HozzászólásSzerző: kiserik » 2024. április 15., hétfő 12:59
Csaba: mint sokszor, most is igazat adok neked és mint sokszor azért vitáznék is. Ha kikérik, hogy Magyar jobboldalisága miatt ne skatulyázzuk be a mozgalmát és pártját, amit középre pozícionál, akkor tegyük ezt mindenkivel. Az, hogy a Mi Hazánk tagjai, vezetősége közt vannak szélsőjobbosok (nácik), de a párt önmagát középre pozícionálja, akkor fogadjuk el itt is ezt.
És ahogy írod, egyre jobban mosódnak, sőt cserélődnek fel, ezek az ideológiák. Mi is lenne a középső, vagyis harmadik utas politika? Hogy innen is onnan is átvesz valamit, hogy a céljait elérje. Melyik ideológiához köthetőek inkább a segítsünk a bajba jutottakon, a rászorulókon (kilakoltatások, behajtók, tanyasiak, most a férfi nyugdíjasok, gyerekek, fuvarozók, stb)? Például ezek azok, amikkel egyet értesz Te is a Mi Hazánknál. Ilyen a harmadik út, nem politikai ideológiák mentén politizál, hanem ügyek, feladatok mentén (ezt hangoztatja most Magyar is).
Samy: ki mondta, hogy ütik egymást? Ez is hibája a mai világnak. Én azt mondtam, hogy kozmetikázva van, hogy elfogadhatóbb legyen a balliberális szavazóknak is. Nézd meg. Élőben leginkább Amerika hadiiparáról és az azt kiszolgáló haborúiról, érdekszerzésekről beszélt. A 9 pontban nincs Amerika megemlítve. A riportban arról beszélt, hogy Ukrajnában ölték az oroszokat, a 9 pontban Ukrajna függetlenségét kimondó memorandumról és azt sugallja, hogy ha területeket veszít Ukrajna, akkor majd az oroszok mennek tovább. A humanitárius rész ebből a szempontból lényegtelen. Bakker, hát egyáltalán miért kellett kiadni a 9 pontot, ha olyan remek lett volna élőben az anyag? Mert nem volt az. Az, hogy Amerikát (is) hibáztatom a háborúval kapcsolatban nem fér bele az egyik oldalhoz tartozó szavazónak.
És itt térnék ki egy dologra: én általában annak hiszek, aki ki meri mondani, hogy igaza van ennek is és annak is és hazudik ez is és az is. Például létezik orosz propaganda, de ugyan úgy létezik amerikai propaganda is. Aki valamelyiket csont nélkül benyeli, az át van bacva. Aki a Partizánnak, vagy a 444-nek csont nélkül elhisz mindent, az nem különb, mint aki ugyan ezt teszi az Origóval meg a TV2-vel.
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!