Bajnokok Ligája

A Real Madrid mérkőzéseivel, átigazolásaival, aktuális edzőjével foglalkozó fórumrész.
ferni

Re: Bajnokok Ligája

HozzászólásSzerző: ferni » 2024. május 2., csütörtök 11:24

Neuer meg meg sincs említve, a nagy sweeper keeper, a kapusposzt megreformálója.... :lol: :lol: :lol:

Sztem ha elkezd előre bukfencezni is odaér a labdára, ennek meg teljesen befosva földbe meredtek a lábai... :lol:

De ez után is volt egy helyzet, hogy jóval hátrébb volt, mint szokott lenni, nem csak a gólnál volt ez.

Nálam az első gól kb ugyanannyira Neuer hibája volt, mint Kimé, sőt

kecsu10
Kedvenc játékosaid: Guti, Figo, Iker
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: kecsu10 » 2024. május 2., csütörtök 10:57

wZoLee7 írta:
kecsu10 írta: https://vm.tiktok.com/ZGexXL23B/

Most találtam Tiktokon ezt az elemzést. Kiválóan elmagyarázza, jobban ért hozzá mint a magyar stúdiók nagy szakértői. Ezt nem értik meg a Bayern drukkerek sem, azt hiszik egyedül csakis Kim a hibás mindenért. Persze értem én, hogy a szurkolói mentalitás ilyen, kell egy bűnbak, de aki érti is, nemcsak nézi a futballt az másképp gondolja.
szép magyarázat, de a videon is látszik, hogy Kim agyatlanul indult meg és túlságosan fellépett. Nyilván nem kell mindig egy valaki nyakába varrni, de ott 10-ből 9 védő nem rohan be a támadó mellé és amikor a kapu és a támadó között állva felismeri, hogy megkerülik egyszerűen végrehajt egy taktikai faltot. Ennyit tett volna a védők többsége.

LV eseténél meg volt egy szitu ahol tök egyértelműen felismerné egy védő, mert Lucas ugye nem az, hogy a legjobb esetben is csak a támadó lábát tudja elérni, és ha oda rúg az 11-es lesz. LV-nek meccsenként vannak ilyen esetei, ősszel is több olyan szitu volt ahol róla kaptunk vagy kaphattunk volna 11-est. Kár magyarázni, nem egy védőről van szó, alapvetően semmi keresnivalója nem lenne abban a pozícióban, nem neki kellene védekeznie az érkező támadóra utolsóként. Ezért lesz irtó nagy hiba szerződést adni neki, és nem friossíteni azon a poszton. Nem kell, hogy csak az Ő hibájának tituláljuk azt a 11-est, de attól még lehessen leírni, hogy hülyeséget csinált.

Mendy eseténél meg, Sane elsétált egészen 14-15 méterig anélkül, hogy bárki beállt volna elé. Így nem lehet védekezni szélsővédőként. Oké, hogy teljesen eltolódott a csapat és szépen fordítottak a németek a szélre, de legkésőbb a 16-oson kívül beállok elé hogy max az alapvonal irányábe tudjon elindulni.

Több felvételt is megnéztem, de lassan ott tartunk, hogy Vinicius hibája és bár egy csomó esetet lehetne hozni, ahol a támadóinktól 2 méterre indul az ellenfél támadása és a végén gól lesz. Hajlandóság sincs sok esetben Viniciusékban h kilépjenek a támadóra, de az sem elvárható h 90 percet végig nyomjanak. Szómomra idén ezért zseniális az amit lever csinál, ennyire együtt mozogni, támadni és védekezni nem tudom mikor láttam utoljára csapatot.
Szó nincs arról, hogy mind hibáztak, s persze le lehet írni, sőt. De az amit a Bayern drukkerek mondanak, hogy ha nincs Kim, akkor egy gólt se kapnak, háát... Szóval lehet ezzel nyugtatni a lelkiismeretet, de mind tudjuk, hogy ez butaság. Lucas nagyon rosszul játszott, de nem savazza senki, mind tudjuk, hogy nem játszott volna ha van Carvajal. S nem lamentálunk azon, hogy ha ott van Carvajal, vagy Körte véd, és nem kap gólt a rövidre. Szóval erre gondoltam én inkább.

wZoLee7
Kedvenc csapatod: REAL MADRID

HozzászólásSzerző: wZoLee7 » 2024. május 2., csütörtök 10:45

Most találtam Tiktokon ezt az elemzést. Kiválóan elmagyarázza, jobban ért hozzá mint a magyar stúdiók nagy szakértői. Ezt nem értik meg a Bayern drukkerek sem, azt hiszik egyedül csakis Kim a hibás mindenért. Persze értem én, hogy a szurkolói mentalitás ilyen, kell egy bűnbak, de aki érti is, nemcsak nézi a futballt az másképp gondolja.
szép magyarázat, de a videon is látszik, hogy Kim agyatlanul indult meg és túlságosan fellépett. Nyilván nem kell mindig egy valaki nyakába varrni, de ott 10-ből 9 védő nem rohan be a támadó mellé és amikor a kapu és a támadó között állva felismeri, hogy megkerülik egyszerűen végrehajt egy taktikai faltot. Ennyit tett volna a védők többsége.

LV eseténél meg volt egy szitu ahol tök egyértelműen felismerné egy védő, mert Lucas ugye nem az, hogy a legjobb esetben is csak a támadó lábát tudja elérni, és ha oda rúg az 11-es lesz. LV-nek meccsenként vannak ilyen esetei, ősszel is több olyan szitu volt ahol róla kaptunk vagy kaphattunk volna 11-est. Kár magyarázni, nem egy védőről van szó, alapvetően semmi keresnivalója nem lenne abban a pozícióban, nem neki kellene védekeznie az érkező támadóra utolsóként. Ezért lesz irtó nagy hiba szerződést adni neki, és nem friossíteni azon a poszton. Nem kell, hogy csak az Ő hibájának tituláljuk azt a 11-est, de attól még lehessen leírni, hogy hülyeséget csinált.

Mendy eseténél meg, Sane elsétált egészen 14-15 méterig anélkül, hogy bárki beállt volna elé. Így nem lehet védekezni szélsővédőként. Oké, hogy teljesen eltolódott a csapat és szépen fordítottak a németek a szélre, de legkésőbb a 16-oson kívül beállok elé hogy max az alapvonal irányábe tudjon elindulni.

Több felvételt is megnéztem, de lassan ott tartunk, hogy Vinicius hibája és bár egy csomó esetet lehetne hozni, ahol a támadóinktól 2 méterre indul az ellenfél támadása és a végén gól lesz. Hajlandóság sincs sok esetben Viniciusékban h kilépjenek a támadóra, de az sem elvárható h 90 percet végig nyomjanak. Szómomra idén ezért zseniális az amit lever csinál, ennyire együtt mozogni, támadni és védekezni nem tudom mikor láttam utoljára csapatot.

kecsu10

HozzászólásSzerző: kecsu10 » 2024. május 2., csütörtök 10:33

istimester írta:

Itt a fórumon pont ugyanígy mukodik.
LV és Mendy a HIBÁS!
Long story short. :ike: :ike:
Itt azért kultúráltabb hsz-ek vannak. Igaz, ti moderáltok is, és nyilván itt nagyobb a merítés is, szóval nyilván több értelmes hsz jön, de a teljesen laikus szurkoló nem látja a labda nélküli mozgásokat, azt ahogyan használja Carlo például Jude-ot. De sajnos nekünk KeleJani meg Peet jutott csak, meg az a Barcás ipse nem tudom mi a neve. Fogalmuk sincs a játékról, csak pár statisztikát nyomatnak a Twitterről. Szószerinti fordításban használják az "átmenet és félterület" kifejezéseket, nagy részük teljesen fogalmatlan sajnos. Carlo a visszavágóra szerintem kitalál valamit. Az egyik belső védőjüket én lekötném Joseluval, most sem tudtak azzal mit kezdeni. S így maradna még egy variációs lehetőség is Rodrygovan a padon. De nem akarok okos lenni a világ egyik legjobb szakembere helyett, majd ő tudja. :)

istimester
rex madridistae
Kedvenc játékosaid: Iván Helguera, Raúl
Kedvenc csapatod: DAC

HozzászólásSzerző: istimester » 2024. május 2., csütörtök 10:26

Itt a fórumon pont ugyanígy mukodik.
LV és Mendy a HIBÁS!
Long story short. :ike: :ike:

p.csabi1

HozzászólásSzerző: p.csabi1 » 2024. május 2., csütörtök 10:02

Hát gyerekek le a kalappal a Dortmund előtt.
Igaz benne volt a vereség is,de simán nyerhettek is volna több góllal.
Jól összeszedte őket Terzic.
„Úgy élünk együtt, két kis idegen,
valahol messze, mese-szigeten.”

RaúlCF
Kedvenc játékosaid: Raúl, Modric, Casillas, Zidane, Ronaldinho, Bellingham, Valverde

HozzászólásSzerző: RaúlCF » 2024. május 2., csütörtök 9:58

van egy Mendes,Hakimi,Mbappé,Dembele,Barcola futó deszantod és ezt a barca piszipaszi tilitolit akarod játszatni velük Ruizokkal. 2012-es Mourinho Real taktika mit bontana ilyen futókkal. imádom az ilyen makacs edzőzseniket akik csak a saját szarjukat akarják ráerőltetni mindenkire függetlenül attól, hogy működik vagy nem

kecsu10

HozzászólásSzerző: kecsu10 » 2024. május 2., csütörtök 9:56

https://vm.tiktok.com/ZGexXL23B/

el magico
Kedvenc játékosaid: Cristiano, Ramos, Marcelo

HozzászólásSzerző: el magico » 2024. május 2., csütörtök 9:53

pheco írta: Jövőre szerintem ugyanezt fogjuk játszani, annyi különbséggel, hogy Rodrygo helyett Bappe lesz. Nyilván ez nagy boost, de azért örülnék, ha kicsit tudnánk váltani más játékra, mert nagyon jó, hogy bajnokok leszünk, akár 99 ponttal és a BL győzelem is elérhető távolságban van, de a játékképe sokszor tényleg ergya.
Mbappéval meg Endrével visszatér a lehetőség a 4-3-3-ra is. Én biztos vagyok benne, hogy javulni fog a játék képe, már csak a szimpla tény miatt, hogy az ellenfélnek sokkal jobban megoszlik majd a figyelme Kylian-Vini-Rodry-Bellingham sornak hála. Plusz ha még ehhez jönne egy támadásban is erős BHV, akkor még jobb :D

pheco
Kedvenc játékosaid: Beckham, CR, Ramos
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.

HozzászólásSzerző: pheco » 2024. május 2., csütörtök 9:30

Jövőre szerintem ugyanezt fogjuk játszani, annyi különbséggel, hogy Rodrygo helyett Bappe lesz. Nyilván ez nagy boost, de azért örülnék, ha kicsit tudnánk váltani más játékra, mert nagyon jó, hogy bajnokok leszünk, akár 99 ponttal és a BL győzelem is elérhető távolságban van, de a játékképe sokszor tényleg ergya.

wZoLee7
Kedvenc csapatod: REAL MADRID

HozzászólásSzerző: wZoLee7 » 2024. május 2., csütörtök 9:11

Anthony írta: Szerintem is kevés lesz az 1 gólos előny a Dortmundnak, de egész jól játszottak és levédekezték a PSG -t.

És Mbappe-t:
https://www.marca.com/futbol/champions- ... b45c6.html

A spanyolok arról írnak hogy nem feküdt a 9-es poszt Mbappe-nak és hogy Ancelotti egész idei szezonban Vinit azért is játszatta a kapuhoz közelebb mert készíti elő a terepet a franciának, hogy 7-est játsszon majd.
Az ilyen tömörülős védekezések egy centernek sem izlenek. Tegnap ráadásul ha találkozni akart a labdával akkor visszakellett lépnie mert Dembele és a többiek a kaput sem bírják eltalálni, de önbizalmuk az van lövöldözni. Én továbbra is azt látom, ha idén a meccsek nagy részében elöl MBappe lett volna nálunk, Rodrygo vagy Beli centerezése helyett, de még Vini helyett is, a fazon mindenhol vezetné a góllövő listát.

A psg semmiképp ne jusson döntőbe mert az arabok képesek lesznek megvenni a győzelmet

R. Carlos
Kedvenc játékosaid: Daniel Carvajal, Xabi Alonso, Roberto Carlos

HozzászólásSzerző: R. Carlos » 2024. május 2., csütörtök 9:09

Megkezdődött mindenhol a német házidöntőzés emlegetése. Nem gondoltam volna, hogy ezek is olyanok mint az angolok :lol: Nem szeretem a PSG-t, de elkezdtem nekik is szurkolni. :mrgreen:
"When everyone thinks we are dead and buried we go and win the Champions League. This is what Real Madrid is all about." - Alvaro Arbeloa

Anthony
Kedvenc játékosaid: Cristiano Ronaldo

HozzászólásSzerző: Anthony » 2024. május 2., csütörtök 8:34

hehetheoriginal írta: azert jatszott amugy binicius 9-est, mert nincs mas :lol:
beli is sokszor ott korical amugy, kozben kozeppalyas :lol:
en szeretnem endret ott latni, van benne ver es fizikum szetbaszkodni a vedoket 1v1ben. a tobbiek, meg mehetnek fel tamogatni mogotte, balon, jobbon, hadd menjen a jogabonito.
Hát igen az is benne van a pakliban hogy nincs más :lol:

Endrének kell azért 1-2 év ameddig kezdőbe kerülhet szerintem, de hosszú távon jah. Ha beválik akkor egész pofás lesz elől is a csapat.

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2024. május 2., csütörtök 8:12

Anthony írta: Szerintem is kevés lesz az 1 gólos előny a Dortmundnak, de egész jól játszottak és levédekezték a PSG -t.

És Mbappe-t:

A spanyolok arról írnak hogy nem feküdt a 9-es poszt Mbappe-nak és hogy Ancelotti egész idei szezonban Vinit azért is játszatta a kapuhoz közelebb mert készíti elő a terepet a franciának, hogy 7-est játsszon majd.
azt en is lattam, meg is lepodtem, hogy binicius gyakran kotetlenbe focikazott. jo lenne, ha vhogy kifejlodne nala, hogy ne csak vonal mellett tudjon szaladni.
papit megvedenem, nyilvan kozrejatszik, hogy a csucsformatol nagyon messze van, kb evek ota, mert ottragadt parizsban, meg talan azt is lehet mondani, hogy ennyit tud, de ezzel meg varnek azert addig, amig itt jatszik normalis csapatban. (valogatott dolgokat hagyjuk, az annyira felvizezett szar, hogy barmi x-labu nyomorult vb-dontoig juthat kb)
dortmund nagyon figyelt ra, es a kapu elott centerben plane nincs annyi hely es ido ugrabugralni, plane, ha egy gyengecske szar bajnoksaghoz vagy szokva egesz evben, aztan itt meg menni kell, porogni maxon.
az biztos, hogy - ha ide jon :lol: -, akkor nem a kiskiralykodas meg a jampi kell, hanem ki kell bontakoznia es mindent beleadni, csucsra jaratni magat, mert nagy lesz az elvaras (pl minden evben golkiralyi cim a minimum)

azert jatszott amugy binicius 9-est, mert nincs mas :lol:
beli is sokszor ott korical amugy, kozben kozeppalyas :lol:
en szeretnem endret ott latni, van benne ver es fizikum szetbaszkodni a vedoket 1v1ben. a tobbiek, meg mehetnek fel tamogatni mogotte, balon, jobbon, hadd menjen a jogabonito.
thereisonly1ronaldo

Anthony
Kedvenc játékosaid: Cristiano Ronaldo

HozzászólásSzerző: Anthony » 2024. május 2., csütörtök 7:51

Szerintem is kevés lesz az 1 gólos előny a Dortmundnak, de egész jól játszottak és levédekezték a PSG -t.

És Mbappe-t:

tubatibi

HozzászólásSzerző: tubatibi » 2024. május 2., csütörtök 6:20

Steve írta: A Dortmund siker öröm, remélem tovább jutnak.

Számomra egy dolog volt fontos, hogy Bappe mit alkot…

Nem akarok pesszimista lenni, de jópofa a francia kiscsapatok elleni húzogatás, majd gól. De amikor qvára kellene nem látom sose, hogy vinné a hátán a csapatot.

Ide meg az kell. A Realba kibaxott hero-k kellenek, ilyen Rudik akik megesznek mindenkit a pályán, Benzemák, akik CR után aranylaszit tolnak, vagy CR aki itt akart atyaúristen lenni és az lett.

Bappe azt érzem elásta magát párizsban és a tehetsége vissza lett ott fogva rendesen. Remélem itt egy nyerő közegben ő magára talál.

Lehetne több is a mai Bappénál..ennyit akartam írni.
Nézd vissza a VB döntőt, vagy amikor ellenünk nyomta.
Tegnap is az a tekerés álló helyzetből zseniális volt.
"If you don't like your destiny, don't accept it."

'shutterisland
Kedvenc játékosaid: LM / GD
Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2024. május 2., csütörtök 0:01

azert az eleg groteszk lenne, ha a bundesliga 2. es 5. helyezettje jatszana egymas kozt a bl dontot. :mrgreen:

de szerintem pont forditva lesz, a psg otthon behuzza, ti ugyszinten.

Steve
Kedvenc játékosaid: R9, RC, Guti, Zidane, Modric, Marcelo, Bellingham

HozzászólásSzerző: Steve » 2024. május 1., szerda 23:56

A Dortmund siker öröm, remélem tovább jutnak.

Számomra egy dolog volt fontos, hogy Bappe mit alkot…

Nem akarok pesszimista lenni, de jópofa a francia kiscsapatok elleni húzogatás, majd gól. De amikor qvára kellene nem látom sose, hogy vinné a hátán a csapatot.

Ide meg az kell. A Realba kibaxott hero-k kellenek, ilyen Rudik akik megesznek mindenkit a pályán, Benzemák, akik CR után aranylaszit tolnak, vagy CR aki itt akart atyaúristen lenni és az lett.

Bappe azt érzem elásta magát párizsban és a tehetsége vissza lett ott fogva rendesen. Remélem itt egy nyerő közegben ő magára talál.

Lehetne több is a mai Bappénál..ennyit akartam írni.

ateeemadrid

HozzászólásSzerző: ateeemadrid » 2024. május 1., szerda 23:38

Mondjuk jelenleg amúgy sztem bőven jogos is, hulladék az egész laliga rajtunk kívül, ráadásul vállalhatatlan fos focit is tol mindenki.

Mondjuk a CarloBall sem mindig peak futballélmény, de az most mindegy. :mrgreen:

Remy
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2024. május 1., szerda 23:34

Közben a németek is megkapták az olaszok mellett az 5. BL induló helyet. :lol: :lol: :lol: :lol:

Durván 15 évig fix spanyol kapta volna, erre mire behozzák ezt a szart, leszerepel az összes rajtunk kívül. :mrgreen:
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick

New England Patriots

Vissza: