halamadrid írta:
Sziasztok!
Madridistaként az lenne a kérdésem, hogy most mi a helyzet valójában a Franco-szállal és mindenféle történelem során felmerülő korruptsági hírrel a csapathoz kapcsolódóan?
Mert abban biztos vagyok, hogy túltolják a barcások, de ugye minden viccnek a fele igaz... hosszú évek óta vagyok madridista, és bár emiatt semmi sem fog változni, szeretném ismerni az igazságot. Itt többnyire objektív szurkolótársakkal találkozhatok, így kíváncsi lennék a véleményetekre, mert eddig csak a túlpropagált, vergődő barcások híreit olvastam ezzel kapcsolatban. Mindig is tudtam, hogy "volt valami", de eddig sosem néztem utána úgy igazán.
Előre is köszönöm.
Franco szerette a Real Madridot és jó viszonyt ápolt Bernabeúval.
A Barca Sunyol nevű elnökét a spanyol polgárháborúban meggyilkolták, de nem azért mert a Barca elnöke volt hanem mert radikális baloldali volt, Franco meg ugye jobboldali. Egymással szemben álló felek voltak lényegileg. A focinak ehhez semmi köze.
Ott jön be a futball a képbe hogy a spanyolországi kisebbségek jogai lényegesen csorbábbak voltak a Franco éra alatt, de a stadionokban kiélhették a hovatartozásukat.
Magát a focicsapatot nem érte hátrány az eredményességekben, a Barca egyik legfényesebb időszaka az 50es 60as évek. Valamint a 70es évek közepe. Bőven még a Franco éra alatt.
Ez a történet a katalán kisebbségről szól, de ők összekeverik a focival, ezzel kicsinyítve (tévesen) a madridi sikereket.
Tipikus barcas ajvék, ahogy az elmúlt meccseken is bíróztak.
Ennyi.