázás
Így tálcán kínálta fel ezt Kimichnek
- BlancoMark
Mendy kb a vilag legjobb szelsovedoje vedekezesben szvsz (Carlo szerint is), ugyhogy az utolso ember akit okitani kene vedezesben hogy mit kene csinalnia es hogyan.Perez írta: Én másképp láttom
Ilyen taktikai utasítás nincs ilyen helyzetben hogy majdnem az oldalvonalról a helyett hogy kiszoritanád behátrálj a kapud elé 10 - 12 métere ahol már bármi lehet .
Persze minden eset más
Ebben az esetbe hiba volt
Olyan dontest hozott, amibol 99%-ban nem lesz gol, most bejott az az 1% amikor Sane golt vert belole, mert Kroosek nem biztositottak megfeleloen Rodrygoval, valamint Lunin kicsit benezte a lovest.
Csoki kivalo peldat irt a tegnapi Dortmund meccsrol, Nuno Mendes moge ketszer leptek igy be mert nem hatrafele biztositott hanem kilepett a tamadora.
En nagyon elegedett vagyok Mendy intelligenciajaval vedekezesben, annak nem kene megtortennie hogy ketten viszik ra tisztan es senki nem segiti ki egyik iranybol sem.
Én másképp láttom
Ilyen taktikai utasítás nincs ilyen helyzetben hogy majdnem az oldalvonalról a helyett hogy kiszoritanád behátrálj a kapud elé 10 - 12 métere ahol már bármi lehet .
Persze minden eset más
Persze minden eset más
Nem hogy sok, hanem kb az összes, aki követi a taktikai utasítást, mert az a dolga ilyen helyzetben, ha csak nincs mögötte x ember még biztosítéknak. Tegnap meccsen pl Mendes nagyon okosan megtámadta az embert, labdát akart szerezni, Sancho egy sima boka mozdulattal elment mellette, aztán vihette simán a kapu felé üresbe. Na, az védő hiba volt, csak ott végül nem kaptak gólt.Perez írta: Sok szélső védő egy az egy ellen nem támadja meg direktbe az embert hanem csak hátrál hátrál a kapuja elé
Ezt csinálta Mendy is
Egyébként ezt az utólag könnyű elemezgetni nem szántam annyira negatívnak, inkább arra vonatkozott, hogy a végső eredményből indulunk ki, és azt fejtjük vissza, ami egyedi eseteknél félrevezető lehet.De hát én szeretek okoskodni, főleg úgy hogy a kapus+védő poszt amin bármikor megehető voltam/vagyok reggelire
-
- Kedvenc játékosaid: Raúl, Robi Carlos, Modric
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
De hát én szeretek okoskodni, főleg úgy hogy a kapus+védő poszt amin bármikor megehető voltam/vagyok reggelireCS0ki írta: utólag könnyű agyonelemezgetni.

Sok szélső védő egy az egy ellen nem támadja meg direktbe az embert hanem csak hátrál hátrál a kapuja elé
Ezt csinálta Mendy is
Sane az oldalvonal mellett vette át a labdát és bevezette a kapu elé ....az oldalvonalrol...
Lett volna ideje még a tizenhatos előtt megállitani és ne csak hátrálni lényegtelen hogy jött a Kimich vagy nem
Én így láttam
Ezt csinálta Mendy is
Sane az oldalvonal mellett vette át a labdát és bevezette a kapu elé ....az oldalvonalrol...
Lett volna ideje még a tizenhatos előtt megállitani és ne csak hátrálni lényegtelen hogy jött a Kimich vagy nem
Én így láttam
Én különösebben nem akadnék fent ezen, mármint nyilván lehetett volna kicsit jobban védekeznie, de utólag könnyű agyonelemezgetni. Vannak a tisztán hibák, elpasszolások, lesre állításnál figyelmetlenségek és emiatt beragadások...Ott esetleg elő lehet venni védőket.
A gól előtti szituhoz hasonló rengeteg van egy meccsen, amire utólag kielemezve lehet mondani hogy itt vagy ott hibázott a védő, csak 99%-ból nem lesz gól, és fel se tűnik senkinek.
Ha Sané kiadta volna Kimmichnek és Mendy szereli, mert időben elindult arra, akkor menne a taps, hogy mekkora védekezés,aztán Mendy pont ugyanazt csinálta. Centire ezeket nem lehet lemodellezni meg begyakorolni, mert túl sok a változó, általános sémák megvannak, aztán a védőnek kell mérlegelnie.
A gól előtti szituhoz hasonló rengeteg van egy meccsen, amire utólag kielemezve lehet mondani hogy itt vagy ott hibázott a védő, csak 99%-ból nem lesz gól, és fel se tűnik senkinek.
Ha Sané kiadta volna Kimmichnek és Mendy szereli, mert időben elindult arra, akkor menne a taps, hogy mekkora védekezés,aztán Mendy pont ugyanazt csinálta. Centire ezeket nem lehet lemodellezni meg begyakorolni, mert túl sok a változó, általános sémák megvannak, aztán a védőnek kell mérlegelnie.
-
Kimmich pozicíója nem olyan veszélyes mint Sané-é a befele csel után.
De mondom: kétségtelen hogy szarba volt, de inkább elindulok - és az edző is inkább ezt várná el az esetek többségében - egy lövés blokkolására jó szögből mint hogy sem egy beadásra. Ráadásul Kimmich a 16 oson kivül helyezkedik a kulcs pillanatban.
De mondom: kétségtelen hogy szarba volt, de inkább elindulok - és az edző is inkább ezt várná el az esetek többségében - egy lövés blokkolására jó szögből mint hogy sem egy beadásra. Ráadásul Kimmich a 16 oson kivül helyezkedik a kulcs pillanatban.
-
- Kedvenc játékosaid: M. Laudrup, Modric, Kroos, Courtois, Fede
https://dubz.co/v/vg9rk0
Teljesen jól csinálta Mendy. Hátrált, próbálta lassítani Sanét, amennyire lehetett, picit szűkítette a területet, ahogy hátrált, de 2v1-be ezt tökéletesen oldották meg.
Lehet nézni Rodrygo milyen tempóban jön vissza. Azt nem mondom, hogy alapból Kimmich-et kellett volna fognia, mert a szélsők nyilván nem fognak állandóan visszarohangálni a bekkekkel, de pont annyi hiányzott, hogy, akkor legalább sprintbe zárjon befelé. Sétál először visszafelé, utána lája hogy lehet Müller kaphatja a labdát, és utána kezd el futni. Ha picit agresszívabb, akkor, ahelyett, hogy Müller sarkát átugorja, előtte maradhatott volna, hogy fusson vele, és, akkor talán Nacho kijjebb jöhetett volna Mendy irányába, de ez is amúgy szokatlan lett volna.
Azt meg lehet csak én látom bele, de Mendy szerintem a jobb kezével mutogat Rodrygonak(vagy talán a mögötte levőknek), hogy befelé figyeljenek, ezzel jelezve, hogy Ő kifelé fog védekezni.
Teljesen jól csinálta Mendy. Hátrált, próbálta lassítani Sanét, amennyire lehetett, picit szűkítette a területet, ahogy hátrált, de 2v1-be ezt tökéletesen oldották meg.
Lehet nézni Rodrygo milyen tempóban jön vissza. Azt nem mondom, hogy alapból Kimmich-et kellett volna fognia, mert a szélsők nyilván nem fognak állandóan visszarohangálni a bekkekkel, de pont annyi hiányzott, hogy, akkor legalább sprintbe zárjon befelé. Sétál először visszafelé, utána lája hogy lehet Müller kaphatja a labdát, és utána kezd el futni. Ha picit agresszívabb, akkor, ahelyett, hogy Müller sarkát átugorja, előtte maradhatott volna, hogy fusson vele, és, akkor talán Nacho kijjebb jöhetett volna Mendy irányába, de ez is amúgy szokatlan lett volna.
Azt meg lehet csak én látom bele, de Mendy szerintem a jobb kezével mutogat Rodrygonak(vagy talán a mögötte levőknek), hogy befelé figyeljenek, ezzel jelezve, hogy Ő kifelé fog védekezni.
-----------Courtois
Fede--Saliba--Gvardiol-Mendes
------Tonali-----------Neves
Cherki------Musiala-----Bappé
-------------Haaland
https://www.youtube.com/watch?v=kRzMmt_MFko
Fede--Saliba--Gvardiol-Mendes
------Tonali-----------Neves
Cherki------Musiala-----Bappé
-------------Haaland
https://www.youtube.com/watch?v=kRzMmt_MFko
- M1Ö
- Kedvenc játékosaid: Zidane; Modric, Isco, Ramos; Nagy Ádám; Özil, Xabi
Papíron, igen. De nézd már meg azt a szitut. Ott kurva nagy szarba volt, mert 2 ember hozta rá lendületből. Ha végig csak Sanét veszi fel, akkor Kimmich marad még ennél is üresebben, már a 16osunkon belül. Ha meg Kimmichel megy, akkor Sané még ennél is tisztábban hozhatta volna. Ilyenkor mit csináljon? Ott el volt csúszva az egész védekezés, sehogy nem jött volna ki jól belőle, mert egyedül hagyták 2 emberre. Plusz Sané is extrát tolt, nem volt az olyan egyértelmű, hogy azt így bevágja a rövidbe.RaúlCF írta: védekezés 101, kifele és a támadó gyengébbik lába fele terelni. elcsúszott az egész védekezés de így felkínálni a lehetőséget nagy hiba volt
De Gea - Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo - Modric, Kroos, Verratti - Isco - Benzema, Agüero
-
fernitől a Robben hasonlat szerintem nagyon találó, maradjunk annyiban hogy a két rossz közül a rosszabbat választotta.
- RaúlCF
- Kedvenc játékosaid: Raúl, Modric, Casillas, Zidane, Ronaldinho, Bellingham, Valverde
védekezés 101, kifele és a támadó gyengébbik lába fele terelni. elcsúszott az egész védekezés de így felkínálni a lehetőséget nagy hiba volt
- wZoLee7
- Kedvenc csapatod: REAL MADRID
Kötéssel a combján játszott egyébként? Mintha ezt láttam volna. Ha így volt akkor érhető, hogy nem tudta hozni védekezésben amit tud, remélem hétvégén nem játszik
Már rég... már a tizenhatos előtt bőven meg kellett volna támadnia Sanet ...és nem hátrálni folyamatosan be a kapuig míg el nem lőtte Sane
Ennyit hibázott szerintem
Ennyit hibázott szerintem
- Muszi05
Szerintem ez nem a Mendy-é, kicsit most ezt boszorkányüldözésnek érzem... jött Sané és mellette Kimmich, Sané elment, beverte -> Mendy a hibás, DEferni írta:Belsejét védjük ha tetszik ha nem, főleg egy Sané ellen.Kercsó írta: téma volt, hogy Sané góljában ő a ludas
https://twitter.com/trunksRM/status/178 ... vunTw&s=19
Egyértelmű hogy a közepe is le volt maradva, de hibázott.
Messi meg Robben ellen se hagysz neki területet befelé vinni.
ha Mendy ment volna egyből Sanéval és Sané leteszi Kimmich-nek a lasztit és úgy születik gól, akkor is Mendy a hibás, mert neki a felfutó szélsővédővel kellett volna menni...
Kicsit olyan érzésem van, hogy ha a Nyuszikán van kalap azért, ha nincs akkor azért...
"Ha a kacsa nem tud úszni, akkor nem a víz a hülye!" 

Belsejét védjük ha tetszik ha nem, főleg egy Sané ellen.Kercsó írta: téma volt, hogy Sané góljában ő a ludas
https://twitter.com/trunksRM/status/178 ... vunTw&s=19
Egyértelmű hogy a közepe is le volt maradva, de hibázott.
Messi meg Robben ellen se hagysz neki területet befelé vinni.
- Kercsó
- Kedvenc játékosaid: R9, Kroos, Guti, Zidane, Bellingham
#whatisyourexcuse
Zinedine Zidane - When I retire I'll say, I managed Kroos.
"Mégis, ha legvégül össze kellene foglalnom a sikereim okát, csak annyit mondanék, hogy mindig én akartam jobban." Benedek Tibor
Zinedine Zidane - When I retire I'll say, I managed Kroos.
"Mégis, ha legvégül össze kellene foglalnom a sikereim okát, csak annyit mondanék, hogy mindig én akartam jobban." Benedek Tibor
-
https://www.youtube.com/watch?v=zueC4SE ... 5zZQ%3D%3D
Nálam ez a best moment nála, nem is akármilyen meccsen
Tegnap ismét a rosszabb arcát mutatja, az ilyen ellenfelek ellen vele is LV-el a labdakihozatalunk nagyjából halálra van ítélve. Emellett tegnap 2szer is mozizott a 16oson belül, kár érte.
Nálam ez a best moment nála, nem is akármilyen meccsen

Tegnap ismét a rosszabb arcát mutatja, az ilyen ellenfelek ellen vele is LV-el a labdakihozatalunk nagyjából halálra van ítélve. Emellett tegnap 2szer is mozizott a 16oson belül, kár érte.
-
- Kedvenc játékosaid: Cristiano, Ramos, Marcelo
Amikor a tizenhatosunkon belül csinál még egy Zidane cselt a Barca ellen, azt sose fogom elhinniferni írta: Zinedine Mendy![]()
![]()

-
- Kedvenc játékosaid: Figo, Ramos, Carvajal, Modric, Marcelo, Nacho
- Kedvenc csapatod: RM
A videó alapján még azt hinné az ember milyen technikásferni írta: Zinedine Mendy![]()
![]()