Ezzel így nagyjából egyet tudok érteni.dzsi91 írta: Én egy szóval nem mondtam, hogy a morális győzelem salecé volt. Nyilván geci volt végig és lenéző. Na de mit várt az a gyökér amikor lebohócozta előtte?![]()
Igen a focinak van egy nagy komplex tudománya csak míg egy focista exfocista edző látta mindet mégis sokkal többet beszél az emberi tényezőkről mert pontosan tudja, hogy a végén az dönt addig az ilyen fifamanageren nevelkedett arcok akik bemagolták az összes elmozgást mindenről beszélnek csak arról nem, hogy az egész taktikát lelehet húzni a retyón mert a 100milliós játékost dobta a nője és kikúrta a stadionból a labdát ziccerben. Vagy mondjuk lehet ancelotti faszán kitalálta a taktikát a clasicora csak mivrl hétköznap a cityvel játszottunk a lábak nem tudják megcsinálni.
Szerintem kurva káros amikor valami olyat magyarázunk bele ami nincs ott és ennek mesterei az ilyen arcok. Salec féléket se kell félteni és adom, hogy rá vannak telepdve a focira de a megmentők legyenek értelmes exfocisták(mert biztos vannak) aki tényleg látta kívülről belülről a dolgot ne az ilyen félrevezető okostojások mint peet vagy kele.
A másik dolog meg, hogy élő adásban tényleg nincs idő nagy taktikai elemzésekre. Kele is bevallotta a vitában, hogy hány órát basz el egy cikkre aztán amikor bedobtak neki egy szitut csak hebegett habogott mert nem volt ideje felkészülni.Elég ellentmodásos így.

Max annyit, hogy sztem igenis tud lenni, látható hozzáadott értéke egy jó taktikanak, ha felkészült az edző. Nyilván nem csak emiatt, de a csapata felé tudja dönteni a mérleget.
Ezt magyar focira kontextusában értem leginkább, mert meglátásom szerint minnel kisebb a játékos minősége, annál inkább szükséges az edzői és szakmai elkepzeles és leoktatas.
Nyilván Kroosnak nem kell megmondani hova passzoljon, de egy Horváth Krisztofernek emelni fogja a játékát, ha még van szervezve a csapatjáték. Ez itt jön elő tényleges tudás vagy hiánya.